Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Linda zase ukázala ženské tour, jak se musí na Ons hrát. Podle mě si to dnes prohrála sama, dílem smůly u pár míčů milimetrově za čárou, dílem špatně zvoleným řešením některých herních situací v kritických momentech, především v tie-breaku. S Ons musíte hrát rychle po odskoku, klidně se držet ve výměně, rozhodně se nepouštět do slajzů, to je její hra, rozhodně ji nelákat na síť a především ji rozběhat a zvednout tepovku. Taky mě překvapilo, jaké má problémy s vysokými míči do forhendu, nezakončila snad ani jeden dnes. Nevím, jestli to bylo jen součástí dnešního zápasu, nebo je to pravidlo, na Ons moc nekoukám, pač mě její tennis nebaví a je to jedna z minima hráček TOP 100, proti které bych si troufl říci, že bych uhrál game, možná i více.. :) u ní je to fakt o taktice hry na ni. Lin má v 18ti mnohem pestřejší hru než ona, už jen o ty probíhané forhendy, bekhendy, které umí jako koncové údery. Ons dnes zahrála sice probíhaný bekhend, ale moc si na něj nevěří, proto nebyl koncovým. Ale dnes hrála podle mě svůj nej tennis, Lin ji k tomu totiž donutila. Opravdu to její vítězství dnes řadím k ještě nevyzrálosti Lindy. Za rok už ji bude porážet ve dvou setech, což mohla i dnes, byla většinu zápasu lepší hráčkou. Kde je Ons jedině lepší je 1. servis. Při její výšce je to inspirace pro Lindu. Ona má totiž Ons výborné zápěstí, švih, což potřebujete i u soft tennisu právě k zakončení úderů. :) proto ji říkám mistryně světa v soft tennisu. Je fakt problémem dnešní ženské tour, že je tahle Ons v TOP 10. Hráčky jako Wozniacki, Iga, naše Bára Krejčíková, nebo Muška, popř. tady Lin by ji ale neměly dát vůbec čuchnout na kurtu, pač mají mnohem pestřejší hru a jsou schopny se jí vyrovnat i chytrostí hry. Lin musí akorát ještě volit vhodná řešení v jednotlivých herních situacích, není třeba někdy tak riskovat, zvláště ne s touhle Ons, kde není vůbec zle ji držet ve výměně, zvláště na betonu, což je pro ni a její hru určitě nejhorší možný povrch, pač ten nesvědčí moc soft tennisovému stylu právě. :) Taky má Ons velmi, velmi so-so 2.servis na hráčku TOP10, tohle se dá taky odreturnovat a získat v té výměně výhodu, což je ta hra na ni. Vůbec neměnit tempo hry, neustále ji tlačit, tohle Ons nemá fakt ráda.. :)

    • i když při tom jednom kraťasu tam Lin Ons pěkně poskládala na zem, to byl míček do highlights a ukázka té její převahy hry proti výbavě téhle Ons.. Linda dnes musí být zklamaná, pač fakt byla lepší, má tu rychlou hru na Ons, přitom i chytrou, ne bezmyšlenkovitá palba a vyhazování se. Proto s ní má tahle Tunisanka takový vítr a problémy + ztrácí nervy, kdykoliv se potkají na kurtu. :)

      • a těmi vysokými míči do forhendu si pomáhat proti téhle Ons v nesnázích... na ni je jednoduchá hra. Celodvorcový tennis, kraťasy jen, pokud je daleko za baseline. Ona má antukovou hru, podle mě, pokud někdy vyhraje grandslam, tak to bude Roland Garros. Pokud by to vyhrála tady, pak to bude další obrovská ostuda pro dnešní peloton holek na tour, pač by uspěla s touhle svou dominantně antukovou hrou na pro ni nejhorším možném povrchu.
        Koukal jsem ve Wimbledonu, že ji dala Markéta, ale u ní je to o tom, že ona hraje vysoce přesné údery k lajnám a Ons nesnáší běhání zleva, doprava, popř. hraje Markéta diagonály ven z kurtu, to taky Onska nesnáší, už je to na ni příliš běhání a zkouší pak hrát nesmyslné konečné údery přes nejvyšší stranu sítě, to zahrála párkrát i s Lin. Přitom od antukářky byste čekali kopec někam dozadu k lajně, ale ona už prostě v takhle rozehrané, běhavé výměně nechce být, tak se ji snaží všemožně ukončit. Holky s ní musí přemýšlet zkrátka, pač v tom je silná i ona, má v podstatě chytrou hru, hlavně na antuce (tady hraje dropy a běží na síť to ukončit, což je v podstatě celá podstata její hry a dá se na to připravit, jen musí být hráčka technicky šikovná, aby ji to zahrávala pak křížem ven z kurtu a ne jí na připravenou raketu, pár takových úderů a v zápase by tu svou hru musela změnit a ona na antuce právě nic jiného nemá.. :)   ), tím většinu holek na tour poráží..
        Ještě by mě teda zajímal poměr winnerů, pač z toho by se podle mě taky vše poznalo + celkové statistiky tohoto zápasu. Tam by bylo i vidět, že si to Lin bohužel prohrála sama, pač to bylo i o 2-3 důležitých míčích v určité fázi zápasu (tie-break 1.setu + 3. set, kdy ji Lin prolomila podání, 2. set šel dominantně určitě i statisticky za Lin..tam ji smetla..)

  • https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-vesely-us-open-2-kolo-vyhra-rozhovor.A230831_082857_tenis_ikuc?zdroj=vybava_recombee


    to je fakt, NOle se nemusí do toho 4. kola dostat, Jirka by neměl předbíhat..😂 ale bylo by to super, viděl jsem oba ty jejich souboje, Nole má z něho už depku podle mě.. kéž by na to došlo, pač by to byl asi další super match, pokud Jirku nezradí zdraví. Má fakt postavu spíše na hockey nebo MMA, než tennis.. 😂 takový zadek má už jen Jarda

  • Ale
    neuspěl. Tentokrát proti němu stál fantastický Alcaraz, jehož výkon pak v
    poklidu tiskové konference řádně vychválil: „Ještě nikdy jsem nehrál s
    takovým hráčem. Jako by měl to nejlepší ze tří světů: toho mého,
    Federera i Nadala.“

    „Na
    dvacetiletého hráče má neuvěřitelnou mentalitu, je soutěživý a bojovný
    jako správný španělský býk. Má úžasné schopnosti, které jsou klíčové pro
    dlouhou a úspěšnou kariéru na všech površích,“ pokračoval.

    Nakonec
    došel i ke srovnání s celoživotními rivaly: „Roger a Rafa měli jasné
    přednosti i slabiny, kdežto Carlos je velmi komplexní hráč.“

    Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/wimbledon-2023-novak-djokovic-ohlas-finale-carlos-alcaraz.A230717_131359_tenis_czo


    to je pravda, taky jsem to už dříve o Carlitosovi psal...

  • https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vondrousova-tenis-wimbledon-vitezstvi-pavel-fiala-pekarova-adamova-sokolov.A230717_123654_domaci_svm


    tak Václav je tenista, tak to měl snazší.. a Miloš asi taky hraje, jenom nám to tají.. :)  teď je turbulentní doba, mají toho hodně (summity, poslanecká sněmovna schvaluje úsporný balíček), tohle je téma spíše pro její rodné město, případně hejtmana Karlovarského kraje, pod ním je tuším Sokolov + Markéta na tyhle oficiality ani není. Oslaví to tam a s nejbližšími a povalí na dovolenou, pač ji čeká americká tour..

  • „Je výtečným hráčem a díky svému přístupu i skvělým vzorem,“
    pokračuje Wilander. „I ostatní se těší, až se s ním střetnou, protože s
    ním zažijí spoustu parádních výměn.“


    Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/carlos-alcaraz-wimbledon-titul.A230716_211933_tenis_mama

    jedno sprosté slovo tam včera vyklouzlo španělsky i Carlitosovi, nebudu ho tady psát (začíná ale na p), ale to zíral i Juan Carlos... :D  pač Carlos fakt umí hrát tak, jak ukázal až v 5. setu. Pokud bude hrát takhle, tak už Nole žádný grandslam nikdy nevyhraje, pač to vše půjde za Carlosem, popř. i za Jannikem Sinnerem, pokud spolu budou ve finále, pač je zajímavý, že Jannik není nervozní jen z Carlitose :D.
    A podle mě to tak bude, pač by to mohlo narušit jen zranění. Ale Juan Carlos ho výborně s fyzio připravuje a bude mu volit jen důležité turnaje, aby měl čas na regeneraci a trenink, pač on je stejně vyhraje, nebo bude min v semi, finále a ty body si uhraje tak, aby vytvořil i rekord v držení prvního místa na žebříčku, už tam nyní bude min. 35 týdnů, pač má náskok tisíce bodů, před třetím dokonce 3tis, to taky nepamatuji takovou dominanci. Je legendou už nyní a bude překonávat všechny rekordy jako Naldo ve fotbale.
    Navíc zvedne i ostatní, jako třeba Serena donedávna, protože se na něho budou chtít vytáhnout. Takhle byla i silná ta generace holek před 10-15 lety, že spolu hrály kvalitní zápasy a posunuly jedna druhou. To nyní bohužel v ženském tenise není a spousta dobrých holek na ten trend doplácí, prohrávají s hráčkami, které by měly porážet. VYjma Igy, ta jediná si drží vysoký standard...
    Tohle jinak není žádná náhoda, spíše logické vyústění kariéry, Carlitos se takhle profiluje už poslední 2 roky a v 15ti hrál tak, jak jsem nikdy žádného juniora hrát neviděl.. má už nyní několik rekordů ostatně, kterými předčil i Noleho, Rafika a Fedexe

  • 5. set - legend tennis - 17-1 na winners, like Big Lebowski - bowling champion :)  tomuhle Nole nemohl čelit ani ve snu.. Carlitos zapnul na ještě vyšší stupeň a zničil ho :)

  • ale Nole je dnes zralý na porážku.. :) jde vidět, že už má z Carlitose respekt po tom, co ho málem uštval (nedostat křeče z deficitu látek v těle) v Paříži.. Nole podává mizerně, to je právě zapříčiněno u něj neobvyklou nervozitou (ví, že tohle je jediný hráč na okruhu, který ho začne porážet :)  ), což nepamatuji, že by ho kdy v takových důležitých zápasech postihlo. Přidal sice na razanci 2. servisu, ale kdykoliv mu to Carlitos zabije, tak tu výměnu má on. V půlce 2. setu měl Nole 37% vyhraných her z 2. podání!! Jde mu jen return dnes. Carlitos hraje přitom ještě větší bídu než proti Runemu. Dal snad jediný stop ball dnes za 2 sety.. Přesto platí, že tohle je povrch, kde má nad NOlem navrch. Nole se bojí dnes i diktovat výměny, ten respekt tam jde vidět, dostal se mu už do hlavy.. :) Když bude Carlitos diktovat hru, tak ho zase uštve i na tomhle super rychlém povrchu, pač chodí oba do delších výměn. Carlitos se nesmí bát ty výměny si uhrát, pak ho dnes porazí.. :)  Carlitos má lepší fyzičku, je rychlejší, a NOle drtí na okruhu právě všechny fyzičkou + mentalitou, tu má ale Carlitos taky právě.. :)

    • Carlitos hraje dnes hrozně.. jestli nebude hrát odvážně, pak to bude mít těžké. Kdykoliv si šel pro bod, tak ho měl, hrál rychle po odskoku a Noleho rozběhal.. Doufám, že na to v 5. setu najede, pač dnes ho má načnutého, že by to i s tímhle výkonem měl už dotáhnout..

    • jakože Nole si nemůže počítat ani tu Paříž, pač ten Carlitosův laktátový deficit přišel ve chvíli, kdy ho otáčel a Nole nemohl popadnout dechu. Což se děje, se mi zdá, i dnes. Ale dnes je rozdíl v tom, že Carlitos je po laktátovém testu, bere nějaké tekuté ampule, tak to snad dnes příroda mezi nimi nechá na férovku dohrát. Pač on dnes Noleho uštve definitivně.
      Ta Noleho mizerie se servisem dnes vyvrcholila úplnou šíleností, kdy podal míč úplně na opačnou podávací stranu. Je jasné, že ho chtěl kickovat a přiliftovat, ale tohle je chyba na úrovni juniorů, pramenící fakt z nervozity, pač zase tak větrno tam není a slunce taky nesvítí, jsou horší místa na světě, kde se hraje, s ostřejším slunečním svitem.. Carlitos by se měl odpoutat dnes od zbytku tour a jet si už svou ligu v žebříčku.. :)

    • a pak je ten dnešní mizerný servis (Noleho klíčová zbraň jinak) NOleho daný i tím, že má proti sobě 2. nej returnujícího hráče na okruhu.. :)  Nole je skvělý hráč, ve 36 letech klobouk dolů takhle hrát a jak se o sebe stará, ale Carlitos už je lepší v mnoha ohledech zkrátka - fyzička, rychlost a ve všem ostatním jsou nastejno, Nole má o fous lepší ještě returny, v tom je na tour podle mě nepřekonatelným i mezi těmi Titány Fedexem, Rafou.. :) hrát Carlitos jako proti Meďovi, tak už je Nole dnes v šatně..hraje fakt bídně, o to více ale vystoupá ten respekt Noleho dnes, který ho není schopen přesto spláchnout.. spoustu výměň zahrává Carlitos jinak než obvykle a měl by je, takhle je nechá soupeři, bohužel.. zase se špatně vybucal.. :D

  • "Prezident Petr Pavel například čtyřiadvacetileté sportovkyni vzkázal přes twitter, že je na ni pyšný."

    Vždyť se taky o její vítězství zasloužil!

  • Musíme platit poplatky ČT a takovou událost,jako je Češka ve finále Wimbledonu,neodvysílá. Jen samá Ukrajina. Hanba !

  • Tohle nikdy neomrzí. I když se z toho nezblázním, tak zpráva je to příjemná.
    Té slečně se patří gratulovat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit