Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Herní krize se dá vyřešit i změnami v kádru. Máte v hlavě nějaké
    zimní posílení i vzhledem k tomu, že v létě na Slovácku moc přestupů
    nebylo
    ?
    „Říkám to před každou letní přípravou a říkal jsem to
    i teď. Kádr by potřeboval obměnit. Máme tam hodně starších hráčů a
    jejich výkonnost už zvedat nebudete, jen udržovat. Na stropu byli
    poslední čtyři roky. Potřebujeme to promísit s novou krví. Víme, že nás
    ta cesta čeká, ale je to proces, který nebude hned. Zabere to klidně tři
    čtyři přípravy.“

    zdroj: isport.cz, rozhovor se Svěďou..

    tohle jsem právě psal a vztáhl to na to, že do 2let může být Slovácko tam, kde dnes je jeho krajový rival Zlín, protože ten proces generační obměny kádru ještě kdo ví proč nezačal.. A nevím, jestli už u něj bude právě Svěďa. Pač to je koncepční trenér, a pokud mu vedení neusnadňuje práci, proč by se nervoval..Zdraví má jen jedno.. Přitom Slovácku vydělal peníze v pohárech, tak by tam zdroje být měly, aby se ten nutný proces profinancoval. Nyní bude Slovácko zase mít rok zbytečně hluché období, kdy se bude ten nový kádr sehrávat. Takhle to mohli udělat za pochodu. Navíc tam nyní mají na vrcholu výborné hráče jako Káca, Milánek, kteří mohou ty nové kluky korigovat.. najednou pak dát do sestavy 4-5 kluků, to není úplně nejrozumnější, pokud chce vedení hrát hlavně neustále nahoře. Konkurence navíc nespí - Bolka složila velmi silný kádr směrem dopředu a Baník bude do půl roku pro Slovácko už taky oříškem, stejně jako sehraná Olomouc, která ale taky bude muset doplňovat. A míst do poháru je jen 5..

    • nevím, jestli Svěďa tady nenaráží na něco podobného jako já kdysi s holkama ze Slovácka. Tím, že se v tomhle kraji pěstují ještě ty tradiční hodnoty - rodina, mezilidské vztahy, vzdělání, tak děcka nejsou úplně vychovávána pro konkurenční prostředí. žije se tam jako ve Středomoří, na všechno čas.. 😂 a hlavně se nepřetěžovat a nepřetěžovat děcka, majú už tak školu.. Měl jsem odtud 5 holek, povedla se do oboru jen jedna, ostatní padly, pač pro ně bylo tuze náročné dát do kupy míry, pač vedle zábavy, místní jídelníček (furt se tam něco peče :D  ), do toho ještě cvičit, sportovat?? Všem jsem říkal - budeš milionářka, když ty míry dáš. Marné.. Je peníze nezajímají, důležitější jsou pro ně mezilidské vztahy - to setkávání. Tam se žije jinak a je to fajn, že takové místo v zemi ještě máme, kde se zastavil čas, lidé se tam nehoní za kariérami, pěstují ještě tradiční hodnoty, dodržují tradice (Jízda králů je už na seznamu Unesco třeba..).. Ale tím vůbec nechci právě napsat, že tam jsou lidé líní.. Děcka tam právě míří na brigády v létě pravidelně, a to ty nejtěžší - v sadech vinné révy, se kterou se tam pracuje celoročně. To by málokteré děcko třeba ze sev. Čech (oblast Most, Teplice, Ustí - to je flákačský kraj) dalo, co musí děcka ze Slovácka zvládnout v rámci těch tradic pěstování vinné révy - agroturistiky. Tam se maká odmala, vlastní-li rodina sad..
      Ale to nebyl případ těch holek, ty měly jen ty brigády, čiže čas byl, jen si to urovnat v životě. Všechny ale na místním uherskohradišťském gymplu, což je ne náhodou možná nejlepší škola v rámci okresních měst stran procentuální úspěšnosti studentů u přijímacích zkoušek na vysoké školy. Velmi náročná škola, ale všichni tam mají rozum, nikdy jsem neměl problém s uvolňováním holek, nechtěli jim bránit ve štěstí, jak říkali, když mají takový talent. Pak v tom městě máte republikově nejprestižnější uměleckou střední školu, kde studovalo několik velmi známých sochařů, malířů, designerů.
      Souvisí to s těmi tradicemi v kraji - vyšívaní, malování na kroje, domy.. Ale bohužel na vše čas, hlavně buď v pohodě, tady nás prostě nebudeš honit.. :D  Nejdřív jsem myslel, že mě yebne, jako asi i Svěďa.. vykládal jsem, jak jsou zpomalení. Pak mi to došlo, že mají jen rozum a ty správné životní hodnoty a litovali by snad jen toho, kdyby se jeden rok nemohli potkávat, ne že propásli nějakou kariéru. Kdybych ty holky dnes potkal, tak se na mě každá usmívá jako kdysi, pozvou mě na něco, co napekly a řeknou mi, že se mají suprově, jestli dojedu na Slavnosti vína.. :D  100% by mi to tak řekly a mě by dnes vůbec nenapadlo jim říkat - víš, jak jsi mohla být za vodou, zajištěná?? :)
      to je pro Svěďu, určitě chápeš, už ten kraj znáš.. :)

      • a to vás ujišťuju, že jsem pro všechny ty holky ze Slovácka zajistil nadstandard - fitko, tuším tehdy zrovna na tom stadionu Slovácka, i s trenérem, který mi asi po týdnu volával, že marním čas, že ty holky dojdou, ale o to nářadí se opírají, že pokud čekám nějaké velké výsledky, tak jsem si vybral špatný segment trhu.. :D  dostaly rozepsaný jídelníček, konzultace klidně i v noci. Se Svěďou to má similaci v té jeho práci - vybudoval jim Slovácko, drží ho nahoře s týmovým pojetím, dostal je do evropských pohárů... člověk si říká - co by chtěli více.. ale problém je v těch hodnotách toho kraje, mám ten pocit.. :)  že to je napříč obory..

        • ještě k tomu srovnání mladých sev. Čechy vs. Slovácko.. v sev. Čechách sní každá druhá holka, že se dobře vdá, nebo bude slavná, bohatá.. proto vymetají miss, reality show, plastiky v brzkém věku.. Na Slovácku tohle vůbec nenajdete. Nepotkal jsem tam v životě holku s něčím umělým.. :) vyjma nehtů, to už je dnes bohužel všude. Doufám, že to tam tak zůstane, proto jsem si tam vždy chtěl koupit byt, abych se do toho kraje vracel, ukázal ho dětem, jak se v dnešním světě bez hodnot ještě dá žít a kde lidé přemýšlí jinak, jsou pracovití, vědí, že vše hodnotné vzniká z poctivé práce, ne z rychlé slávy, sňatku, nějaké životní zkratky zkrátka..

          • a ještě pro lepší pochopení - Svěďu by měli na tom Slovácku rádi, i kdyby s nimi hrál každý rok v sestupovém pásmu, prostě protože tam s nimi tak dlouho je a z mála je drží v lize. Jinde by to bylo závislo právě na těch úspěších. To lidé ze Slovácka řeší jen jako něco navíc, pro ně je důležité, že se tam hraje dlouhodobě liga a občas se i vyhraje a je důvod zase k nějaké fiestě, tam se furt něco slaví.. :) a ten fotbal mají jako možnost dalšího setkávání se.. tam je to štace pro trenéry jako Ulička (Uličný) pohodáře prostě, nic pro budovatele.. :)

  • jinak Buchtič z Baníku a Preciado ze Sparty asi maratonci víkendu, těm to muselo přetočit ty GPS vesty, co dnes naběhali. To je další devízou Buchtiče. Pač on jako velmi technický hráč, se může i roztrhat pro tým. Dnes to bylo vidět v té velké šanci Olomouce, kterou vyřešili s Letym, pro většinu hráčů by ta akce skončila tím zákrokem Letyho, ale Buchtič se ještě zvedl ze země a valil k druhé tyči, kde zachránil Baníku branku. Má super povahu, vyrostl pro velký tým.. Mohl mít i o gol více ve statistikách, ale nechal jeden gol Abdullahovi, už to nedorážel těsně před brankovou čarou. V Plzni mu přitom Abdullah sebral jistý gol. Kdyby mu to dával, tak má Buchtič už 3 branky na kontě, pač by dával do prázdné. On je dopředu i dozadu, což málokterý technický hráč, což bývala doména Slavie, nyní už je i Sparty, kde musí mít hráči dobrou fyzičku..
    Psal jsem, že je pro hru Slavie dominantně, ale z hrdosti by po něm měl sáhnout Rosa. :D  pač má jeho fotbalové vlastnosti a Pavla Nedvěda. Taky box to box player, hraje oběma nohama, střílí oběma nohama (minulé kolo ani nestíhal kameraman O2 asi zabírat, pač Dohráno nemělo tu jeho střelu levačkou do tyče zlínské brány v shotech), kope standardky jako Rosa a šajtli měl naposledy takovou taky podle mě Rosa z českých hráčů. Je to jeden z určitě tří nejtalentovanějších čs. hráčů, kteří nám tady běhají. Baník by ho měl po sezoně pustit výše, už ho přerostl + by se měl s touhle výbavou dostat do světa + konečně i do repre. Je to ostuda, že v ní ještě nebyl.. zase tolik takhle talentovaných kluků tady neběhá..
    te´d už je to jen o tom, aby se dostal do max. konkurence a trenéři na něm ještě na té úrovni zapracovali, pač rezervy určitě ještě má, ale už jen drobné. V elitním týmu by měl ten jeho talent ještě upgradeovat. :) mně se líbí moc už od 17ti, Pepa-scout Baníku to věděl. Ale píšu to i tady snad už 5 let o něm všude možně po netu..
    A Lety taky pěkně vyrostl.. líbí se mi i technicky..Ale kde jinde by měl, než v Baníku, kde jsou okolo něj tak výborní golmani čs. historie - kolegové Mikloško, Lašty, Bernády.. kdyby žil ještě Pavel Srníček, tak ho má Baník podle mě ve strukturách taky, pač to byl výborný člověk. Znal jsem ho osobně..

  • trenér Koubek tam pošle ještě dalšího baskeťáka, pač Sparta má problémy ve vzduchu, těch soubojů už prohráli více. čiže asi Chorý za Šulce, pač Traoreho asi nebude mít odvahu stáhnout, to by to otevřel Spartě zase dozadu.. Krejča ve vzduchu chybí. Zřejmě by tam měl Olatunji co nejdříve..na ty obranné standardky. A Plzeň hodně zjednoduší hru příchodem Chorase

    • a Cadu se podle mě zatáhl dozadu do čtverky, aby to Spartě Plzeň neulehčovala směrem dopředu stáhnutím Traoreho až příliš. :) Plzeň by měla hrát teď 4-4-2, což ale nehrává, tak jestli to není 4-3-3 s tím, že Šulcík se více stahuje do té zálohy, vepředu pak ti dva baskeťáci. každopádně Brian na tohle bude muset reagovat, pač Plzeň má teď výškovou převahu.. Sparta bude muset stáhnout buď výborně hrajícího Kuchtiče, což asi Brian neudělá, anebo Birmu s tím, že se Kuchtič přesune zase napravo na tu falešnou desítku a Olatunji půjde do středu.. Anebo bude Sparta spoléhat na to, že dají rychlý gol z brejku, pač Plzeň bude muset být hodně na míči a neztrácet ho, pač jinak to vzadu může hořet, pač v tom středu budou mít navrch sparťani v tomhle rozestavení a stopeři Plzně se ještě budou vysouvat vypomáhat to tam zahušťovat při ztrátách + zkracovat Spartě hřiště, což Spartu ale netrápí, pač ti její kluci nahoře se umí vyhnout ofsajdům, už to jsou zkušení hráči..

      • tak snad už po dnešku nikdo nepochybuje, kdo je největším favoritem na titul. :) Sparta vyhrála zaslouženě, byť Plzeň hrála otevřenou partii a určitě přijeli bodovat, to bylo z projevu vidět. Mají nesmírně silný tým, stejně jako pražská S, pro mě je to největší konkurent Sparty v boji o titul. Lavička naprosto nabitá.
        Sparta, zdá se, odstranila poslední slabinu, pač dnes se mi líbil hodně Matěj Ryneš. Zvládl to výborně dozadu, pač kdyby ne, Plzeň toho má po těch křídlech, což je její zbraň, daleko více a v těch statistikách zápasu by to bylo vidět. Ty ale vyhrála jednoznačně Sparta, zase hrála celý zápas. A na druhé straně hrál svůj nej match ve Spartě Preciado. Typický kraj, výbušný hráč, má navíc i výbornou techniku. V tom latinskoamerickém souboji předčil Cadua, taky hodně důležitý fakt dnešního zápasu. A ve středu hrál výborně Sáďa. Ale výborně hráli zase všichni, Sparta má nesmírně silný tým, hlavně mentálně, pač technicky tam výborné, talentované hráče čekáte. Tím budou vyhrávat tituly v příštích letech, když to Rosa bude vhodně se scoutingem doplňovat. Mají navíc šikovnou mládež - Viťaz nehrál jeden ze svých nejsilnějších zápasů, přesto Spartu v závěru některými vyhranými hlavičkovými souboji ve vápně podržel. Pany vůbec nepustil do hlaviček Hejdiče, ta sázka na dvě věže trenéru Koubkovi nevyšla, prostě protože výborně zahráli halvbeci Sparty.
        Po přípravě jsem psal, že by se mi Ryneš líbil v základu více než Zelený, který hraje jako  by více na jistotu, Ryneš má navíc výbornou střelu, což jsem taky psal, je dobře, že to začíná ukazovat, pač by to mělo nahradit odchod Hujera, který ji taky měl.. Sparta je nebezpečná zkrátka na všech frontách, i přes ty šestky, které má tvořivé, golové. Budují monstrum zkrátka.
        Dnes nebyla totiž vůbec poznat absence důležitých hráčů Krejči s Kaanem, ostatní je zastoupili týmově. V tom je síla Sparty. Gol tam může dát každý a ten dav ztrhne i takové jako Adam Karabec pak k tomu maximu, věřím.
        Sparta už má všechny těžké zápasy na podzim za sebou, měla by nyní budovat náskok. čeká ji sice ještě Baník, ale Baník hraje stále ještě ne dost rychle, aby v takovém zápase mohl vzdorovat, si myslím. Tam kluci budou muset ještě v příštím půl roce, letech zrychlit, aby se mohli se Spartou měřit, to poznala dnes Plzeň a v derby i Slavia, která si nic proti Spartě prakticky nevytvořila. Jaký to rozdíl oproti minulým letům. Ten tým Sparty už je sehraný a nyní už si může začít sbírat úspěchy na všech frontách.
        Ještě tam měl zbytečný konflikt trenér KOubek s Brianem, pač ten měl pravdu, ten out měl jít za Spartou, ale to je detail. Oba to jsou výborní kouči a gentlemani, určitě si podali ruce po zápase a vše zůstává na hřišti. :)

  • Jako formu špičkování lze s nadsázkou brát i nedávný zájem
    Baníku o obránce Zmrzlého či předtím Jemelku, třebaže Sigma hráče
    základní sestavy rivalovi neprodává. Kde dělají fotbal lépe?

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/banik-ostrava-sigma-olomouc-preview.A230930_751705_fotbal_czo

    Baníček chtěl Zmrzlého?? :) to jsem ani nevěděl. Mnou navrhovaný pick tehdy v přestupovém létě na kraj..

    • dnes mám trošku strach, jestli to napravo uhraje Buchtič, proti těm silným krajům Olomouce. To je vůbec platná hra na současný Baník - tým, který má silné kraje, pač Baníkovci tu pravou stranu nemají ještě dobře pokrytu, Kpozo nalevo se snad chytne, ale jakmile se zraní, tak to může hořet i tam. Musí být v takových zápasech proti čtyřčlenné obraně hodně na míči a využít to progresivní, útočné rozestavení o těch obráncích, jiná rada není. Pač Buchtič je sice snaživý a vrací se, ale tohle není jeho post, troufnu si tvrdit, on by měl hrát více ze středu... Ale v Baníku musí být univerzální v tuhle dobu.. trenér Hapal ho v průběhu zápasů taky  často do toho středu stahuje, pokud tam pošle Jurošku vždy ve 2. půli..

      • David Buchta hraje výborný zápas... doufám, že to celá liga vidí. Neskutečný talent čs. fotbalu.. :)  I na pro sebe horším postu. Letos má už i čísla, Pavel v něm probudil to, co v něm vidím já od jeho 17ti, kdy jsem ho viděl poprvé v juniorce. :) On je fakt vyloženě pro hru Slavie s těmi tiki-taka narážečkami, technickou hrou oběma nohama a chytrými přihrávkami do boxu. A protože hraje dobře i Ewerton, tak je s Olomoucí amen pro dnes. Zahraje-li jeden z těchto mozků Baníku, tak je se soupeřem zle, pokud oba, nemá soupeř prakticky šanci. A díky výbornému scoutingu týmu kolegy Mikloška řádí ještě Abdullah. Nečekaně snadný zápas pro Baníček.. Pač teď už budou jen hrát tu svou tiki-taka a starší olomoucký kádr ještě pravděpodobně dorazí postupem času nějakými goly do otevřené obrany..
        A Sam Šigut první ligová branka teprve ve svém 2.ligovém zápase. Náš někdejší baníkovský scouting s kolegou Pepou, škoda, že se toho nedožil, pač Sam hraje zase dobrý zápas. 😎

        • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-vrbu-mrzi-ze-zlin-utkani-s-dynamem-neotocil-didibu-naklonovat-neumime-vtipkoval-kouc-sevcu-5013845

          Didiba už hrál děcka zálohu minule na Baníku, jen tam to Pavlovi nevyšlo, pač pro ty mladé, technické Baníkovce to byla jen další zbytečná slalomová tyčka na cestě k bráně Zlíně.. :)

  • https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/mol-cup-3-kolo-lisen-sparta-praha-brian-priske-michal-sevcik.A230927_193221_fot_dsouteze_duff


    tohle je téma jen pro novináře.. Sparta šetřila celý kádr. Do Brna nepřijel prakticky nikdo vyjma snad Šula a Sorensena, kteří seděli navíc na lavičce. Zbytek kádru dostal volno. Více to nemá smyslu rozebírat. Slavie vedle měla jednak lehčího soupeře (za Kroměříž nastoupil třeba hráč, který se nedokázal prosadit ani do kádru áčka Baníku) a jednak stavěla spoustu hráčů z A týmu, přesto vyhrála jen o gol navíc.. zbytečné řešit, bere se postup

  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-boril-trumfl-krejciho-dva-dny-po-divokem-derby-padly-tresty-pro-oba-kapitany-5013594

    celkem nízké tresty za ten medvědí tanec.. pač Krejča zkraje v tom klubku hráčů vypadal taky, že si chce Bořu hodit na rameno a odnést do jeskyně. Chachaři mi to říkali už na začátku, rozfázovali si to na té chytré tv, tahle část derby je zajímala více než celý zbytek.. neviděl jsem ten začátek v tom klubku hráčů. Krejča si to odsedí tento týden i s pohárem a Bořa ještě pak v dalších 14 dnech, ale tohle je jednoznačně plus pro Spartu, Krejča si jen odpočine před Betisem..

  • Rádio Jerevan kdysi hlásalo:

    Je vědecky prokázáno, že žena se zvednutými sukněmi běží asi třikrát rychleji, než muž se spuštěnými kalhotami. Takže oplodnění v běhu není možné.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit