Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-liga-mistru-ale-kdeze-spanelsky-talent-miri-k-saudum-trapne-reaguje-opora-realu-5011734

    výtah pasáže z článku:

    Jenže ne všechny ohlasy byly takto
    pozitivní. „Saúdové nabízejí lepší finanční podmínky než evropské kluby,
    to je prostě fakt. Každý si může dělat co chce. Ale je jasné, že
    mezinárodní organizace se tímto musí zabývat a učinit taková rozhodnutí,
    aby se podmínky na přestupovém trhu vyrovnaly,“ domnívá se kouč Realu
    Madrid Carlo Ancelotti.


    tohle jsem psal před lety, že bude třeba zavést strop pro přestupy (směrem ven z EU, ale i ten finanční strop pro kluby UEFA je obcházen - hostováními s následným přestupem v dalším účetním období, ty pokuty jsou pak nedostatečné za porušení..) v důsledku křivení trhu Arabáči. Bohužel se tím nikdo zatím nezabývá z kompetentních orgánů - UEFA by se tím měla začít eminentně (vlastní značku Ligy Mistrů, kterou desetiletí budovali, Asie má vlastní Ligu Mistrů, tamní asociace, ale jde samo i o ME a kalendář soutěží v arabském světě kontra UEFA, arabské kluby nemusí pouštět na tohle hráče apod, zkrátka je třeba smluvně předejít a už se to dávno mělo stát, budoucím problémům..) zabývat. Asi tady vznikne znovu prostor pro korupci a skončí to tak, že arabské kluby budou nastupovat v evropské Lize Mistrů - což tu situaci s odchody do arab.klubů ještě samo zhorší-, na což si první bude stěžovat někdo jako Pepa Guardiola (sám pod Araby), že hráči nemají dostatek volna a UEFA je nutí cestovat dálky a hrát v horúčavách.. :) Tady bych UEFě radil, aby se vymezila, protože pro budoucnost to zachrání právě ten jejich merch, pokud i ten teda nechtějí prodat arabskému světu. To bych už na fotbal nekoukal asi nejen já... Nedávno se navíc podobně vymezovali proti ne vůbec odlišné aktivitě některých klubů, které prahly po založení Superligy. Tak teď by měl kolega Čeferin zůstat konzistentní, aby se mu nerozjela revolta ještě ve vlastní organizaci, na základě jednání právě v tomhle arabském problému.
    Problém to zatím není tak velký, pač to vypadá, že se tam ti veteráni s arabskými kluby (najatými trenéry) zatím více hádají, než budují nějaký kult místní ligy - Jota, Benzema..
    😂 zatím je to opravdu veteránská liga, ale UEFA by si měla začít právně situaci jistit a ošetřit pro budoucnost..

    • kdyby arabské kluby hrály evropskou Ligu Mistrů, tak to tu situaci zhorší tím způsobem, že budou sice podléhat nějakým finančním stropům UEFA, ale UEFA už se jim nemůže motat do té tzv. hospitality, tzn. toho, jak se postarají na místě o hráče. Což evropské kluby tolik neřeší - kde hráč bydlí, kdo rodině uklízí, jestli má i stravování po treninku, na tohle Arabáči pak budou lákat. Jakože vám stejně píšu, že kluby to opatření UEFA obcházejí rozložením plateb za hráče do dvou zúčtovacích období. čiže platí to, že co v právní normě neuvedeš, to je automaticky hned obcházeno.. :D proto vzkazuji lidem, že tohle je důvodem, proč jsou Vyhlášky, zákonné úpravy ve Sbírce zákonu tak složité a potřebují si na jejich výklad najímat právní zástupce (co nejlepší..), protože tam musí zákonodárný orgán vše rozepsat a myslet na každou možnou úlitbu, která okamžitě v praxi nastane, není-li v té Sbírce na ni pamatováno. Tohle se děje i UEFA právě a bude muset novelizovat. :) už by do těch novel měla zařadit i situaci a dealy s arabským světem a určitě arabské kluby, jak píšu výše, nepouštět pod svá křídla, pač tím si kope kolega Čeferin hrob do budoucna, jakože to určitě situaci v jeho prospěch nevyřeší (ona hospitality). Evropské kluby, hlavně ty druhého sledu, které si nyní mohly dovolit mít v kádru super hráče (West Ham třeba tu svou šestku, kterou nyní prodal Arsenalu) pár let, o tyhle hned přijdou, protože přijde nabídka z arabského světa, kde se o hráče postarají po všech stránkách - auto, stravování, super vila s bydlením a nevím, kdo by pak chtěl už tak investovat do klubu (i ty nej ligy na světě se v důsledku tohoto křivení trhu Araby stanou pro investory nebonitními, pač si počkají na hráče, až mu doběhne smlouva v klubu a pak ho zajistí dlouhou smlouvou s výhodami, jeho mateřský klub tedy nevydělá ani na tom přestupu, ale na tom nevydělá ani tak moc, pač budou zavedeny stropy UEFA a Arabové budou už pod nimi, čiže budou muset jít cestou navýšení hospitality, což přinese úbytek chuti investovat do evropských klubů, vám říkám.. to je tragický výhled, pokud by arabské kluby byly pod UEFA, pač pro ty nej hráče z evropských je nyní stále ještě mementem tam nejít to, že nikdy nevyhrají evropskou, prestižní Ligu Mistrů, to by padlo... tzn. kolega Čeferin by v podstatě prodal produkt Arabům, kdyby ty kluby přijal pod svá křídla) tady v EVropě. Jakože s Araby žádný rozumný obchodník závodit už tak nemůže chtít, oni neumí obchodovat, to je evidentní. Sedí zatím stále ještě na zdrojích, po kterých je ve světě poptávka a marnotratně jen vyhazují peníze za kraviny (veterány, lineární město apod.), nemá to žádné obchodní racio, které se řídí jednoduchou mantrou - co nejlevněji nabýt a co nejdráže prodat.. Machrování do obchodu nepatří, pač mi to dává horší pozici v jednání stran dostání druhé strany na mnou požadovanou cenu, která je pro mě ještě bonitní v tom dealu..

      • a finále by mohlo pak být to, že Ligu Mistrů budou hrát v závěrečných fázích už jen arabské kluby, vedle samo takového City, které vlastní v Evropě, což asi nikdo nechce, doufám.. I finančně silné americké investory, v podstatě jediné světové konkurenty Arabů, by tyhle investice do evropských klubů mohly přestat zajímat za těchto podmínek, kdy by byli nuceni investovat i do soukromého zázemí hráčů, aby byli konkurenceschopnými s Araby.. Ale dolehne to nejvíce na ty menší kluby v ligách, které mají své talenty v akademiích, pač by se rozmohlo 100% to ilegální domlouvání přestupů, jakmile dovrší 18 let, popř. aby tihle talenti už neprodlužovali smlouvy v mateřských klubech a Arabáči je tak měli zadarmo s tím, že jim to pak vše promítnou do jejich osobních smluv, co ušetřili na přestupové sumě (West Ham - Rice). Klasická privatizace obchodního prostředí.. to už není ani o tržních mechanismech..
        stejně tak by bylo pak vtipné pídit se po tom, kolik klubů v té Arábii vlastní jeden majitel, to UEFA taky zakazuje a bylo by to Arabáči směšně obcházeno, asi by to rozepisovali na vzdálené příbuzné, nebo vždy každou jednotlivou z partnerek šejkova harému.. Tady musí prostě UEFA ukázat tzv. koule a podržet si léty budovaný produkt + vedoucí postavení ve světovém fotbale jako organizace. UEFA je pro mě dominantnější organizací než FIFA z tohoto pohledu, má vícero zajímavých produktů, včetně ocenění, může se tím FIFě rovnat jako jediná, ba dokonce je v mých očích před ní. Tohle Arabáče bude zajímat, snaží se evidentně udělat první krok k ovládnutí i tohoto, tam si to musí kolega Čeferin nyní právně pohlídat..
        proto i vyčítám poslední rok kolegovi Infantinovi tu servilitu vůči arabskému světu, pač jako v tom přísloví - oheň je dobrý sluha, ale špatný pán... A s jídlem roste chuť..je tady vidět evidentní obchodní snaha Arabáčů dostat se k tomu vzácnému produktu Ligy Mistrů. Nejdříve stahují hráče, pak začnou vydírat o vstup do UEFA, to je myslím jejich taktika, která je zřejmá.. protože jinak se to někde zastaví ten přísun hráčů do jejich ligy a ta investice jejich bude v podstatě zmařená. Oni z té ligy chtějí druhou Premier League evidentně, to je vedlejší linie, pokud na to mám koukat tedy obchodně a ne jako na další neuváženou rozmařilost šejků..

        • a že Arabáčům není vydírání cizí, pro ten příklad nemusíme chodit daleko - kartel OPEC a jeho umělé šponování cen ropy v téhle sovětské energo krizi, kdy se potřebovali po covidovém výpadku světové ekonomiky zahojit, ale bavilo je to i dále tlumit tu těžbu, což byl jeden ze základních faktorů růstu cen energií nejen tady pro nás. A energie se promítají do všeho coby vstupy, tím pádem i růstu cen potravin coby základní komodity té jádrové inflace... zkrátka tohle nejsou seriozní obchodníci a kolega Čeferin si to doufám uvědomuje a zareaguje v předstihu..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit