Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Čtvrtý hráč světa Sinner se stal prvním
    italským finalistou dvouhry na Australian Open. Potvrdil, že se mu
    poslední dobou proti Djokovičovi daří. V utkání nenabídl Srbovi jediný
    brejkbol a porazil ho potřetí z uplynulých čtyř zápasů.

    zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-australian-open-smisenou-ctyrhru-v-melbourne-vyhrali-sie-su-wej-a-zielinski-5021370#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart

    autor článku je asi taky tenista, tak sám moc dobře ví, co je to za výkon uhrát 4 sety semifinále slamu bez jediného breakballu nabídnutému soupeři. čiže jaká senzace?? :) Jannik Noleho porazil v posledních 3 vzájemných zápasech, to mluví samo za sebe.. Carlitos, až zase nabere entuziasmus, bude Noleho porážet také, pač je to ještě komplexnější hráč.
    Proto jsem zapochyboval, když Nole odvážně vyhlásil útok na všechny slamy tento rok, že je to víceméně nereálné vzhledem k okolnostem (výskytu Jannika a Carlitose na tour.. :D ). Oba jsou už nastavení na to porazit každého, Carlitos byl na tom takhle už snad od 16-17 let, Nole už je má podle mě i trošku v hlavě, že to jsou nástupci těch legend, dnes to bylo vidět, protože nehrál vůbec dobře, což bylo dáno jedině psychikou. Pokud ho netrápí nějaké zdravotní potíže, což ale nehlásil..
    Každopádně je dobře, že je na tour, protože ty moje mladé pušky mají alespoň soupeře spolu s Alexem a Méďou..

    • Po hodině a čtvrt prohrával už 0:2 na sety a napjatí diváci v Rod Laver Areně tušili, že se schyluje k obrovské senzaci.

      Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/australian-open-novak-djokovic-prohra-jannik-sinner-ohlas.A240126_110412_tenis_pls

      Jannik už měl Noleho na lopatě jinak 2x ve Wimbledonu, kdy vedl 2:0 na sety, ale tam ještě nebyl tak mentálně silný jako je nyní. Vypadá to, že má nejvíce hru na Noleho. Neví si s tou jeho rychlostí úderů a brzkým hraním míčů po dopadu rady. Ale takhle hraje i Carlitos. Jen Jannik hraje více strojově, prakticky nekazí, pokud ho nějak nerozběháte, v tom je silnější zase Carlitos v těch běžeckých záležitostech. Ale tohle překvapení fakt není děcka. 3x už s ním vyhrál a 2x ho měl na lopatě a v klasickém turnaji by šel dál Jannik, hrát se jen  na 2 sety ve Wimbledonu.. :)

  • Souhlasíte s tím, že po ukončení Djokovičovy kariéry bude dominovat trio Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Holger Rune?

    Rune
    má ještě dost práce. Bude zajímavé sledovat, jestli mu Boris Becker
    dokáže pomoct. Momentálně je o krok pozadu za těmi dvěma borci, ale
    vypadá to, že tihle tři opravdu převezmou štafetu po Novakovi.

    Český mužský tenis po konci Tomáše Berdycha chvíli stagnoval, ale je tu nová generace. Zaujal vás z ní někdo?

    Máte
    teď několik opravdu dobrých hráčů. A kdo se mi líbil? Tomáš Macháč.
    Takhle daleko se na grandslamu ještě nikdy nedostal. Porazil úžasným
    způsobem Francise Tiafoea. A stále je to mladý kluk.

    zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-legendarni-mcenroe-pro-sport-cz-o-cesich-djokovicovi-i-davis-cupu-5021331

    sport.cz vyzpovídal exkluzivně legendu světového tennisu Johna McEnroa.. v triku Nirvana. :) Má vkus.. tohle jinak jsem psal i já z jeho odpovědí, nemusím se aspoň znovu rozepisovat. 

    "A ještě mám poslední poznámku
    k Australian Open. Stále si myslím, že je to pro hráče trochu těžké,
    když se koná na úplném začátku roku. Máte jeden zahřívací turnaj,
    maximálně dva a pak hned musíte hrát takhle brzy grandslam. Svým
    způsobem je to asi dobře, že je to v něčem zajímavější. Ale já vždycky
    chtěl, aby se hrálo až v únoru nebo v březnu, aby měl člověk víc času se
    připravit."

    to je pravda.. zíral jsem, že ta špička nehrála téměř vůbec letos přípravné turnaje.. ale tohle asi Johne souvisí i s počasím, pač tam v březnu tuším přichází sezona dešťů..

    • a tím, že je Austrálie tuším nejvyšším světovým těžařem černého uhlí krom tuším železné rudy, tak jim to tam příroda docela vrací a jak tam mají období požárů, tak i ty období dešťů jsou často vydatné, tzn. prakticky by se tam nedalo hrát na těch nekrytých kurtech. Je to stejný problém jako v čajně, kde tohle probíhá taky tyhle záplavy a přívaláky..

  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-nove-utocne-eso-ofenzivu-bohemians-vzkrisi-nejlepsi-strelec-druhe-ligy-5021324

    tohle nevím, jestli je Davide dobrá volba, pač Bohemka tam má přetlak v té ofenzívě, abys tam hrál.. Oni nic neriskují, ty dost po takové sezoně, byť v druhé lize. Ale pokud jiné nabídky nebyly... Nevím, jestli mu Radek Kováč věří natolik, to zase je lepší odejít někam jinam, ale měl-li více nabídek, tak tohle je ta nejhorší volba vzhledem ke konkurenci v té ofenzívě. Navíc Bohemka nakupuje jako zběsilá. Trenér Veselý snad protočil nejvíce hráčů v její historii, vedení mu vytváří nadstandardní podmínky oproti minulým letům, kdy tým trénovali trenér Klusáček, Hašek apod..

  • https://www.sport.cz/clanek/tenis-australian-open-medvedev-po-petisetove-bitve-slavi-zahraje-si-o-finale-australian-open-5021216#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart

    no Alex je back po tom těžkém zranění.. :) dnes byl opravdu lepším hráčem a zasloužil si postoupit. Ukázal přesně to, proč jsem ho spojoval s tou momentálně čtyřkou nej hráčů světa - Carlitos, Jannik, Nole a Méďa, jen že se musí dostat zpět do té top formy. Teď v ní je. Dnes bylo vidět, jak je to špičkově technicky, úderově vybavený hráč, což o něm píšu stále. U něj je problém hlava, jinak má taky vše a mohl být světovou jedničkou stejně jako Nole nebo Carlitos.
    Pokud by hrál jako dnes, tak to může celé vyhrát. I když Jannik tam taky hraje výborně a Noleho jsem ještě neviděl. Ta pětka nej hráčů dneška je vyrovnaná. Pokud jeden z nich ve vzájemném souboji nezahraje 100%, tak riskuje, že prohraje, pokud ten na druhé straně kurtu ten den těch 100% hraje, jako se to dnes stalo Carlitosovi, pač Alex hrál to své maximum, bych řekl. Carlos by dnes musel hrát taky tak, pak by to byl krásný zápas se vším všudy. :)  já vždy jinak poznám, že není ok a s velkou pravděpodobností prohraje, pokud je na druhé straně jeden z té top 5, když kazí stopballs, to je jeho klíčový úder, kterým drtí soupeře obvykle. Dnes dal snad jen jeden tak, jak chtěl..

  • Do Turecka s hlavní částí výpravy
    neodletěl ani kapitán Havel, jehož ve čtvrtek čeká bakalářská státnice
    na Jihočeské univerzitě. Za týmem by měl dorazit den poté.

    to už podruhé opakuje, nebo měl odloženo, či jak?? V lednu se nestátnicuje. Patrně studuje distanční formou, tzn. státnice asi v srpnu v klasickém termínu, opakování bývávalo snad až za rok zase v září, že by se státnicovalo uprostřed semestrů, to jsem ještě neslyšel.. :) určitě nejde v klasickém termínu. Ale pozitivní, že vedle fotbalu studuje..

    • anebo spíše odložená státnice z toho srpna z nějakého důvodu. Pač opakovaná, pokud by student neudělal v srpnu, není určitě dříve než za rok srpen-září, proto píšu, že se v zimním semestru normálně nestátnicuje.. aspoň takhle to bývalo před 10-15 lety ještě..

  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-plzen-leti-do-spanelska-bez-buchy-privede-misto-nej-havlika-5021106

    podle mě by ty peníze Ada měl taky reinvestovat do Máry Havlíka, pač jim odešel v Buchovi hráč, který zahrával standardky, měl i slušnou střelu z dálky. Teď tam mají na standardky tuším jen Kalvacha s nadstandardní kopací technikou, možná Mosquera by to mohl ještě kopat, ale ten už má své roky. Mára by se jim tam dost hodil. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit