Přejít na výpis diskuzí
Alarmující stav: Exekuce čekají už i na nezletilé děti
27.1.2012 | Jan Pastor
90 příspěvků
-
Krásná teorie, ale praxe je úplně jiná !!!
-
Přehánět by se to nemělo ale ježiš když to lidi pořádně nedodržují splácení dluhů při těchto cenách, jak by to asi vypadalo při mírnějších sazbách?
-
Omyl, promlčecí lhůta pro tento typ dluhu není tři roky, ale čtyři. A exekuce přišla těsně před koncem této lhůty. Odpor proti exekuci jsem samozřejmě podal, ovšem soudkyně Okresního soudu v Berouně rok nic v případu nedělala. Jediný můj úspěch v celém případu bylo to, že jsem za její "nečinnost" vybojoval u Ministerstva spravedlnosti odškodnění ve výši 6500 Kč. Exekuce jsem v životě zažil dvě, tu jsem popisoval a druhá byla totéž. Kdysi jsem nafackoval takovému hajzlíkovi a křivákovi (udělal jsem něco jako Kalousek, toho ale nikdo nežaloval), ale já šel k soudu. Ne za pár facek, ale proto, že jsem mu na veřejnosti řekl, že je to hajzl a zmetek. Soud jsem samozřejmě prohrál a byl odsouzen k omluvě a jako odškodné jsem mu měl zaplatit 5000 Kč. A to je důležité-do 15 dnů po pravomoci rozsudku. Písemné vyhotovení rozsudku však soud svou chybou (potvrzenou i Krajským soudem) doručil pouze protistraně, nikoliv mě. Zatímco já jsem marně čekal na doručení rozsudku, protistraně nabyl rozsudek právní moci a uběhla i lhůta pro zaplacení. Jak jsem se divil, že místo rozsudku přišel exekutor. Průběh exekuce byl na vlas stejný jako u mého prvního příběhu jen exekutor byl jiný a k původní exekuci se přidal i soud s nezaplacenými soudními výlohami, takže výsledná cena exekuce byla 37000 Kč. . A zase nikde žádné dovolání, opět stejné nic nedělání stejné soudkyně u Okresního soudu v Berouně. Exekuci jsem musel uhradit v plné výši, tentokrát jsem ale po dvouletých soudních sporech (které jsem musel také zaplatit) vybojoval náhradu na Ministerstvu spravedlnosti ve výši 78000 Kč. Kdo by se domníval, že tuto částku zaplatil soudce soudu, který celou věc svou chybou spustil, nebo že by se na této platbě podílela netahavá soudkyně z Berouna, nebo také exekutor, který si nezjistil všechny náležitosti nebo dokonce soudce, který vydal neoprávněně exekuční příkaz, ten je na omylu. Všechno zaplatili DAŇOVÍ POPLATNÍCI!!! Uznej, že zkušeností s exekucí mám dost.
-
Komunismus je nějaká víra ? A kdo je jejich bohem ? Marx to není, to byl živý člověk, kterému to myslelo tisíckrát líp než tobě a ty se svou hloupoučkou rétorikou se můžeš jít tak leda dát vycpat. Ty mínusy mluví jasně, že ti tady nikdo nevěří, tak se nenaparuj, to dělají holubi. Ale tobě by přitom mohlo prasknout volátko.
-
No, a nebo, milé 'aha Právo a trest', se prostě budou muset rodiče zas jednou věnovat svým potomkům. Vím, je to obtěžující a málokterý rodič je zvyklý to dělat.
-
Hele, nekecej, Marx byl z rodiny bohatého advokáta a ne židovského rabína. pamatuješ si sem tam nějakej střípek. Chceš se vyvyšovat nad Marxe, kterému nesaháš ani k malíčku. Vymejšlíš si pí.oviny sám a vydáváš to za marxismus, ty ubožáku.
-
Pane Petře, v otázce vzdělání souhlasím s Vámi. Vystudoval jsem za komunistů Vysokou školu strojní, můj otec měl dvě zaměstnání, abych já mohl být na vysoké a můj bratr na střední. Celé roky studia jsem celé prázdniny od rána do večera jezdil na žních s kombajnem, abych si na školu přivydělal. A dnes mám poslouchat názor, promiňte mi ten název, hloupých bezmozků, kteří mi chtějí tvrdit, že jsem studoval za jejich peníze. Bohužel jsou to lidé, kteří vůbec nevědí o čem mluví. Většinou byli líní studovat nebo byli tak hloupí, že na školu prostě neměli intelekt. Úspěšné absolvování vysoké školy se tehdy nedalo koupit a dostat diplom na technice nebyla taková sranda (nás do prvního ročníku na fakultě nastupovalo 472, diplom nás dostalo jen 71). Dokonce tu byl i jeden exemplář, který požadoval, aby ti, kteří studovali za komunistů, dnes povinně za toto studium zaplatili!!!
-
Kousek výše ti píši, že promlčecí doba nároku věřitele jsou 3 roky. Nárok byl tedy promlčen. Soud ale vystaví i po promlčení platební rozkaz navýšený o položky, co si tam exekutor třeba jakkoli vymyslel. Takže kdybys byl "v obraze" tak jsi měl do 15 dnů od vyrozumění soudu o vydání exekučního platebního příkazu podat u tohoto soudu, který to vystavil tak zvaný "Odpor" s námitkou, že nárok na splacení dluhu již byl promlčen. A soud by ten příkaz zase zrušil a neplatil bys nic Protože jsi se namísto odporu u soudu obracel na exekutorskou komoru, tak jsi prošvihnul 15 denní lhůtu a tím jsi podle platného práva celou výši dluhu vlastně UZNAL !!! A proto jsi dopadl tak, jak jsi dopadl. Exekutoři zakládají své výdělky na neznalosti zákonů, což jak asi víš, nikoho neomlouvá. Jinak s tebou souhlasím, že je to od nich lidské asi jako od smečky vlků. Ale u nich jsou prašulata důležitější, než naše životy...
-
Chtěl bych jen zdůraznit, že není možné donekonečna ukazovat na politickou příslušnost nebo politické smýšlení člověka a podle nich hodnotit jeho charakter a vlastnosti. A to ve vztahu jak k současnosti, tak i k minulosti. Budeme-li rozlišovat komunisty na "věřící" a "zblblé", mohli bychom tak rozlišovat i nacisty a jít tak v historii dál a dál, což je nekonečná cesta. Dnes je pro vládnoucí partu modlou Václav Havel, lhostejno, že jeho otec a strýc byli zuřivými a brutálními posluhovači nacistů a vrazi. Od těch je třeba ale VH oddělit, ten byl jiný. Ale Grebeníčkovi je jeho otec - brutální člen vězeňské služby neustále předhazován. Stejně tak je dnes veleben T.G. Masaryk, ten Masaryk, který nechal střílet do stávkujících. Tahle bilance je žalostná v tom, že každá garnitura "očišťuje" a vylepšuje hodnocení příslušníků své "kasty" podle toho, že patří k té jejich kastě. Ale hodnotit charakter a povahu člověka je přece nutné podle toho co dělá, jak se chová a jak žije. Byl jsem vychován tak, abych nesoudil člověka podle toho co říká (ať už někoho pomlouvá nebo vychvaluje), ale podle toho co dělá a jak se chová. Jen si nejsem jist, zda se to do dnešní doby hodí.
-
To souhlasím, přesně tak !!! Ale to musí lidé také myslit hlavou a ne se den před volbami nechat přemluvit Mádlem s Issovou a jít volit ty křupany !!! Ani ty ani já nemůžem za to, že se lidé nechají manipulovat dnešními politiky, kteří jsou pořád ti samí, víme, že lžou, až se jim od hub práší a jdou je stejně volit. Ono stačí před lidi postavit bubáky , třeba komouše a už všichni dostanou strach, že zase nebudou mít toaletní papír, či shnilý banán a hodí do urny to, co pravičáci chtějí. A pak 4 roky pláčou a pláčou... Co dělat !!!
-
Ty houv - ado, trestní zodpovednost je dána věkem a musí se vztahovat i pro nižší právní normy, ale to d e b i l n í české právo nechce řešit, lidé to nevědí a tak si nikdo nestěžuje, to jsem se zase n.sr.l.
-
Martine, zadej si do vyhledávače "exekuce" a najdeš tam spoustu článků, jak se bránit. V případě, že běží promlčecí lhůta, tank nemáš šanci a musíš zaplatit. Ta je 3letá. Ale po 3 letech se sice dluh promlčuje, ale nezaniká !!! To je to, proč je to možné ! Promlčuje se totiž nárok věřitele, ale ńikdy ne dluh. A jestliže věřitel si obstaral do 3 let ( v době. kdy nárok nebyl promlčen ), tak se ale tato promlčecí lhůta prodlužuje na 10 let. Pokud ale věřitel např. prodal pohledávku až po 3 letech, tak exekutorská firma si vyžádá elektronický platební rozkaz od soudu. Ale dlužník může do 15 dnů od doručení vyrozumění od soudu podat u tohoto soudu t.zv. "odpor" s námitkou, že nároky věřitele byly již promlčeny a soud v takovém případě platební příkaz musí zrušit. Jestliže ale dlužník odpor nepodá v zákonné lhůtě 15 dnů, pak se má za to, že svůj dluh uznává vč. uznání i jeho výše, tedy se všemi "podvodnými položkami", o něž byl původní dluh navýšen. Pak už je všechno v čudu a dlužníka klidně vyženou třeba pod most. Neznalost zákona neomlouvá a exekutorské firmy toho zneužívají, že lidé si s tím dluhem a platebním rozkazem neví rady. Ono už Lenin říkal "Učit se, učit se. a lidé kteří toho nedbají, tak potom pozdě plakají...
-
Místo aby se házeli miliardy do chřtánu MMF,tak by se vláda měla zajímat o naše problémy a začít konat pro lidi,jak má,ale to chci po našich politicích příliš,dělat něco pro lidi,taková blbost,kde by pak vzali čas na svá korýtka.Tady už fakt jedině revoluce,ale bez sametu. *16* *16* *16* *16* *16*
-
Napsal jsem to špatně, reagoval jsem tím vlastně na příspěvky pode mnou, kde někteří říkají, že za stav můžou komunisti, jiní zase, že pravičáci atd.
Pravda je, ale někde uprostřed.
Za to v jakém stavu se náš stát nachází, můžeme my všichni.
Všichni přeci chodíme k volbám, všichni křičíme jací jsou politici lotři, a když pak jdeme (nebo nejdeme, což je horší) k volbám, volíme zase ty samé lumpy. Tak proč se divíme? -
Takové bohaté znám také, ale bohužel mezi nimi není ani jediný, kterého by to bohatství nepoznamenalo (otázkou také je, co nazýváme bohatstvím). Že se jim "pokřiví" žebříček hodnot je vcelku pochopitelné, protože si mohou dovolit více, mohou mít větší spotřebu atd.., ale zároveň se tak normálním lidem vzdalují. To by mi ani tak nějak zvlášť nevadilo. Vadí mi ale, že začnou pohrdat méně majetnými lidmi, začnou se chovat arogantně a při každé příležitosti si neodpustí dát najevo, že oni na to mají. I nad tím bych se povznesl, ale co mi vadí nejvíc, že oni vždycky musejí mít pravdu. Budou z vás dělat blbce kolem dokola, jen aby měli pravdu. Pro ně je nejhorší, když jim ukážete, že nemají pravdu nebo že jste chytřejší. Tihle lidé se ale vždycky chtějí dostat mezi ty ještě bohatší (a za tímhle bohatstvím už je ten zločin) a tak kdo chce s vlky žít, musí s vlky výt. Bohužel z těch všech, které já znám a o kterých to mohu tvrdit, neexistuje ani jedna výjimka.
-
Jak to, že politika s tím nemá nic společného ??? Co je to za nesmysl ??? Naopak, politika je hlavním vinníkem !!! V normálním státě je přece nepřípustné, aby děti podepisovaly smlouvy !!! A u nás je to klidně možné. A politiky to nezajímá !!! Tak na co ti politici tedy jsou ??? Přece m.j. také od toho, aby vydali takové zákony, kde tyto praktiky budou pro firmy trestným činem a jejich manažeři musí do basy !!! A navíc odebrání licence za podvodné okrádání dětí, nebo něco podobného. Ale politici se chovají jako Sarka Farka . Špatné svědomí je netrápí a pokud ano, tak to řekl J. Vojta pěkně: Vždyť já se dal na tu loupežničinu jen proto, abych nemusel dělat. Kdepak, pro mne práce není. To já si raději nechám to špatné svědomí. A politici to dělají také tak, namísto, aby zasáhli, tak se starají o to, kde by co ukradli sami. A nějaké okrádání dětí je prostě nezajímá...
-
Chtel bych se vykoupat v krvi nejakeho exekutora.
-
Asi už není daleko den, kdy člověk zničený exekucí pro nějaký dávný dluh sta korun, nebude mít již co ztratit a bude se bránit se zbraní v ruce. Pak bude masakr. Pak se možná touto zlodějnou začne vláda zabývat.
-
Dluhy se platit musí, otázkou je jak.
Dlužím-li stovku a někdo po mě chce po deseti letech 30 tisíc, je to asi divné ne?
A exekuce přece nemá být trest, ale domožení se práv věřitele. -
A co že dělají exekutoři a exekuční firmy tak špatného? Když někdo neplatí, jak jsem psal v tom, podle tebe, mimo příspěvku, tak prostě bude mít trest. Nevidím na tom nic špatného - za demenci se platí. A za konspirační teorie by vás měli rovnou střílet.