Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No, třeba ono to v nemocnicích nemusí být o moc lepší, tam je klika, že se na to něco připlácí. Je to velmi smutné a velmi české. Po dobách vypjatého socializmu jsme dospěli k vypjatému kapitalismu s podobným výsledkem a to kdoví vůbec jestli.
  • Budoucí inženíři no potěš
    • Co tím chtěl autor vyjádřit? Nějaká velká úprava českého pravopisu !!!
  • ju a pamatujetre polévky z Vitany...... to se ještě dělalo u nás a bez náhražek, třeba gulášovka .. jedna báseň, stačilo přidat brambor, nebo naši spoecialitu, polévkové nudle, špek z domu... nebylo co řešit. Škoda že Vitana už není naše a dělají tam jen blivajzy....samá chemie..
  • My jsme si o vikend koupili kynute knedle,na tacku,balene v igelitu,bylo 10 ks,byly levne,co prodavaji i dnes,je jich min a drahe,nebo byl madarsky perkelt,konzerva,omacka chutna a testoviny,co se daly jen varit do vody za 16 kc,to pamatuji,bylo to nase oblibene rychle jidlo pro 4 lidi,ci parky,s pecivem,delali jsme si tousty z chleba,topinky,michana vejce,ruzne amolety,s dzemem,vajecne se zeleninou,korenim,oblozeny talir,chlebicky.Kazdy neco privezl ze zahrady a vymysleli jsme co uvarit,rada na to vzpominam.Obcas jsme zasli do bistra,vcelky,ci jedli ve stanku,ruzne klobasy,parky,polevky,nebylo to drahe...Delali jsme i vylety do obch.domu,chodili jsme do Bile Labute,do detskeho koutku na pohary cikanka 3 kc,koktejly mlecne...Dalo se najist v bistru,venku,ml.chodili na vystavy,do ZOO,kina,nebyla draho co ted.,i byly slevy,akce pro duchodce,studenti..Dnes toho moc neni a ml.ztraci inpiraci,fantazii,jsou o moc osizeni i financne atpod..,co je omezuje vic a vic...
    • Že jsme chodili na nákupy, vařili si, snažili se v klidu zvládnout studentská léta na koleji, toť příjemná vzpomínka. Dnešní omladina v menze má na výběr řadu jídel. Vím, cena s našimi je nesrovnatelná. Byly bufety, kde za pár korun se člověk najedl polévky a docpal se rohlíky. Toto chybí.
      Ale taky jsme měli studijní povinnosti. Mnozí chodili na brigády, dělali pomvědy ( pomocné vědecké asistenty), aby si přivydělali, finančně odledčili rodičům. Bydlela jsem na kolejích, na víkend jezdila domů. Měsíčně jsem dostala 400 Kč. Na kolej, stravenky, šalinu, kosmetiku, skripta apod. Taky jsem si z tohoto našetřila na permanentku do divadla. Vůbec jsem nebyla o nic ošizena. Spíše vedena k zodpovědnosti, samostatnosti. V životě se mi to hodilo. *4*
  • Na takové výtvory je třeba vysoké IQ. Učit se, učit se ..... Přeji všem krásný den
  • Tak já už se studentskými lety nezabývám, už je to dávno. Ale za komunistů jsme se celkem slušně najedli v menze. Ne že by to byl interhotel, ale ke slušnému přežití to bohatě stačilo. Oni si dnes studenti musí vařit sami ??? Nebo je to nějaký pokrok ??? Ty výtrvory jsou na blití už jen od pohledu....
    • Mno....tak menza nevarila treba o vikendu a I kdyz ceny byly nizsi nez treba v restauraci, I tak to pro me jako studenta bylo dost. Na brigady jsem nemohla, meli jsme klidne I 13 predmetu za semester a nekolikery laborky, takze do skoly jsme proste museli a pripravy a protokoly nam zabraly veskerej "volnej" cas. Navic menza zavirala nekdy v 8 nebo 9 vecer a clovek proste dostane hlad, kdyz studuje dlouho do noci..... A ty kuchyne na kolejich opravdu stojej za pendrek. Takze lecos podobnyho jako na tech fotkach jsem uz videla :o)
      • Možná stačilo zajít do Dejvic. Dalo se vzít studené, nevařené jídlo - (pro vojáky KD) a sobota i neděle byly v klidu. A laborky snad nikdo tak neprožíval - občas se chodilo na střídačku i na nákup (10 rohlíků za 3 Kčs). A nevím o nikom, kdo dokončil VŠCHT, že by měl z tohoto nepořádku nějaké šílené trauma.
        • Ne vsechny vysoke jsou v Praze *15*
        • S manželem jsme pamětníci 10ti rohlíků za 3 Kč, pecen chleba 1,5 kg za 4,20. Ale kuchyňky v menze byly využívané. Na sobotu a neděli občas vajíčkovou či salámovou večeři v sáčku a nebyl problém. Možná, že jsme byli vedeni doma ke kuchyňským povinnostem. Proto jsme hladem neumřeli. Nepopírám, že vždy se vše podařilo na 100 %. Znám současné VŠ studenty, kteří jsou schopni si oškrábat a uvařit brambory či rýži. Jako příloha k zavařenému nebo zmrazenému masu od maminky. Je to v lidech a jejich výchově! *4*
          • Pamatuji taktéž 10rohlíkú za 3 ale v tu dobu jsem vydělával 1200 Kč hrubého za měsíc.To všechno záleží jak kdo je do života připraven z domova. Kdo jak byl naučen zacházet s penězi a kdo jak si den dokáže rozvrhnout.Vyštudovali mi dvě děti, ale o podobných věcech nikdy nemluvili.
            • no a proč asi? možná kdyby řekli co a jak tak byste se nestačili divit milí rodičové
              Dnešní koleje bych vůbec nesrovnával s těmi minulými

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit