Fenomenální Pastrňák stíhá Jágra. Jako druhý Čech nastřílel 60 gólů za sezonu
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/turnaj-monte-carlo-jiri-lehecka.A230412_153510_tenis_mama
neviděl jsem Grigora 2 roky hrát. Mezitím hrál sice tužku, ale netušil jsem, že je na tom až tak zle. Podle mě po téhle sezoně ukončí kariéru, protože nyní tuším vypadne z 50tky díky ztrátě obrovského množství bodů, které v Monte Carlu neobhájil a on není zrovna typem, který by se brodil kvalifikacemi na větší turnaje, natož si ty body chtěl uhrát na challengerech. Navíc mám fakt pocit, že by měl dnes problém i s hráči už za stovkou. Tomáš Machač tam je a podle mě by ho dal taky v pohodě s tím, co jsem dnes viděl. Jirka se s ním ještě poměrně trápil. Ale měl dobře nastavenou taktiku - tzn. držet Grigora ve výměnách (on téměř vždy zkrazí první v delší výměně), to na něj fungovalo, i když mu to ještě šlo, jakože to byl obrovský talent, který podle mě nedošel až na úplný vrchol, kam mohl díky hlavě + hrát mu důrazně do backhandu, zvláště na antuce to není schopný už dnes odehrát, protože by tam musel být nejdříve včas nohama. Ale překvapil mě zase, že byl fakt fyzicky připravený, čekal už bych u něj nějakou nadváhu. Jsem na něj zvědav, protože si myslím, že bude padat s touhle hrou dále. Už ho trápil Cressy a Američané nejsou fakt na evropské antuce dobří. Vyjma Fritze teda, který se někdy ještě před covidem obrovsky zlepšil právě na tomhle povrchu - pamatuji se, že to začalo tím, že vyhrál turnaj v Lyonu tuším, což všichni zírali, a od té doby už to potvrzuje, že je právem v té top 5 střídavě, kde už jsou hráči, kterým nedělá problémy žádný povrch + rarita Daniil, který ale musí vyhrávat většinu hardových turnajů, plus mít slušnou halu, protože na antuce a travce moc bodů nikdy neuhrál.. :) Jsem na Jirku s Fritzkem zvědav, protože jestli by ho měl někde porážet, chce-li teda do té top 12 aspoň,pak je to právě antuka, kde je Američan nejzranitelnější. Ale tohle už je hráč světové špičky. Pokud ho Jirka dá, pak budu zírat, nezastírám. :) držím palce zítra 😉 -
-
se musím Jirkovi omluvit, dnes hrál většinu zápasu tennis top 30. :) Jsem držel palce, až jsem si zlomil nehet fix.. Ale Berďa to měl ještě horší, ten tam mrznul. Na Azurovém pobřeží. 😛Ten první set byl vůbec nejlepší set, který jsem od Jirky kdy viděl, téměř dokonalé!😉 Neviděl jsem ale jeho asi nejpodařenější turnaj v Rotterdamu.
Být to dokonalé, tak jde Taylor v 1. setu možná i s 6-1. Hrál fakt hroznou bídu, jako Američan na evropské antuce. Ale problém s hráči TOP 10 je ten, že oni svůj výkon stupňují, Jirka bohužel ubíral, to se ještě musí naučit, udržet koncentraci s nimi. Dále je to o 2-3 míčích v setu s nimi, které musíte dát, jinak dopadnete jako Jiřík v 2. setu, který si prohrál v podstatě na konci sám. A dotáhnout to herně aspoň jako hrál v 2. setu do tie-breaku, mohl dnes Taylora dát.
Zdá se mi ale, že Jirka zlepšil hru na síti, zdá se mi tam jistější. Never give up kámo, fakt ten 1. set byl krásný, úplně jsem zíral. v podstatě 60% zápasu super a Taylor myslím taky valil oči. Bohužel, tohle už je špička. Já ho tam řadím, co se zlepšil na evropské antuce, pač Amíci se s antukou nepotkají ani ve snu.Mají doma snad 2 turnaje na té jejich zelené a snad na tom ani netrénují doma, čiže přijedou tady a z čisté vody jdou do turnaje, proto tady nic moc na těch evropských clay masters neuhrávají. Ale Taylor je jiný případ právě. Pro mě už je top, tzn. žádná ostuda s ním takhle prohrát a většina toho zápasu je povzbuzením pro Jirku.. :) těším se na další clay session Jiříku a nevěš hlavu, teď je to hlavně o hlavě, herně tu špičku dát můžeš, spletl jsem se.
-