Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/multifunkcni-stadion-arena-fotbal-strabag-stavba-dokonceni.A230214_707550_hradec-zpravy_tuu

    o téhle stavbě století se budou učit na stavebních fakultách studenti ještě za 100 let.. Nevěřím, až to uvidím stát.. :)

  • https://www.idnes.cz/fotbal/reprezentace/saudska-arabie-ms-2030-plan-recko-egypt-stadiony.A230215_103936_fot_reprez_jic

    já to dám tady, tématicky to souvisí. Saudští Alíci milují houmíky přeci.. :)  Autor článku zmiňuje, že to Alíci mají dobře propočítané tuhle investici. Fajn... mě by zajímalo účto tohoto posledního šampionátu v Kataru, pač z Evropy fandové téměř nejezdili a Argentinci nebo Maročané jim tu výslednou Výsledovku určitě nemohli zachránit. Zvláště, pokud navíc vydali zákaz pití piva, tzn. i zkrácené plnění od Anhauseru (majitelé Budweiseru), minimální tržby z té jedné zony, kde se to od 5 do 7 či jak mohlo (těžko říci, jestli v tuhle dobu budu mít zrovna chuť na pivko, ale podle emíra si ji musím prostě rigidně udělat)..
    Já si právě myslím, že Arabáči neumějí počítat, vůbec analyticky plánovat a spoléhají se zatím na ty přebytky z nerostného bohatství (celé je to jen exhibicí jejich vlastních eg, do čeho se kdy pustí...), které nyní ještě narostly díky umělému snížení těžby mafiánským kartelem OPEC. čiže Katar podle mě 100% musel skončit ztrátou, nejen díky vysokým cenám vstupenek. I když je faktem zase, že pokud se jim tam třetina námezdních pracovníků pozabíjela, tak "ušetřili" na mzdách, což asi bylo účelem. Jakože už tak tam je otrocká hodinová mzda. Ale fakt by mě to výsledné účto zajímalo.. Do těch končin nikdo nechce jezdit z mnoha důvodů - rigidní sex. orientace, zákaz pití alkoholu, chození v šortkách a tílku, prostě tam nesmíte pomalu ani dýchat...

    • Arab vás přeplatí 10x, aniž by musel, protože vy byste už neakceptovali nižší cenovou hladinu v bitvě o hráče, než na kterou se dostane on sám svým neuváženými ekonomickými dostihy. Takhle arabští Alíci zcela zdeformovali trh s hráči, ale i s jejich platy, protože platit hráče, i třeba typu Neymara, skoro miliardu ročně je stejným nesmyslem, jako za něj dát 4 miliardy v dostizích o něj s jinými kluby. Takhle jim tu ekonomickou rozvahu musela nastavit až UEFA finančními pravidly. A tady si právě Arab začne znehodnocovat investici sám, protože takovému Manchesteru City hrozí nyní, že bude možná vyloučen z Premier league, evropských pohárů, případně další hodně, hodně mastná pokuta, díky opakovanému porušování právě finančních pravidel UEFA. Zřejmě tam na řadu nyní příjdou zase úplatky pro kolegu Čeferina, tak jako je uplácen kolega Infantilino z FIFA.
      Ale takhle se business nedělá... Stojí vás to raketu a výsledky se stejně nedostavují - tady si jde pomoci příkladem právě Paris SG, které musí být pro katarské Alíky zase 100%  prodělečným byznysem. Nic nevyhráli (francouzská liga je neatraktivní a nejméně sledovaná z těch top lig), francouzská televizní práva nejsou určitě anglická, platy všech někdy už i přestárlých hvězd nesmyslně vysoko, jakože už za ně Alíci dali přemrštěnou raketu v dostizích o ně, kdy stíhali sami sebe a své ego (normálně se přihazuje fakt po částech, ne po miliardách.. tady je právě nesmyslem označovat transfermarkt za prestižní server, pokud jsou na trhu takoví dravci, myslím si, že netrefili cenu u žádného z hráčů PSG nebo City, resp. to, co za ně byli ochotni šejkové nakonec na trhu dát..) a nyní ještě budou nuceni ty přestárlé hvězdy prodávat pod cenou, čiže finančně určitě v červených číslech a nezachrání jim to ani merchandising.
      Arabové neumí podnikat. To ukazují dnes a denně - třeba v diverzifikaci ekonomiky. Trh s elektroauty už běží dobré 2 roky, oni nyní teprve začínají stavět továrny.. :) Pustili se do nesmyslné stavby lineárního města, což už zavrhli architekti a urbanisté před 100 lety. Vyhlásili, že chtějí z Rijádu udělat nový Hollywood.. Ať se podívají do Indie, jak to dopadlo tam..Navíc kdo by chtěl točit v 60 stupních na slunci.. To nepřežije technika, natož herci. Už máte jedno jestli -30 nebo +60..
      Až do deseti let skončí éra fosilních paliv, alespoň v téhle podobě, v jaké je nyní, tak jsem zvědavý nejen já, ale i kolegové, jak si zvyknou na nový standard. A jestli nyní netvoří rezervy a rozhazují jako smyslu zbavení, pak to bude ještě sranda, pač oni opravdu neumí rozjet žádný business. Vlastnit ropné plošiny, to je jako podnikat v hazardním byznyse.. to je pasivní business, běží to samo, protože je o to poptávka, a proto na tom zbohatne i člověk se základním vzděláním. Koukněte se někdy na vlastníky kasín. :)
      Nemusel jsem tohle vše ani psát a stačilo tu oponenturu k článku uvést jen tím, že Arabáči jsou takoví koumáci, že si celé to své P.R. těchto akcí nedávno zhodili v jednom momentu korupční aférou v evropském parlamentu. A je po P.R. :)  To je vážně zvláštní, umělý svět a nechápu nikoho, komu se tam chce jet, pač tam ani nic není k vidění. Prahu si neprojdete za hodinu tak jako Dubaj a vlastně celou Saudskou Arábii s jednou Khalifou.. :)

  • Celkem mi připadá zbytečné se přiznávat ke svým hluboce soukromým záležitostem,ale je to i trochu móda a každý ať si s tím naloží podle svého.Určitě fotbalistu nebudu hodnotit podle orientace,ale podle výkonů a úspěchů ano.A to i když jsme na stejné lodi.

  • novak.vladislav

    Nepovolili mně příspěvek, protože obsahoval slušná česká slova: "Homo..., les..."

    Proč???


    • novak.vladislav

      Nějak nerozumím tomu, že se někdo veřejně přizná k homo....... Já si myslím, že tak uvažuje i většina duševně normálních lidí, že sexuální orientace je každého soukromá věc. Kdysi jsme se bavili s manželkou, co bychom dělali s tím, kdyby potomek přišel s oznámením, že je homo..., případně les... Bez jakékoli diskuze jsme se shodli, že by tím nepřestaly být našimi dětmi.  

      Kolegyně manželky v práci jí kdysi vyprávěla, že její syn doma oznámil svoji homo...... a jeho otec mu řekl, ať okamžitě vypadne z bytu a už se neukazuje. Příklad toho, jak může netolerantní člověk přijít dobrovolně o své dítě. Tohle mně dodnes hlava nebere...

  • A všichni ho MUSÍ mít rádi a vážit si toho. Jinak....

    Jeho věc. Nevybral si to, ale aby z toho zase byla teplá kampaň je zbytečné. 

    • novak.vladislav

      NEMUSÍTE ho mít rád! A hodně pochybuji, že by o vaše přátelství Jankto stál.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit