Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/banik-ostrava-pred-ligovou-nadstavbou.A230506_104025_fotbal_hlt

    Roztáhli velkou plachtu s nápisem: Sezonu zahodili, ambice pošlapali!      a u toho karikatura faráře Otíka ze Slunce, seno, jahody...

    A pod ní vyvěsili transparent: Vidíš to taky, Václave? No uznej, že s tímhle materiálem v klubu se do Evropy vykročit nedá.   a karikatura Kelyšové   😀

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/banik-ostrava-pred-ligovou-nadstavbou.A230506_104025_fotbal_hlt

    to je to, o čem jsem psal, že Baník bude konečně muset ten tým stabilizovat, v současnost nemají ani osu. Bavím se o tom s chachary poslední roky stále

  • Slavia má ve finále poháru silnější lavičku, ale jsem překvapen, když jsem si četl dnes kolegu Kostla, že Ousou není ani na lavičce (místo Kacharaby, o žádném zranění neinformovali), pač říkal, že s  ním počítají, že uhlídal Haraslína... Já zase viděl, že byl u všech 3 golů, kdy propadl ve středu pole. ASi ho v tom nechce trenérský tým koupat, ale v tom omezeném počtu hráčů, kteří mohou být na lavičce, se tam Jindrovi zkrátka dnes nevešel a dal přednost Kacharabovi... Pro Spartu dobře, že hraje Kairinen..

  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/vaclav-jilek-trener-olomouc-rozhovor.A230502_723096_fotbal_rou

    je fakt, že Juroška teď hraje dobře, asi bylo nutné mu dát čas se dát do kupy po zranění. Baník ale obecně začíná hrát fotbal až na jaře, v týmu chybí dlouhodobě bojovníci, kteří by ztrhli i zbytek v době, kdy jsou horší terény. Mně se zase ale nezdá ten rozdíl na krajích tak propastný, jak zmiňuje trenér Jílek. Olomouc má problém na stoperu, na krajích si myslím, že ne. Spoustu týmů přehrála - proti Jablonci byli třeba 3 poločasy vyloženě dominantní, a to je tým, který by měl být taky v šestce.
    Cadu je dobrý dopředu, když se mu v Baníku chce teda (v Pardubicích byl podstatně lepší), ale velmi so-so dozadu. Tijani se zlepšil, psal jsem už po hostovačce na tom Slovensku, že to jde vidět v té motorice, více využíval tělo už za trenéra Vrby a jak říkal trenér Hapal, tak zlepšil i motoriku pohybu. Ale olomoučtí stopeři mu k tomu hodně pomohli teď v tom zápase, aby vynikl. Za mě je na něm ještě hodně práce, nemá to dáno od Boha jako Laco Almasi, bude se muset naučit ještě udržet stopery na zádech, podržet míč, to mu fakt nejde, tohle je doména Laca a musí tak jako devítka hrát. Nestačí jen prodlužovat balony, s tím se u vysokého hráče počítá automaticky. Ale musí umět i nohama v koordinaci s tělem. Jsem na něj dál zvědav, pač má asi dobrou povahu a chce to vše doladit. to by měl Baník vepředu smrtelnou dvojku.
    Ale nejsem takový optimista jako trenér Hapal, že bych věřil, že tenhle tým Baníku bude v příští sezoně najednou zářit. Mají rezervy na postu golmana + charakterově ten tým nebudí dobrý dojem, pokud 2 zápasy zahraje a dalších 5 jsou v útlumu. To řešila Sparta, kdo si pamatuje, ještě před rokem, dvěma a dále. Tam bude nutný větší zásah do kabiny a nutnost přivést ty bojovné typy. Jakože jim určitě uteče Plavšič, a už to bude problém, který trenér Hapal asi v tuhle chvíli nedomýšlí, pač Plavšič je pro Baník klíčový jako třeba pro Spartu Kairinen se Sorensenem. A takového hráče asi jen tak nenajdou, aby byl i dostupný finančně. Navíc mají problém na levém kraji, kde už bude končit Fleišman, což byl jeden z bojovníků, ale poslední roky už taky směrem dozadu ne vždy úplně jistý. Zaráží mě i pád Buchty, protože to je podle mě výborný, technický hráč, který by měl i potenciál tvořit hru Baníku s možnými náběhy za obranu soupeře, protože umí zpracovat míč ze vzduchu a má ten první dotek možná v Baníku vůbec nejlepší s kopací technikou (spolu s Fleišmanem, který už ale pomalu končí, hraje na běhavém postu a stopera z něj Baník asi neudělá :)  kde by mohl využít jeho rozehrávky). Baník bude muset zase nakupovat + pouštět hráče, když napíšu 30+ ze současného kádru, tak si myslím, že podle toho mustru se jde řídit při přestupech.
    Baníku ten zápas v Olomouci vyšel, nebyla to žádná dominance (tak jako to byla dominance v opačném gardu ve Vítkovicích, ten zápas 0-3 pro Olomouc si pamatuju, Olomouc tam excelovala), z trenéra Jílka mluví jen zklamání. :) Hraje s Olomoucí dobrý fotbal, Jablonec by mohl povídat, fakt je přehráli 3 poločasy. Doma absolutně a nyní v Jablonci začali hrát  bohužel svůj fotbal až ve 2. půli, jinak tam vyhráli taky. Jde tam vidět jasná tvář, co chce trenér Jílek hrát. To nemůžu říci bohužel o Baníku dlouhodobě..ale trenér Hapal si nemohl vybrat hráče, jsem trošku proto v šoku, že dává taková prohlášení a šije si na sebe bič pro příští sezonu, jedině že by měl už předjednány nějaké posily, pač s tímhle kádrem je to nahoru-dolů a fakt nevidím, co chce Baník hrát. Budějovice byly třeba tragédie, přitom tam by měl tým jako Baník, který má spousty běhavých typů, excelovat a jet vyloženě pro 3 body s hrou na brejky, které Budějovice umožňují v takových zápasech, oni snad ani neumí hrát z bloku, navíc hrávají vzadu bez zajištění, Králík je zajímavý stoper (cena-přínos), ale žádný rychlík (reakční-absolutní rychlost).. Je to takové na náhodu, jak se klukům bude chtít, což je právě o kabině. Můžou pouštět prohlášení, jaké tam mají super vztahy, ale na hřišti to nejde dost často vidět, tzn. nejsou tam dobré charakterové typy..

    • Baník musí jinými slovy zrychlit hru, tzn. příchod rychlých křídel - ti dva z VYškova se nabízí a mohlo by to být řešení výpadku za Plavšiče. Stejně tak uzdravení Tetoura, který umí rozdělovat míče, ale tady by měl a mohl tohle dělat Buchta + hledání krajních beků, to je téma na roky pro každý náš tým vyjma snad Slavie. Vzhledem k chatrnému zdraví Jurošky.

  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbal-sparta-penalty-kretinsky.A230501_211504_fotbal_ald?zdroj=vybava_recombee

    zbytečné plačky,fakt z těch sudích děláte už jelita. Ta slečna Adámková  by měla být naopak pochválena, že tam ten faul v té skrumáži našla, já si sám ničeho nevšiml, od toho mají ty pohledy vícera kamer. Vůbec nechápu trenéra Kozla, kterého považuju za gentlemana mezi trenéry, že se pouští do takových nesmyslných debat.. Ty pentle obě byly - viz. vyjádření i komise sudích níže v odkazu a že se Jarda urval zase ve tweetu je už kolorit... Je úplně ok, že se ten záběr dostal na veřejnost, mělo by se zveřejňovat vše, on to podal jako výtku pomalu. Každý tak ten jasný  koňar Ndefeho na lýtko Kuchtiče mohl vidět..

    https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/komise-rozhodcich-sparta-liberec-plzen-sparta-penalta-spravne.A230501_153036_fotbal_vp2?zdroj=vybava_recombee


    a k té Plzni:

    „Nevím, kam si ten hráč tu ruku má dát, když ji měl u těla. To rozhodnutí mě mrzí,“ litoval plzeňský kouč.

    „Hra rukou, hostující hráč učinil zjevný pohyb celého těla i ruky směrem k míči,“ píše se v komuniké.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/komise-rozhodcich-sparta-liberec-plzen-sparta-penalta-spravne.A230501_153036_fotbal_vp2?zdroj=vybava_recombee


    tam to řekl dobře Zelí v Dohránu. Kdyby měl Hejdič tu ruku opravdu u těla, tak ten míč trefí s tou rukou i tělo, ne vlající ruku,popř. tu ruku jen lízne, že si toho nevšimne ani ten VAR. Prostě rozšířil své tělo, navíc ta střela letěla na bránu, tady je to i o intelektu sudího, jak to posoudí. Bylo to posouzeno ok, pač ten míč trefil jen tu ruku, tzn. Hejdič ji měl pár cm od těla standardně, nebo s ní přizpůsobil dráhu míče ve snaze ho odklonit. tady fakt hoši není taky o čem, divím se, že se o tom vůbec hádáte.. :)

  • teď poslouchám Ericha v Dohránu a jak ho mám rád a v podstatě s ním vždy souhlasím, tak teď se nestačím fakt divit. Obě ty pentle Sparty jednoznačně byly. Sami o tom ve studiu mluví, že ten Ndefe prostě zezadu trefil v běhu lýtko Kuchtiče. Já to vždy říkám takhle - pískli byste tohle na půlce hřiště?? určitě pískli. Ta druhá Červa, který hraje příšerně nečistě, až agresivně (sleduju Libe dosti často), ta byla ještě tutovější. Zajel vyloženě kolíkama na nárt Wiesnera. Jde to vidět úplně jednoznačně. Hráč je zodpovědný za svůj pohyb, Wiesner měl snahu hrát míč, Červ Wiesnera evidentně. A zase, i dokončený pohyb se počítá jako faul, A TO DOKONCE, i když hráč odehraje nejdříve míč. Teď jsem za to viděl dát kartu tuším Kalabiškovi nebo komu. Byl u míče na půlce dříve, ale nezastavil pohyb, míč odehrál, ale dojel skluzem protihráče. Tady se Červovi mohlo o míči jen zdát. Hoši, to už fakt děláte z těch sudích voly.. Navíc u toho seděla žena, které jsou obecně minimálně náchylné k nějaké manipulaci než my chlapi. Ta redka pro Vydryse. Já nevím, jestli vůbec měl dostat žlutou, pokud se ta situace vracela pak k tomu penaltovému zákroku... To se Vydryse nezastávám, ale byl to velice podobný faul jako od Červa, taky pěkné zajetí do nohy. Tady řeším jen technickou stránku, jak je to popsáno v pravidlech. Ale tu kartu mu nechali, tak se ty akce po vratce asi započítavají. Logiku to moc nedává, protože to by mohl Libe dát gol a ten by taky neplatil, pokud by se ta situace vracela k předchozí penaltové..
    čímž říkám, že to možná rozebíráte zbytečně, protože je jedno, jestli jde o žlutou nebo o gol, který by VAR pak zrušil..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit