Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/prestupy-julian-draxler-marco-veratti-diallo-paris-st-germain-katar.A230919_123120_fot_zahranici_min?zdroj=vybava_recombee

děcka, nikoho na trhu nezajímá, co inzeruje transfermarkt, věřte mi.. :) pohybuji se v obchodě. Takový server si můžete založit i vy, dát mu marketing a do roka ho třeba někteří neobchodně smýšlející novináři budou brát taky za bernou minci a nesmyslně vás citovat, vy se pak můžete smát doma pod dekou. Nikdy vás však nebudou brát za bernou minci majitelé klubů, to vás ujišťuji.. :) tady pan redaktor správně už používá přívlastek - specializovaný,  když o tom serveru píše. Nejen Katařané vám pak ukazují, že je jim naprosto jedno, o kolik cenu toho hráče přepálí oproti odhadu transfermarktu (tady to má ještě účetní důvody, jak článek naráží..). Ale i v případě Adama Hložka šlo o úplně jinou sumu, než inzeroval transfermarkt, že by bylo jeho cenou na trhu, když šel do Leverkusenu. Výrazně jinou sumu.. :)  a těch případů už jsou tisíce, tady jsou další z PSG.. novináři si ho vzali prostě jako nějakou mantru, netuším proč, protože to popírá ekonomické teorie, že výsledná cena je dohodou poptávky a nabídky na trhu a do hlav a motivace majitelů klubů nemůže nikdo nikdy vidět, pač cena bývá často předmětem obchodního tajemství (často se nezveřejňuje ani po přestupu, proč by se s ní měli majitelé chtít svěřovat nějakému transfermarktu, navíc je součástí obchodní strategie - s něčim na meeting jdu, ale nechám nejdříve sdělit představy poptávky, třeba překročí ty mé, kdyby to pustili dopředu tu cenu, oslabí svou pozici v jednání.. navíc vůbec nechápu, proč by to dělali.. :)  nic jim to nepřinese pustit tohle číslo nějakému serveru), čiže tyhle servery jsou hodně bulvární.. :) ten odhad ceny hráče by musel asi dělat někdo jako Deloite. , ale ti se do toho sami nepouštějí, pač vědí, že je to téměř nemožné a zahrnuje to spoustu ukazatelů, výsledně by je a jejich prestiž jako globální, prestižní auditorské organizace pak sundal první Arab, který by se rozhodl, že pro něj má ten hráč cenu třeba o miliardu více. :)

• a -specializovaný- (a ne prestižní) , protože tady v tomto odvětví si to říká pro auditorskou firmu spíše o ostudu s těmi odhady, než o nějakou prestiž.. uvedu zase příklad z obchodního prostředí. Auditorské firmy odhadují hodnotu firem před a po odlužení, popř. znáte určitě odhady majetku. No a výsledná kupní cena nového majitele, pak kopíruje tuhle cenu, nebo jde max. 10% nad ní. Když je to více, tak se o tu akvizici musela ztrnout pořádná mela na trhu a je to něco lukrativního pro obchodníky.
      No a zpět k transfermarktu.. Oni se ve výsledné ceně pletou z 95% ne o těch 10%, ale u Hloži to bylo přes 30% (jejich odhad vers. cena reálné koupě Leverkusenem), ale víte sami, kdo to sleduje, že se pletou i o 100, 200, 300%, což už opravdu spíše svádí k otázce, proč ten server vůbec existuje a proč se tam chtějí takhle znemožňovat.. Pokud nemají z min. 90% absolutně šanci odhadnout tu výslednou cenu +- těch obvyklých 10% u jiných odvětvích v rámci výsledné kupní ceny novým obchodníkem.. thats it..

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-evropska-liga-trener-arisu-se-klani-sparte-hraje-ve-vysoke-rychlosti-aktivne-je-to-opravdovy-fotbal-5013232

očekávám výhru Sparty min. o 3 branky, ten kyperský tým má strašná okna vzadu, koukal jsem na ně se Slovanem, mohli u nich dostat klidně pětku, Sparta je dál, Slovan se mi zdá, že je postavený hlavně na tom, jestli hraje Weiss, pač už nemají moc tvořivých hráčů.. podle mě oslabili letos, co jsem je viděl

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit