Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ano, je to rozhodně pravidlově stravitelnější než třeba DnD (které hrajeme primárně), ale porovnávám třeba i s Fate Core, ke kterému jsem spoluhráče přesvědčil jen když jsem řekl, že stačí, že se naučí naprosté základy. To je cca deset stránek A5 v češtině. Stejně se na to půlka vybodla a musel jsem jim vysvětlovat každou mechaniku za pochodu. Prostě už jsme ve věku, ve kterém se nové věci chce učit málokdo.

    Navíc je problém najít společný čas, takže mít rozehrané třeba čtyři kampaně ve dvou nebo třech systémech a ke každé se dostat jednou za čtvrt roku, je vážně neúnosné. Jsem rád, že se mi tam podařilo vpašovat tři sezení toho Fate dobrodružství.

  • To je ale rozšířený omyl. Tyto nové systémy jsou na pravidla velmi lehká, přístupná. Není nutné se šprtat kdo ví co. Když jsme hráli Blades in the dark, tak nám do proniknutí do systému stačila jedna hra. Pak jsme listovali minimálně. Když to porovnám s DnD, Hlídkami, kde se pořád něco hledá, řeší jak co funguje... je to koncepčně úplně jinde. 

  • Vypadá to celkem pěkně. Škoda, že se nezvládáme scházet dost často ani na to, abychom v rozumném čase dohrávali kampaně ve starších systémech. Natož abych donutil ostatní zkoušet nová pravidla. :-(

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit