Slavia zvítězila v derby na Spartě 2:0 a posedmé získala domácí pohár
-
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-pohar-slavia-dominovala-sparta-nezklamala-karabec-predvedl-nadstandard-4171671
Adam zahrál nejlépe za poslední dobu, ale pořád to bylo tuze málo a slabé na režiséra hry. A od toho se odvíjí i výkon právě Haraslína, Kuchty, kteří od něj nedostávali snad vyjma jedné akce (a tam to šlo ještě na Krejču ten ostrý centr, který šel přes Provoda), vůbec nic. Zmínil to i Jindra Trpišovský, že Sparta neměla první půli bohužel vůbec nic, KROM teda té jedné totálně zahozené šance Adama, kterou by měl dávat z téhle pozice. Jeho práce je bohužel tvořit hru a i statistiky Sparty zevčera hovoří o tom, že se tak nedělo. Kolega Mikolanda pak kritizuje ty, kteří by statistiky měli naplňovat, Haraslína např., ale to nejdříve musí právě toho, který by je měl do těch šancí posílat. Nedává to logiku. :) A to fotbal hrál.. Haraslín nebo ještě lépe Kuchta těžko prokličkují hřiště až do brány, to na téhle úrovni není možné, musí mít servis od té zálohy. Tyhle nesmyslné glorifikace Adamovi v kariéře nepomohou. Mně se na něm zatím líbí to, že nepadá, nefilmuje, ale nevím, jeslti na sobě dostatečně pracuje třeba i po treninku, protože tohle podle mě Ševa dělá nebo dělal v tom Třebíči, kde začínal. Adam mi přijde takový spokojený, ale nemá být s čím právě. Proto mu to tady píšu narozdíl od kolegů Mikolandy nebo jeho trenéra. Je to málo nejen na Spartu..a trpí tím i celý tým (ti vepředu), kterým chybí ten servis od něj. Pač nic jiného bohužel na tom hřišti není jeho přidanou hodnotou. Není žádným skvělým obráncem, chybí mu bojovnost, což v tom týmu, který Sparta nyní má, jde už hodně vidět, pač je tam hodně bojovných typů. Pro mě zkrátka do téhle Sparty není s těmihle výkony a nastavením. Podle mě by potřeboval i pod jiného trenéra, s většími nároky na něj, to už jsem psal v jiných příspěvcích..je to generační talent a nejde to bohužel vidět.. -
Dařilo se nám hrát tak, jak jsme chtěli. Přežili jsme tutovku Karabce, ale to bylo jediné ohrožení v první půli.
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/jindrich-trpisovsky-rozhovor-po-finale-poharu-sparta-slavia.A230503_224108_fot_dsouteze_dcno a tady náš dojem s klukama potvrzuje i Jindra. Za první půli Adam nevyprodukoval vůbec nic. Naopak PRO NĚJ udělal šanci normálně štítový záložník. Mělo by to být přitom naopak. Adam by měl posílat tyhle pasy jiným. Je to fakt sranda, co se někdy člověk dočte. A nejde už to spojovat ani s vírou v Boha, ta konstruktivní kritika je dobrá v práci s mladými, jinak mají dojem, že jedou na Bundesligu, ale ta realita je bohužel jiná...:)
O výkonu stopera Ogbua:„Nemám pro něj příměr.
Deset z deseti! Nebo devět, protože nedal gól (úsměv). Fantastický,
skvělý. Je pro nás stejně důležitý jako třeba Sörensen pro Spartu.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/jindrich-trpisovsky-rozhovor-po-finale-poharu-sparta-slavia.A230503_224108_fot_dsouteze_dc
možná by bylo pro lidi, kteří zápas neviděli, lépe přečíst si hodnocení Jindry Trpišovského, protože je objektivní.. Psal jsem o všem, o čem hovoří. Co znamená Sorensenovo vypadnutí pro Spartu jako člena té osy, kterou trenér Priske do Sparty přivedl. Ve Spartě chybí oponentura, konstruktivní kritika, proto se ty slabší povahy jako Adam podle mě nezlepšují. Motivovat nebo pracovat nemusíte na Kuchtovi, to je dříč a chce se sám od sebe zlepšovat, popř. Haraslínovi, což už je hotový hráč, který ví, že hráč je na hřišti od toho, aby nejen útočil, ale i bránil v té pomoci týmu. Mě to zařazení Adama do sestavy po jeho předchozích výkonech, kdy nepotvrdil roli toho mozku na hřišti, překvapilo a čekal jsem spíše nasazení Daňka ,který by přinesl alespoň bojovnost, když už by se mu jako taky nerozehranému nedařilo. Daněk tam měl podle mě za tu krátkou pasáž hry, kterou mu Priske dal, pomalu stejně pozitivních momentů jako Karabec za 80 minut zápasu, kterých jsem sledoval. Adam se nikam neposouvá, za tím si stojím i jako laik.. :) a na hře Sparty, když hraje, to jde bohužel vidět, hlavně v takových zápasech s kvalitativně stejnými týmy jako Slavia, kde a to souhlasím s trenérem Priskem, musí hrát všichni, ale ne jako Adam včera (na svých postech se všemi povinnostmi z nich vyplývajícími), ale raději jako ten Kairinen. :D -
https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/adam-karabec-sparta-slavia-derby-finale-poharu.A230503_220235_fot_dsouteze_min
to je právě to, kdy ani někteří novináři + tady i trenér Priske u nás Adamovi nepomáhají. Nej sparťanem byl včera Kairinen, teď jsme se o tom bavili i s klukama z práce (asi jsme sledovali jiný zápas tedy.. + být to, jak píše redaktor a vykládá trenér Priske, tak se to objeví i ve statistikách z toho zápasu, kde Sparta bohužel zaostávala a řídit tu hru měl právě Karabec), který ho taky do té šance dostal a bylo vidět, že když měl míč na kopačkách, suploval i tu práci Adama, která se po příchodu Ševy rozloží na více hráčů. Přitom šestky bývají rozbíječi, ale Kairinen má vynikající práci s míčem, kterou by měl ukazovat i Adam, ale neukazuje, musí to za něj suplovat na hřišti on..
Adam by měl hru Sparty už přitom řídit jako Ševa v tom Brně, to se bohužel neděje a nedělo ani včera...byť tady to někdo viděl v růžových barvách zase.. tyhle hodnocení Spartě určitě nepomáhají, byť je na dobré cestě. Doufám, že trenér Priske Ševu využije v plné míře, pač ten přestup tuším dělal ještě Tomáš před jeho příchodem, tzn. že si ho nevybral. Bylo by mrzuté, kdyby i Ševa seděl, pač Priske aktuálně v kádru žádného režiséra hry už rok nemá, po odchodu Bořka.. a v tom systému, který chce Sparta hrát, tak se bez něj podle mě neobejdou do budoucna.. -
ještě k těm odchodům našich mladých fotbalistů do akademií těch elitních světových klubů. Teď jsem četl, že se z těch akademií u takového Interu prosadí JEDEN hráč za několik let do áčka. V tom případě nechápu vůli našich manažerů je tam posílat. Nedává to smysl ani z ekonomického pohledu. Lépe je snad nechát je tady vyhrát klidně v regionálním klubu a zobchodovat až následně. Jakože bylo výborným obchodním tahem Sparty, že si pojistila Ševu už před touto sezonou, protože je to zrovna jeden z hráčů, kteří mohou přímo z regionálního klubu ven podle mě. A vědět majitel Brna, jak se Ševa tuhle sezonu předvede, tak ten jeho odchod takhle napřímo ven podle mě realizoval, pač Brno potřebuje každou korunu navíc a v příští sezoně je to jasný kandidát sestupu, pokud nevytáhnou z klobouku nějakého podobného hráče a lépe více.
Jinak Ševa podobně jako Almasi, ve formě, kdy byl v klubu Galas i Kaloč. Moc takových přitom není, které by regionální kluby, nehrající pohárovou Evropu, mohly prodat jen na základě jejich výkonů z ligy, popř. jen z mládežnické nebo seniorské repre.. -
Velká gratulace Slavii...👍
-
ono je i dobře, že Adam tu šanci nedal, protože by byl zase vynášen některými do nebes a ono fakt není za co. Ještěže tady má v symbioze tu kariéru toho vrstevníka Ševy z Brna, pač tam vidí, jak stagnuje poslední roky. Proto píšu, že by měl jít stejnou cestou, tzn. přes menší, regionální tým, tam se vyhrát, naučit se vzít na sebe tíhu odpovědnosti za hru a výsledky týmu, což Ševa už v takhle nízkém věku zvládá výborně (Brno má fakt pro mě nejhorší soupisku v lize s Teplicemi, proto jsem je tipoval na sestup, nečekal jsem, že tam Ševa rozjede tohle, i když jsem psal, že je to velmi zajímavý hráč už před 2 roky) a tvrdím, že bez něj by Brno bylo ještě pod Zlínem a Řezňa možná ani ne na půlce branek, které dal, pač to není jen o tom, co mu Ševa připravil, ale že i v té nízké konkurenci v kádru Brna, kde si stačí hlídat už asi jen Alliho, ještě na sebe stahuje pozornost obránců soupeře, což Řezňovi určitě taky pomáhá.. tak ještě na doplnění té mé úvahy. A v Polsku není žádná jazyková bariéra, polsky se naučíte do čtvrt roku, je to hodně podobný jazyk našemu, proto tam odchází taky nejvíce českých hráčů asi po slovenské lize. Pokud by ho tedy ten trenér Rakowa chtěl. To bych tak viděl jako jedinou zahraniční možnost, která mě napadá, pač Adam podle mě musí ven (podobně jako Hloža) až ve fázi, kdy přeroste naši ligu, což se zatím nikdy v žádné fázi nestalo. Pač si nemyslím, že když nezáří tady, že najednou začne někde ve vyspělejší lize. Spíše by to dopadlo tak, že by si tam sedl na lavičku, roky bychom o něm neslyšeli a pak se vrátil někdy ve 23-4 letech někde do regionálního týmu tady u nás jako se to stalo mnohým, kteří v raném věku odešli i třeba do akademií elitních světových klubů, což podle mě není, narozdíl od hokeje (tady se ukázalo nyní na MS 20, jak je fajn, když se naši mladí kluci otrkají v zámoří už v univerzitních ligách, nebo AHL), cesta pro mladého hráče. Měl by jít opačnou cestou, tvrdím. Pokud se neprosadí přímo v elitním čs. týmu v té konkurenci, tak přes ambiciozní regionální, který taky hraje o poháry třeba, ale není tam taková konkurence, trénuje to taky kvalitní trenér a je tam více času na práci na něm a vysvětlování věcí, které si takhle mladý hráč potřebuje zažít (+ je tam i servis starších čs. hráčů, kteří ho mohou posunout taky radami, a kteří se do takového elitního regionálního týmu vrátily z úspěšných zahraničních působení, dohrávají tam kariéry)... jak fotbal roky sleduju.. :) (Ševova cesta, i moje úvaha, že to tak je tady pro mladý, generační talent nej, než ho cpát za každou cenu ven, byť se neprosadil tady v elitním týmu, do nějakého průměrného, ale v lepší lize). Máme kvalitní trenérskou školu schopnou takového hráče připravit i v regionu..
Trenér Jílek je třeba příkladem - kolik už mladých kluků z té Olomouce šlo výše a do zahraničí.. Trenér Jílek tam pracuje roky už v mládeži, podle mě by tam měl dostat dlouhodobou wengerovskou smlouvu, Olomouc je stavěná takhle fungovat, mají kvalitní mládežnickou akademii roky, a řídit by to měl zase trenér se znalostí tamních poměrů. Jsem sám zvědav, pro co se manažer Paska rozhodne. :) je to zodpovědnost takového kluka nezabít, ale některé situace v životě nám napovídají v těch rozhodnutích - viz. ta cesta Ševy za poslední 2 roky, kdy mu v Brně dali důvěru. Pak je to taky o tom samo, jaký ten kluk je povahově, jestli se mu chce pracovat na sobě, Adama neznám, v tom taky pro veřejnost není možné dělat závěry o práci trenérů a manažerů, nevidíme-li do zákulisí té každodenní práce s hráčem a jeho zpětné vazby v treninku.. -
v tom výčtu trenérů pracujících dobře nejen s mladými hráči jsem nezapomněl na trenéra Jílka z Olomouce, který je možná vůbec elitou v práci s juniory u nás (taky má Olomouc dlouhodobě elitní mládežnickou základnu a on z ní vzešel), jen on má momentálně v záloze takový přetlak, že nevím, jestli by se tam Adam vůbec prosadil i přes Spartou odložené hráče jako Folprecht třeba, tak mizerně na tom nyní Adam je. A zase vám žádný trenér, který má v kádru hráče vykazující lepší výkonnost, nedá záruky, že vám bude stavět hráče na hostování, pokud nepřevyšují ty jeho klubové-kmenové. Ale za risk by to taky možná stálo, pač tam je taky spousta zkušených fotbalistů, podobně jako v tom Slovácku nebo Bohemce, kteří by krom trenéra mohli Adamovi velmi pomoci v jeho nynější fázi kariéry..tenhle stav každopádně nemůže trvat, jinak je po něm..
-
A pokud tady má Sparta příští roky kralovat, až se tenhle tým sehraje a
nabere zkušeností a já tvrdím, že bude (i v duchu příchodu Ševy, ten
Spartu vystřelí do nebes, pač tohle ji ještě přesně chybí a počítalo se,
že ji to přinese právě Adam Karabec, ale nepřinese, minimálně ne příští
sezonu, pač nečekám jeho zmrtvýchvstání nyní v letní přípravě, tak jako
nečekám probuzení aktuálního kádru Baníku a jeho útok na titul, už jim
nevěřím v téhle skladbě na to 4. místo, natož někam výše.. :) tam jsou
ještě 2 roky za Spartou, která má tu restrukturalizaci kádru už naštěstí
pro vývoj čs. fotbalu za sebou.. :) ) i vzhledem k nutné politice
Slavie, která musí hráče prodávat a někdy ji to tlačí do té míry
ekonomicky, že to hlava po té sportovní stránce nebere (odchod Stanciua,
a nyní odchody dalších důležitých hráčů Olayinky a asi i Lingra),
přičemž Sparta už s ní drží krok nyní, kdy Ševa ještě kope v Brně +
tenhle mladý tým bez zkušeností ty zkušenosti z těžkých zápasů teprve
sbírá - půlka sestavy Slavie včera měla odehráno v Evropě to, co pomalu
nikdo z kádru Sparty. A co ještě měla Slavie na lavičce... :) přesto
Sparta své šance měla a nebyl to nikterak dominantní výkon Slavie, ten
zápas mohla rozhodnout klidně ta šance Karabce a překlopit ho na stranu
Sparty. Tvrdím, že mít Ševu v kádru už dnes, tak Sparta tyhle zápasy se
Slavií vyhrává už nyní i bez těch zkušeností jejich hráčů z evropské
scény. Ten faktor kreativního mozku je to, co jim chybí v tom konceptu
hry,
kterou trenér Priske prosazuje - tzn. rychlá hra po zemi na jeden dotek s
náběhy za obranu, pro což mají sparťané tu křídelní výbavu rychlých
hráčů. Jakmile budou i tihle jako Pešek, čvančara zdraví, zezadu jim to
bude dávat ševa, tak to je nebránitelné, pokud máte ještě vepředu
Kuchtu, nalevo Haraslína. To neustojí ani Ogbu s Holešem, obávám se,
jinak výborní a nadstandardní hráči pro naši ligu. A kdo ví, jestli
ještě ve Slavii budou a kdo ví, kdy najde další takové. Nyní ji trvalo 2
sezony než našla Ogbua. V tom taky vidím znak pro silné období Sparty.
Scouting Slavie by musel produkovat opravdu vydatně, aby se to vyrovnalo
tomu, co má k dispozici Sparta - finanční zázemí a možnost zkoušet.
Sparta
skládá silný tým, jen ještě není na konci. To bych se tady mohl
rozepsat ještě o krajních becích coby alternativě v zápase, pač včera
zrovna trenér PRiske po přestávce přecházel z tříobráncového systému na
čtyř do toho systému 4-2-3-1, aby zahustil zálohu a Sparta tam získala
převahu a více míčů a bylo vidět, že to i pomohlo, kdy byl Krejča
najednou více na míči a mohl se tlačit i více před bránu soupeře. Tím
příchodem ševy se ta hra Sparty stane už sama o sobě méně čitelnou, pač
ty míče za obranu rychlým křídlům tam umí dát kreativní stopeři jako
Panák, Krejča, ale i ten Kairinen, na lavičce ještě Mabil, který to umí
taky, jak ukázal v Libe tu svou kopací techniku. Já vidím budoucnost
Sparty v hodně růžových barvách v tom, jak ten tým skládají, nevidím ji
momentálně v růžových barvách ale pro Adama Karabce.. A on sám by měl s
tím chtít něco dělat...
A nyní mám dost času v náročnějším pracovním dni tím, že mě to přinutilo si po ránu přivstat, abych se literárně realizoval. 😂 člověk více aspoň zvládne. fajn den všem
ještě mě napadlo, ale tohle už ve Spartě asi zkoušeli někde v přípravě, pač se to nabízí jako první varianta, není-li Sorensen, že by si mohli vyměnit pozice Krejča s Filipem Panákem a tu obranu by měl z pozice lídra týmu řídit Krejča. V tom středu je to jedno, jestli jde o praváka nebo leváka přeci. Oni Krejču drží na kraji, pač je dobrý ve hře tělem a má tam blízko k lajnám. Všichni jsme viděli, jak vyobcoval ze hřiště toho Poláka v zápase s Polskem. To podle mě nezažil ani on sám ještě za kariéru. Přitom šlo o čistou hru tělem, což je právě přednost Krejči a má k ní daleko více času a je efektivnější na tom stoperu, než na té šestce právě, kde už naráží často na rozběhnuté hráče, kreativní záložníky.. V té obraně si to může více vykrokovat, proto jsem ho tam tlačil očima a jsem rád, že tam dnes nastupuje s tím, že ve vývoji zápasu, změní-li Sparta systém, může na část zápasu klidně na tu šestku. Sparta musí hrát každopádně v tlaku, na to do ní tluče trenér Priske ten systém 3-5-2. Klade to důraz na to každý zápas vnutit soupeři svůj styl hry. no a tím skončím - tohle se jí právě zatím ještě v zápasech se Slavií nedaří, protože je pořád ještě na počátku svého znovuzrození + absence + nemá kreativce ve středu (ševa ji fakt hodně pomůže). Pak bude asi i jedno, minimálně v lize a i v zápasech s tou Slavií, jestli vzadu někdo chybí. Pač vepředu vyprodukují šancí jako máku a budou lize absolutně vládnout, tvrdím. Už od příští sezony.. Navíc Panák v alternaci s Pavelkou nebo i ten mladý Viťaz zase nejsou pro ligu něco, co by nestačilo na Ousoua na druhé straně třeba, nebo Kacharabu.. -
Může si to ale dovolit, protože Sparta má za sebou silné finanční
zázemí, mohou mít teoreticky kádr o 30 hráčích a on zkoušet hledat tu
ideální sestavu a zbytek pak posadit s tím, že se do zápasu nedostane vůbec, nebo na 20 min. Slavia pracuje a musí pracovat jinak, pač ta podpora
chiňanů už je tam minimální, musí si na sebe do velké míry vydělat a
pracují více jako kluby z našeho teritoria, které živí přestupy..No a za těch 20 min. hráč jako Adam, v jeho aktuálním stavu vývoje, ukáže tušíte kolik, pokud za 80 minut zápasu předvede 3 akce. Manažer Paska musí vědět,ž e jakmile se objeví ve Spartě Ševa, Adam musí pryč, protože ho to přibije k lavici náhradníků a kdo ví, jestli neukončí kariéru vzhledem k tomu, co píšu výše a nastavení práce trenéra Priskeho, který minimálně rotuje stran základní sestavy v každém z následujících zápasů...A na lavičce se do formy nedostanete. Komentátoři včera zmiňovali, že se Adam ukázal v béčku, čímž si vysloužil ty nominace do základu v áčku teď v těch posledních 2-3 zápasech. Já ho tam více jak měsíc už neviděl, sleduju zápasy druhé ligy dost často, nechodí ani tam, což se zdá u mladého hráče nepochopitelné, ale tady trochu zastání - naše 2.liga a divize mezi tím už je minimální rozdíl stran úrovně zápasů, kolikrát vidíte i v divizi lepší zápas, než ten druholigový. čímž chci napsat, že by tam více než posun Adamovi hrozilo zranění, protože ta liga je více o okopávání než o fotbale, fotbal tam hraje akorát Vyškov, blížící se tomu ligovému, taky nyní přijde asi o nejvíce hráčů, které se budou snažit získat prvoligové týmy.. a ještě se mi líbí Varnsdorf, kde se trenér Holeňák taky o něco snaží ve skromných podmínkách..Adam potřebuje nyní speciální péči max. náročného trenéra, možná i zkušenějších hráčů, s vytýkáním chyb a minimem chválení. Nevím navíc, jak je na tom s angličtinou. Včera mu tam vytýkal něco Kairinen na hřišti, který se mu snaží asi pomoci. No pokud mu to odkýve a neví pořádně, co se po něm chce, pač já fakt nevidím posun v jeho hře za ty 3 roky, co je kádru. Přes Ševu se nedostane a na křídle on nemůže hrát, pač nemá rychlost, je to podstatou dirigent, to už spíše sedí někam vedle Kairinena, staženěji, který ale přestane mít čas na rozdělování těch pasů (to by musel dělat Adam, ale děcka - Kairinen dá více pasu z té šestky než Adam, pro kterého by to měla být hlavní náplň práce, Kairinen je na hřišti de facto od boření, ale tím, že je to výborný hráč, s výbornou kopací technikou, tak dělá i tuhle práci navíc, podobně jako Stanciu ve Slavii, hrával staženěji a nyní to chce tým Jindry vyrobit ze Zafeirise), pač Adam není navíc nějaký super do defenzívy. Zkrátka se z něj stává průměrný hráč tím, že nemá přidanou hodnotu jako Kairinen v tom, že by týmu pomohl alespoň v obraně, nebo to urval bojovností a rychlostí. Příliš se spoléhá na ten svůj talent, v čemž ho asi udržují i slova asistenta Loučky ve Spartě, celkově tam asi nebude příliš konstruktivní kritiky tím, jak je nastaven i trenér Priske jako věřící člověk. V tomhle má Slavia v trenérské skladbě taky výhodu. A z toho pramení uspokojení některých.Dále se v takových zápasech jako včera ukazují limity některých hráčů Sparty - viz. Wiesny, který snad včera nedal zase přihrávku a celkově bylo vidět, že je na hřišti v tom ansámblu aktuálních nebo budoucích reprezentantů fakt do počtu. Pro mě je to hráč na lavičku a Sparta tam musí hledat, protože zase mu nechci upírat přínos v některých ligových zápasech, ale na evropské scéně to bude, podobně jako ve Slavii Ousou (Wiesny ještě více) pro Spartu slabina, přes kterou se soupeř bude dostávat. Celé to vidím tak, že každé přestupové období příjde do téhle nově se rodící Sparty nová dávka scoutingově vyhlédnutých hráčů trenérem Priskem, protože tohle zafungovalo hned, do systému, který chce hrát a takhle se to postupně vytříbí. Slavia je každopádně dál a všichni to cítíme... Ani Karlštejn ale nepostavili Karlu IV. přes noc. -
ten zápas rozhodly včera obrany, a to, že nenastoupil Ousou, jak bylo naznačováno, že by se tak stát mohlo :). Sparta je ještě v té začínající koncepční práci na počátku a trenér Priske ji v rekordně krátké době dostal do souboje o trofeje se Slavií. Je otázkou ale, jestli na to ještě tenhle tým, který sbírá teprve zkušenosti, už má. Ale zároveň to přináší velký tlak na Jindru a jeho tým, pač pokud jim Sparta už v téhle fázi svého "znovuzrození" vyfoukne titul, tak to bude pro tu kvalitní práci Jindry a jeho týmu ubíjející.
Sparta nemá lídra obrany za Sorensena. To už ukázalo několik zápasů. Neměla jej ani v Hancim. Tohle má Slavia vyřešeno v té zastupitelnosti a dobrém scoutingu, který Sparta našla až s příchodem trenéra Priskeho (příchody Sorensena-Kairinena a okamžité vytvoření osy týmu z těchto dvou, a když vám někdo z té osy vypadne, bývá to logicky vidět, hlavně pokud nemáte tu zastupitelnost v kádru jako Slavia). I když se Slavie poslední ročníky potýká s hledáním stopera za odchody a konec kariéry čerta třeba, tak je schopen zaskočit výborně Holeš, do toho si přivedla Ogbua. I když já zase říkám, viz. má úvodní věta, že Ousoua v sestavě neuřídí ani Ramos a tohle bude vždy šance Sparty, pokud tenhle hráč ve Slavii bude a nastoupí, jít přes něj do brány.
Dále rozhodlo to, že Adam Karabec NENÍ v pohodě. Bylo to vidět i v té jeho šanci, kterou hráč s jeho kopací technikou musí proměňovat a jeho manažer, který má rozum, už nyní ví, že mu musí hledat hostování pro příští sezonu, protože musí hrát a nejlépe i změnit trenéra, protože trenér Priske je typ trenéra, který je výborným scoutem, ale v trenérském týmu Sparty chybí zase něco, co tam má Slavia a málo se to zmiňuje, a sice oponentura, tzn. nějaký psychopat typu Houšti.
Když jsem včera poslouchal asistenta Loučku, jak chválí Filipa Panáka za to řízení obrany v Libe (proto šel asi o půli dolů, předpokládám), tak to je totiž přesně to, co nepotřebuje slyšet mladý hráč typu Adama Karabce. Mít 3 situace za 80 minut, co jsem včera ten match sledoval, to není pro hráče, který by měl udivovat kreativitou a kopací technikou, žádné dobré vysvědčení. Zase se vrátím k Ševovi z Brna. Oba sleduju přibližně stejně dlouho. Až Ševa přijde do Sparty, tak bude celý bez sebe, kolik má najednou možností řešení situací díky spoluhráčům jako Haraslín, Kuchtič, čvančara, Pešek, Daněk. V Brně je rád za Řezňu, popř. si to zakončuje sám a z podstatně těžších pozic, než kterou měl nyní Adam Karabec. Tím chci říci, že Adamovi nikterak nepomůže chválení, které slyším i z úst komentátorů, expertů, on na tom v tom porovnání s vývojem Ševy (jsou podobně staří) není fakt dobře.. A Spartu to drtí právě v takových zápasech, kdy by tu pomoc z lavičky potřebovala. A už to, že píšu, že Adam je po 3 letech v áčku Sparty hráčem JEN lavičky, mluví samo o sobě, pač je to opravdu generační talent Sparty.
Zároveň chci napsat i jako laik, že si nemyslím, že by Sparta udělala špatně tím, že ho nepustila do Marseille, protože mám pocit, že tam by nehrál taky. Podle mě by jeho cesta měla nyní být přes českou nebo polskou ligu, kterou mám výše než tu českou ani ne tak v tom, že by ty tamní šlágry typu Legia - Czenstochowa byly lepší než naše derby, ale je tam podstatně více kvalitních týmů, které tyhle elitní prověří. No a tam pod toho trenéra-nerváka z Czenstochowe, nebo tady pod trenéry, kteří umí posunovat mladší nebo obecně hráče, popř. nemají takový přetlak v týmu, tzn. nabízí se Bohemka a trenér Veselý, Slovácko a Svěďa, nebo Teplice a trenér Frťala. Trenér Koubek, který to taky uměl v Hradci ( i když ho tam, jak řekl Zelí v Dohránu většina kabiny nemusí, ti hráči by si měli uvědomit, kam je posunul, pač o půlku kádru Hradce, což bylo no name fotbalisti, popř. odložení jinými kluby, má dnes zájem spousta klubů v lize, některým vyloženě restartoval kariéru s asistentem Hejkalem, což je taky rozumný chlap) už bohužel není na scéně.
Adam te´d musí podle mě s manažerem slevit z ambicí, nebo risknout tu polskou cestu (západní bych asi neriskoval, jak jsem původně psal, Adam není nikterak rychlý hráč, to, že vymíchá Provoda po zranění, což je nejpomalejší hráč Slavie, to moc o jeho ambicích v západních ligách, které jsou na míle rychlejší té naší, neukazuje, čímž chci říci, že v současnosti ani nezapadá do konceptu Sparty, což je rychlá hra, nejlépe na jeden dotek, takovou akci tam včera měl snad jen jednu s tou patičkou), i když favority by měly podle mě být týmy, které hrají o poháry, tzn. Bohemka se Slováckem. Sparta mu evidentně nesvědčí a je třeba si to už říci na rovinu. Trenér Priske je spíše trenérem, který si přivádí hotové hráče do systému, který chce hrát, než že by na nich v tréninku pracoval.. Proto nehraje i Daněk, což je podle mě chybou, zvláště v těchto časech, kdy má Sparta vyloženě vyprázdněnou lavičku. Navíc to jde vidět i na minimální rotaci, kterou trenér PRiske provádí se sestavou, což je taky hlavní rozdíl mezi ním a trenérským týmem Slavie.