Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V Emirátech to platilo taky?No jistě. Létali jsme
    špičkovými letadly, i když jsem trénoval juniorku, bydleli jsme v
    pětihvězdičkových hotelech. Kde by Čech šetřil, tam oni se plácnou přes
    kapsu. Když šejk chce, nalije do týmu neskutečné peníze.


    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/trener-bohemians-jaroslav-vesely-rozhovor.A230317_160617_fotbal_ten

    tady trenér Bohemky by potřeboval taky exkurz do světa ekonomiky. Lít peníze můžete do sfér, kde očekáváte návratnost, jinak ten business nemá bonitu. Proto šejky nepovažuji, narozdíl od něj, za ekonomické machry. Pouze sedí na nerostném bohaství, což se za chvíli s příchodem dominance obnovitelných zdrojů změní a to těžiště se přesune do EU, která je v nich jednička na světě.
    Fotbal v Arabii nemůže mít bonitu a nemohl ji mít za dob jejich fungování s kolegou Haškem, protože v té lize nehráli žádní seriozní hráči. Až nyní začínají dělat šejkové to A, aby mohli pak konstatovat to B, a sice, že se jim ta investice třeba někdy vrátí. Ale dělají to zase špatně, protože lákají zatím dominantně veterány, kteří jim za chvíli skončí, nebo se zraní, je to zkrátka velice riziková investice a za mě ne moc promyšlená, protože nejdříve měli usilovat o nějakou dohodu s UEFA, která jim může nyní právně pozastavit ty přestupy do Arábie, jakmile si to kolega Čeferin vyhodnotí tak, že už to ohrožuje ten produkt UEFA v podobě Ligy Mistrů a Evropské ligy. Ale zatím odmítají hráči jak Mbappe, čiže to vypadá zase na neekonomicky vyhozené peníze, BEZ NÁVRATNOSTI. Chápu, že trenér tohle neřeší, ale o dvě patra výš v klubu už každý a tihle lidé vyplácejí pak ty trenéry. U nás fotbal nemá bonitu. Kolega Veselý by se měl pobavit s majiteli Bohemky, jsou to vyloženě nadšenci.Proto říkám, že každého mecenáše, který sype peníze do čs. fotbalu, OBDIVUJI.. :) pač to nemá racio, pouze v tom nadšení pro tu hru..
    a celé se to nazývá jinak sport washing, ale to už bych pánům Haškovi a Veselému asi nevysvětlil vůbec. I když kolega Hašek se prohlašuje za vystudovaného právníka, i když v rámci osnov marxismu leninismu, tak by tohle měl chápat, na co narážím. Zatím jsem ho neslyšel se k této, pro něj profesní, záležitosti nikdy v rozhovorech vyjádřit. Pouze oba opěvují, jak je všude hodně peněz, všechno pecka. Působí to dosti hloupě, tento nízký hodnotový žebříček totiž v tuhle dobu hýbe společností, týká se ale hlavně mladých, tihle dva pánové už by měli vykazovat nějaký rozum a životní moudrost a vidět i za ten roh zkrátka..

    • článek výše vykazuje jinak znaky mimořádné hlouposti respondenta, doporučuji si jej přečíst coby odstrašující případ myšlení dnešní doby.. Elity ve společnosti neposuzujeme dle majetku, ale dle užitku společnosti. Tak to bylo za našich prababiček, babiček, ještě i rodičů v mém případě a doufám bude - princip západního myšlení jinak..
      Pokud někdo porušuje obchodně právní vztahy, pak proč bych s ním měl chtít obchodova nadále, mám-li tedy rozum, popř. ho vyzvedávat, když mi dá pak třeba hrst mobilů??? tam jsou opravdu pasáže, pro které bych kolegovi Veselému doporučil, aby se držel i nadále toho, že rozhovory nebude poskytovat, protože má-li racionálního agenta a ten nějaké myšlenky na angažmá v seriozních ligách na Západě (už jen v Německu by ten rozhovor nebyl vhodným P.R.), pak ten mu musel tohle doporučit ihned po přečtění tohoto výše, v tomto trendu setrvat.
      Ani Arabové by neměli být happy z toho, co tady pan kolega Veselý prohlásil o tamním standardu podnikání, ale je to přesně to, co jsem si myslel nejen já a co tamní podnikatelské prostředí a obchodní myšlení tak nějak charakterizuje. Není to určitě běžný západní standard a chlapcům přeju hodně takových angažmá v tomhle duchu.. to fakt svět neviděl, co se dnes stalo pro některé normou.. 😯😬
      hoši, základem obchodní vztahu je pořád ještě smlouva. Pokud se nejede podle ní, druhá strana musí být označena za jedince prvotně pospolné společnosti. a pro takové tam právě jezdíte pracovat, což se odráží mimoděk i v tom dalším jejich chování stran respektování lidských práv např..

      • to je jinak to, proč o OPEC tvrdím, že to je regulérní mafie.. to, co prohlásil kolega Veselý v tom článku o tamních standardech podnikání, to je pak čiré vekslácké chování 90tek u nás. Já to říkám kolegům odnepaměti, tohle mi jen nahrálo potvrzením, pač sleduju ty jejich akvizice a nedává smysl snad ani jedna ekonomicky. plus ten styl podnikání nenese vůbec standardy podnikatelského světa. normální podnikatel chce fakticky každého dostat na svou cenu, podmínky, tady ti rozdávají bez myšlenky na návratnost hrstmi všemi směry. Dobře, že to kolega Veselý takhle fajnově popsal.. :) tohle nemůže chápat nikdo z podnikatelských kruhů z vyspělé západní ekonomiky. :)

  • Slavie hraje asi na 3 stopery dnes v zajímavém složení - Masopust, Holeš, Bořil... jinak si to moc neumím představit z té sestavy. Ještě by teda Bořa mohl být na stoperu a vlevo Oscar, vpravo Masopust, ale to si nemyslím, pač Bořu zkoušel na stoperu jindra snad jen 2x v životě v personální krizi a nikdy to nedopadlo dobře. 😂 Slavia asi viděla ten match Sparty s Karvinou minulý týden a snaží se pošetřit, koho může.. Zároveň to dopředu mají hodně ofenzivní, čekají, že jim vůbec nepůjčí míč a bude to každý poločas jen na jednu světovou stranu vždy, což se stát může.. :D

    • tak Tomič v trojce na kraji podle idnes.. ještě překvapivější.. takhle jsem to měl napsáno napoprvé, než jsem si všiml Masopusta, toho bych čekal v té trojce na pravém kraji více.. ale Masopust mu tam bude vypomáhat, stejně jako by tomu bylo být to naopak. tohle je ta druhá, pro mě překvapivější varianta, která připadala v úvahu..

  • Brian dal dneska napravo na halvbeka Péšu a myslím, že to bylo asi rozumné, pač u Libe nahoře hraje zase Ghali, trenér Kozel ho tam dal asi aby zrychlil ty přechody do protiútoku a nevím, jak by to tam s ním uhrál Wiesny. Sparta ale bude muset střídat. Nedaří se vůbec Zelenému. Možná bych to i zredukoval na 3-5-2, pač Sparta potřebuje podržet balon ve středu. Nahoře nechal Olatunjiho s Kuchtičem a doplnil to o Haraslína na levého halvbeka místo Zeleného. Už ho tam někdy někdo viděl?? :)  ale když může dnes Péša být na pravém, mohli by tu levou stranu s Birmančevičem přečislovat. Mikula už není tak rychlý, pokud by Sparta udržela míč, tak by se Šulo nemusel ani tolik vracet, a kdyžtak by vypomohly šestky. Možná bych tam dal pro druhou půli Laciho za této konstalace místo Sádi, který je pomalejší. Sparta neměla skoro vůbec nic, musí něco udělat do ofenzívy překvapivého a začít Libe přečislovat na stranách, jinak to spěje k remce..

    • a ještě mě teda překvapuje, že Spartě nefungují kolmice (průnikovky) tím jsem myslel, že dnes budou vyloženě zaměstnávat pomalejšího Chaluše třeba. Ale je to dáno i tím, že Libe se Spartě vyrovná zatím ve středu. Žambůrek bude určitě posila, Červíka bych chtěl do Baníčku.. :) dnes by ho ještě mohli vytočit, dostal už žlutou a on je vždy hodně emočně  v zápase, hlavně se Spartičkou 😂

      • a jen jsem to dopsal z kolmice branka - Šulo.. 😂  tohle musí hrát. Prebsl ani Chaluš nejsou žádní motoricky rychlí borci a Sparta má vepředu rychlíky - Kuchtiče, Šula, Birmančeviče.. teď už by to měli zavřít a hrát jen tohle - brejky s průnikovkami za obranu. :)
        a druhá branka přečíslení na straně.. :D  jak jsem psal.. Sparta je tuze silná. Za posledních 15 min. měla střely 8-0, úplně teď Libe zavřela. Monstrum prostě.. přitom Libe hrál dobrý zápas do téhle doby, než přišel Šulo na plac a přeskupilo se to - Kuchtič do středu a Birma s Šulem na strany..

        • přečíslení přes stranu Mikuly.. :)

          • Sparta 20 min. před koncem vystupňovala tempo a bylo po zápase... a to je Libe atletický tým odjakživa, u nich se hraje tempo fotbal až do konce. Podobně je v 2.půli zavřel letos už jen Baník.. :)

  • Sparta B - Opava  , teď komentátor říkal, že Šigut je produkt opavské líhně, ale to je hráč tady z Frýdku. Pamatuji si ho, že to býval tuším nej střelec tady našich žáků v žákovské 1.lize, jestli je to ten kluk, na kterého jsem byl se scoutem Baníku tehdy koukat. Jsem na něho zvědav, jak pokročil pod tímhle zajímavým opavským trenérem.. :)

    • no a po tomhle zápase ho hned koupily Budějovice, tak si zahraje ligu. Jsem na něho zvědav.. :)

    • pak šel do Baníku do juniorky a začal hrát i v repre, ještě hrál za U19 v Baníku, jak jsem teď koukal, pak si ho vzala Opava. Hraje dnes dobře. :) jeden z nej hráčů Opavy..

  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-nejdriv-kouzlil-pak-s-nim-cloumal-vztek-omlouvam-se-trenerum-vzkazal-budejovicky-hrdina-5012278

    Alli byla dobrá hostovačka, psal jsem.. Hellebrand se mi líbí, už jsem psal, že netuším, proč ho Svěďa pustil už ze Slovácka, jestli je horší do obrany.. Budějky musí střílet goly, pač vzadu je furt budou dostávat. Gablonz to podle mě nezvládl takticky. čekal jsem v sestavě 2 rychlé hroty Chramostu a toho bývalého sparťana a že jim to budou zezadu posílat hlavně Jovovič, Kratochvíl, techničtí hráči průnikovkami. S tím mají Králík i Havel vždy moře starostí..Nehrál odpočátku ale ani jeden.. Navíc vedli, čiže ideálně rozehraný zápas na tyhle kontry. Nezvládli to takticky podle mě.. navíc ve vápně špatně dostupují, nyní jim to ukázal Alli, i když to byla i chyba golmana, ta střela nebyla prudká. čáp to má rád adrenalinově poslední roky...😂 anebo zbytku ligy dává fora. Ale budou hrát teď moře zápasů doma, nicméně tyhle body se slabšími týmy v obraně jim budou na konci chybět..

    • nebo spíše ....body se slabšími týmy v HRANÉM SYSTÉMU obrany... pač o Králikovi si myslím, že je to na naši ligu kvalitní stoper s velmi dobrou hrou na tělo a odebíráním míčů, ale nehodí se do tříobrancového systému nebo do 4-3-3, který Budějky hrávají a je tam velký důraz na bránění a vracení se i křídel (tzn. obrana celého týmu) a tomu stylu, co chtějí praktikovat Zap s Niklíkem. On je spíše platný v zajištěné obraně, což Budějky hrávali pod předchozími trenéry a tam měl podle mě i úplně jiná čísla. Já si ho všiml v té hře jeden na jednoho, kde je podle mě nadstandardní + hře hlavou. Nyní jdou v tom systému, který Budějky praktikují, ven všechny ty jeho slabiny - slabší pohyb, prostorová hra apod..


      • Dvojice
        hlavních trenérů Dynama Tomáš Zápotočný – Marek Nikl mu někdy vyčítala
        slabší defenzivní činnost. „Je to pravé křídlo. V ofenzivě je velmi
        nebezpečný, ale neuděláte z něj ani beka. Záleželo i na rozestavení, ve
        kterém mužstvo hrálo,“ dodal Podroužek.

        Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/cmelik-hais-dynamo-budejovice-hradec-weber-prestupy.A230905_110301_budejovice-sport_pkr


        a v tom budějovickém ofenzivním 4-3-3, který často hrají, právě musí hodně dozadu i tenhle Čmelík.. :) tam musí bránit bezpodmínečně celý tým..

  • ty woe Baník dnes nekopl snad ani jednu standardku. 😂 Ewerton už na to přestal mít nervy a v půlce 2.půle na to pustil Buchtiče, ten na to přestal mít nervy hned vzápětí, jak to kopal a chodil tam na to Rigo. Ale Baník dnes super. :) super sestava, racionální střídání od Pavla, kdy posílil střed poté, co tam přišli Ladra, ten Solomon a ta boleslavská černá perla, která netuším, proč nehrála odpočátku. A poprvé jsem viděl úplně vymazat Máru Matějovského. Já to ale tušil a vůbec jsem nečekal, že ho Kulda postaví, pač Baníček je hodně silný na míči, ta sázka na mladé kluky je prostě super, v té záloze je ještě nikdo nepřehrál, ani Plzeň a na Slavii to byla zle zvolená taktika od Pavla, přesto ani Slavie je nějak nezatlačila.. čekal jsem v záloze, když nedojel Vasil, Ladru a toho rychlého Solomona + tu černou perlu, což je podle mě jeden z jejich nej hráčů. Bolka je velmi silná dopředu, Baník ji dnes ale neutralizoval. Pro mě je cennější než ty branky, co teď dávají, jak hrají týmově dozadu, to svědčí o dobrém výběru hráčů stran charakteru. Pavel to tam i dobře poskládal v té záloze, trefil jim dobře místa. Buchtič je sice trošku stranou na tom pravém halvu, ale někdo to hrát musí, on je cenný ale stejně jako Ewerton v těch kolmicích a prostrkávačkách do boxu. Psal jsem, že by si ho měla Sparta vzít na toho pravého halva, ale on je hrou do Slavie, do jejího stylu..
    Všichni hráli super, ale dneska se mi fakt líbil směrem dozadu Ndefe, líbí se mi v posledních 2-3 zápasech Boula, Pojezný hrál dobře, ale ten se mi líbí více než Frydrych, dával bych ho s Blažkem a Lischákem po repre pauze. Frydrych hrál ale taky dnes do zranění na pohodu. Kpozo dělal ty náběhy, které si představuju, že by měl dělat při své rychlosti a fýze celý zápas, tím bude cenný pro Baník. Laco tam z toho dal málem branku + to tam dost často hořelo, když tam ty míče posílal, ještě to musí zpřesnit a bude to dobré. :)
    Baník už je v šestce a příště vyhraje a uběhá i Bohemku. ;)  na ten zápas se těším. Tam by si měli kluci vepředu zastřílet, jakože i dnes jsem čekal od Abdullaha hattrick, pač  Bolka má slabinu na stoperech, škoda, že tam nevyšly některé prostrkávačky. Ale jak říkám, netrefili sestavu podle mě, měli hrát ti tři, a pokud by byl Vasil, tak místo toho Solomona on. Solomon až ke konci, Máru bych dnes možná vůbec nestavěl, pač na něho to bylo moc běhu a na ty mladé baníkovce už zkrátka nemá fýzu..a technicky a fotbalovým myšlením se mu vyrovnají..

    • a Ndefeho jsem chválil, protože on je hodně riskantní variantou na ten kraj tříčlenné obrany. Ne vždy volí dobrá řešení. On je cennější na pravém halvu.. Pavel ale na té pravé straně musí improvizovat při tom zranění stoperů (Lischák neměl asi ještě natrénováno po zranění). Buchtič je tam taky trošku utopený na tom pravém halvu, potřeboval by hrát více ze středu. On je ale poctivý i dozadu, hodně se pod Pavlem zlepšil, pomohla mu určitě i konkurence, tuhle sezonu hraje svůj nejlepší fotbal a pomalu to, co od něj čekám už pár sezon, tzn. že bude klíčovým hráčem Baníku spolu s Ewertonem a bude dávat ty finální přihrávky, popř. si zabíhat za obranu na balony po zemi nebo vzduchem. Tím, jak má výborný první dotek, tak je hodně nebezpečný i do samostatných kontrů, to ukázal tou šajtlí s Hradcem. Pro mě fakt výborný hráč, v naší lize je takových na prstech jedné ruky byste je spočítali s těmihle všemi dovednostmi..Proto říkám, že je Buchtič stamilionový..

      • Cadu je schopný v sestavě plnit řadu
        úkolů. Ve své dosud individuálně nejpovedenější sezoně 2021/22, kdy
        působil v Pardubicích, nastupoval na obou stranách obranné čtyřky
        i křídlech. V lize se tehdy trefil čtyřikrát, přidal deset asistencí
        a vysloužil si tak přestup na západ Čech.

        zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-nasla-plzen-noveho-limbu-stava-se-pro-nas-klicovym-hracem-priznava-koubek-5012251


        tohle jde ještě za expardubickým trenérem Krejčím. Můj oblíbený tréňa. Přivedl do našeho fotbalu i právě Ewertona, ale spoustu dalších dnes úspěšných pardubických hráčů. Dnes trenuje ve 3.lize, což je podle mě pro takového kouče tuze málo..
        Na Baníku se mi ještě líbí taky to, co zdobilo právě Pardubice pod trenérem Krejčím, a sice že se na 3-4 přihrávky od vlastní brány jsou schopni dostat před tu soupeřovu, tyhle moderní rychlé přechody do útoku.. :)

  • Slavia má super los, tam to nemůže dopadnout jinak než postupem. A těším se na střet Mou vs Jindra 😂  Sparta musí hlavně přes Rangers, nejsou už tak super jako před 2 lety, PSV je nyní vyprášilo pěkně doma, Betis bude hodně těžký jako každý španělský tým a Aris jsem viděl nyní na Slovanu a hráli pěknou tužku, mohli dostat ještě daleko více. Silní budou asi hlavně doma jako každý kyperský tým, ale i přes ně by Sparta měla udělat 6 bodů. Taky by měli mít vůli jet na postup, je to dobrá skupina, byly tam horší

    • Plzeň to má taky super. Zagreb má fakt nejslabší tým za dobu, co sleduju fotbal...kde jsou ty časy Pjacy, Modriče apod. lídrů. Jsou dosti čitelní, dá se na ně připravit, jsou tam tři klíčoví hráči, trenér Koubek si s tím určitě poradí, minimálně v domácích podmínkách. Astana je podle mě nej kazašský klub stále, i rozpočtem. Ale tam to bude více o tom náročném cestování než o nemožnosti tam něco uhrát a doma by je měla Plzeň porazit, i když to bude těžší oříšek než Kostanej, budou o level určitě výše a dobří v brejcích. Ale ty týmy jsou si tak podobné herními styly - technické, dobré na míči, dobré do brejků, že se hráči Plzně budou připravovat jen na jednotlivé hráče, než různé herní styly..Balkani jsou taky technicky zdatní, ale dá se proti nim hrát. Slavia tuším s nimi hrála hodně divoký zápas, ale mohla si za to sama, než že by je nějak přehrávali. Podle mě by i Plzeň měla se svou kvalitou a zkušenostmi z pohárů postoupit a nechat za sebou minimálně Astanu a Balkani.. ale mohli by se pokusit i tu skupinu vyhrát :)

      • navíc Zagreb dá podle mě přednost lize. S tímhle kádrem, který nyní mají, budou mít problém ji vyhrát v konkurenci Hajduku a Rijeky. Navíc jsou zvyklí hrát Ligu Mistrů, tohle bude pro ně a balkánskou povahu podřadná soutěž, určitě budou mít na 1.místě sestavou ligu. Trenér Koubek navíc může mít kompletní podklady od realizáku Sparty a o Balkani zase od realizáku Slavie, což hodně ušetří přípravu. Podle mě si vypomůžou a Plzeň by měla fakt zkusit tu skupinu vyhrát a postoupit rovnou do dalších bojů..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit