Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jednou cestou by mohla být měnová reforma jako u nás v roce 1953, kdy by
    centrální banka garantovala kurz třeba jen na prvních 20 dolarů a
    zbytek by se měnil v mnohem horším kurzu. To by ale lidi obralo o dvě
    třetiny úspor v domácí měně, což pravděpodobně libertariánský prezident
    nechce udělat.

    zdroj: článek na e15

    do tohoto dobrodružství žádný pravicový politik nepůjde, tohle zapříčinilo, že komunisté drtivou většinu obyvatel Československa v podstatě ožebračili ze dne na den. Při 130% hyperinflaci Argentině nepůjčí žádná světová bankovní instituce, pač ten její nový dluh by se neustále prodražoval naskakujícími úroky, protože předpokládám, že rating Argentiny nebude taky nikterak slavným.
    Ty výsledky voleb ale určitě nepotěšily Kreml, USA by tady asi měly zareagovat a tu půjčku Argentině s nějakým minimálním úrokem realizovat, pokud jde o přechod na dolar, protože by to znamenalo drtivý zásah do plánů Kremlu v jižní Americe + ekonomika Argentiny by rostla tak, jak by rostl i vzájemný obchod s USA, který by tím přechodem na stejnou měnu byl určitě odstartován pro místní firmy, stal by se totiž výhodným. Navíc by to mohlo ovlivnit i okolní trhy, protože země jižní Ameriky jsou vesměs chudé a migrující pracovní síla, to je určitě to nejmenší, co si přejí socialistické vlády třeba Brazílie nebo Venezuely. Tzn. hodně by to posílilo pozici USA v tomhle teritoriu nejen v očích Argentinců.. 😂😛

    • pač tam odpadá i jazyková bariéra - většina jižní Ameriky, vyjma Brazilie, mluví stejně jako v Argentině, čiže ta pracovní migrace by se nabízela, poroste-li HDP Argentíny, což by se s přechodem na dolar určitě dělo a asi by to byla podstatně dlouhodobější záležitost, než tomu bylo v případě Brazilie ještě za pravicového Bolsonara, kdy se tak dělo v podstatě jen v důsledku růstu populace Brazileňos, což známe třeba ze současnosti Indie, která už populačně překonala i naopak populačně klesající Chiňany..

  • vypada divne 

  • Argentíni spláčou nad výdělkem. Bude jim tak rok trvat, než jim to dojde. Přijdou demonstrace. U nás také někteří volili změnu a ona přišla tragédie, totalita, bezohlednost.

  • KIMCID

    Gratulujeme 

    • Za koho vystupuješ...my... Mi Jeho Veličenstvo, nuladevítko?

      • KIMCID

        My normální lidi ,co vy to mě nezajímá.

        • I Hitler si myslel že je normální. Signalista pablb s univerzitním vzdělám také.

          • KIMCID

            Tyhle dva mě tuplem nezajímají 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit