Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Že by bylo D&D jako takové nebo WotC reálně v ohrožení, to určitě není na pořadu dne. Co by mohlo být v ohrožení, je jeho absolutní dominance především V USA. V Evropě je mnohem větší systémová diverzita. Máme tu Year Zero, lépe se tu ujalo i Powered by the Apocalypse a pořád jsou celkem populární různé lokální systémy ať už v Německu Das Schwartze Auge nebo i u nás nějaké ty pokusy o klony Dračího Doupěte. Lidi tu obecně mají větší chuť zkoušet něco nového.

    Momentálně to ale i v USA vypadá, že by mohlo dojít k nějakým změnám. Youtubeři normálně vysílající jen o D&D teď předvádějí divákům alternativní enginy (a ne jen Pathfinder). Tohle je poměrně velká věc, protože když máte v hlavě zakódované, že stolní RPG = D&D, tak nehledáte nic jiného. Ale když to dostanete před nos, tak se to někomu zalíbit může. Ostatně Ginny Di zmiňovaná v souvislosti s odhlašováním z DnD Beyond mi přišla spíš umírněná oproti jiným.

  • Sgt_Buckminster

    Pořádně jsem o tom psal tady:

    https://www.zestolu.cz/rpg/free-league-chysta-ttrpg-podle-pana-prstenu-uz-zase-540355

    Ale ve zkratce: Jsem možná trochu překvapivě úplně pro :) system na Symba určitě není to největší terno, naopak, začíná sice fajn, ale čím dýl ho člověk hraje, tím víc se ukazujou diry v balancu a potřeba strasny spousty houserulingu.

    Takže dobrá konverze do 5e tomu může asi spíš pomoct, já jsem na ni opatrně zvědavý :)

  • Uf, ještě že mi nějakej Bareš ukázal, že je tuna zajímavějších rpg než dnd, takže se můžu jen smát z povzdálí😄.

    (Každým dnem mi přijde nádherné Vaesen a luxusní Blade runner starter set. Zatím jen na pročítání. A už mám i ty Zapovězenky, tůdle😄).

    Co si Pavle myslíš o tom, že  Symbaroum vyjde i česky, ale 5e verze? Je škoda, že nebude ten původní engine?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit