Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Porada vedeni a trenérů @fcviktorkaplzen
    po výhře nad Chrudimí. Plzeň piluje dva herní systémy, snaží se o
    dominanci na balonu a proti soupeřům z 2.ligy dávala góly. Cadu může
    vyřešit problém na pravé straně obrany. pic.twitter.com/9CkWhmbw3y

    tak na Cadua může Baníček asi zapomenout. Já to tady ani nepsal, ale byla to varianta na pravý kraj obrany Baníku, kdyby to Juroškovi zase nešlo jako většinu času, co je v Baníku. Tím by Baník byl 3. týmem v lize, který může směle říci, že má krajní beky. Pač o tom Ghaňanovi nalevo nepochybuji, co jsem viděl videa, to je kovaný krajní bek. Cadu tohle hrával totiž už v Pardubicích. Pak ho posouvali všichni trenéři více nahoru, na křídlo, ale on umí krajního beka výborně. Pardubice jsem za tréni Krejčího sledoval jako jedny z nejvíc, líbila se mi jejich hra a rychlé zakládání útoků.
    No škoda.. snad se Juroška najde, jako v závěru jara. Ale už je mu přeci jen 30, Baník musí hledat ty krajní pozice dále. Mají štěstí, že v naší lize se na krajní beky nehraje.. :D a kdo na ně hraje, tak hraje automaticky nahoře. Věřím, že Olomouc bude příští rok 100% v pohárech, pač ten tým už bude zase o rok sehranější a tahle variabilita ve hře týmu se musí zákonitě projevit na výsledcích. Už jsem psal, že Olomouc byla jedním z mála týmů v lize, který své soupeře opravdu přehrával hned v několika zápasech. Peltonen by o tom mohl povídat, Jablonec ve 3 poločasech doslova přejeli. A to měl ambice na poháry.. Se Slavií hráli doma úplně vyrovnaný zápas třeba. Pokud jim ten match nepokazil golman nebo stopeři, tak z nich soupeři šíleli..Což je práce trenéra Jílka, který tam úplně v pořádku podepsal smlouvu na neurčito, pač ten tým bude posouvat a doplňovat z mládeže tím, že má tu olomouckou DNA, neustále..

  • Kromě Kuzmanoviče, jenž odchází do kyperského Nea Salamis, by si nové angažmá měli hledat i zkušení ostravští stopeři Jaroslav Svozil s Michalem Frydrychem či útočník Daniel Smékal.

    tohle se dalo čekat, jednal bych stejně, akorát měl Baníček tyhle využít k realizaci dalšího dealu, pač spousta týmů z dolních pater ligy potřebuje hráče a dost často právě do obrany a útoku a mají pro Baník zajímavé picky coby opory sestavy.. škoda toho nevyužít a pouštět ty hráče za pár drobných nebo na nesmyslné hostovačky někam, kde z toho klub nic nebude hned mít...a možná nikdy

  • kua Baník se do toho opřel. Tenhle nový levý krajní bek a reprezentant Ghany (!!) Kpozo vypadá, že má všechno, co slavistický Jurásek a ještě nad to umí s míčem, obejít chlapa, má hru hlavou i velice slušnou střelu.. 😛😉 https://www.youtube.com/watch?v=n0hhhOlz-Ps   nechápu, že si ho nevyscoutovala Slavie, pokud chce prodat Juráska do Realu Madrid.. 😂
    teď už příjdou asi jen směny - ještě v tom výčtu Smejkal, Miškovič, Takacs (až se uzdraví), Svozil, Frydrych jsem zapomněl na takového Sanneha, který taky může někam na přestup do klubů jako Hradec, Pardubice v dealu za Vašulína, Hlavatého. Baníček bude nabušený v nové sezoně.. :)  super scouting, nechápu, že ho nenascoutovalo čelo ligy (pač krajní beky tady má jen Olomouc a Slavia), ale o to větší pochvala pro kolegu Mikloška.. Ještě navíc zvedne Baníku zpět výškový průměr pro standardky, když přišli o Tijaniho, pač tenhle Kpozo má na krajního beka slušných 180cm. :)

    • tady tímhle nákupem se Baník stane nečitelným i stran rozestavení. Nyní se učí tříobrancový systém, ale bez obav budou moci přecházet i na těch svých zažitých 4-4-2, popř. 4-5-1 (4-2-3-1), vedle 3-5-2, nebo 3-4-3, což se jim bude hodit hlavně v zápasech o titul. :) pak to bude o reakcích trenéra Slavie, Sparty nebo Plzně, což jsou vše kvalitní trenéři, ale nebudou to mít už s tímhle Baníkem tak snadné a špička s ním bude muset počítat. Kéž by vyšly ještě nějaké příchody bojovných hráčů typu toho Vašulína, Valenty, Tischlera (kdyby odcházel Kaloč), Hlavatého, popř. návrat Zia. Zase by to tu kabinu provzdušnilo...

  • u té alternace Buchtiče na wingbacku navíc v tom tříobrancovém systému mají ti krajní hráči podstatně méně obranných úkolů než v klasické čtyřce, čiže tam v podstatě by mělo zahrát i klasické křídlo, pokud mu vypomůže případně šestka nebo ten krajní stoper.. A Baník by měl hrát 3-5-2 nebo 3-4-3, má na to už rychlostní typy hráčů na krajích + budou silní na míči v drtivé většině zápasů ligy, mělo by to tak s tímhle nově poskládaným týmem být. :)

  • https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2023-24/433468/banik-radil-ale-vyhra-nic-nedala-plusy-nikdo-se-nezranil-a-buchta-2-1.html

    mně se taky líbí ten nový Fadairo, jak jsem psal, jsem rád, že Pavel Hapal má stejný názor a bere ho na soustřeďko. Vypadá to na další dobrý scouting Baníku na SVK.
    Buchtič si taky myslím, že má nej první dotek z hráčů Baníku, jak píše redaktor Sportu. Podle mě ale wingbacka hrát nemůže, pač jeho slabinou je právě obrana.. :) Možná tak v zápasech s Karvinou a podobnými týmy, kde to vypadá, že Baník bude většinu zápasu na balonu, jakože to tuhle sezonu čekám. Jinak jeho síla je někde ve středu hřiště, podhrotu, nebo na křídle jako technicky výborně vybaveného hráče. Baník navíc bude hodně prolínat řady, čímž se stane nečitelným pro soupeře. Naběhnout za obranu totiž může vedle Buchtiče i Ewerton, Tanko nebo klidně Tetour, kterého přikryje čistě defenzivně hrající Boula v případě takového výletu jeho osoby dopředu. Taky se mi líbil, vypadá, že bude hrát to, na co je od něj Baník zvyklý i po tom těžším zranění.
    jsem na to zvědav, stejně tak na to, jestli Baník využije nějak pro směnu odchody 2 stoperů, třeba s těmi Pardubicemi nebo Hradcem, pač tam můžou ušetřit a získat další vítězně myslící, ligou prověřený, každoročně produktivní, s přínosem pro tým, který skládají Vašulína s Hlavatým do sestavy.. Pak by to byl jistě už útok na titul, jakože poháry budou pro Baník povinnost. Navíc si myslím, že by nemusel ani odejít Kaloč, nemá nyní dobré období od odchodu Galase, což pokračovalo i na ME, kde ho zastínil Červ. Jsem na to zvědav. Baník by ho měl pustit jen při výborné nabídce, jinak počkat, až se ukáže v Evropě a trošku zvedne formu, těch nabídek pak bude více, měl by mu v tom tenhle nový tým Baníku pomoci.. :) je to jeden v tuhle chvíli z mála hráčů, který může jít z Baníku přímo ven..

    • https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2023-24/433478/hapal-o-posilach-ewerton-bude-top-hrac-potesili-ho-i-nigerijci-v-utoku.html

      Baník má oba ty Nigerijce týmové, jsem rád, že nešel do těch z Vyškova a našel jinou variantu minimálně stejně kvalitních, ale týmových... Alegue je sice šikovný, ale dost hraje na sebe. Baník tam může dost kouzlit i směrem k dalším příchodům v rámci toho zužování kádru a nemusí je to stát v přestupech už ani korunu, pač všechny ty týmy jako Hradec, Pardubice, se kterými by mohl ještě dealovat kvalitní hráče pro svou hru, potřebují hráče, a ty Baník zajímavé má. Navíc takoví Svozil, Jaroň, Smejkal, Takacs, možná i ten Miškovič se tam mohou rozehrát na krásných stadionech, Frydrych ještě dohrát kariéru před plnými stadiony. Baník ještě musí hledat v dalších přestupních obdobích kraje, ale v podstatě bude mít po tomhle přestupním hotovo.
      Jsem zvědavý na Slovácko, pač to vypadá, že letos vypadne z šestky, pokud neposílí. Pač Baník, Olomouc, Bolka i ten Libe a Jablonec jsou dál, popř. posílili. Celkově čekám, že se půlka ligy oddělí od zbytku, budou znatelné ještě vyšší výkonnostní rozdíly než letos, pač ta mužstva nahoře dobře posilují, nebo už mají kádr pohromadě déle - Olomouc, Slovácko,  Libe, částečně i Bolka.. Baník se taky podle mě rychle sehraje, pač nakupuje inteligentní, týmové, běhavé hráče. Kéž by ještě udělali fakt toho Vašulína s HLavatým, aby měli více variant dopředu. To by byl Baník fakticky nesmírně silný + příchod Cadua.. pak by mohli budovat už jen obranu a kraje. A tam věřím v brzký návrat Zia do tak silného, nového kádru Baníku. Líbil by se mi vedle Lischky, který je konstruktivnějším obráncem, popř. s Bitrim v tříobráncovém v alternaci s Pojezným, který se taky rozehrával k dobrým výkonům. Do toho ještě rezerva Svozil, který se věřím ještě rozehraje na hostovačce, kam asi zamíří.. A uvidíme, co ten slovenský stoper, ale bude to mít v téhle konkurenci nesmírně těžké se prosadit pak..

    • ještě jsem zapomněl na Kubalu v tom prolínání řad, ten včera nehrál... Baník začíná mít zkrátka, z čeho vybírat a i lavička se významně v nové sezoně zkvalitní, což umožní to stupňování tempa v zápase.. pač nakupují hráče, jejichž hra je postavena na tom být neustále v pohybu..

      • + případný příchod Cadu, až bude trenér Koubek redukovat kádr + ta případná směna za 2 obránce, kteří budou muset podle mě opustit kádr Baníku po soustředění.. kolega Mikloško si pak ale může sednout a v klidu pozorovat už jen sehrávání tohoto nového týmu, protože si udělá nyní v tomhle přestupovém období práci na 2 roky dopředu, pač tenhle nový kádr Baníku už pak bude mít parametry i pro poháry a lze konstatovat, že až nyní v Baníku, s příchodem nového sportovního ředitele, proběhla ta jeho konsolidace po tom opětovném postupu do 1.ligy..

  • koukám na Baník s Myjavou a ty sběhy Buchtiče jako u té 2. branky, to je něco, co by měl Baník u něj využívat stabilně, pač má fakt možná nej první dotek z hráčů Baníku. Hodně technický hráč. Navíc to stejné platí i o Ewertonovi, Abdullahovi (Baník bude méně čitelným :)  a významně zrychlí v nové sezoně.. :)  ), který už to tam víří - dobrý nákup Baníku, věděl jsem, že stejně jako Kušej bezproblémů bude stíhat 1.ligu - mezi Baníkovci, nebude potřebovat žádnou aklimatizaci tedy. Byl to nej hráč 2. ligy, stejně jako svého času Vasil..Na tom Baník vydělá raketu, zase prodej přímo do zahraničí, ne přes Slavii, jak to nyní Baník praktikuje, majitel se zbytečně okrade..
    Buchtiče by taky měli prodat někam ven - okolo 50-60 mio i s bonusy úplně v pohodě - Polsko, Maďarsko, ať se tam vyhraje a prodá dále.. Hned po první podařené sezoně, pač on má nějaké výpadky a nerozumím, proč to tak je.. Pač je to výborný hráč a za poslední dobu nej hráč, který vypadl z baníkovské líhně. Líbil se mi už v dorostu, jak jsem říkal někdejšímu scoutovi Baníku, že tenhle bude hrát ligu a říkal jsem tehdy, že bude i v repre U21, to se nepovedlo, zase kvůli nějakému jeho ročníkovému výpadku, tak pak i v áčku, pač takových hráčů s výborným prvním dotekem tady neběhá právě u nás moc.. tím moc Češi právě nevynikají + má kvalitní kopací techniku - standardky...

    • tak Buchtič dnes 2+1 (jeho zápas, hraje výborně), Abdulláááh Tanko 0+2, ta Myjava sice slabá, ale tam šlo o natrénování součinnosti a automatismů, to tak v téhle fázi přípravy je, proto i lehčí soupeři. A bylo vidět, že ta souhra Buchtič, Tanko, Laco, Ewerton bude fungovat. :) Mně se líbí i ten scouting toho dalšího baníkovského černouška, vypadá dobře technicky i motoricky. Takhle se mi tedy Tijani, když jsem ho viděl poprvé v Baníku, nelíbil. Ten potřeboval roky čas, než se dostal aspoň na tohle, co nyní. Tenhle nový Nigerijec Baníku,jestli půjde ještě výš, tak to má Baník zase vystaráno. Ten prodej Tijaniho byl dobrý počin, proto přišel za ním tenhle Nigerijec. To tak bývá, že když se daří, tak to jde vše za sebou, jak má. :) Mají tam prostor teď pro dalšího.
      Baník každopádně zrychlí a bude mít i hráče na stupňování tempa v zápase z lavičky, což doteď nebylo.. :) ale měli by ještě zkusit dealovat s Pardubicemi a Hradcem o toho HLavatého (pro zisky 2. míčů okolo vápna, on na to má čich + repressing, kterým se Baník bude prezentovat v nové sezoně, tzn. že by zapadl do systému) + Vašulína (hra zády k bráně).
      u toho Buchtiče a U21 - tahle jejich generace to měla těžké z pohledu toho, že přišel covid, jinak tam podle mě byl.. výborný hráč, jenom musí makat a mít nad sebou bič. Takhle technicky zdatného hráče Baník od doby Slona neměl..

  • https://www.idnes.cz/fotbal/me-21-2023/jan-suchoparek-cesko-izrael-gruzie-euro-u-21-rozhovor.A230627_184114_me-fotbal-2023_dc

    tak přesný opak toho, co bych hrál já.. :)  ale já jsem tyhle mladé Izraelce neviděl, trenér ano,tak ví, co dělá.. beru to spíše z pohledu izraelského fotbalu, že dojíždějí na taktiku a zřejmě by nám to v zápase otevřeli dříve nebo později a máme hodně brejkových hráčů, hrálo by se nám takhle lépe. Technicky se jim podle mě nemůžeme asi rovnat, byť tam nějaké šikovné fotbalisty máme - Karabec, Valenta, Šulc, Kušej...
    Ale možná má trenér pravdu, že tenhle náš ročník je silný i technicky na náš fotbal obecně, tak s nimi ten fotbal můžeme zkusit hrát a zkusit je přehrát. A kdyby to bylo dlouho 0-0, tak to hraje vždy pro nás.. Jenom bychom to neměli otevírat příliš, pač dostat první gol by nebylo moc šťastné..

    • no tak teď trenér Suchopárek řekl to, co bych zase hrál já původně. :D  že Izraelci budou hrát kombinačně, tzn. jsou silní technicky, na míči, jak jsem psal, ale často má izraelský fotbal problém s netaktickým řešením záležitostí - on říkal, že hrají dost na risk. Tzn., ziskávat z toho bloku míče a jít do rychlých brejků, na což tam máme dnes ale v základní sestavě jen zatím Kušeje, tzn. očekává, že ve 2.půli budeme mít k téhle hře více prostoru a půjdou tam podle mě Valenta, Šulc, Daněk, Jurásek.
      1.půli hrajeme jasně po stranách, pač tam máme Pecha a Kušeje, kterým to budou žambůrek, Karabec dávat do brejků po těch ziscích míče po těch riskantních, netaktických zahrání Izraelců.. to je z té sestavy evidentní.

  • Měl jste na jaře pochopení pro Michala Ševčíka, špílmachra s nadáním od pánaboha, který v Brně kolo od kola vadl?Dva
    roky jsem ho měl v mládeži, a tak vím, že rozhovory s ním bývají i
    delší. (usmívá se) Kolikrát jsem se pak i na tréninku přistihl, že
    žasnu, jak ty svoje věci dělá. Odvedl pro Brno strašně moc práce. Závěr
    nebyl takový, u toho jsem nebyl. To je téma pro něho a pro trenéry.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/tomas-polach-asistent-trenera-zbrojovka-brno-rozhovor.A230627_733555_fot_dsouteze_rou

    Ševa měl před maturitou. Je úžasné, když takhhle talentovaný hráč zvládá i školu a stihne středoškolské vzdělání vedle fotbalu.. Pokud chcete měřit novináři stejně, pak byste měli do Adama Karabce šít prakticky celé jeho působení v áčku Sparty, nepomohl ji vůbec nijak zatím, a to je tam 3 roky. úplně stejný talent.. A to nevím, jestli měl vedle toho ještě co dalšího na práci (škola..)
    Jsou to mladí kluci. Na Ševovi nemůže stát osud Brna, to by si měli novináři uvědomit. pokud tomu tak je, pak je ten klub špatně řízen.. Brno navíc mělo mnohem více šikovných mladých hráčů, jediný Ševa s Endlem ale zůstali a Ševa pomohl Brnu myslím dost na svůj věk.. Věřím, že to ve Spartě chytne za správný konec a ten talent prodá mnohem lépe než se to zatím daří Adamu Karabcovi.. A to příležitostí dostal vydatně za všech trenérů, co se ve Spartě vystřídali..

    • https://www.idnes.cz/hokej/nhl/michael-hrabal-brankar-draft-nhl.A230626_101908_nhl_hrj

      a pak si přečtete o tomhle klukovi. :)  Podle mě má výborné šance si brzy zachytat i NHL. Nyní je velký požadavek na výšku u golmanů v hokeji.. navíc v USA se berou i úspěchy ve škole. U nás to kdysi bývalo taky, nyní už asi jak kde.. kluk nemohl hrát, pokud neměl určitý průměr ve škole. To zažila ještě generace Růžičků v hokeji.. :)

  • https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-reprezentace-mladeznicke-vybery-me-do-21-let/433377/kusejuv-vzestup-druha-liga-ohrnovala-nos-boleslav-se-muze-tesit-na-balik.html


    tohle už je pro Spartu pass.. tady zaváhali, psal jsem, že ho mají kupovat hned po zisku trofeje jako první posilu pro začátek sezony, ještě navíc před ME, za pořád rozumnou cenu. Nyní už je pro zahraničí za sumu ve stamilionech - v bonusech určitě. Tam by se Bolka neměla bát licitovat, určitě je tenhle transfer zalepí na sezony dopředu.. 
    Litovat může taky Baník, protože stačilo trochu přitlačit a Bolka by už výše 100% nešla. Nemají mecenáše jako Baníček, jenom sponzora - Škodovku, který jim určitě dal strop budgetu na posily.. navíc mají v kádru opravdu hodně hráčů, dost jim toho spolknou mzdy. BOlka má snad nejvíce hráčů po Slavii a Spartě..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit