Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • CASA: 2× turbovrtulový motor PW127G, každý o výkonu 1 972 kW (2 645 hp), šestilisté vrtule Hamilton Standard 586-F, Užitečné zatížení: 9 250 kg

    An-26: Výkon pohonné jednotky: 2× 2103 kW (2820 ehp) a 1× 7,85 kN, Užitečný náklad: 6000 kg

    I ten největší lajk vidí, že ta CASA nemůže vůbec plně naložená letět - výkon oproti AN jako trabant a Audi - to jen de*il mohl takový krám koupit ....
  • Podle mně stála otázka jinak: proč se museli měnit legendární, dokonalé letouny ukrajinské výroby (byť z doby SSSR) za nefunkční španělské "zázraky"? Proč se neobrátila naše vláda na původní dodavatele? Asi neslibovali patřičné desátky?
  • No,pohled z jine strany.Kazdy vi,ze jakakoli zakazka je predrazena.Otazka zni proc?Nebot Bartakove a spol si rikaji o uplatky a samosebou tez tyto uplatky berou.No a tyto uplatky se zakonite promitnou do cen letounu Casa,Grippenu,nebo treba OT Pandur.Takze je na miste se ptat,proc nejsou souzeni take tito predrazovatele!!?
  • Vidím že "znalec" Herodes rozumí letadlům jako koza petrželi, Americký B-17 z roku 1934 má s AN-26 společné jen to že má dvě křídla, jinak nic, ono stačí si najít v Google vznik AN-26 a víme všechno.
  • Kopije Boingu B17 kterou vyráběl Sovětský Svaz inovací odpadu USA nelsvných Boingů do kterých vehnolo tupé velení USA chudáky z USA a museli neustále jen bombardovat ač už Němci válku prohravali od roku 1943 ,a Rudá Armáda i Rumunská Armáda s pěchotou Francouzů by si poradili i bez bombardování letectvem B17 ,neb když bylo sestřeleno několik letadel B17 tak tam vnich nebyl nikdo z velení USA ,takže lampasáci velení jsou schováni a jen špatně rozhodují .Když by nebombardovali Víden Dráždany tak by Němci zradili i Hitlera a kapitulovali na mnoha frontách,co je drželo tak dlouho v boji byla msta,neb přicházeli zprávy že jim vybombardovali domy s dětmi manželkami strýci tetami dědečky a babičkami .
    Takže nejen velení USA bylo stupídní,tak i české velení toho debila Moravce co vyslalo parašutysty tři parašutysty proti stotisícům Němců včetně obyvatel Gestapo farařů uředníků Protektorratu ,takže české vlastence s rodinami věšeli jak maso o zabijačce a veleni v Britániji si ztoho nedělalo hlavu,tak se nedivím že msta po válce se projevila když se Gottwald ujal moci .
    Co se týká mne nemám nic co by mě kdy dala armáda ti nezaplatili ani za nucenou vojenskou službu v koncentračním táboře v Litoměřicích u radistů ,zákaz vycházení z kasáren zákaz obuvi lehké,zákaz všeho i televize ,zákaz vstupu návštěv ,zákaz focení to mě zabavil film ve fotaku ppl Pavel z Tabora když jsem fotil otrocké práce na polnim cviceni ,proste ho vytahnul z fotaku a osvicenim se znicil.
    Proste nedali me nic ani po Sametu jak armadnim sportovcům,me nedali ani kolo Horske .
    Jeto banda hajzlů at uz si platy nadeluji nejake kuny D z justice jako Parkanova nebo Pieka co by měli nosit přes huby kalhotky ani lampasaci ani Vondra ,proste hajzlove kteří si nakoupi co chteji jen když mají sve nehorazne platy,kolik stali Pandury ve skurvenem Rakousku kolik stali Grippeny od skurvenych Svedů to vse promrhají miliardami a cizi vojska nemusi dobývat ani cesky stat jeto sami cizinec co se mají jako prasata ve rži .
    Herodes Brachtl
    • Měli Tě zavřít na celý život a hlavně nepouštět na inetrnet. Svět by byl bezpečnější.
    • Byla to kopie B-29 a né B-17 .Hňupe. Pán je asi odborník z VUMLu.
  • Zelení bezmozci vesele utrácejí prachy který jsme vydělali my. Hrajou si na vojáčky jeń pár žoldáků je v zahraničí.
    • Jakýpak "Zelení bezmozci "naopak "šikulové pro sebe!!! Tak to v naší kapitalistické společnosti chodí:Hamty hamty ať mám víc jak tamty! To je krédo !!!!!!!!!
  • a co ten čokl co tam stojí, ten taky patří k letadlu?
    • Jo, to je zkušební pilot.
  • Rozpustil bych to divadlo celý a byl by klid a peníze na něco użitečnějšího
  • Možná by měl autor článku moudře poradit, kde sehnat letouny levnější a kvalitnější ...
    • an-26,motory dvojnásobného výkonu,za cca 8 mega usd
  • Co přesně je na našich letounech CASA-295 předraženého ? Jak k tomu autor článku dospěl ? Nebo jenom tak plácá, aby byl zajímavý ?
    • Tak hloupoučkou otázku? Myslíš, že upevňující šrouby k motorům se například fakturují samostatně. Jednozačné předražení ti vyplyne když porovnáš cenu pro jiné státy s tou naší.
      A neobstojí tvrzení o jiném vybavení, nehledě k tomu CASY byly nekompletní a s základnímy problémy v obrané části.
      • Ptal jsem se autora, ne nějakých potrefených anonymů. Ale když už tak jistě tvrdíš, že jsou jednoznačně předražení, tak dodej to porovnání cen a kontraktů. Nebo taky jen tak plácáš ?
    • Co přesně? Úplně všechno do posledního šroubku.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit