Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    Holkám to samozřejmě obrovsky přeju, protože je to na nich vidět, jak se z toho radují a jakou z toho fakt mají radost. A co si budeme povídat, to samé jsem viděl třeba i u těch U20 borců, co vybojovali bronz. Jako já raději sleduji Oktagon MMA, ale co si budeme povídat, ve sportu mě nejvíce zajímají ty emoce, které jakékoliv vítězství zprostředkuje nejlépe.

  • Netýká se to jen reprezentačního A-týmu, práce začíná u mládežnických kategorií, které se všechny kvalifikovaly na šampionáty.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/hazena/xavier-sabate-cesko-hazena-ohlas-na-me.A240116_130724_hazena_ald#cxrecs_s

    sleduji i házenou, čiže se vyjádřím. POdle mě svaz dělá super práci. Angažoval vynikající trenéry u mužů i žen, muselo to stát peněz a peněz a divím se, že k nám vůbec ten úspěšný Španěl a Nor šli. Podle mě by měli určitě pokračovat. Zase si nemůžeme malovat, že naše extraliga mužů překypuje kvalitou a nejsou to mnohdy poloamaterské projekty, pokud takové Hranice cestují na zápasy vlakem a stává se jim, že prostě někdy nedojedou na čas. :) Musíme vycházet z podmínek a důležitým faktem je ta věta trenéra Sabateho výše, protože budoucí úspěch vychází z koncepční práce s mládeží. Podle mě by neměl mít vůbec strach o místo a zbytečně se obhajuje. 35 min. zápasu s nej týmem světa jsme byli Dánům vyrovnaným soupeřem, což hovoří, vzhledem k podmínkám, které házená jako sport u nás má, samo za jeho práci. Fakt zírám, že český svaz házené angažoval takové odborníky a měli chuť k nám jít házenou pozvednout. U žen se to už podle mě výrazně daří. :) chce to čas, tohle není běh na 2 roky, celá koncepční práce se počítá na desetiletky, což je taková jedna generace sportovců vzhledem k délce kariér ve sportu..

    A po panu Sabatem by mohl repre za několik let už převezmout možná Filip Jícha, pokud se sem už z Kielu bude vracet. :) toho bych považoval za příštího dlouholetého trenéra repre

    • a Filipa bych pak nechal řídit celou sportovní svazovou koncepci všech mužských repre týmů, protože jako to byl vynikající hráč, tak je to i výborný trenér, což se stává napříč světovými sporty jen málo lidem. Navíc trénuje tým ve fotbale na úrovni Realu Madrid, Manchesteru City. To se zatím žádnému našemu trenérovi, v žádném sportu, nepoštěstilo. :)

      Tady se málo v médiích omílá, že Filip je celkem jistě historicky našim vůbec nejúspěšnějším sportovcem s Jardou Jágrem, protože krom nejlepšího házenkáře světa vyhrál i Ligu Mistrů. To se třeba Pavlu Nedvědovi ve fotbale nepoštěstilo. Bohužel Filip má smůlu, že házená není u nás tolik preferovaným a exponovaným sportem, ale já ty jeho vynikající úspěchy jako hráče i trenéra vidím a píšu to pokaždé, když píšu o házené. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit