V nominaci české fotbalové reprezentace je nováček Matoušek, vrací se Jugas
-
navíc Boula a Tetour nejsou žádní bojovníci typově, u Tetoura se ještě navíc uvidí, jak na tom bude po dlouhém zranění.. Boula není pro mě hráč pro tým hrající o poháry. Baník tam místo Kaloče bude muset na tu šestku dostat nějaké bojovníky, což Čavoš i Tischler jsou..
-
https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2023-24/432810/turci-besiktas-chce-kaloce-zajem-o-kapitana-lvicat-maji-i-rakusane.html
nemyslím si, narozdíl od redaktora Sportu, že tohle je pro Baník dobrou zprávou.. protože prostě nemá zatím adekvátní náhradu. Dobrou zprávou by bylo, kdyby někdo chtěl takhle Boulu. Ale to je dost nepravděpodobné. Baník by se jej měl zbavit a náhrada z ligy - Tischler, Čavoš (zdarma, skončila mu smlouva) - oba univerzálové, prověření ligou, Čavoš podle mě může zaskočit i na stoperu, kdyby bylo v sezoně potřeba. Bouly by se měl ale Baník vzdát rozhodně..stejně jako Frydrycha, Takacse, u kterého si taky nemyslím, že by byl náhradou za Kaloče, jak píše redaktor. Je po dlouhém zranění a už i před ním prokazoval, že mu to v Baníku hodně nesedlo.. -
Valenta je taky hodně dobrý pick manažera Mikloška. Na toho jsem zapomněl. Výborný, rychlý, technický hráč.. jestli přivede Baník aspoň 80% tohoto, co plánuje, tak budou hrát o titul :) pač to jsou i výborně charakterově nastavení hráči, si myslím. Vašulín třeba i velmi pozitivní kluk do kabiny, přitom na hřišti nevypustí nic. Fakt se divím, že je ještě v Hradci, při nedostatku devítek v líze..
-
https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2023-24/432686/posily-z-vychodu-cech-banik-jde-po-kubalovi-ve-hre-vymena-utocniku.html
o Kubalovi, Hlavatém jsem psal a Šašu chce Baník vyměnit asi za hradeckého VAšulína (nemám VIP sekci toho serveru výše), kterého jsem taky zmiňoval, že by se mi do Baníku líbil. Dost dobře nechápu obecně, že je ještě v Hradci.. Jen u Dominika Janoška by měl Baník dávat pozor, on je opravdu velice laxní do obrany a Kaloč není zrovna ten, který by ho v téhle formě měl jistit. Pro mě to není hráč s dobrou morálkou na hřišti, pokud reaguje až na trenéra, pod kterým hraje a jak si s ním rozumí. Pač takhle jako nyní jsem ho neviděl hrát v žádném jeho angažmá a nejde zase zpochybňovat kvalitu trenérů Bílka nebo Hofti, pod kterými hrál, že by byli horšími trenéry než je Radek Kováč.
Tady by měl Baník hodně koukat na cenu a podmínky jeho příchodu a ty by měly být v tomhle zohledněny, pokud to chce s ním riskovat. Pač Dominik hraje na dost důležitém postu uprostřed zálohy a aby to s ním nebylo jako s Robertem Hrubým, který má své kvality dopředu, ale nemůže být absolutně nasazován do těch klíčových zápasů o čelo tabulky, protože tam prostě musí bránit celý tým. Toho se Baník zbavoval taky až se zpožděním, kdy už byli v lize (volal jsem po tom tehdy taky dlouho). Pro druhou ligu byl Robert cenným, ale tihle hráči zkrátka mají své limity díky těm svým nedostatkům v týmové práci, pokud chce hrát majitel Baníku o čelo. A kabina by měla mít ve svém středu zkrátka jiné a opačné povahové typy než je Dominik..Tam je myslím dobré koukat na trenéra Bílka, který přemýšlí v tomhle jako já, proto pustil z hlavy tu dobrou kopací techniku Dominika, což je bezesporu jeho přednost a je v tom na špici ligy, ale zajímala ho spíše ta jeho (ne)týmová hra směrem dozadu, kdy fakt vypouští souboje a návraty do obrany..to trenér Bílek myslím neodpouští u hráčů, kteří by měli pod ním hrát a já ho v tom chápu..proto sbírá ta úspěšná angažmá poslední doby - Zlín, Kazachstán, titul s Plzní.. Líbil se mi taky výrok trenéra repre, že tým je pro něj nejvyšší hodnotou. Tak by to mělo být v týmových sportech..čiže tady bacha, aby Baník nepustil Kuzmu a nepřivedl si něco podobného.. -
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-me-21-let-zadne-uprky-z-egypta-suchoparek-o-nahradnicich-hvezdnych-souperich-i-mladikovi-z-usa-4258781
tohle je podle mě hodně rozumný rozhovor (jeho odpovědi) s repre koučem.. -
https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/cesko-nominace-reprezentace-jaroslav-silhavy-faerske-ostrovy-cerna-hora.A230602_095045_euro-2024_jic
Toncek z kázeňských důvodů????? 😱 to bych nikdy u něj neřekl...huh