Fotbalisté zkusí v přípravném zápase proti Maďarům vylepšit dojem po remíze s Albánií
-
podle mě je Carlitos navíc obrovským favoritem pro Roland Garros příští rok, byť respektuji, že se tam asi bude loučit Rafa. Podle mě Carlos bude mít nejvíce slamů právě z Roland Garros, protože jeho hra je hlavně pro tenhle povrch, má ji pestrou a postrádá na antuce soupeře. V podstatě z té špičky mu může konkurovat jen Ruud, Nole, pokud bude 100% zdravý a ve formě, pač tohle je Noleho nejslabší povrch a Alex Zverev, kterého ale zatím Carlitos v pohodě poráží.
A pokud vyhraje lednové Australian open, tak to bude zase další rekord - nejmladší, který zkompletoval všechny slamy v čerstvých 21 letech. Protože na Roland Garros mu věřím fakticky téměř na 100%, porazil by už Noleho i letos, nedostat křeče, tvrdím. Ten zápas otáčel, Nole byl úplně vyřízený a musel do šatny. Na antuce navíc potřebujete ještě větší fyzičku než na jakémkoliv jiném povrchu. A v ní je Carlitos světová jednička jednoznačně, stejně tak rychlostně. Na antuce navíc doběhne prakticky vše, pač se tam může sklouznout k míčům, tady ho bude velmi těžké porazit pro soupeře a čekám stejnou hegemonii jako u Rafy se sběrem pohárů odtud.
Jinak ty variace servisu jsou taky jednou se zbraní na Noleho, protože to je podle mě suverénně nejlépe returnující hráč na okruhu. Return a podání ho tahají z bryndy v zápasech a tyhle zápasy mu vyhrávají. Carlos je schopen tohle u něj eliminovat, protože sám má kvalitní return, čiže např. ve Wimbledonu Nole musel hodně riskovat na servisu, pač věděl, že na druhé straně je taky kvalitně returnující hráč. Carlos je zkrátka komplexní hráč, i stran povrchů, čehož docílil hned zkraje kariéry. Dobere zkušenosti z těžkých zápasů, nemá naprosto žádné razantní výkyvy, jako to bývá u mladých sportovců v každém sportu běžné. Naopak jeho výkonnost je natolik konstantní, že si může Juan Carlos jako jeho trenér dovolit ho zapisovat jen na turnaje od 500 nahoru, s čímž podle mě letos začali. Psal jsem to minulý rok, že bych to tak dělal, aby měl Carlos během roku čas na regeneraci a trenink v době třeba v létě, kdy se hrají malé 250tky a připravit se tam na americkou tour a přechod na betony. Pač Carlos je schopen na každém povrchu se dostávat min. do semifinále, čiže ty body si nahraje. V tom je jedinečný. Pač Roger měl problém s antukou, Rafík dlouhou dobu s hardem a na trávě se taky musel naučit, Nole má slabší antuku, Meďa je na antuce úplně marný na hráče světové špičky např. a travku taky nemá nejlepší.
Plus čekám, že by se měl letos stát Carlitos nejmladším vítězem Turnaje mistrů, což bude další milník světového tennisu. Myslím, že to Andy řekl v nějaké chvíli, kdy neměl zanalyzovány veškerá data, těsně po prohře Carlose s Méďou, což je ale taky špičkový hráč, zvláště na hardu, jinak není vůbec důvod tohle pronášet. CArlos je výjimečný i tím startem, prakticky od vstupu na tour dominuje, druhý rok po sobě má jednu ze 3 nej bilancí vítězství na tour, letos možná vůbec nejlepší, když se to vezme procentuálně, pač Nole nehrál tolik turnajů co Carlos. A především - je teprve na počátku. 😂 to nejlepší ještě příjde. škoda, že to bude znehodnoceno některými poznámkou, že neměl konkurenci jako ten Nole, Fedex, Rafa v jejich dobách, kdy mezi sebou soupeřili. Na to je třeba zase říci, že Nole ho v žádném zápase zatím nepřehrál - RG bych vůbec nepočítal a v ostatních zápasech buď prohrál, nebo byl v Cincy na tu prohru zralý a musel si pomáhat kreatinem. Rafika už Carlitos taky porazil, jen na Fedexe nenarazil. Ale snad krom Tommyho Paula a Jannika má i ve svém raném věku s každým na tour výrazně kladnou bilanci.. A to jde o mladého kluka pořád.
Očekávám, že bude hrát min. do 32 let, spíše ještě více, protože má výborný tým, kondičáka, rozumného trenéra. To, jak rychle odstranili ten problém z Roland Garros s křečemi (protože Carlos hrál od té doby několik vyhrocených zápasů hlavně s Nolem a byl v nich fyzicky dominantní), asi přes ten laktátový test, kdy na kurtu pije nějakou tekutinu z ampulek, tak to svědčí o profesionalitě lidí okolo něj. Má dobrý tým hned odpočátku, líbí se mi ten jeho player box, včetně rodiny, vypadají na fajn, pohodový, obyčejné lidi, Carlos sám je taky zralostně vepředu oproti vrstevníkům soudě z jeho chování, rozhovorů, které dává, že vše obětuje tennisu (soukromé vztahy), je to rozumný kluk, což mu taky pomůže překonávat všechny ty milníky tady a i toho Noleho - legendu. :) Ten jeho vývoj je naopak velmi turbulentní, si myslím, narozdíl od Andyho. Více bych čekal od Jannika už pár let. Ale věřím, že tu špičku příští rok dotáhne, i když musí nabrat podle mě nějaké svalstvo, jinak může bojovat s opakujícími se zraněními, hlavně v pozdějších fázích turnaje, kdy ho to může limitovat - hlavně na slamech (tříseťáky + největší množství zápasů z turnajů tour). -
-
ATP může být ráda, že se objevil někdo jako Carlos po tom konci Rafika,
Fedexe a v brzké době i Noleho, pač já myslím, že jakmile ho začne
Carlos pravidelně porážet, tak Nole asi ztratí motivaci a skončí, pač
sbírat 2. místa není v jeho povaze, bych řekl... :) -
-
a když by už dal Australian open a Roland Garros příští rok, tak by mohl zkompletovat rovnou celý roční slam jako zase určitě nejmladší hráč v dějinách. :) Stejně tak, kdyby nyní vyhrál 1000 v Paříži nebo Shanghaji, tak už mu bude zbývat jen Řím a Monte Carlo, Toronto a Cincy tuším a zase bude nejmladší, komu se to podařilo. Jakože je už nejmladší, který zkompletoval ty american sunshine turnaje (Miami, Indian wells), což se vyhrává těžko a nevím, jestli to Rafa a Fedex mají, Nole myslím jo. Noleho bude stíhat i v těch titulech z tisícovek právě, on jich má tuším ke čtyřicítce. Ale Carlitos už nyní 4, letos ještě může dva přidat, pak už mu to bude naskakovat rychle. Já si opravdu myslím, že ta jeho dominance rok od roku bude sílit tak, jak dobere i ty zkušenosti z těžkých zápasů, to je to jediné, co mu ještě schází v těch kritických momentech s tou špičkou na tour.. každopádně jsem přesvědčen, že to tady ve finále zbourá a některé ty rekordy už ani nebudou v budoucnu překonány (nejmladší jednička v rankingu, nejmladší, kdo zkompletoval grandslamy, pokud se mu to podaří někdy nyní, pač tohle chce komplexního hráče a v podstatě všichni hráči zrají s léty, on hraje na všech površích fantasticky a vyrovnaně v podstatě hned od vstupu na tour, v tom je ta jeho genialita, Nole proto řekl, že jako by byl spojením jeho, Rogera a Rafika, všech těch jejich předností).
Na Roland Garros navíc zpomalují kurty organizátoři, rok od roku. Podle mě to dělají kvůli legendám. Ale takovému Nolemu to v zápase s Carlitosem spíše přinese medvědí službu, pač to už Carlos doběhne teprve všechno a čím delší ten zápas bude, tím to jde s větší jistotou za Carlosem. Proto mu taky věřím obrovsky právě pro zisk tohoto slamu v příštím roce. Nole i férově řekl, že po Wimbledonu si musel vzít rest, pač byl z toho zápasu s Carlosem vyřízený, vynechal úvodní turnaj - tisícovku americké tour. A to je v podstatě nejrychlejší kurt, na kterém se ti dva mohou potkat. Ono to jde hodně vidět v těch jejich vzájemný zápasech. Nikdy jsem Noleho neviděl tak vyřízeného jako v těch jejich duelech, což svědčí o té fyzické zdatnosti Carlose a dobrém kondičákovi v týmu. Pač Nole není žádné věchýtko, vždy měl taky výbornou fýzu a stavěl na ni svou hru, ničil tím soupeře v dlouhých zápasech. ale tady bohužel pro něj narazí..
Každou sezonu Carlos přidává 2-3 rekordní zápisy do historie... to mluví myslím za vše. :)
-
-
-
https://www.sport.cz/clanek/tenis-djokovic-bude-podle-murrayho-dominovat-tenisu-i-v-dalsich-letech-5012773
tady budu trošku Andymu oponovat čísly. :) koukal jsem na počet vyhraných turnajů Médi - 20, za celou jeho kariéru. Carlitos už nyní má na svém kontě 12. A nejsou to žádné 250tky, ale samé slamy, 1000, popř. 500.. Je to po Borisi nejmladší vítěz grandslamů. Suverénně nejmladší světová jednička a tohle už nikdo, nikdy tvrdím nepřekoná, pač v 19ti se dostat až na vrchol, to je fakticky zázrak.Ano, Carlitos nemá poslední týdny od Wimbledonu formu. Ale i s tím se dostává do finále (v Cincy, kde hrál Nole famozní turnaj, ho stejně málem porazil, ve wimbledonu ho pak úplně přejel - poslední set 17-1 na vítězné míče, to moc mezi světovou jedničkou a dvojkou nevídáte takový rozdíl, šlo tam o fyzičku, ale tam byl Carlitos ve formě ještě) nebo do semi na grandslamu. Měl podstatně těžší los než Nole, ale na to se nejde vymlouvat, to je úplně ok, Nole si své odehrál a lehčího pavouka si zaslouží jako legenda. Meďu ve finále porazil, klobouk dolů, jak se vždy připraví. Ale ty zápasy Carlitos x Nole šly zatím všechny za Carlitosem. Porazil ho už doma ve Španělsku, na Roland Garros, kdyby ho nezradil laktát, tak ten zápas taky otáčel a Nole tam lapal po dechu, to každý viděl. Wimbledon jsem popsal výše, tam byl Carlitos téměř celý zápas lepším hráčem a v Cincy měl Nole zatraceně štěstí, že ho Carlos neotočil i v té horší formě, kterou tam měl. Tým mu musel dodávat kreatin, Nole tam byl pěkně nervozní.
Carlos je bezesporu nová legenda, Nole bude muset příští sezonu hodně obhajovat, Carlose to dostane zase do čela a už ho tam podle mě nepustí (věk). Ale klobouk dolů před Nolem, jak už jsem psal. Začíná ale nová doba - doba krále Carlose. :) Bude už Noleho dělat na fyzičku příští léta, jak ukázal i Wimbledon a málem i Cincy. v těch vzájemných zápasech má zkrátka evidentně fyzicky už víc, což je základ tennisu.
Méďa je výborný na hardu, psal jsem, že to je možná světová jednička na hardu. Ten zápas s Carlitosem mu maximálně vyšel, hrál bez chyb, to rozhodlo + forma Carlose, který udělal dobře, že si odpočinul a nejede na Davis cup, Juan Carlos má rozum. Byl to chytrý hráč, hodně Carlosovi předal - je třeba i dále v té sebekontrole na kurtu oproti Nolemu. Stejně tak tu variaci podání má od Juana Carlose. Je to zkrátka příští dlouholetá světová jednička, Andy. :) Už od příštího roku to začne a nedejbože, že se Nole zraní, mám pocit, že už by pak do toho nenaskočil, i když mám k němu a jeho týmu respekt, jak ho dokážou připravit. Ale věk (regeneraci) zkrátka nezastavíš.. ani kreatinem pro rychlejší hojení -
-
a kdyby Méďa vyhrál v tie-breaku ten druhý set s Nolem, jakože si to údajně zasloužil (neviděl jsem, tak nemůžu potvrdit), tak ten zápas dále vypadal kdo ví jak. Už Noleho taky na hardu porazil. Méďa je na hardu velmi silný, přesto ho Carlitos sejmul dost jasně v jejich předchozích kláních, což mě překvapilo teda. Tohle je světová špička, těžko udržíte 100% bilanci proti hráči jako Méďa, jak píšu, to nedokázal ani Nole, už mu vyfoukl slam. Méďu bych určitě nepodceňoval.. pro mě jsou tihle tři + Jannik momentálně světová špička, jak jsem psal v rámci turnaje ve Wimbledonu. Ještě bych k nim viděl Alexe, ale ten je po těžkém zranění a ještě není na 100% své výkonnosti. Tihle kluci jsou momentálně odskočeni, Jannik půjde ještě více nahoru příští sezonu, dotáhne tyhle 3 a asi budou odskočeni zbytku a budou si rozdělovat ty největší turnaje. Carlos se nemá, za co stydět, prohrává jen s hráči, kteří jsou na jeho úrovni nebo těsně pod ní (Méďa, Jannik).. :)
-
-
a i v tom Cincy vlastně Carlos mohl v pohodě vyhrát, 70% zápasu ho měl ve svých rukou, stačilo jen dopodávat ten 2. set. Ale když nemáte formu, tak nevyhrajete proti hráči jako Nole ani z matchballu. :) Nole to i díky aplikaci kreatinu (byl zase úplně vyřízený fyzicky v tom zápase s Carlosem) otočil, ale i tak mohl prohrát, byl to další z famozních zápasů těch dvou. Takové už jsou na okruhu jen Carlos - Jannik nebo Nole - Méďa z poslední doby. Dává to vzpomenout na tu éru Rafy, Fedexe, Noleho a Andyho do toho taky ještě musím zařadit. Nevyřadit ho zdraví, tak se ty slamy ještě přeskupí a vyhrál by krom wimbledonu i další. Pro mě suverénně nej britský hráč open éry..
A ta fyzická kondice bohužel u Noleho bude už jen padat, proto bych byl v těch predikcích Andyho z článku výše hodně opatrný. Naproti tomu Carlitos nabírá stále ještě zkušenosti z těchto těžkých zápasů, jakože mentálně je to podle mě s Borisem nejsilnější hráč v téhle věkovce v historii tennisu, Boris byl ale schopný vyhrávat jen na některých površích, Carlos je komplexní i stran surface právě.. V tom je ta jeho genialita, pač tohle pilují tenisti během kariéry, aby zvládli vyrovnaně hru na všech površích až do závěru turnajů. Carlos má tu svou hru na všechny povrchy, v tom je jeho obrovská síla už takhle od počátku jeho kariéry. Proto si taky myslím, že ty Noleho rekordy a vůbec většinu tady bude postupně překonávat. Pač zatím nevidím pro něj konkurenci ani do dalších let, kdyby Nolemu selhalo zdraví.
V těch vzájemných zápasech už zkrátka nyní má obrovskou fyzickou převahu, Nole ho dostává na zkušenosti, což příští rok už nemusí stačit. Navíc fyzička ovlivňuje i psychiku, jak každý sportovec ví, Nole se hůře kontroluje než Carlos na kurtu. Tohle vše hraje pro Carlose a bude to už příští rok, tvrdím, vidět. Pak je otázkou, jak do toho ještě promluví Jannik, Alex nebo právě Méďa. Museli by být ale naprosto 100% in shape a ještě doufat, že tihle dva v té formě nebudou, jinak moc šancí nemají. :)
-
-
-
chybí mi v základu zase Lingi, místo Jurečky. Ten se mi vůbec nelíbí. Slavia by ho měla co nejrychleji prodat, dokud je ještě (věkově) prodejným..
-
-
ale Jurečka dnes hraje dobře.. Lingi tam půjde doufám ale brzy po pauze na ten podhrot..
-
Míra Bosák teďkom říkal, že si Zio náramně pomohl přestupem do Maďarska, pač tam hraje. No a expert ve studiu předtím sdělil, že naše liga je určitě lepší než maďarská. Tak se chlapi dohodněte.. 😂
-