Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je v pořádku, když si někdo založí podobný bar jako bylo v pořádku, když si někdo otevřel nekuřáckou hospodu, ale proboha to nezavádějme povinně zákonem jako se stalo s kuřáckými hospodami. Ať mají lidé na výběr, kam chtějí zajít. Plošné zákazy jsou špatné. Nedávno jsem četl něco o kočičí kavárně nebo čajovně. Co má dělat člověk, který je alergický na kočky a chce jít zrovna do toho podniku? Že by se v něm měly kočky zakázat, aby se necítil diskriminován?  Nebo byste mu doporučili, ať tam nechodí a jde jinam? Ovšem to samé doporučovali kuřáci nekuřákům. 

    • Alkoholik v podroušeném stavu nikoho neobtěžuje, pokud není agresivní nebo někoho nepozvrací. Naproti tomu kuřák nutí vdechovat jedovaté dýmy i ostatní.

      Na vysvětlenou: nejsem úplný abstinent, skleničku si někdy dám, ovšem v rozumné míře. Kuřák nejsem a vyhýbám se zakoušenému prostředí, abych si zachoval zdraví. I když v době krátce postpubertální jsme to s kamarády také  zkoušeli v mylném domnění, že se to holkám líbí.

  • Dalo se očekávat, že po vítězství prosazovatelů zákazu kouření v hospodách se ozvou prosazovatelé nealkoholických hospod.  Zákazové iniciativní blbnutí má v sobě velký škůdcovský a anticivilizační potenciál. Je nabíledni reálný předpoklad, že roztáčení zákazové spirály nakonec smete i ty, kteří prosadili zákaz kouření v hospodách. Plošný zákaz kouření v hospodách je sice módní, ale nedomyšlený až vyloženě hloupý. 

     

  • Gorobilypes

    Protestuji proti abstinemtům jejich nepotí mě vadí!

  • vanhorne

    Podle Zemana, abstinenti jsou velmi nebezpecni lide. Zeman v r. 2015 na Prazskem hrade, k vinarum kteri vyhrali v soutezi vin, pronesl pamatny pripitek:"Smrt abstinentum a vegetarianum". Jeho dalsi pamatna moudrost pri teto prilezitosti:" Clovek, ktery nikdy nenavstivil sklipek a ktery nikdy neslysel cimbalovou muziku, neni plnohodnotny clovek". Abstinenti jsou spiklenci a zaskodnici kteri tim, ze nekonsumuji alcohol okradaji statni kasu a tim i sve spoluobcany. Nahnat vsechny na tyden do sklipku na povinne leceni, az se nauci ovladat kostyr a stanou se plnohodnotnymi lidmi, pustit mezi lidi.😉

    • To jsou ty důsledky nemírného pití Becherovky a poté, co se objevila diabetes tak pití Hruškovice a k tomu fetování ruského rudého a čínského žlutého komunismu.

  • Nějaká "herečka" jménem Anna Geislerová,která dosud nepochopila základy ekonomie,

    si dovolila kritizovat Radu ČT,kam mimo jiné byla zvolen významná ekonomka slečna

    Lipovská a další odborníci.

    „V demokratických volbách byla zvolena Poslanecká sněmovna. Demokraticky zvolená Poslanecká sněmovna v demokratické volbě zvolila Radu ČT. Demokraticky zvolená Rada ČT v demokratickém hlasování odvolala poradní komisi, s jejímž fingováním byla dlouhodobě nespokojená. A pokud někdo tvrdí, že tento demokratický proces je ohrožením demokracie, buď je úplně dezorientovaný v reáliích, anebo má nějaké prazvláštní úmysly,“

    • A s požíváním ethanolu, případně s abstinentismem, má Váš příspěvek společného co asi?

      A-propos - Aňa (nikoli Anna) Geislerová je významná česká herečka, nikoliv (podle Vašich slov) "nějaká"...

  • Muslimové jsou (teoreticky) abstinenty všichni. 

    Málokdy se ovšem diskutuje pravá příčina jejich abstinentismu od alkoholu. Semitsko-hamitské kmeny mají totiž nedostatek alkoholdehydrogenázy ve své enzymatické výbavě, proto se opijí snáze a dříve, než evropská/europoidní populace. A jejich "prorok Muhammad" nemohl potřebovat ožralé bojovníky - neschopné boje - při svých dobyvačných choutkách. Proto zakázal pít muslimům alkohol.

    Zákaz požívání vepřového islámu rovněž souvisí se zdravotními problémy, které tento druh masa způsoboval - zvláště při nedostatečné tepelné úpravě - bojovníkům jeho bandy trichinelosou, bolestivým onemocněním (představujícím jedno z nejobávanějších lidských utrpení). V případě těžké infekce (2 % případů) může být i smrtelné. 

    V Česku se vyskytuje ojediněle, nejvyšší výskyt byl hlášen  roku 1985 – 7 případů po konzumu klobás z domácí zabijačky, kdy vepř byl nakrmen zbytky z divočáka.  Ale k posledním úmrtím na trichinelózu došlo u nás v 50. letech 20. století.

    Nemluvě o možnosti onemocnění hepatitidou typu E  

    Což ten mamlas sice nevěděl - ale viděl následky... 

    • A ze stejné sorty lidí, nedostatečně vybavených alkoholdehydrogenázou, pocházejí i jedinci "bojující proti alkoholismu" v Evropě, nejen v Česku...

      Nedocílí totiž nikdy stavu, kdy alkohol působí příznivě na duševní pohodu, ale jsou brzy ve stavu patické opilosti, bez příjemných pocitů, s požíváním alkoholu souvisících. 

      Nemluvě o příznivém účinku ethanolu na výstelku cévní, kdy rozpouští ukové usazeniny v atherosklerotických plátech - ale i v stadiích, tvorbě těchto předcházejících...

  • milacekpublika

    Ono je to o tom najít nějaký dokonalý (nebo se mu alespoň přiblížit) balanc. Mám třeba rád i to, že si dám bar do bazénu a užijeme si s manželkou příjemné odpoledne ve vodě doplněné třeba sektem nebo tak něčím. Na druhou stranu to ale není tak, že bychom se tam spráskali jako koně a nemohli dojít ani domů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit