Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak tenhle článek mne pobavil.... Je důkazem jak je ten slavný západ 100 let za opicemi... tedy paardon.. 80 let. Docela by mne zajíámalo jakpak že to tam funguje. U nás městské byty už od 30tých let minulého století měly v suterénu prádelnu, sušárnu a mandl. Cihláky i paneláky mají taky prádelnu a sušárnu A MANDL,,,,, byla by ostuda sušit prádlo doma... V panelíku máme pro 40 bytů sušárny dvě. prádelna s vybavením pračka bubnová , ždímačka a mandl v obou typech domů... sice se po nástupu automatických praček , gumových prostěradel a mačkaného povlečení co se nevyváří , vše zrušilo ale sušárny fungují dál. Ale stejně není nad vyvařené, důkladně vymáchané avyžehlené povlečení - nejlép damaškové.... člověk je jak v bavlnce. Ale chápu, PROČ je tolik alergií u dětí, prádlo z automatky, špatně vymáchané, plné chemie... co to má dělat....
    Mno tenhle VELICE OBJEVNÝ ČLÁNEK ZE ZAČÁTKU 21. STOLETÍ s 80 let starými "objevy" tak to je něco.... l uschování.

    Ju a pro informasci moderním maminám... nejlépe vyprané prádlo je v mýdlu s jelenem, vyvařené, avyprané a vyžehlené... to nejlepší co pro děti můžete udělat i když to dá trochu práce... zase vámm odpadnou staROSTI S ALERGIEMI Aa létáním po doktorech.... BYLO TO TAK, JE TO TAK A BUDE TO TAK. zAM KDE SE PERE PODLE OVĚŘENÝCH RECEPTŮ... tam bacily a alergie NEJSOU *1*
    • Vás by měli vozit na alegorickým voze...
      • proč, že se držím zkušenosti předků.... nebyli líní a věděli co a proč tak dělají.... faktem je že tolik alergií na kdeco nebylo...a mladým maminám to taky dojde... tedy pokud budou chtít mít d+ětí zdravé....
  • V RD je větší vlhkost vzduchu než v panelácích a je to prospěšné zdraví, než vysušené byty. Vždycky jsme v zimě sušili prádlo ve velké kuchyni a nikdo z nás neměl alergie a byli jsme zdraví.Spali jsme v CHLADNÉ LOŽNICI pod peřinou, postel se vyhřála termofonem a spali jsme jako dudci. Nebyli jsme nemocní, byli jsme otužilí, svěží. Dneska jsou lidé rozmazlení, unavení a stále nemocní.
    • Kecáš a brzy onemocníš, napiš si datum kdys to četl.
  • opět převratný objev britských vědců hodný Nobelovy ceny.., *1*
    • Sušička je dobrá hlavně do bytů, kde opravdu sušení prádla na sušáku způsobuje hodně vlhkosti. Když máte rodinný dům nebo zahradu, tak vás to trápit nemusí, ale majitele bytů je to velmi užitečný vynález. Vyberte si sama podle toho jak často perete ... https://www.covybrat.cz/susicka-pradla/
  • Chachaaa!!! To jako ma bejt donucovaci poplasna zprava a reklama na susicky v jednom? Podle tohodle poje.anyho vyzkumu by v rovnikovych pralesich, kde je 100% vlhkost, musela uz davno vsechna zvirata i lidi vymrit na plisne a roztoce!!! A teda jak je mozny, ze prave tam je nejvice forem zivota? To se ti dem.ntni radoby "vedci" pekne sekli! Meli by odevzdat diplomy a jit makat rukama, kdyz jim uz hlava nefacha nebo se nechaji uplacet susickovou lobby!!! *16* *16* *16*
    • Ahoj, upřímně... 100% vlhkost těžko někde bude a i když je v těch pralesích hodně vysoká, tak ty organismy tam nežijí spokojeně proto, že by se jim to líbilo, nebo že by jim to nevadilo, ale protože se přizpůsobily! Vytvořily si na to různé mechanismy (třeba plazi - mají nízkou tělní teplotu), ale běžný člověk z našich krajů na to může reagovat fakt blbě.
      Můžu ti říct ze své zkušenosti, že ta vlhkost hraje fakt velkou roli. Mám syna astmatika, kterej na to hodně trpěl, když jsme sušili prádlo v místnosti na sušáku. Plísně na zdi jsme sice neměli, to je docela přehnaný, ale pravidelně se mu stávalo, že se mu špatně dýchalo. Museli jsme pak hodně větrat, a zase byla doma zima a peníze za topení letěly z okna. Doktorka nám tehdy doporučila hodně věcí, koupit regulátory vzduchu, upravit některé vybavení bytu, a naopak nám zakázala (!!!) sušit prádlo na sušácích a doporučila sušičku. Ne, aby se prodávala, ale protože synovi to pak vážně pomohlo. Z toho pohledu si ji fakt nemůžu vynachválit.
      A jestli se do mě chceš pustit, tak to neříkám jenom já. Podívej se na recenze od lidí tady na těch serverech:
      http://susicky.heureka.cz/
      http://nejsusicky.cz/category/recenze-susicek-pradla/
      http://www.arecenze.cz/recenze-susicek/?gclid=CM-yvoed0NACFVMo0wodJTAIjQ
      Všichni, kdo sušičku mají, ti řeknou totéž. Já bych to nezavrhovala, než se o tom něco dozvíš ;-)
  • Sušení prádla, praní, vaření i pot dělají problém s vlhkostí v domě nebo bytě. Pokud dáte do starého domu nová plastová okna, tak se plísně většinou dočkáte během pár měsíců. To byl můj problém, a proto jsem potřeboval plíseň zlikvidovat. Nechal jsem si udělat profesionální odvětrání domu a plíseň jsem nechal zlikvidovat od firmy  https://www.steams.cz/ , která plíseň likviduje pomocí páry. Nepoužívají žádnou chemii, jen čistě vodní páru, která plíseň zlikviduje pomocí vysoké teploty. 

  • Taky jsme s manželkou měli problém s vlkhostí v našem bytě a kolem oken se nám docela tvořila plíseň. Nemyslím si však, že by sušení prádla na takové věci mělo tak zásadní vliv. My jsme se inspirovali na https://homezin.cz/media/jak-se-zbavit-vlhkosti-v-dome-ci-byte a od té doby s vlhkostí není problém a to prádlo doma sušíme.

  • Já doma prádlo nesuším a stejně tu máme velké vlhko. Při vaření používám digestoř a po koupání větrám v koupelně a ráno v celém domě a stejně je tu vlhko a dělá se na zdech plíseň. Nevím už, co dělat jinak, tak jsem si koupila alespoň protiplísňové prostředky a plíseň likviduju, když se objeví.

  • macinan

    Zajímavý článek. Abych pravdu řekla, tak toto jsem teda vůbec nevěděla. My naštěstí máme zahradu, takže můžu prádlo vždy sušit tam. Je pravda, že třeba ložnímu prádlu vyfoukanému na čerstvém vzduchu se prostě nic nevyrovná.

  • Jednotlivé odvětví průmyslu provádí takzvanou nepřirozenou selekci obyvatel na planetě.
    Farmaceutický-dělá léky aby byli lidé "stále nemocní"tzn. léčit pouze sekundárně a pokud možno s vedlejšímy účinky, že? Prvotní léky byli pouze přírodní bez vedlejších účinků..
    Potravinářský průmysl. Všechno je geneticky modifikované"našizené". Do všeho se cpe lepek, který je poměrně vysoce toxický a o konzervantech, aditivech, ečkách, pesticidech ani nemluvě. GMO potraviny atd. Stále více mrtvých a bude ještě hůř!
    Elektronický průmysl vyrábí všemožné zářiče, které vyzařují elektrosmog, který bohužel také zabíjí. Mobily, mikrovlnky, solária atd. NO PROSTĚ SAMÁ RAKOVINA!
    A tak se ptám proč ten náš imunitní systém ještě funguje po tom všem?
    Vědci jsou pěkně trapní, když straší lidi s prádlem.
    Jo a v neposlední řadě škodí taky pěkně komouši, kterých tu je víc než těch roztočů.JJJ
  • Od nepaměti je známo že čím větší vlhkost tím víc plísní, je to jejich živná půda, kdo tvrdí opak je blb.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit