Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • a Juan Carlos je zase jeden z mých nejoblíbenějších tenistů ever, pač mi nejvíce připomíná Miloše Mečíře, kterého jsem sledoval všude možně (u babičky, tet, kámošů všude prostě, když hrál) v Davis cupu, když jsem byl ještě malinkatý. A kvůli němu si se mnou musely pinkat i učitelky ve školce, jinak jsem byl fakt nevrlý.. Zkoušely mě nalákat na badminton, pač to je asi bavilo víc, ale řekl jsem jim, že to je sport pro holky. Pak jsem dostal v 5ti opravdovou raketu, ale dětskou ještě, s kratším držadlem, ale furt byla velká pomalu jak já a o dost větší než ty soft tennisové umělé ze školky. A ještě k tomu tenisák, o dost těžší míček. Vůbec jsem nechápal, co se po mně chce, dyť hraju dobře s těma soft, vymlátil jsem na tom dětském hřišti takhle šecky učitelky jako Miloš v telce. To mi přišlo divné, tak zas že budu spíš kosmonaut. :)
    Ale to spojení Carlitos a Juan Carlos jako jeho trenér se mi líbí tím pádem z výše uvedených důvodů. Měli s Milošem hodně podobnou hru, kdo tennis sleduje. Milošovi se říkalo tuším kočka, pač jednak šecko doběhl (to se mi líbilo), ale byl i dost pružný v kolenou, což je u tenisu třeba, dostat se pod míček..

• ale jsem rád, že se vůbec někdo takový narodil. Pro mě je to genius, od prvního momentu, co jsem ho v jeho 15ti poprvé viděl..je tam i hodně práce Juana Carlose. Carlitos hraje už takhle mladý chytrý tennis, jako hrál Juan Carlos celou kariéru. Ty servisové variace, to je taky vidět, že má od něj. Ten servis má geniální. Servis třeba brzdil Rafu půlku kariéry, neměl ho tak účinným na hardu a grassu, byl antukový.. Ale Carlitos ho má od 15ti na velmi vysoké úrovni. V podstatě jen zesílil, jinak už v 15ti převyšoval spoustu hráčů světové stovky..

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/carlos-alcaraz-favorit-roland-garros.A230508_174821_tenis_ten?zdroj=vybava_recombee

to stejné, co teď řekl pro Eurosport legendární Bjorn Borg jsem psal před 2-3 lety, že Carlitos je bez slabiny, má hru na všechny povrchy a bude tady vládnout příštích 10-12let, pokud ho podrží tělo, pač má hrozně náročný styl hry na zátěž těla. Ale jeho trenér Juan Carlos Ferrero tohle vše ví a podle mě mu bude podle toho i dělat program. Zatímco takhle mladí kluci hrají zkraje kariéry vše, Carlitos by si měl už nyní turnaje vybírat, a sice hlavně ty, kde obhajuje body + jen ty od 500 nahoru, jinak dát hodně regeneraci. On totiž na každém turnaji dokáže dojít min. do semifinále, spíše do finále nebo ho celý vyhrát, což je další z jeho výhod - stabilita formy.
    Jinak ten servis, který má, jako bych viděl právě Juana Carlose, ten má od něj... Ty šílené angles. :) a vůbec servisové variace. tím dokáže taky soupeře rozebrat v zápase, vedle stopballs, ve kterých je světová jednička. Je to komplexní hráč zkrátka, a byl už ve svých 15ti právě, kdy jsem ho poprvé viděl..pak jsem popsal youtube, pač jsem nikdy takového mladého kluka neviděl. Už nyní překonal spoustu rekordů, které už nikdy žádný hráč nepřekoná tvrdím (za 68 týdnů se dostat na místo světové jedničky, to překonat snad ani už nejde..), nedosáhl jen na počet turnajových vítězství v teenagerovském věku, RAfa stihl 16 vítězných turnajů, Carlitos téměř 10 (10. vyhrál nyní den po svých 20.narozeninách, tedy už ne jako náctiletý). Ale žádný z těch titánů - Djoko, Fedex, Rafa nebyli v jeho věku světovými jedničkami, tenhle primát už mu taky nikdo nevezme. :) To jsem taky predikoval minulý rok a trefil jsem i dobu, proto jsem sledoval minulý rok touhle dobou tu antukovou tour a jeho domácí turnaje, protože jsem tušil, že je už oba zvládne a nakopne to dále k cestě na trůn. Kdyby neměl letos zranění, je světovou jedničkou nepřetržitě. Ale Djoka zase nepustilo očkování na některé turnaje, tak je to asi tak, jak to má být. Stejně trhne i rekord v kralování na místě světové jedničky. Jakmile se tam nyní Carlitos dostane, tak už tam nepustí ani Djoka. :) Bude-li zdráv..
    Už nyní má vítězný grandslam, 4 (!!) vítězné Masters, to je fakt neuvěřitelné. S tímhle tempem povalí i rekordy těch titánů Fedexe, Noleho a Rafy v počtu grandslamů a vítězství na Masters + 100% v celkovém počtu vítězných turnajů za kariéru. Jestli mu vydrží zdraví, měl by letos sebrat zbylé tři grandslamy s touhle formou - letos vyhrál vše a to jediné finále, co nevyhrál, tam si udělal zranění, stejně jako nyní v Miami. Pro příští roky navíc nemá moc konkurentů, což trošku bude devalvovat ty jeho finální rekordy na konci kariéry. Ale Djoka i Rafu stihl ještě porazit, Rafu navíc v posledním vzájemném, tak snad to svět bude brát i tak jako bernou minci. Pač jinak pro něj nyní soupeř, vyjma Jannicka Sinnera, který se naštěstí dere taky nahoru tam, kde by měl být - TOP 5 určitě, pro mě ještě výše, v současnosti se zraněním Alexe Zvereva a výpadku Thiema objektivně není.  S Djokem by se měl Carlitos ještě navíc letos dosti utkávat, tak uvidíme. Každopádně je škoda, že se kluk nenarodil dříve, to by byly bitvy a krásné zážitky pro tenisové diváky s Fedexem ještě.. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit