Přejít na výpis diskuzí
Vraťte nám olympiádu! Ruští atleti napsali otevřený dopis šéfovi IAAF
16.11.2015
72 příspěvků
-
Dále nelze retroaktivně rozhodovat o zákonech již schválených. Není možné zpětně posuzovat platný zákon jinou právní normou, která v té době neplatila. A uvědomme si jednu zásadní věc. Tady se nejedná o církevní restituce, ale o útok na soukromý majetek jako takový. KSČM si počíná jako nacisté v roce 1938. Adolf Hitler a spol. také tvrdili, chtějí pouze bránit utlačovanou německou menšinou v Československu a po odstoupení Sudet už nebudou mít žádné další požadavky. Všichni ale víme, jak to nakonec dopadlo. A stejně tak i komunisté by si v případě, kdyby jim tohle prošlo, dovolovali čím dál tím víc.
Pak je tu ještě jedna varianta. Komunisté vědí, že takový návrh nemá šanci projít a je to pouze populistický slib jejich voličům. Nicméně je nehorázností, že s něčím takovým vůbec přišli. -
Komunisté si začínají vyskakovat, potřebují tvrdě srazit
Proti nedemokratické straně jako je KSČM je třeba v krajním případě nasadit i nedemokratické metody. Bolševická provokace s vypsáním obecného referenda k realizaci církevních restitucí je prvním pokusným balónkem, co všechno si mohou dovolit. Proto je potřeba rudou drzost razantně varovat před následky, které je mohou bolet.
Jsem spíše člověk mírumilovný a nemám rád násilí. Nicméně je třeba si uvědomit, že za řešení ve stylu Francisco Franco a Augusto Pinochet si může krajní levice svými předchozími provokacemi sama.
Je vůbec neslýchané, že se komunisté dovolávají lidového referenda, když po 40 let své diktatury o něm nechtěli ani slyšet. Nevím nic o tom, že by vypsali obecný plebiscit například k pobytu okupačních vojsk po roce 1968.
Pak je tu další problém, i současný návrh zákona o obecném referendu nepřipouští, aby se lidové hlasování týkalo záležitostí, které jsou součástí Listiny základních práv a svobod. Čl. 11, odst. 1 Listiny praví, že …Vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu… V odst. 4 se dále uvádí, že vyvlastnění je možné jen ve veřejném zájmu a za náhradu. A veřejný zájem v tomto případě neexistuje. Referenda se tedy nebudou týkat majetkových záležitostí, protože by došlo k vypuštění „džina z láhve“. Já bych pak například žádal o všeobecné hlasování k vyvlastnění majetku KSČM. Každý rozumný člověk uzná, že by nastal všeobecný chaos a rozvrat státu. -
Já jsem holka Simona. Jdi se konečně léčit holkofobe.
Já jsem zde sprostě urážena a napadána. Komolíte moje jméno.
Jen proto že jsem měla jiný než Putinovský názor. Podvádíte s hlasováním.
Neoháněj se pravidlama která vy Putinovci na Tiscali nedodržujete -
nahlásit všechny Simonovy tapety adminovi, děkuji!
-
ateltiku zrušit berou všichni
-
Slova poslance Stanjury, že takové nehorázné utrácení peněz nás všech se dá zdůvodnit pouze Zemanovou oblibou alkoholu, a to ostatní, že jsou jen výmluvy, jsou zřejmě pravdivá. Nyní je řada na poslancích, aby při schvalování státního rozpočtu, prezidentskou kancelář naučili šetřit.
-
Miloš Zeman nehorázně hýří na úkor daňových poplatníků
Tak prezidentská kancelář žádá na příští rok za pohoštění 1,4 miliony korun, na tom nebylo nic divného, kdyby to nebylo téměř o milion korun víc, než ročně utrácel Zemanův předchůdce Václav Klaus. Takové zvýšení se nedá zdůvodnit ničím, leda, jak naznačil předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura, zvýšenou konzumací alkoholu.
Dočasný obyvatel Pražského hradu se hezky vysmál svým voličům. Vy jste mě holenkové zvolili, a já teď budu hezky roztáčet vaše peníze. Jak již říkával soudruh Lenin, jste takoví moji užiteční idioti. Vy jste si nijak nepolepšili, a já si nemůžu stěžovat.
Teď poněkud vážněji. To, že Zemanova prezidentská kancelář utratí za pohoštění trojnásobně víc než ta Klausova, které stačila pro stejné účely přes 400 tisíc korun, nejde zdůvodnit ničím. Je to plýtvání peněz daňových poplatníků. Já vím, nabízí se námitka, že z hlediska státního rozpočtu je to „malá kapka v moři“. Když je ovšem ve státní kase takových kapek v moři víc, pak z milionů jsou najednou miliardy a to už bolí. Prezident Miloš Zeman se rád chlubí svoji lidovostí, zdůrazňuje, že mu stačí pivo, slivovice a tlačenka s cibulí. Ve skutečnosti je to taková ta klasická levicová vábnička na voliče. Navenek se zdůrazňuje skromnost a sepětí s lidem, ale skutečnost je jiná. Typickým příkladem takového přístupu byla soudružka Marta Gottwaldová, manželka masového vraha a komunistického šéfa Klementa. Ta si z Belgie nechala v padesátých letech v době obecné bídy vozit drahé krajky a v jednou v Brně vyndala pořadatelům nějaké recepce, že jí nesehnali nejlepší francouzské koňaky. -
Vždyť oni mají pravdu a oprávněně se brání proti kolektivní formě trestu a to pro všechny sportovce na světě, co doping neberou, či jim nebyl dokázán, podle dřívějších poznatků a mohli by se díky tomuto precedentu dostat do stejné situace..Navíc bojkot ruských sportovců od těch jiných a dalších z celého světa..za které se opravňuje mluvit "nějaký" šéf světové organizace plaveckých trenérů WSCA John Leonard.., by vyvolal stejný akorát, že opačný paradox v tom, že by naopak nutil ty druhé sportovce k "solidární" neúčasti a ti by z takové "sportovní spravedlnosti" asi taky moc velkou radost neměli..Tohle už je na žaloby s reálnou šancí u jednotlivců co nic neberou uspět...
-
Z této optiky tedy musíme posuzovat i projekt údajně supermoderní ruské tramvaje R1, kterou se jistě milovníci Kremlu začnou ohánět. Jenomže, on avantgardní design ještě nemusí znamenat kvalitu a podle všeho na ni drtivá většina ruských měst nebude mít peníze. Takže je to další taková virtuální realita nebo lépe řečeno Potěmkinova vesnice, s nimiž mají v této zemi dlouhodobé a bohaté zkušenosti.
Živě si představuji dotaz na rádiu Jerevan. „V Moskvě už jezdí nové tramvaje, budou také u nás v Chabarovsku?“ Odpověď rádia Jerevan. „Budou, oba kusy jsou putovní. Ale nebude to brzy, jste moc daleko. Před vámi jsou na řadě Jekatěrinburg, Novosibirsk a další.“ Realita ruské tramvajové dopravy je totiž taková. -
Bankrotující ruská města kupují vyřazené české tramvaje
Tohle vážně nedělají ekonomicky vyspělé země, aby nakupovaly ojetiny. Pražský Dopravní podnik nedávno vyřadil 62 starých tramvají T3SUCS vyrobené v osmdesátých letech minulého století a prodal je na Ukrajinu a do Ruska. Sice to asi nebyl moc výnosný obchod, ale pořád lepší, než je poslat bez užitku do šrotu.
Ukrajina je vůbec vděčným odběratelem ojetých autobusů, tramvají a trolejbusů českých a moravských dopravních podniků. Například už před lety tam Brno prodalo jeden ze dvou posledních trolejbusů 9Tr. Tato zásluhou kremelských poskoků zchudlá země si prostě nové vozy nemůže dovolit.
Jak je ovšem patrné, Rusko, na tom není o moc lépe, když rovněž musí pro městskou dopravu kupovat ojetiny. Kursk, který z metropole nad Vltavou dovezl deset zhruba pětadvacet až třicet let starých tramvají, v tom není sám. Například v Pskově jezdí pro změnu desítky let staré autobusy Mercedes, které ruská strana od Němců koupila rovněž až poté, co v německých městech najely stovky tisíc kilometrů.
A proč ruská města kupují použité zboží? Jednoduše proto, že nemají na nové. To ovšem Rusko řadí spíše mezi rozvojové země jakou je například Dominikánská republika. Pravda, ta dostává od Američanů jejich typické žluté ojeté Scholl Busy v rámci pomoci méně rozvinutým státům zdarma. Rusové za své stařešiny platí. V každém případě to vypadá tak, že na bazarový dovoz autobusů, trolejbusů a tramvají Putin embargo neuvalí, protože pak by obyvatelé ruských měst museli chodit pěšky.
Dále je tu ještě jeden vážný problém, který nutí ruská města šetřit na MHD. Tolik opěvovaný zanedbatelný zahraniční dluh Ruska je totiž pouhou chimérou, protože se projevuje jinde. A pravda je to hodně drsná. Tato země má totiž regiony a města na pokraji bankrotu! Píše o tom dokonce i vládní deník Kommersant, který byl nucen přiznat, že se to netýká jen některých, ale prakticky všech! -
Takže tleskáš ruským podvodníkům. Ty jsi ale komunistické prase.
-
Tleskám ruské atletické federaci.
A ještě bych zažaloval toho zaprodance FIFA :
Předseda FIFA Blatter ztratil podporu Platiniho.
Jen mimochodem. To finále FED CUP bylo fantastické a bez politických intrik.
Rusko je velmoc, protože se umí bránit. Poslední chybou EU a západu vůbec byl Majdan. Spletli se. Rusko si vzalo zpětně Krym a je klid.
A to procesí jménem AM do Reichu potažmo do Evropy už nemá cenu komentovat.
Ta dáma u mě ztratila respekt. Zkrátka tomu nerozumím a nechápu.
Kolik těch nevinných ve jménu neschopné a zprofanované EU ještě bude muset zemřít ?