Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sparta dnes i bez Kairinena, o tom nešla řeč před zápasem... těch absencí už je moc. Projevuje se to i směrem dopředu, pač Kairinen je schopen vymyslet něco i do ofenzívy. Myslím, že Adam Karabec, v té jeho hře, kterou produkuje poslední rok a půl, dva, není hráčem do základní sestavy, čekal bych tam spíše Daňka. Spartě velmi pomůže příchod Ševy z Brna, pač se ukazuje, že při absencích Krejči, Kairinena, popř. i Zeleného, tam nemá kdo tvořit hru těmi kolmicemi dopředu. Karabec bohužel na tohle momentálně nemá a Sparta by ho měla poslat někam na hostovačku, kde z něho udělají dirigenta hry a zapracuje na něm trošku zkušený trenér, Slovácko se nabízí, kde Svěďa hraje podobným stylem a určitě by na něm zapracoval...momentálně ten kluk absolutně stagnuje poslední roky, přitom to je podle mě po Hložovi další extrémní talent Sparty..A gol jeden z těch, o kterých jsem psal, že jsou v Libe nebezpeční. Ještě jsem zapomněl na Frýďase, kterého ale na Spartě moc dobře znají, taky někdejší talent.
    Baník se zas přesvědčuje, jak bylo rozumné pustit Pokorného, pač ty goly Tijaniho šly oba z jeho prostoru pravého stopera..Sigma musí přivést nějakého stopera, pač Poulolo je hvězdou 2.ligy, ale v 1. už mu nevěří asi ani trenér Jílek. Tijani se zlepšil, ale určitě to není Laco Almasi, přesto si jede na Hané one man show dnes. :)

    • ještěže Slavia není fakt v pohodě, pač Spartě se tenhle zápas v Libe hodně nepovedl. Hlavně mladým vzadu, což jim lze odpustit. Dobře nehrály ani obě šestky - Laci, Sáďa (což na Libe mohlo být smrtelné, pač se tam tvořila obrovská propast mezi obranou a zálohou, což je vždy hlavně u Nisy vodou na mlýn těm smrtelným breakům Libe s Olatunjim, Fryďasem, Valentou a Tuptou, případně Rondičem, všichni tihle Spartě dnes zatápěli, jak jsem psal, že budou..) a snad první pas za obranu dal až Kuchtičovi tolik kritizovaný Mabil, který to dnes rozhodl. Já se divím lidem, že při tom, co tady trenér Priske už pro Spartu udělal (vyrobil ji celou osu týmu - Sorensen, Kairinen dnes jsou naprosto klíčoví hráči kádru, jak se ukazuje právě v takových zápasech jako dnes), kritizují kohokoliv, koho přivedl, byť je ještě ve fázi adaptace. Dnes ukázal, proč přišel a Spartu možná posunul k titulu. Já si myslím, že ho získá, protože to tam pochopili, o čem je týmová hra a nebáli se pořádně probrat kabinu a přivést bojovníky.
      Haraslín dnes střídal, ale nejde mu nic vyčítat, pač jim tam dopředu neměl prostě kdo posílat dnes balony (Mabil tam přišel podle mě z důvodu tohoto a Karabec šel dolů, pač to prostě zase nedokázal tu hru Sparty dirigovat a už by to dokazovat právě měl..). Libe umí taky zahrát lépe a ještěže nezahráli, protože jinak Sparta paradoxně prohrála, pač by dostala na 2-0. Přitom stopeři Libe a hlavně Červ na šestce hrají tuze nečistě, dnes jsem říkal chacharům, než jeli do Olomouce, že v Libe čekám penalty, tak zase dostanu asi pivka. :)  Pač slabina Libe je jednoznačně na stoperu - Prebsl, případně ten Puitziridis, ale i Plechatý, který dnes nemohl hrát, to jsou hráč, které by Kuchta a spol měli překonávat, pokud chtějí hrát o titul..:)  Tak ve středu už snad v trošku normálnějším složení s tvořivými Krejčou, Zeleným, doufám, že se nestalo nic Filipu Panákovi a byl stažen jen pro to, že neuřídil tu standardku Libe, pač to byl fakt ostudný gol, tam se nedomluvili s Viťazem, Filip ho měl případně zajišťovat..Jinak by musel zaskočit asi Pavelka znovu. Každopádně i po tak ne úplně vydařeném výkonu, je Sparta určitě více na vlně než Slavie.. to tvrdím už pár kol. :)
      Dnes to vyhrál Spartě Kovář, jednoznačně. :)

      • a chacharos mají nového Ronalda - Tijaniho. Už na něho nemůžu nic říct. 😂 Ale zlepšil, to jsem musel teď uznat. Rozhodující jsou ale zápasy jako se Slavií a tam míč vepředu neudržel, bohužel. čiže jestli musí makat, pač Laco to umí i proti silným celkům. :)

  • kua se musím omluvit tomu Poulolovi z Olomouce. To už je asi 3. zápas, co ho vidím hrát za béčko Olmíku a je jejich nej hráčem podle mě. Nevím, proč tak nehraje v lize, anebo velký rozdíl mezi 1. a 2. ligou..

  • Pusťte si zápasy Sparty z minulého roku, kdy tam bylo ještě těch 10 hráčů, kteří už tam nyní nejsou a tehle Sparty.. Z téhle Sparty jde strach, ti kluci věří ve vítězství do posledního okamžiku. To je to, co se mělo udát v kabině Sparty, že se tam dostalo spousta vítězných typů kluků, ten minimum tišších to pak taky ztrhne. Dnes se mi líbil Wiesner, jeho nej zápas ve Spartě podle mě.
    Plzeň hrála ale taky dobrý zápas, přesto je Sparta přetlačila, což svědčí o její síle. Slavisté, pokud koukali, tak se musí bát. :) Z té energie sparťanů jde prostě strach. Do 60. minuty to byl zajímavý zápas, pak už se to řezalo, ale Sparta si za tím šla do poslední vteřiny. škoda, že tak nehráli první půli derby se Slavií, vyhráli by i tohle. Je to vše jen o nich, ten tým má totiž kvalitu i bojovné srdce, což jim musí přinést úspěchy.
    Kdyby někdo chtěl namítat stran penalty, tak to si mohl sudí vybrat. Ale ta střela šla na bránu a mohla být golová, čiže se rozhodl podle mě ok. Ale byla tam jasná pentle na Karabce, který kdyby si lehl při tom průniku do vápna, tak to sudí musí fouknout. Ale z toho jde taky vidět, jaký ten současný tým Sparty má charakter, Karabec pokračoval v akci, nepadal.. Pak ten zákrok na Kuchtu od Staňka byl taky podezřelý. Sparta vyhrála zaslouženě, byť Plzeň hrála opravdu dobrý zápas.
    Liga bude ještě zajímavá. Já  Spartě věřím na titul, protože z nich cítím dobrou energii. :) Ještě by měl Tomáš vyřešit kraje, aby byli méně čitelní a měli více variant. Nechápu jen, co tam řešil Minchi a za co ta zbytečná redka..na tohle si musí dávat pozor, pač tam mají i karty, zranění a ještě je 6 zápasů do konce. V Libe by to mělo Spartě sedět, pač Libe je technický tým a neumí hrát zanďoura. Navíc příliš nevěřím stoperům Libe, že by zastavili tuhle sílu. Bude to zase o Spartě zkrátka. Mají to ve svých rukou, pač si myslím, že Slavie bude mít problém jak na Slovácku, tak v Olomouci, a to ještě bude derby. Furt věřím Spartě na titul už letos. :) A příští sezonu určitě, pač dojde ještě Ševa z Brna. Ještě vyřešit kraje a tuším hegemonii Sparty podobnou té slavistické posledních let. :)

    • Spartě te´d budou chybět pro karty Zelený a Krejča, ale já si myslím, že když dají v LIbe 3 branky, že jim to může být jedno, byť Libe je dopředu nebezpečný, líbí se mi tam Rondič i Olatunji a i Tupta s Valentou mají něco do sebe. Jaloví dopředu určitě nejsou. Ale jak jsem psal včera, každý zápas je o Spartě. Mají tak silný a nyní už i charakterní kádr, že pokud k té kvalitě přidají i bojovnost a 100% nasazení po celý zápas, musí min. 2 branky každý zápas dát, ať budou hrát v lize s kýmkoliv.
      U Slavie je ještě faktor proti ní - statistický. Doma ještě neztratili ani bod.. :) To není v ligách po světě snad žádný tým, který by zvládl domácí ligu s bilancí 18-0-0 doma.. V tom je šance pro Spartu. Já si nemyslím totiž navíc, že Slavia je v pohodě těch svých hegemonických let minulých. Sparta může vyhrát i u nich to derby, co bude. Bude to jen o nich. Ještě minulý rok stačilo na Spartu přitvrdit. Plzeň to včera zkusila tuhle taktiku oprášit, ale tahle Sparta už hraje sama důrazně a s nasazením, tzn. sparťani je i tak přetlačili. Ten kádr bude navíc ještě lepší, jakmile trochu vyzraje ještě, sehraje se, proto mám Spartu za jasného favorita příštího ročníku ligy. Ale mohli by tu titulovou serii nastartovat už i letos, jaro k tomu směřují a od toho zápasu na Bohemce jde vidět už ta práce trenéra Priskeho a zrychlení hry Sparty. Pro mě je favorit na titul dle většiny okolností Sparta, byť se nyní bude muset potýkat s absencemi, ale je pro ni dobře, žese Krejča vykartoval a nebude absentovat v derby. Filip Panák tam nyní v Libe bude muset asi ukočírovat dva mlaďochy, zřejmě nastoupí Vydrys s Viťazem, vepředu Sparta alternativy má za čvančaru. Trenér Priske by měl dávat více šancí Daňkovi, mně se upřímně Karabec vůbec nelíbí a jakmile dorazí Ševa, tak by měla Adama Sparta poslat někam na hostovačku, klidně ven, změna prostředí + ještě vyšší nároky na něj třeba v západní lize, mu mohou jen prospět. Vůbec se mi nelíbí - nasazením, fotbalovým myšlením, což by měly být jeho přednosti jako mladého hráče. ševa je navíc podobný typ, to už by si Adam nezahrál vůbec, Sparta to bude muset řešit tak, aby se nezastavil jeho vývoj.
      Nebo ho hodit Svěďovi na Moravu, ve Slovácku je zkušený tým + Svěďa už ukočíroval jiné mlaďochy. :) nastupoval by tam pravidelně, byl pod tlakem, pač Svěďa je přísný trenér, což Adam podle mě potřebuje tuhle změnu..,pravidelně hrál o poháry, mohlo by mu to pomoci, navíc hrají podobný fotbal jako Sparta. :)

  • no Slavia dnes s notným štěstím. Mně se vůbec těch 80 minut nelíbili, jedině zase Ogbu, ten je teď ve velké formě. Baník hrál slušně, podle mě tam měl jít podstatně dříve Laco Almasi. Tijani zahrál asi své maximum, ale on má fakticky své limity a do takhle těžkých zápasů prostě není, pač neudrží míč vepředu, což dnes podle mě rozhodlo, pač Slavia dnes byla zralá na branku a Baník tam měl spoustu prostoru pro brejky. škoda, pač si chachaři prohrát nezasloužili..Ale Slavka není určitě v pohodě, jak říkal Jindra :) nadstavba bude ještě zajímavá. Nepřihráli si na 5 metrů..

  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/miroslav-koubek-fotbal-hradec-kralove.A230425_114620_fotbal_ald?zdroj=vybava_recombee

    tak tohle mě vážně moc mrzí. DAlší můj oblíbený treňa (po trenéru Krejčím v Pardubicích) končí.. Už jsem chtěl před pár týdny napsat, že takoví trenéři jako pan Koubek by měli zemřít na hřišti, pač doma je to spolehlivě zabije rychleji to "nic nedělání". A on dokázal, že i v tomhle věku je více než konkurenceschopný. Trenér Hejkal to pak vzal po těch Teplicích za správný konec, že se přidal k tomuhle úspěšnému, podle mě dalšímu nedoceněnému trenérskému matadorovi.. Asi to tak má být, věřím v životě na to, že věci se dějí takhle za sebou ne náhodou. Hradci budu dál fandit a doufám, že trenér Koubek bude na dálku furt k dispozici a nepřestane žít fotbalem, což je v tomhle věku důležité, pro něco žít.. :) Přeji brzké uzdravení a ještě mnoho aktivních let, Pane Trenére! :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit