Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Třídit určitě ano. Ale ideálně je samozřejmě produkovat minimum odpadů. Ale to ne vždycky jde. My třídíme doma i kovy. Občas proberu dílnu a vyhodím věci, které mi tam dlouho leží. Prostě do komunálního odpadu házíme minimum věcí. Zrovna o víkendu jsem navštívil výkup hliníku Plzeň s nějakým odpadem. Nebylo toho moc, ale měli jsme cestu kolem, tak jsem to naložil do kufru. ;-) Navíc pro děcka to je vždycky jak svátek, když vidí ty spousty vyhozených věcí. :-D 

  • Ahoj, tohle je opravdu zajímavý a poutavý článek! Já se třeba hodně zajímám o to, jaký odpadu spotřebuji. Dělám to hlavně proto, abych věděla, čeho vyhazuji nejvíce a zapracovala na tom a snížila tak produkci odpadu. Nově jsme se s manželem rozhodli, že si zaplatíme službu, která vydává roční hlášení za odpady na rok 2022: https://www.rocnihlaseni.cz/rocni-hlaseni-o-produkci-a-nakladani-s-odpady-dle-noveho-zakona-o-odpadech/, tak jsem na to zvědavá a moc se těším!

  • My už teda odpad třídíme několik let, ale nedávno jsme došli k tomu, že se ho snažíme úplně minimalizovat. Snažíme se doma jet na tzv. zero waste vlně. Musím říct, že zatím se nám to docela daří. Jen teda některých návyků bylo ze začátku těžké se zbavit. 

  • joskadevatej

    Skvěle napsané. My doma odpad třídíme už bezmála deset let. Je ale pravda, že v době, kdy jsme s tím začínali, tak to nebylo zrovna jednoduché, protože kontejnerů na tříděný odpad u nás moc nebylo. To dnes už je tomu naštěstí jinak.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit