Fotbalisté zkusí v přípravném zápase proti Maďarům vylepšit dojem po remíze s Albánií
-
a kdyby Méďa vyhrál v tie-breaku ten druhý set s Nolem, jakože si to údajně zasloužil (neviděl jsem, tak nemůžu potvrdit), tak ten zápas dále vypadal kdo ví jak. Už Noleho taky na hardu porazil. Méďa je na hardu velmi silný, přesto ho Carlitos sejmul dost jasně v jejich předchozích kláních, což mě překvapilo teda. Tohle je světová špička, těžko udržíte 100% bilanci proti hráči jako Méďa, jak píšu, to nedokázal ani Nole, už mu vyfoukl slam. Méďu bych určitě nepodceňoval.. pro mě jsou tihle tři + Jannik momentálně světová špička, jak jsem psal v rámci turnaje ve Wimbledonu. Ještě bych k nim viděl Alexe, ale ten je po těžkém zranění a ještě není na 100% své výkonnosti. Tihle kluci jsou momentálně odskočeni, Jannik půjde ještě více nahoru příští sezonu, dotáhne tyhle 3 a asi budou odskočeni zbytku a budou si rozdělovat ty největší turnaje. Carlos se nemá, za co stydět, prohrává jen s hráči, kteří jsou na jeho úrovni nebo těsně pod ní (Méďa, Jannik).. :)
-
https://www.sport.cz/clanek/tenis-djokovic-bude-podle-murrayho-dominovat-tenisu-i-v-dalsich-letech-5012773
tady budu trošku Andymu oponovat čísly. :) koukal jsem na počet vyhraných turnajů Médi - 20, za celou jeho kariéru. Carlitos už nyní má na svém kontě 12. A nejsou to žádné 250tky, ale samé slamy, 1000, popř. 500.. Je to po Borisi nejmladší vítěz grandslamů. Suverénně nejmladší světová jednička a tohle už nikdo, nikdy tvrdím nepřekoná, pač v 19ti se dostat až na vrchol, to je fakticky zázrak.Ano, Carlitos nemá poslední týdny od Wimbledonu formu. Ale i s tím se dostává do finále (v Cincy, kde hrál Nole famozní turnaj, ho stejně málem porazil, ve wimbledonu ho pak úplně přejel - poslední set 17-1 na vítězné míče, to moc mezi světovou jedničkou a dvojkou nevídáte takový rozdíl, šlo tam o fyzičku, ale tam byl Carlitos ve formě ještě) nebo do semi na grandslamu. Měl podstatně těžší los než Nole, ale na to se nejde vymlouvat, to je úplně ok, Nole si své odehrál a lehčího pavouka si zaslouží jako legenda. Meďu ve finále porazil, klobouk dolů, jak se vždy připraví. Ale ty zápasy Carlitos x Nole šly zatím všechny za Carlitosem. Porazil ho už doma ve Španělsku, na Roland Garros, kdyby ho nezradil laktát, tak ten zápas taky otáčel a Nole tam lapal po dechu, to každý viděl. Wimbledon jsem popsal výše, tam byl Carlitos téměř celý zápas lepším hráčem a v Cincy měl Nole zatraceně štěstí, že ho Carlos neotočil i v té horší formě, kterou tam měl. Tým mu musel dodávat kreatin, Nole tam byl pěkně nervozní.
Carlos je bezesporu nová legenda, Nole bude muset příští sezonu hodně obhajovat, Carlose to dostane zase do čela a už ho tam podle mě nepustí (věk). Ale klobouk dolů před Nolem, jak už jsem psal. Začíná ale nová doba - doba krále Carlose. :) Bude už Noleho dělat na fyzičku příští léta, jak ukázal i Wimbledon a málem i Cincy. v těch vzájemných zápasech má zkrátka evidentně fyzicky už víc, což je základ tennisu.
Méďa je výborný na hardu, psal jsem, že to je možná světová jednička na hardu. Ten zápas s Carlitosem mu maximálně vyšel, hrál bez chyb, to rozhodlo + forma Carlose, který udělal dobře, že si odpočinul a nejede na Davis cup, Juan Carlos má rozum. Byl to chytrý hráč, hodně Carlosovi předal - je třeba i dále v té sebekontrole na kurtu oproti Nolemu. Stejně tak tu variaci podání má od Juana Carlose. Je to zkrátka příští dlouholetá světová jednička, Andy. :) Už od příštího roku to začne a nedejbože, že se Nole zraní, mám pocit, že už by pak do toho nenaskočil, i když mám k němu a jeho týmu respekt, jak ho dokážou připravit. Ale věk (regeneraci) zkrátka nezastavíš.. ani kreatinem pro rychlejší hojení -
ale Jurečka dnes hraje dobře.. Lingi tam půjde doufám ale brzy po pauze na ten podhrot..
-
Míra Bosák teďkom říkal, že si Zio náramně pomohl přestupem do Maďarska, pač tam hraje. No a expert ve studiu předtím sdělil, že naše liga je určitě lepší než maďarská. Tak se chlapi dohodněte.. 😂
-
chybí mi v základu zase Lingi, místo Jurečky. Ten se mi vůbec nelíbí. Slavia by ho měla co nejrychleji prodat, dokud je ještě (věkově) prodejným..