Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co byste řekl k začátku druhého poločasu, kdy Baník bleskově snížil z penalty?Že nakonec můžeme být rádi za to, jak jsme tu druhou půli zvládli.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/lukas-cerv-liberec-banik-ostrava.A230723_225325_fotbal_min

konecně o tom zápasu někdo řekl něco pravdivého. :) koukněte se na čísla od 35. minuty zápasu, kdy trenér Hapal změnil rozestavení na čtyřku vzadu.. Baník začal ještě více dominovat ve středu pole, ve 2. půli měl daleko více šancí. Zápas dvou poločasů, kdy Baník většinu zápasu ovládl střed pole, což tak u Liberce doma nebývá a tohle tam hrají jen ty nej týmy z čela tabulky, kolikrát ani ty ne, pokud jim zápas nevyjde a Libe je nakonec porazí. Mě to překvapilo trošku, pač Libe je podstatně sehranější, Baníček se teprve sehrává, vím, že jsou silní ve středu a neměli by se bát hrát kombinačně přes střed i s těmi nej týmy, v podstatě bych hrál tohle rozestavení 4-2-3-1, na které jsou zvyklí, protože i když soupeř tohle zná, tak Libe na to prostě neměl odpověď. Došlo to až k tomu, že byl trenér Kozel nucen střídat jednoho z nej hráčů 1.půle Tuptu, aby mohl změnit rozestavení s Mikulou, u kterého ani netušil, jestil zahraje jako Tupta, ale potřeboval něco udělat, protože Libe byl pod stálým tlakem ve 2. půli, tzn. začali hrát v té chvíli opravdu na brejky, vyloženě z donucení.. Pač do zápasu šli s úplně jiným rozestavením a projevem.
    Mně se výkon a přístup Baník od 35. min. líbil velmi na to, že se sehrávají ještě. Vidím tam tu sílu, která je ve středu a možnost stupňovat navíc tlak s přibývajícími minuta,pač další novum je, že Baník má už i silnou lavičku, což minulý rok nebylo. Baník bude hrát o poháry, neměli by se nechat rozladit negativními komentáři, které souvisí s výsledky. Ten zápas jim bohužel prohrály kraje, které nehrály jediné nic, tam musí Luděk ještě hledat hráče, nelíbí se mi zatím ani jeden krajní hráč, paradoxně je nej Fleišman, který má pomalu 40, ale to díky kopací technice, což je přínosem pro tým, pač směrem dozadu už to taky ten Fleiši jako z Libe třeba. Měl jsem ho vždy rád, ale roky nezastavíš a Baník tam musí hledat rychlé hráče. Juroška je nejpomalejší ze všech těch krajních, které Baník má, přesto mu prodloužili o 2 roky smlouvu ve 30ti, nepochopitelně. Nehrál dobře už i přípravu, jak jsem psal na youtube.. ale Baník má silný střed, jak jsem psal, takových 6 hráčů velmi dobrých na míči, vznikla konkurence, budou muset všichni makat, aby hráli, Baník bude hrát zápasy až do konce díky tomuto a většinu tabulky tvrdím přehraje, protože vepředu má pracovitého Tanka, Laca i Kubalu, což jsou poctivci.. a všechny 3 soupeř nikdy neuhlídá..:) zezadu navíc budou dostávat od těch technicky dobře vybavených záložníků potřebný servis v kolmicích, uvidíte sami, jak se Baníček rozstřílí už v nejbližších zápasech, do roka pak budou konkurenceschopní i s těmi nej v lize, až si to sedne. Baník musí ale dál posilovat, jak říkám - Slon nejbližší výzva, ten by se jim do zálohy hodil, jakože už tam mají střelce ze střední vzdálenosti v Kalim, Ewertonovi, případně tom Fleišmanovi zleva, jestil ještě bude hrát. Tady by se přidal další. Pak už jen kraje a Baník má v sestavě vše, jen to zkvalitňovat dobrými charakterovými typy pak na jednotlivých postech, pokud se ti kluci neohrají na potřebnou výkonnost, aby se v tomhle novém Baníku udrželi. :)

• v 1.půli měl jinak Baník 2 tutovky - Laco a břevno Kubaly po akci Ewertona, který hrál fakt dobře na to, jak krátce je v klubu. Pavel mu dal roli 10tky.

A to ji trenér Hapal hodnotil hodně negativně :)  jako obecně celý zápas. Tzn. v jeho představě by Baník hrál na jednu bránu, což je správné, že tak trenér přemýšlí a je náročný.. :) Za mě hrál Baník na tuhle fázi, ve které se nachází (sehrávání) hodně dobře. spíše bych se být trenérem Kozlem zabýval, proč je Baník od 35. min. tak přehrával. Ale to bude Baník většinu týmů v lize, zvláště, až se ten střed ještě více sehraje, to už viděl třeba rumunský mistr v přípravě, kde to byla uprostřed lambáda.. :)  Baník jde dobrou cestou..
      • ve 2. půli pak Libe tuším ani jednu nějakou zásadní šanci. V tom je to mé hodnocení zápasu opodstatné, slušela by mu remíza..

• jsem teď zvědavý na to srovnání nové Spartičky se stále sehranější hlavně zálohou Olomouce, a jestli se Olomouci prosadí krajní beci, které Sparta tak nějak stále postrádá, mohli by to tahat hodně po stranách, hlavně přes Zeleného určitě vede cesta do obrany Sparty.  Popř s hrou na brejky, neudrží-li se Sparta na míči.
    Tenhle match slibuje fakt dobrý fotbal se spoustou šancí. :) jakože Baník dnes hrál taky výborně a přispěl ke kvalitě toho zápasu a Bolka - Jablonec byl taky krásný zápas, Jawo a Mára Matějovský hráli výborně.. :)
    Myslím, že bylo dobrým rozhodnutím trenéra Jílka, že posadil Pokorného, Vraštil je určitě lepší variantou, pač tohle by byla velká slabina v obraně Olomouce, nic proti němu, ale tam musí Olmík přivést ještě kvalitnějšího stopera.. Myslel jsem, že zkusí Svozku, v Karviné bych ho teda nečekal, podle mě může hrát v ambicioznějším klubu.. míval nej čísla stran zisku míče ještě v Opavě a v Ostravě nějak nepropadl před zraněním..

• a tady je třeba napsat, že Olomouc má konsolidovaný tým, je už nějaký čas spolu, a jejich dominantní silou je záloha, přesto to srovnání dnes vyznívá pro Spartu i v té výstavbě útoku. O to to je pro ten herní projev Sparty, který nabírá na obrátkách, což mě nepřekvapuje, vidím ty posuny delší čas, cennější. I když někteří novináři budou psát možná zase opak. :D  ale dnes snad už nikdo, pač jde opravdu vidět, že i tuhle kompaktní Olomouc s kvalitním trenérem Jílkem Sparta přehrává a jde do popředí pak už ta individuální kvalita hráčů Sparty na všech úrovních, snad krom právě těch krajů..
      Zifčák by byl zajímavý tahový fotbalista, kdyby tak 5 kg zhodil. Takhle mám strach, že dostane infarkt v nějakém momentu.. Nechápu, jak s tímhle může být v kádru.. zdá se mi, že nabírá čím dál více, co ho vidím..

• super match, jak jsem předpokládal. Sparta hraje tuze dobře, s chutí, moderní fotbal.. Kdyby tohle nehráli, tak dnes ani nevedou, pač Olomouc nehraje taky vůbec zle a v té záloze jde vidět, že mají sílu, udrží míč, už taky měli své šance. ale Sparta musím s tímhle stylem a dominancí vyhrát i nad takhle slušně hrajícím soupeřem, pač má jinak větší individuality. Skládají monstrum, vám říkám. Začnou tady tomu zase dominovat jako v té slavné éře. Jen potřebují najít kraje, aby byli komplexním týmem i v EVropě..

• + to spojení Jawo-Vasil funguje suprově, což už bylo podle mě vidět v minulé sezoně, že si ti dva sedli. Jen se divím, že Vasil ještě je v Bolce, ale tím lépe pro BOlku, která určitě jede na poháry. Měl jsem strach z její obrany, pač tam toho moc neudělali a je to jejich největší slabina. Ale oni budou asi dávat každý zápas 2-3 branky, tak je to vynese nakonec výše než minulou sezonu. A stopera v lize potřebuje téměř každý náš klub :)

• Juroška je dnes suverénně nejhorším hráčem na hřišti a tohle je něco, co nechápu, a sice, že s ním Baník ještě v jeho 30ti prodloužil o 2 roky smlouvu. Kpozo si dal sice vlastního, ale byl za ním hráč, za ním to jde nejméně. Juroška neměl nechat Ghaliho, který ho dnes pěkně větrá a ukazuje Luďkovi Mikloškovi, že Juroška prostě nemá ani rychlost na ten pravý kraj, kde musí být prostě rychlý hráč, neměl Ghaliho teda nechat odcentrovat a pak si tam pro ten míč kdyžtak ve vápně na pětce měl jít Letáček, chyba těchto dvou jednoznačně a druhý gol bych řekl, že tam měl být u Červa, možná jednoho z nejmenších hráčů na hřišti taky Juroška, pač mu přibyly obranné povinnosti po změně rozestavení od 35. min., kdy Baník přešel na těch svých 4-2-3-1 z původních 3-4-1-2, kde Ewerton není svazován asi obrannými povinnostmi.
    Laco je pak úplně v prdeli, doufám, že je to vinou jeho dlouhé rekonvalescence a ne vztahy s trenérem..pač on je složitý člověk a musí si sednout i s koučem..něco jsem zaslechl.. Měl tam tutovku, kterou kdysi dával se zavřenýma očima..
    Baník hraje dobře, agresivně, v pohybu, napadají, ale bohužel Juroška jim zazdil zápas dnes a jsem zvědavý, pokud přijde více takových zápasů, jak na to bude LUděk reagovat, pač já jsem ho viděl zahrát jen všehovšudy snad 2 zápasy na konci minulé sezony, po zranění, jinak za celou dobu se mi naprosto nelíbí a nechápu, proč ho Baník kupoval. Tady měl být Cadu a Baník by se ho měl ještě pokusit z Plzně získat. Nyní je tam zraněn.. Baník nehrál zle ani v tom původním rozestavení, ale Pavel chtěl možná do hry dostat Tanka + Kpozovi se možná bude lépe hrát v té čtyřce, těžko říci, co zamýšlel, pač Baník inkasoval po hrozné chybě Jurošky a Letáčka, Kpozo už s tím nemohl nic dělat, to jsou nevděčné chvíle pro obránce, je-li za ním hráč a stojí před prázdnou bránou a má reagovat na míč.. Furt to Baník ještě ale může zachránit, nehrají zle, jsem zvědav jen, jak tohle rozestavení, pač to původní fungovalo podle mě, dolů měl jen Juroška a Kubala, místo nich asi Ndefe, Baník tam nikoho nemá na ten pravý kraj a Abdullah, který tam šel.. pač Chaluš není žádný rychlík, stejně tak Pourtzitidis a Plechatý je sice na stopera rychlejší, ale furt ne tak jak Abdullah. :)

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slovan-liberec-banik-ostrava-1-kolo-fortuna-liga.A230721_143020_fotbal_min

úplně zcestné, to ani nečtu.. :) idnes nemá dobré fotbalové redaktory. Už psali, že Sparta hraje tužku v přípravě před Andrlechtem a pak dali málem 10 Anderlechtu.
      Jenom fakta pro redaktora tohoto článku: - držení míče 62-38 pro Baníček, na střely fifty fifty, a že Baník špatně bránil? Dostával se do šancí stejně jako Libe, tak to samé jde říci tím pádem i o Libe ne?? :) hodně šťastná výhra Libe, Baník měl min. tolik tutovek co Libe, ne-li o jednu ještě více a stopeři Baníku hráli fantastický zápas, Libe se vůbec nedostal za ně, zachytávali to.. Zcestný článek zkrátka už ze startu...

• Baník si nezasloužil prohrát, a doufám, že to uzná i gentleman trenér Kozel. :) hráli opravdu dobře, místy Libe přehrávali i ve středu, tzn. ten musel příjmout taktiku hry na brejky, ale i to zachytávali výborně hrající stopeři Baníku Blažek, který mě fakt překvapil, a Lischák..
      Jediné, co Baníku nezahrálo, byly kraje, ale na to jsem už zvyklý, kraje Baník prostě nemá a doufám, že se tam rozehraje ten nový Kpozo + napravo by měl pro dnešním tragickém výkonu Jurošky, který tam Baníku prohrál zápas, pač na šance to bylo fifty fifty, dostávat šanci Ndefe. Trenér Hapal Jurošku sice po 20 minutách druhé půle stáhl, ale měl už zůstat v půli v šatně, Ndefe je rychlejší, živější, dravější. Dokud tam nemají někoho ještě lepšího, měl by hrát on.
      Tanko by měl určitě nastupovat odzačátku, s Kubalou budou hodně rozhýbávat soupeřovu obranu a Laco se tam taky hodí. Baník ukázal, že bude hrát o poháry a dobře posílil, změnila se tvář týmu, tak dobře jsem ho neviděl zahrát na těžké půdě Libe, který je doma vždy nebezpečný, hodně dlouho. Dokonce donutili změnit rozestavení i trenéra Kozla, tuším přešel střídáním Mikuly pak taky na čtyřku vzadu, přesto mu to moc nepomohlo, Baník fakt na míči dominoval a musí to být vidět i ve statistikách.. a myslím, že Kozel určitě nešel do tohoto zápasu s hrou na brejky, Baník Libe prostě ve středu přehrával. Tohle je nový Baník děcka, jen musí najít kraje a vhodně doplňovat dál, mně by se líbil ten Slon. Šín má něco do sebe, ale Slon je na jeho postu prostě lepší.. :) a má i lepší kopací techniku, je vyšší pro hru hlavou. Snad ho Baník udělá, hodil by se jim do toho středu, který vypadá, že se tvoří v Baníku silný, pač tam ještě sedí Rigo i Buchta,což jsou taky silní hráči na míči..a budou muset makat, aby se do sestavy dostali, což je vždy fajn, hlavně pro Buchtiče, který snad ze sebe za této situace dostane maximum, co v něm je.. :)

• a všichni ti střeďáci  jako Ewerton, který hrál dnes taky velmi dobře, Šín, Rigo, Buchtič, Tetour jsou právě schopni dát i tu finálku za obranu, z čehož budou těžit právě ti rychlí Abdullah Tanko a Kubala, ale může i Laco, který má zase dobrou hru tělem, a když ten míč dostane do dobré pozice do nohy, tak už i velký stoper nemá šanci, pač on si ho umí odstavit.
        Baník bude vyhrávat vše, co vyhrávat má, pač ty soupeře ze spodku všechny výrazně přehraje, což se u starého Baníčku právě ne vždy dělo... Hodně nahrávek a branek budou mít právě ti tři vepředu, kteří si to tam ještě můžou dávat mezi sebou do prázdné.. a uvidíme to srovnání s vrškem, dnes v něm Baník obstál, byl to smolný zápas. Libe bude hrát určitě v horní polovině tabulky..

• ale Červík si tam dobře zaběhl, i když to není post šestky zavírat tyče, tam by měl být v tom systému Libe levý halvbek..
      No a začátek druhé půle a to, co jsem psal o poločase, Abdullah vykoupal ve vápně Chaluše, jasná pentle a 2-1, Baník to fakt může ještě i otočit, nehrají zle, jen uvidíme, jestli ten nový 4-2-3-1 bude stejně účinný jako ten 3-4-1-2, se kterým začali a hraje v něm i Libe.. Baník hlavně stíhá ve středu pole, což je na půdě Libe vždy důležité, oni mají silný střed a doma toho využívají..

• https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/fotbal-druha-liga-zpravodajstvi-prvni-kolo.A230723_130916_fotbal_kazdt

Zeronik se mi hodně líbil v Příbrami, to je velmi dobrý nákup trenéra Rady.. Jarda Starka je asi fakt holý jak lípa, protože to byl podle mě jejich klíčový hráč a asi ho nezaplatili. Dukla bude letos určitě hrát min. o baráž, ne-li přímý postup, dost se posílili, jakože už byli podle mě silní i minulý rok směrem dopředu, jen to úplně nepotvrdili. Problémy měli spíše vzadu, kde jsem už psal, že to určitě obrana pro ligu nebyla, čím disponovali minulý rok..

• podle mě letos spadne Zlín nebo Budějovice. Oba by pak mohli mít i velké problémy v baráži s týmy, které budou bojovat z 2.ligy o postup, protože Brno i Dukla budou mít určitě srovnatelné kádry s těmito dvěma ligisty, kde moc kvality, přiznám se, nevidím. U Zlína vidím potenciál jen ve Slonovi a Tkáčovi do budoucna..

• Budějky hrají směrem dozadu příliš hurá stylem, bez zajištění, takhle se liga hrát nedá. Měli štěstí na konci minulé sezony, kdy už jsem je začal s Brnem (to už jsem tipoval na počátku spolu s Teplicemi na sestup, ale to Teplice zkraje sezony netrénoval trenér Frťala, kterého beru a nevěřím, že s Teplicemi kdy spadne..) tipovat na sestup, letos si myslím, že už je to nemine a bude to znát už dnes v zápase se Slováckem, které je trenérem Svědíkem mnohem lépe organizované hlavně směrem dozadu..

• 4-1, na takové dardy se budou muset v Budějovicích tuhle sezonu připravit častěji, protože ten vršek jim hodně utekl a už není moc týmů, se kterými by se tenhle tým Budějek mohl v lize srovnávat, snad fakt jen ten Zlín, pač i Karviná hraje hodně v pohybu, jsou dlouho taky pospolu, podle mě půjdou dolů tyhle dva týmy.. navíc vzadu hrají fakticky neskutečnou copu cabanu, s tím v téhle taktické lize, jakou je ta naše, nemůžou v životě uspět. ten konec ligy minulý rok byl náhoda - sorry Zape a Niklíku.. :)

• jak mám trenéra Koubka rád, tak tohle byl nejhorší výkon Plzně snad za poslední 2 roky, to snese srovnání jen s hodně nepodařenou érou Adriana Guly v Plzni. Ale je třeba i napsat, že trenér Frťála potvrdil, že by měl trenérsky mířit podstatně výše.. Teplice hrály až do konce, většinou nestíhaly už posledních 15-20 min, protože na tyhle výkony Teplic doma jsem zvyklý, ale dnes to zvládaly i fyzicky a hrály fakt suprově. Gninga pak musí někdo koupit, to je výborný hráč pohybově a na míči, elita ligy.. Teplice si troufnu říci nesestoupí pod trenérem Frťalou.. Plzni nepomohla ani změna rozestavení na 3-5-2, která přišla taky dost pozdě, až skoro v 60 min. a dostala je více na míč v tom středu, kde je Teplice přehrávaly, dobře dostupovaly celou první půli, hrály agresivně, fakt velmi dobře připraveny na ten zápas trenérem..

Na sestup tipuju jistojistě Zlín, protože nemá stopery a už žádné slušné v téhle fázi rozběhlých sezon nesežene, navíc tam nejsou v klubu peníze ani nějakého slušného přivést. Pavel se dnes přesvědčil, že bude muset změnit v tom Zlíně myšlení, pač podle mě prokaučoval sestavu. 😀  jak je zvyklý všude sázet na zkušenost, tady ji má výrazně slabší než mládí podle mě.. Zlín by měl sázet na hráče jako Tkáč, Slončík už, ne na Reitera nebo Drameho. Mně se ti starší hráči Zlína vůbec nelíbí. Didiba pak vypadal dnes, že tam ani nechce hrát, navíc to není stoper, vyšel mu ten konec ligy, kdy tam nastupoval podle mě jako z nouze ctnost, pač Zlín prostě nemá stopery a bez toho se liga nedá hrát..dnes šly přes něj snad 2 goly, vůbec se nevracel, na střídání už po 20minutách..

Bohemka měla zase více štěstí než rozumu, podle mě to byl na šance remízový zápas a píšu už snad po 10. trenéru Veselému, že v Evropě s touhle obranou narazí, pač všechny ty 3-4 tutovky, které Pardubice měly krom další polo šancí, tam budou hráči proměňovat.  Co Pardubice v té jedné šanci nedaly, to se jen tak nevidí, to byly 3 goly v jedné šanci.. Obrana Bohemky statická standardně.. jednou to štěstí zase dojde v některé fázi sezony a Bohemku budou řezat soupeři zase bůrem, pač se vůbec nepoučili a dozadu nikoho nepřivedli, naopak přivedli Roberta Hrubého, což je o jednoho hráče nazpátek méně, Josef Jindříšek dostane infarkt brzy, pač Robert se prostě odmítá vracet.. :) Pardubice hrály zase sympaticky na to, že se sehrávají :) jsem zvědavý, jestli ligu zachrání, ale přeju jim to, pač hrají dobrý fotbal

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/karvina-zlin-fortuna-liga-novacek-daniel-bartl-trener-pavel-vrba.A230722_183652_fotbal_min

taky si myslím.. ale v pohodě.. má to tam těžké, musí ohrát mladé a doufat, že neodejdou, jakože podle mě min. Slon odejde, kdyby sestoupili..

• starší hráči Zlína se mi nelíbí krom Vukadinoviče, toho bych stavěl na tu pravou stranu stále, být Pavlem. Pač je s tím klubem taky ztotožněn jako mladí, které vychoval. Zlín musí teď sázet na to, ale podle mě to nebude stačit letos..

U Plzně jsem zakřikl to zranění Hejdiče, psal jsem, že ještě možná budou muset udělat stopera. teď to vypadá, že téměř jistě, by´t ten Dweh dnes nezahrál vůbec zle, ani tu žlutou neměl dostat.. chyba sudího..

• Hledání může trvat i rok. „Teď to vyřešíme a hledáme dál.
    Levých obránců s parametry, které potřebujeme, které měl David Jurásek,
    je málo.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/trener-jindrich-trpisovsky-slavia-hradec-kralove-start-noveho-rocniku.A230721_164428_fotbal_min

ale Jindro, zase z něho nedělejte Marcela, ještě to nepotvrdil venku.. je málo, PRO NÁS FINAČNĚ DOSTUPNÝCH tam zase mělo být. Levých obránců ještě podstatně lepších než David je venku pořád dost. U nás jich málo vychováváme a naše kluby nemají takovou finanční sílu. Dan pak dal ve Spartě finanční brzdu na 30 mio, což je ekonomicky pochopitelné. Přišla po té Strama žranici, kdy měl člověk pocit, že tu Spartu trénuje někdo s bipolární poruchou.. jak se Strama rozjel a koupil by i mě, kdybych tehdy měl čas a šel kolem Letné..

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/ceske-budejovice-patrik-hellebrand-rozhovor.A230720_095504_fotbal_ivt

u tohoto kluka nechápu, proč je ještě tady v naší lize.. dále nechápu, proč ho pustil kdysi Svěďa ze Slovácka, to bych potřeboval objasnit, pač mi přijde jako talent. Možná je složitější v tom, že musí narazit na trenéra typu Radka Kováče, pod kterým hrál podle mě super fotbal, ale i tak.. toho se Budějky určitě nebudou chtít zbavit, spíše bych čekal, že už mu nyní nabídnou prodloužení, aby jim neutekl..

• https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/varnsdorf-druha-liga-fotbal-penize-rozpocet-vlastimil-gabriel.A230719_737284_fot_dsouteze_jrv

tady k tomu mám toho více.. Varnsdorf obdivuju, nic osobního, ale ke kolegovi. Není to dobrý obchodník - prodat totiž Tanka jen za 5mio, když mohl chtít v pohodě 7-8 a určitě by se někdo našel (on je opravdu dobrý, po všech stránkách + povahově, jak sám předseda uvádí, Kušej šel snad za 7 ne??), to je bohužel jeho vlastní hloupost a další z dobrých obchodů kolegy Mikloška... Navíc Baník tam měl i hráče, které pak poslal do Kroměříže do druhé ligy, mohli jít do Varnsdorfu, kdyby kolega smlouval.. :)

dále.. stát by měl podporovat jen mládež. Na zbytek byste si měli sehnat ty oligarchy třeba, ať něco odvedou z toho nakradeného min. v 90letech z čs. bank nyní do sportu a vrátí něco republice.. Pán, jak není ekonom, tak nezná situaci státní pokladny asi. Prostě na to nyní není, aby vám stát saturoval dobrá bydla v klubech, musíte se starat sami..
    Dalším směrem, kam se obrátit, jsou pak municipality, popř. kraje. Mám-li takové úspěchy jako Varnsdorf, měl bych pochodit v prezentaci i tam.
    Dotace nikdy žádného podnikatele neudělaly. Pokud se nejmenoval teda Andrej.. To není tržní prostředí... čiže tak..
    jinak, jak jsem psal, ve Varnsdorfu to dělají evidentně z lásky k fotbalu, ale chce to mít taky obchodní myšlení + ten úspěch pak umět prodat v zisku těch sponzorů a prostředků.. pro stát je fakt prioritní mládež, na tu by 4mld měly stačit i v téhle složité době..

• Na stavbě jsou podle Řádka desítky nedodělků. Dodavatel
    stavby podle něj také po úterní kontrolní prohlídce zatím nezískal
    souhlasné stanovisko hasičů, které je pro kolaudaci nutné.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/hradec-kralove-stadion-rekonstrukce-kolaudace.A230719_113944_fotbal_min

tohle můžu potvrdit. Mám několik kamarádů architektů a říkají svorně, že největší potíž je s hasiči nejen při kolaudacích, ale už při úvodních nákresech. tihle prý nejčastěji bourají představy konečného výsledku práce architekta.. jeden mi říkal, že ještě nemohl žádný návrh realizovat tak, jak by opravdu chtěl díky nim a požárním předpisům. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit