Čeští fotbalisté vyhráli v kvalifikaci o ME na Faerských ostrovech 3:0
-
https://www.idnes.cz/sport/basket/dominika-paurova-basket-me-cesko-ctvrtfinale-postup-ohlas.A230619_193831_sport-basket_ikuc?zdroj=vybava_recombee
mně se tahle 18letá holčina včera líbila nejvíce, měla by hrát stále. Na 18let hraje fantasticky. Měli byste novináři o tomhle týmu našich mladých holek psát, protože klidně mohou přivést medaili už z tohoto nebo příštích šampionátů. :) Fakt zajímavý tým, připomíná mi to tu éru trenéra Bobrovského. :) Ten ženský sport je tak vyrovnaný, že stačí, aby favoritovi odešla střelba a už se do popředí dostane ten týmový výkon soupeře. Vůbec se mi nelíbily ale se zápasem s Izraelem, to byl nejhorší ženský basketbal, který jsem kdy asi viděl, pač Izraelky se k tomu dojmu z toho zápasu přidaly. Ale člověk musí brát v potaz věk těch holek, máme tam opravdu z části juniorský výběr, přesto už postoupily takhle daleko, pač hrají týmově a máme stejně silnou lavičku jako základ, chytnout v zápase se může kterákoliv v rámci střelby. Což je v ženském sportu taky důležité, že se ta zátěž v zápase může rozložit i na celý tým. Včera trenérka rotovala lavičkou, to podle mě rozhodlo, pač Řekyně sázely dosti na základní pětku a naše holky je uběhaly, což by měly zkusit každého soupeře, to je jejich silná zbraň ta fyzička a široký kádr. :)
Mně se fakt moc líbí, musí přidat jen v obraně, ale to je ještě výborná trenérka naučí. Což je další element toho týmu, že mají trenérku, která s nimi umí pracovat, zná přednosti každé té holky. Držím palce holky a budu koukat dál, doufám, že i zbytek národa. :) klidně můžete přivést medaili, fakt tomu věřím po včerejšku. Jen musíte bránit jako posledních 5 minut v zápase :) -
-
https://www.idnes.cz/sport/basket/emma-cechova-me-basket-jazyky-kariera-pribeh.A230623_141608_sport-basket_ikuc
psal jsem tuším, že se mi vedle Dominiky líbí i Eliška a myslel jsem na tuhle Emmu, spletl jsem si jména.. hraje taky fantasticky na 18 let. Eliška je tuším starší navíc. Tak snad to dnes holky vyjde ta olympijská kvalda. :) držím palce -
+ manažer Hamza vedle kolegy Bobrovského tehdy, což je náš nejúspěšnější sportovní manažer podle mě. Teď je předsedou Světové biatlonové IBU federace, což je tady možná nedoceněno. Je to ale jako by kolega Fousek vedl FIFU.. A i tam, všichni ví, jsme byli minulé roky velmi úspěšní v mužích i ženách. Mně se líbí jeho názory a povaha, měl by dostat více prostoru možná i jako šéf Národní sportovní agentury, která ještě neměla bohužel kvalitní vedení, byť to může být Andrejův dobrý nápad, pač český sport potřebuje lobbing u firem stran peněz, spousta svazů, klubů strádá v souvislosti s energo krizí + už je předtím zablokoval s finančními příjmy covid.
Má dceru, která hraje tady v téhle repre, s někdejší výbornou rozehrávačkou Romanou Hamzovou. To byla silná generace baskeťaček u nás tehdy..
-
-
konečně zase máme super tým v nějakém sportu. Holky nesmutněte, budete sbírat medaile a úspěchy v příštích letech. Fakticky všechny šikovné, každá může rozhodnout zápas, to se musí v příštích letech ukázat. Už teď bych jim dal cenu za tým roku v tom vyhlašování. Takhle mladé a fakt hrály fantasticky. Dlouho jsem neviděl tak výborný ženský basket. Budu na vás koukat vždy, když budu mít čas. Gratulace ke krásnému úspěchu! :)
-
https://www.idnes.cz/sport/basket/cesko-madarsko-me-basket-ctvrtfinale-zpravodajstvi-online.A230621_213402_sport-basket_ikuc?zdroj=vybava_recombee
tohle je super team i pro příští roky. Dneska hrály suprově celou tu 1. čtvrtinu. škoda, že tam nepadaly ty trojky, ale ty doskoky útočné i obranné, proti o hlavu vyšším Maďarkám.. :) mně se líbí hrozně ta Eliška a Dominika. Na to, jak jsou mladinké, tak hrají fantasticky.. Podle mě můžeme hrát na Evropě odteď každý rok o medaile. Tam jsou hůře hratelné jen Belgičanky a Španělky. Francouzky taky nemusí mít den a s ostatními už můžeme hrát vyrovnané zápasy, nebo je tahle generace bude postupně přehrávat. :) držím palce ještě v té dohrávce o olympiádu, snad to vyjde. TAkhle by měli hrát dneska fotbalisti, holky jim dali super příklad, jak bojovaly.