Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem rád, že Slováci vypadli z našeho státu, ale také by měli zaplatit útratu. Tím myslím všechny Čechy postavené a placené stavby na Slovensku. Jsou to hlavně: Slovnaft, Bratislavský most, továrna na výrobu televizorů a další.
  • Právě jsem se vrátil z hradu !!! Ne, nejsem, žádný nový Gottwald, jenom jsem právě dokoukal projev prezidenta republiky. Až na malé odchylky, jako např. vypuštění výrazu "socializmus" mám pocit, že tenhle proje Klaus opsal z bývalých Husákových projevů. Ani slovo o daních, církevních restitucích a dalších každodenních stamiliardých krádežích na úkor našich občanů !!! Podle Klause se máme nejlépe v historii, včetně umírajících bezdomovců pod mosty, o nichž se pochopitelně také nezmínil, jako o již tisících sebevrazích z chudoby a strachu před exekucí. Prý jsme si všechno zavinili sami. No, zde má jedinou pravdu, protože listopadoví cinkači to byli, kdo stáli na počátku. Nikdo se z nového roku neraduje, čeká jej chudoba a bída. Klause ovšem ne, ten se uměl postarat o celou rodinu, kterou rozmístil do dozorčích rad ČEZů a dalších státem dotovaných a zajištěných podniků, kde jenom tantiémy převyšují milionkrát průměrný plat ( pokud jej někdo tedy vůbec má). Jinak co slovo, to lež, jako věž !!! Prý jsme "narušitelé" demokracie, opozice, která nenabízí řešení. Jistě zastavit krádeže není podle Klause řešním - ovšem pro něho, že !!!Zaplať pánbůh,m že už jde pryč !!! Všichni se máme optimisticky vrhnout do práce, která není a nadále jí ubývá... Opravdu rada nad třři zlaté vlasy děda Vševěda, za kterého ase asi sám ve své ješitnosti Klaus považuje !!!
    • Zárámovat a dát na zeď, plně souhlasím
  • Byla to v l a s t i z r a d a !!!! Nic potupnějšího a strašnějšího nás nepostihlo od Mnichovské dohody.
    Na této vlastizradě se podíleli jen politici. Havel - Mečiar a Klaus a tehdejší FS, které byli jen loutkami v těcto rukách.
    • Nic lepšího nás potkat nemohlo,tenkrát.Dnes by se to možná nestalo,není u moci d*bil Mečiar.Tenkrát nevyhnutelné,bylo to jako chodit s koulí na noze *3*
  • Fakt je, že to mezi námi moc trvale a stabilně nefungovalo. Bylo to takové historicky věčné přetahování kdo z koho, kdy a za kolik.. a to co se pak stalo byl už jen výsledek ve kterém jsem byl v té době jednoznačně proti, ale když se na to dívám zas dnes, tak mi připadá, že to mezi námi jako samostatnými sousedy šlape pomalu líp než , když jsme byli spolu. Asi to tak mělo být a koneckonců to, abychom se k sobě mohli chovat slušně a nadstandartně mezi sebou s respektem k tomu druhému a jeho věcech..nemusíme být nutně v "manželství" ,ale spíše si být dobrou sousedskou oporou, aby každý měl klid ve svém domě a na svém dvoře i ve své kase..
    • Obnovení ČSR po II. světové bylo chybou české strany. Češi se neodtrhli od Slováků, ale Slováci od nás ano !!! A navíc jako jediní Slované bojovali proti SSSR ( tedy po Polsku, ale tam to nebyl polský útok). Uznáním kontinuity Československa jsme zachránili Slováky před poválečnými reparacemi a navíc jako socialistické Československo jsme jako Česko dotovali za společného rozpočtu industrializaci Slovenska na úkor investic do českého hospodářství.... A při dělení v roce 1992 se nám Mečiar "odvděčil" tím, že začal českou stranu vydírat výhrůžkami, že nám zavře ventily s naftou. Nakonec ustoupil ale požadavky Slovenska převyšovaly české, ačkoli poměr činil 2:1 ve prospěch Česka, požadovali dělení půl na půl. Myslím, že jsme do Slovenska investovali daleko více, než Slovensko do nás. Mám za to, že opětovné spojování je nesmyslné, byť nemám na mysli zájem provokovat nenávist mezi Čechy a Slovenskem, naopak, ale už bychom měli jednat spolu jako rovný s rovným !!! Navždy !!!
      • Honzo nemáš pravdu, protože to byl výsledek dohody vítězných mocností v Postupimi a "nějaké protektorátní Česko" na hodně věcí v té chvíli a době nemělo moc velký vliv a Beneš to akorát za "nové" Československo podepsal včetně "dobrovolného" daru Zakarpatské Rusi, tehdejšímu CCCP a něco málo stovek hektarů dostalo i Polsko ..To, že se jinak hned po 38roce Slovensko připojilo k říši, to je sice fakt, ale je to taky už i jiný příběh, tam se to hodně zas předjedlalo v Mnichově u "kamarádů ze západu" co nás obětovali...Takže nás vlastně politicky zradil. jak západ, tak východ. Faktem je i to, že Slováci měli vždy blíže do "Peště" k Maďarům, než do Prahy..Dnes pro slušné i rozumné lidi už není potřeba toto rozlišovat.., kdo se chce domluvit, tak se domluví a kdo nechce ten se nedomluví a pořád bude něco na někoho svádět což je jak u nás , tak na Slovensku...
        • Myslím, že máme pravdu oba, jen se na to díváme každý pod trochu jiným úhlem. Ale faktem je, že Slovensko bylo po válce samostatným a poraženým státem a ty reparace by muselo platit, stejně jako Německo, Itálie a Japonsko. V Postupimi nás zastupoval SSSR a byli jsme mezi žalujícími stranami, zatímco Slovensko bylo státem poraženým. Díky SNP a zásahu Gottwalda, na něhož Stalin dal, tak bylo poražené Slovensko obratem zařazeno mezi vítězné státy koalice, právě českým uznáním kontinuity Československa. Spojencům na tom nezáleželo - Slovensko podle jaltských dohod stejně spadlo do sovětské okupační zóny, záleželo jen na souhlasu Čech...Já jsem tohle věděl už dávno, znal jsem se s člověkem, který v Postupimi dělal tlumočnika. A bral jsem Slovensko tak, jak to bylo dohodnuto, jako bratrský národ. Ale nyní vyšel najevo ten Mečiarův podraz s naftou proti nám a Slovensko už takovou zemí pro mne není. Tenkrát v r. 1965 jsme v Čechách vybírali na povodně na Žitném ostrově a následně na Gabčíkovo... I když vím , že jeden pacholek jako Mečiar není Slovensko, tak přesto mne moc a moc zklamali. Přitom jsem tam byl na vojně a všechno bylo přátelské. Netušil jsem, čeho jsou také schopni...Nejsem nepřítelem Slovenska ani Slováků, ale "zvrtlo se to na 1:1..."
          • jo jo ..to je zajímavý náhled a určitě má to hodně do sebe...Tady pak jde vidět, že stačí "pár lidí" a mnohdy i lumpů a dovedou svojí drzostí a jednáním změnit na dlouhá léta životy mnoha a mnoha lidím ...Každopádně je dobré takto mezi sebou diskutovat, protože se pak člověk mnohdy i nějaké věci zas dozví.a může se tak v ledasčem posunout jinam...
            • Souhlas, rozumíme si.
    • No pořád to mezi náma fungovalo lépe než slepence jako Jugoslávie nebo SSSR.
      Podle mě jsou vůbec tahle uskupení různejch národností a náboženských představ utopií.
      I celá EU se nikdá nesjednotí v jednu fungující společnou rodinku protože je mezi náma mnoho rozdílů v chování národů i jejich platech a e komonické situaci. Faktor nacionalismu a té tzv. národní hrdosti se také nedá přehlédnout nikdá zcela neodumře.
      Velká netolerance mezi lidma je také problém. Jednomu vadí jiná rasa druhému zas vejra.
      Jinej ti tu klidně rozkope hlavu protože fandíš Spartě a né Slavii.
      Bohužel nejsme ve stádiu kdy dokážem přes mnoho rozdílu žít vedle sebe v míru a respektovat jiného člověka.
      Koneckonců to platí i zde. Sotva řekneš něco proti tomuto režimu jsi hned ocejchován jako komunista a naopak komunista ti tu bude nadávat do bohatého reakcionáře.
      • Tak problémů je a bylo jistě dost a dost...,ale pak záleží hodně na tom jestli lidé co chtějí něco řešit, mají odvahu a sílu do toho jít a začít spolu aspoň mluvit, řešit a vzájemně se respektovat..a to že na celém světě se vždy najde dost pitomců co jen budou špinit, urážet, vyhrožovat a škodit, to bude bohužel historicky pořád a nedá se s tím moc dělat... Vždy však platilo, že posun vpřed, řešení a jednání dělali právě ti co chtěli mezi sebou jednat a dopracovat se k nějakému společnému výsledku, který byl nakonec prospěšný i těm ostatním. To že máme mnohde se Slováky společné projekty i dokonce ve vysílání tv. a jiných věcech.., které nám dokonce oboustraně šetří i peníze, tam kde máme společné zájmy je jen dobře, takto by to mělo mezi slušnými lidmi, zeměmi a sousedy být.
  • To sou celý Slováci. V devadesátým a pozdějc řvali furt jak píchnutý prase. Rozdělení chtěli voni a nikdo jinej. Na Havla v Bratislavě házeli šutry, chtěli furt další a další prachy, za všechno špatný mohli čehůni. Stačí si dovopravdy přečíst tisk z tý doby. No tak se trhli a maj co chtěli. A teď, když jim nejni tak super, tak najednou kříčej, že to rozsekli Češi. Sou to prolhaný šmejdi. Maďary na ně
  • A ještě něco.Nevšíml jsem si,že by nějak bouřlivě pořád prožívaly odtržení jako my a to mám slovenské programy.Již to furianství s Eurem atd.Maroš další ,ten se také snaží mluvit,ale viděl jsem ho na slovenské televizi jak si z nás dělá prču.Ale jaká vláda,takový stát.Nevím proč se tam jezdí jako první st.návštěva..Havel udělal dobře,že jel do Německa.To je dnes pro nás partner.Já bych jel Německo,Polsko,Rakousko a Slovensko.
    • No tak to si moc teda nepomůžeš. Němci i Poláci jsou také nacionalisti a o sobě maj moc velké mínění. Ono se také dost ignoruje fakt že při ničení našeho státu po Mnichovské dohodě si Polsko vzalo kus našeho kraje.
  • Ludvo hezky napsané.Ale já měl možnost být na vojně v Prešově a Košicích.A mladí tam chválili jak se měli dobře s Německem za války a my jim ubližujeme.Z jejich strany pokus o odtržení byl již krátce po roku 1918,potom za války následoval rok 1968 a v roce 1989 to bylo již dokonané.Jejich nacionalismus byl vždy velký,málo se píše asi záměrně o vyhnání Čechů ze Slovenska asi v r.1938/39.Mého příbuzného se to dotklo.Byl tam pracovně a Slovákům pomáhal zajistit fungování státu.Za to se mu dostala odměna.I když asi máte pravdu tak to je jediné co Klaus udělal a dotáhl dokonce.Vadí mi,že jsme i po 20letech stále pro ně dojná kráva.Kolik jich tady studuje za naše daně,pracuje a nějak vyžírá.Nebojím se použít toto slovo,protože mám další př.z okolí bankovnictví.Přítel pracuje u Rakouské banky,která působí také na Slovensku.Stal se tam ředitelem a výsledek byl neustálé házení klacků pod nohy až ho vystrnadily z toho postu.Vrátil se zpět a vede jinou filiálku v zahraničí.Vadí mi co tu je spousta slovenských herců ,to my máme svých málo?Žbirka je přesně ten případ,který zde rejžuje ,ale česky nepromluví.To Habera se alespoň snaží.Další případ je Partička.Pochopil jsem Maďary,že se nemají rádi.
  • A díky za to patří dvěma kohoutům na jednom smetišti které spojuje vlastní velké EGO a pocit že bez nich to nejde. Klaus a Mečiar.
    Každej chtěl bejt premiér a vládnout. A protože to jaksi nešlo tak se musel společný stát zničit. Mečiar už skončil v politickém důchodu. Od našeho cara Klause se bohužel sebereflexe za mnoho špatného co nám přinesl bohužel čekat nedá. Takže se bude podobně jako Miloš Zeman pokušet znovu se vrátit zpět na vrchol.
  • A díky za to patří dvěma kohoutům na jednom smetišti které spojuje vlastní velké EGO a pocit že bez nich to nejde. Klaus a Mečiar.
    Každej chtěl bejt premiér a vládnout. A protože to jaksi nešlo tak se musel společný stát zničit. Mečiar už skončil v politickém důchodu. Od našeho cara Klause se bohužel sebereflexe za mnoho špatného co nám přinesl bohužel čekat nedá. Takže se bude podobně jako Miloš Zeman pokušet znovu se vrátit zpět na vrchol.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit