Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/ponedelnik-glosar-jana-dockala-fortuna-liga.A230731_153538_fotbal_min

možná šel Ada jen protáhnout nohy a ujelo mu to až k hřišti... v jeho věku se mohl i zapomenout, 90 minut je dlouhých a on sedí dost vysoko

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-disciplinarka-si-pozve-sadka-na-koberecek-4374961

Ado, to nevypadá dobře.. čápa už chtěli okroužkovat za ten nálet do kabiny sudích..aby byl monitorovaný celých 90 minut. Na obranu Ady - já se s klukama na školním výletě na základce taky zapomněl při sbírání borůvek a přešli jsme polskou hranici.. Dostali jsme Ado za to napomenutí soudružky třídní učitelky... hodně velká komunistka, my se přitom pohybovali v intencích Varšavské smlouvy. Asi měla strach, abychom to příště nenabrali na Západ.. čiže to se stane, najednou koukáš a jsi u sousedů..
  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/bank-ostrava-fotbal.A230731_739518_fotbal_ald

Abdullaha je škoda na křídle, on je hrot s jeho rychlostí a i schopností odstavit si obránce, může i sklepávat pro Kubalu a další, pač má sílu jako Laco.. Koukal jsem, kolik penalt teď kluci nedali. Přitom dnes už je to opravdu o střelci, co je povoleno zastavit se před míčem, dupnout. Většina golmanů totiž v tu ránu skočí a hráč už to dává do prázdné. Nevím, proč to tak kluci nezahrávají. V pravidlech je, že hráč musí akorát směrovat dopředu, o zastavení nic.. A těch 10% golmanů, co zůstane stát i po tom dupnutí, tak už pak stejně tak rychle nezareaguje ani na střelu střelce z místa, která bývá bez rozběhu přesnější, když už je méně důraznější. Ještě jsem neviděl takovou penaltu neproměnit, kde střelec takhle kalkuluje a udělá bububu na golmana,  téměř každý golman se totiž fakt pohne. U každé práce se musí kluci přemýšlet.. :)

• Budějky jsou vzadu cirkus na kolečkách.. málem zase splnily normu čtyř, a to Slavia nehrála žádnou hitparádu. Dost ji pomáhá ta poctivost Chytila, o kterém jsem to psal už kdysi dávno, když ho Olomouc poslala nepochopitelně na hostovačku do Pardubic. Co tam vyváděl dnes Havel a jak zkušeně vykartoval Horu, to si myslím je signifikantní pro to, proč si myslím, že tohle je letošní jasný sestupující.
    Bohemce pak přestalo přát vzadu štěstí (fakt nechápu, že neposílili do obrany, Hybše za posilu pro poháry fakt nepovažuju) a fakt se mi líbí práce trenéra Frťaly. už jsem psal dříve, že se mi líbila už v Hradci, kde položil základy toho dnešního Hradce, hráli hezky už v druhé lize pod Zdenkem a takhle, jak hrají letos Teplice, tak ještě nehrály, co jsou v lize, tvrdím. Dostává z těch kluků zase maximum, stejně jako v tom Hradci..a především je stmelil v tým. Teplice nespadnou, jak jsem psal, pod Zdenkem. Naopak to můžou pěkně vířit v popředí, minimálně odebíráním bodů pohárovým účastníkům a kdo ví, kde skončí samy.. Hradec atakoval poháry 2 sezony. Problém je jen úzký kádr. Ale Zdenko by měl jít trénovat ještě výše, poháry.. :)

• aj chacharům jsem teď říkal, když jsem se tam stavoval na zpáteční cestě, že to pak bude tiki-taka, až se to sehraje. Dnes už se i zajišťovali při ztrátách míče, líbil se mi Šiňas, ale do obrany hrají všichni. :)
    Baník by mohl zkusit získat na hostovačku i Daňka. Pomohlo by to jemu i Spartě, pač Baník hraje ne-li to samé, co Sparta, tak něco dost podobného, tak můžou nastupovat vepředu s trojzubcem, mají těch variant více, ale vše je v pohybu a na jeden, max. 2 doteky právě.. Netuším právě, jak se do tohoto zařadí pak Klíma, pač to není určitě jeho hra..ten byl ještě do toho starého systému, tzn. toho bych oželel osobně možná taky, jakože pryč půjdou ještě, se mi zdá, až se uzdraví Sanneh, Takacs, Frydrych, tzn. místo na soupisce Baník mít bude a příjdou zranění. Kryštof je běhavý, až bych si myslel, že by ve Spartě hrál, kdyby se mu chtělo hrát krajního beka a zkusil to tam, protože má pro ten post veškeré předpoklady - běhavost, rychlost a i by měl tu drzost chodit ze strany do vápna přes jednoho, dva hráče.. Tam má i tahle nová Spartička mezeru právě. Ale musel by se taky naučit bránit, aspoń na halvbeka, v tom systému 3-4-3, nebo 3-5-2.. :)
    Baníček má velkou spotřebu ve středové řadě, na tom budou stavět hru, tzn. Kryštofa určitě uplatní, pač přijdou ta zranění. Měli by zkusit vyhrát i pohár, už mají širší soupisku a je to nejkratší cesta do Evropy v sezoně. :)

• .... na jeden, max. dva doteky A V DOMINANCI NA MÍČI (včera zase přejel v tomhle i technicky a kombinačně silné Slovácko - téměř 60 ku 40% v držení míče, 2. poločas zase dominantní dle statistik pro Baník, tzn. je tam vidět i stupňování tempa, což je taky jedním z benefitů hry trenéra Priskeho), navíc neustále při vysoké intenzitě až do konce, tzn. Kryštof by zůstal  prakticky v jednom z mála systému, které se v lize praktikují, praktikuje ho Sparta, i právě tenhle nový Baník.. :)  navíc by to měl i kousek na vysokou, pokud na té Palackého stále studuje + domů.. :)
      Baník pak ty hostovačky akorát musí proměnit v přestupy, pokud se ti hráči rozehrají jako třeba bude důležitým, jak se ukazuje, Ewerton. Plavšič i Cadu (nakonec) hráli taky super, v tom má Baník dobré jméno v lize, že umí hráče rozehrát..

• a Baníček dnes asi 4-2-1-3, Ewerton zase uvolněná 10tka, na pravém kraji místo minule příšerného Jurošky Ndefe, což je úplně ok, Tanko odpočátku, Laco sedí, což je taky v pořádku, pač je v prdeli a celá zadní lajna Slovácka jsou dědoušci, čiže fajn, že je Abdullah, Kubala + Šín trošku rozběhají a roztáhnou jim hrudní košíčky. Možná to bude 4-2-2-2 a Šín si bude zbíhat taky pro balony s Ewertonem a budou to tam kolmicemi házet Abdullahovi a Kubalovi. Dnes se budou hodně prolínat v řadách, je to běhavá sestava. Podle mě ok, Pavle. :)  Baník dnes narazí na konsolidovaný tým Slovácka a měl by všem ukázat, jaký je v nich do budoucna potenciál :) hlavně novinářům z idnes. :) jen místo Bouly bych postavil Kaloče, ale možná není ok..

• dnes bude dobrá i remízka, Slovácko je dlouho spolu, Svěďa tam do nich hustí, co mají hrát, už 5. rokem, to musí být vidět. takhle se musí sehrát Baníček, pak to bude lítat z nohy na nohu, průnikovky do křídel, kolmice za obranu na kohokoliv.
      Baník musí sbírat body s týmy z druhé poloviny tabulky, ty musí přehrávat i teď, nesehraní. Takový Abdullah by mohl hráti směle devítku, Káca od něj odletěl na 3 metry, a to je o 2 hlavy vyšší.. 😂 neskutečně silný v osobních soubojích, přesně do naší ligy. S ním není, na co čekat, musí stále hrát, aby získal jistotu a začal dávat branky. Baník hraje zase od té 20. minuty dobře na to, že nejsou ještě sehraní. Minulé kolo měli 3. nejvyšší xG  2,8, to je to, proč jsem psal, že to měla být remízka v tom Libe. Vyšší už měla jen Slavia a Pardubice, které by nedaly branku, ani kdyby s tou Bohemkou hráli do rána..
      Baník tam má poctivé hráče, i na těch krajích to půjde s Ndefem a Kpozem, až se sehrají, oba jsou dostatečně rychlí pro to, co Baník bude chtít pak hrát. Navíc mají silnou lavičku.. :) konečně.. chce to jen trpělivost, děcka..

• zasloužená remízka.. Zase zbytečná redka, tam vznikla příliš velká mezera mezi baníkovskými stopery a Havlík toho hned umí využít, pač Slovácko už je sehrané roky.. Baník tohle bude hrát taky. Ale tam měla zaskočit asi šestka - Kali, pač Baník měl v tu chvíli už dvě šestky na place, Pavel jako by mě slyšel, taky to spíše zdefenzivněl po tom příchodu Cicilii. Pokud se hraje na 2 stopery, šestky musí vypomáhat. Naštěstí tam má Baník náhradu.
        Ještě jedno plus - Baník je naběhaný. Pač Slovácko taky a hrálo se až do konce. Se slabšími soupeři z dolní poloviny Baník získá převahu ve 2. půli, jako to bylo vidět v Liberci, kde to měla být taky remízka. A bude ty zápasy strhávat na svou stranu.
        Já tam vidím obrovský potenciál na straně Baníku. :)  pač jsou tam i poctiví hráči, technicky vyspělí, budou hodně držet míč, což značí i úlevu pro obranu, která to potřebuje, byť Lischák je jistota po Ziovi. Ale na ligu to stačí v pohodě, Baník musí hrát horní šestku s tímhle kádrem.. :)

• pač teď to bude horší - za Vechetu Cicilia, ten podrží míč narozdíl od Vechety a bude sklepávat na ty rychlé Milánky, Mihaliky, Havlíky, Trávníky.. pač doposud měl zase více ze hry Baníček, jako v Liberci. Oni budou přehrávat většinu ligy, až se to sehraje, podobně jako Sparta, Slavia..

• tak jestli nic, tak Pavel Vrba našel základní sestavu pro tenhle ročník. Mladí to uhráli proti sparťanům bezpečně, Zlín hrál dobře, ale tahle nová Sparta prostě bude umět vyhrávat i zápasy, ve kterých se jim tzv. nechce.. Ale Slon i Tkáč byli v dobrých prostorech, nijak to sparťanům v tom středu neulehčili. Výborně zahrála celá obrana Zlína, netuším, proč tak nehráli v Karviné. Hlavně Didiba. Prohrát na takový hloupý gol z pentle je mrzuté, ale Sparta by ho dala i tak, u téhle nové Sparty se už nemusí její fanda bát, že by to nedotáhli do konce, nebo pak inkasovali. To je to, co nás rozčilovalo kdysi, když Sparta dala gol tím, že se to někde ve vápně otřelo o Sigiho, on sám nevěděl jak, a pak už se jen dohrávalo..tohle začne být podobný. Každopádně zlínské mládí nezklamalo a Baníček by měl určitě sáhnout po Slonovi co nejdříve :) dnes obstál..

• jo a Zlín nepokropil hřiště, což taky nebylo nic, co by mělo favoritovi vyhovovat, pač balon neklouzal... :) ale hlásili bouřky, tak mají výmluvu.. :D

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/zlin-sparta-pozvanka-2-kolo.A230728_738982_fotbal_ten

ten stoper Líšně hrává i v Líšni tuším i v útoku, je to fakticky obr.. Zlín potřebuje stopera, jak jsem psal, čiže pochopitelné. Jsem zvědav, jak mladí - Slon, Tkáč uspějí v tom srovnání se sparťany. :) pač tihle hrát podle mě budou, to by zase Zlín nedopadl moc dobře, kdyby ne.. :)

• Po přistání čekal na zelenobílou
    výpravu málokdy vídaný jev. Město Bodö, které je domovem padesáti
    tisícům obyvatel, totiž leží až za polárním kruhem. I přes poměrně
    pokročilou hodinu to tak venku skoro vypadalo, jako když je v našich
    končinách sotva šest odpoledne. A ono upřímně, v okamžiku, kdy odbila
    půlnoc, se světelné podmínky příliš nezměnily.

a tak za čtvrt roku byste tam už v 15.30 neviděli na krok pomalu, půl roku polární den, půl roku polární noc. Mně by to nevadilo, já mám žaluzie.. :) snad jim tam dali ty těžké závěsy do pokojů.. :D  pač tak jako jinde chodí fandit domácí fandové před hotel, kde spí soupeř, tak tady by stačilo jen neopatřit hotel žaluziemi a závěsy a Bohemka je vzhůru celou noc. Ale závidím, teď je nej období zajet si do těchto krásných míst.. :)  gl

• Bohemka bohužel vůbec neposílila před touto sezonou obranu a dnes mohla dostat zase 10. Bylo tam spousta situací, kdy mělo Bodo dobré střelecké pozice, jedno břevno. 4 branky sice mohla dát, ale vzadu hrají opravdu naivně.. divím se, že to tam nikdo nevidí, dnes už to říkal i Míra Bosák.. s tímhle evropské poháry nemohou hrát..stěží ligu, kde mají taky štěstí jako nyní v Pardubicích zase mohli dostat 4 ze 4 tutovek, které Pardubky nedaly..

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-nikdy-neni-pozde-ani-na-pohary-nevsedni-legenda-bohemians-po-ctyricitce-vyhlizi-velkou-premieru-4357555

tento bohemácký Zlatan bude zítra pro klokany klíčový v tom středu pole, hádám.. :) končit ještě nemůže, ještě toho Zlatana musí překonat a dát tu poslední branku.. 😀

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-jindrisek-zajem-fanousku-je-zavazek-let-s-nimi-byl-super-rekord-neresim-4358878

tady ten rekord - nejstarší hráč, který nastoupil v Konferenční lize, by si mohl Josef Jindříšek podržet klidně jako Jarmila Kratochvílová ten svůj dalších 40 let.. pač ten 60letý Japonec ho nemůže ohrozit, toho už žádný pohárový tým asi nepodepíše.. 😂 ještě dát branku a už je možná v počtu i na dosah Leoše Messiho, on těch rekordů moc nemá, pač drtivou většinu drží před ním Naldo..😀

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/hradec-kralove-novy-stadion-pripravy.A230725_738317_fotbal_ivt

tak když se toho ten projektant lízátek dožil, tak to zase netrvalo tak dlouho.. 😂  ale jsem si jist, že takhle dlouho se projektovala a stavěla Maracana v Brazilíi jako tenhle stadion v Hradci.  😂Lízátka zná každý chachar

• Skončila éra navoněných a nagelovaných kluků, kteří hraní ve
    Zbrojovce vnímají jako přípravu na lukrativnější angažmá za solidní
    peníze. Teď už je tady místo pouze pro potetované a naštvané válečníky
    se žhnoucím srdcem a touhou válcovat, prát se, vítězit a bojovat o každý
    míč, jako by byl v životě poslední,“ zaznělo včera s nadsázkou při
    prezentaci nového bosse.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/zbrojovka-brno-novy-majitel-portiva-pavel-svoren-vaclav-bartonek.A230725_738355_fot_dsouteze_ivt

jen by mě zajímalo, do jaké kategorie řadí noví majitelé teda Švanciho.. pač ten má gel i ty tetovačky a všichni ho známe pod přezdívkou Mercedes.. 😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit