Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Opět díky za hezký článek o deskovce. Vystihuje, že Twilight Imperium je něco víc a všichni to víme.😀 

    TI4 je ve všem aspoň o kapku lepší, než předchozí edice. V něčem určitě o dost lepší. Taky naopak platí, že pár systémových chyb stále zůstává, ale nic není dokonalé, že?

    Doporučuji komukoliv, kdo rád hraje area/resource control, trading deskovky a taky třeba vítá více interakce mezi hráči, ve smyslu "když ty mě tohle - já tobě na oplátku tohle a pak dohromady uděláme tomuhle tohle.." - Ano, hra trvá dlouho (12h je real), mimo jiné i pro to, že u toho hráči opravdu dlouho diskutují. To je obecně jedna z "předností" TI.

    Např. už jen stavění plánu jinak, než jen použití  základního rozložení galaxie (optional rule), tak je zábava na skoro hodinu (v šesti). - všichni už zuřivě přemýšlí, kam kterou planetu umístí a komu uškodí ještě dřív, než se vlastně začne hrát 😀


    Bavit se o ceně je nesmysl. FFG bohužel moc dobře vědí, jaká je TI značka, takže 3 litry jsou ok. Jsou výrazně dražší a přitom horší deskovky. Materiálu je tam dost (a taky o kapku hezčí, než TI3)

  • risa2000

    Pokud by měl někdo zájem, tak prodám TI 3rd Edition (v angličtině) za 800 Kč + poštovné. V bezvadném stavu, hraná asi třikrát, takže tak asi 40 hodin😀.

  • Veskoslav

    A pokud někdo minul:)


    Tainted Grail: The Fall of Avalon

  • Veskoslav

    Problém téhle cenovky je naprosto přepálená cena. 3000 je moc....

    • XorxoxTalarius

      3000 neni tak strasne moc. Mam doma kompletni Attacky a ty staly 2500, pul krabice zaberou voajcci se hrou uz jsme stravily mozna pres stovku hodin. Pak mam Forbidden Stars, hra stoji taky ke trem tisicum a tvari se jako malinkata hra a pritom je tam mrte figurek a i tech kriznicku co maji 20 mm (a nekteri si je barvi). Takze 3000 mi prijde jako cena celkem v pohode, pokud si clovek veme kolik je ve hre obsahu. Kdyz to napriklad srovnam s nekterymi tendecnimi deskovkami  ktere cenu napali protoze znacka, tak tech 3000 je docela v klidu.

    • honcka

      Tyhle velký deskovky jsou drahý, protože se dělají v relativně malých nákladech a těch komponentů je tam hodně. BTW 3k je záležitost 2 her na pc/konzole, z nichž hromada jde dohrát do 10-12 hod a už je nevytáhnete. Tohle, pokud to hrajete poprvy, tak si to chce na to vyhradit vikend a pokud je to "krevní skupina" těch hráčů, co to hrajou, tak to dá víc zábavy v poměru na peníze, než ty počítačové hry. A 3000 je u těhle AAA velkých deskovek taková startovací cena, podívejte se kolik stojí např Kingdom Death u toho stojí základní krabice $400 a se všemi rozšířeními $2500.

      • Veskoslav

        Opravdu to tak není. Mám pár takových deskovek doma a tady platíš 1/3 jenom kvůli značce. Kingdom je další extrém. Podívej se například na Lords of Hellas či The Edge: Dawnfall. Gigantické deskovky, kde Edge mě stál 150 liber a LoH 100 liber. A pořád jsou tak minimálně dvakrát větší než TI IV. (obsahově a scénáři). Není to špatná deskovka, ale cena je tam už jenom za to, že je to TI IV a může si to dovolit.

        • alladjex

          Lords of Hellas mám. Ve srovnání s TI4 je to dětšká ... možná rodinná záležitost. Hrajeme to i s děckama. Srovnáváš naprosto neporovatelný hry. Edge neznám. 3K za TI je naprosto relevantní. Před 15 lety sem kupoval TI 3rd a stála tuším 2,5K až 2,7K. Navíc v TI4 je toho víc než bylo ve vanille trojce.

    • speciesz

      Jako clovek co sleduje(nehraje!) warhammer, tak se mi ta cenovka zda strasne malo, zvlast kdyz si uvedomis kolik je tam figurek.

      • Veskoslav

        Jo, porovnáváš neporovnatelné. Tyhle figurky asi těžko budeš barvit. Navíc jako figurku počítají cokoliv. Od vlajky velikosti 10 mm až po klasický křižníček velikosti 20 mm. Ale nic, co by jsi mohl nějak nabarvit. Prostě klasické plastové doplňky. Rozhodně bych to nenazýval figurkami ve stylu W40k nebo jiných deskovek, co si hrají s pajduláčky.

        • nabarvit se dá cokoliv a dělá to kde kdo, úprava kompenent a zejména barvení je docela běžná záležitost. Btw wargaming není jen warhammer v měřítku 28mm (1:56). Oblíbené jsou třeba 20mm (1:72), 15mm (1:100) a narazíš i na daleko menší zejména starověké bitvy nebo micro armor jsou někde okolo 6-8mm. Takže nechápu proč je 10mm vlajka nebo 20mm křížník problém.

    • Veskoslav

      *deskovky 

      • Vilge

        3000,- je naprosto adekvátní cena, ta hra má obrovskou produkční hodnotu. Jen pro ukázku je tam 354 figurek... 

        • Veskoslav

          Jo, jelikož počítáš figurky jsou velikosti cca 40 mm a většina pak ještě menší a počítáš do toho i vlaječky atd. tak klidně můžeme tvrdit, že je tam 354 "figurek". Výhodou téhle deskovky jsou frakce a odlišný styl za ně. Komplexní herní mechanismy a poměrně solidní "zápletka" a herní doba. Pěkně zpracovaná herní plocha je samozřejmostí. Ale zrovna modely nejsou zrovna to, co bych vyzdvihoval, kromě počtu samozřejmě. Hra rozhodně stojí minimálně za zahrání. Ale je to přesně jako u DS deskovky. Přepálená cena. Ono taky když chtějí za Twilight Imperium Galactic Gamemat 40 dollarů, tak už pak cena za samotnou hru se nemusí zdát tak "vysoká":)

          • Vilge

            Mám doma hodně deskovek a ikdyž si tuhle nekoupim protoze bych na ni nemel cas a hrace okolo sebe prijde mi to cenove opravdu v pohode. Srovnat to muzu s poslednima nakupama jako napriklad Hammerhal, Silver Tower nebo Mansion of Madness 2ed. Cenovka velke deskovkyx je dnes bezne 2500,- a vic. Moje zminka od poctu modelu byla jen ukazkou kolik to ma v sobe komponentu. Pokud bys vydelil pocet hodin ktery s touhle hrou prozijes nakupni cenou tak to vyjde levneji nez listek do kina.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit