Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Babiš se učí za pochodu. Jako politický a zákulisní samouk dělá velké pokroky a zároveň poznává, že ještě se má mnoho co učit z politického řemesla. Státník se nerodí, ale příslovečná babišovská přičinlivost, houževnatost a flexibilita mohou v relativně krátké době udělat z Babiše nejlepšího polistopadového premiéra, čemuž nahrávají svými činy neschopní opozičníci, kteří po volbách utekli do opoziční ohrádky a odtamtud jen zlobně poštěkávají, zatímco Babiš dál sbírá politické body.
    • vanhorne

      "Jako politický a zákulisní samouk" 

      Blabolis stejne jako agent Bures, ten prece ziskal prvotridni vzdelani v politickem a zakulisnim jednani ve sluzbach STB. Cemu by se stary estebak mohl asi ucit, vsechno co ke svemu zivotu potreboval a potrebuje se uz davno v mladi naucil. Mistr sveho remesla, podle poctu svych priznivcu a vericich zdatny vzdelavatel, prodavac snu a slibu. Štátna bezpečnosť (skr. ŠtB, po česky Státní bezpečnost, StB) bola štátna politická tajná služba Ministerstva vnútra ČSSR v Česko-Slovensku v povojnovom období. Bola neuniformovanou zložkou polície, ktorej príslušníci boli nazývaní eštebáci. Byvaly dôverník ŠtB Andrej Babiš, agent kryci meno Bureš, registračné číslo:26085. A ze sbira politicke body, to diky tem, kterym k zivotu staci tri koblihy, jedna zacpe hladovou papulku a dalsi dve zalepi kukadla.

      • Takže vy jste objevil, že v předlistopadových časech existovala v ČSR a ČSSR uniformovaná policie a neuniformovaná policie stejně, jako v ČSR předválečné a v jiných státech světa napří glóbem. To je slušný výsledek, kolik let jste tomu věnoval?

        Já 21 sekund:  Přehled obsazení funkcí útvarů vyšetřování Státní bezpečnosti     

        I. správa FMV (SNB) - Hlavní správa rozvědky * II. správa FMV (SNB) - Hlavní správa kontrarozvědky pro boj proti vnějšímu nepříteli / III. správa FMV (SNB) - Hlavní správa vojenské kontrarozvědky * IV. správa FMV (SNB) - Správa sledování * V. správa FMV (SNB) - Správa ochrany stranických a ústavních činitelů * VI. správa FMV (SNB) - Správa (výkonné) zpravodajské techniky * VI. správa FMV (SNB) do 30.9.1977 * VI. správa FMV (SNB) od 30.9.1977 do 31.7.1988 * X. správa FMV (SNB) - Správa kontrarozvědky pro boj proti vnitřnímu nepříteli * XI. správa FMV (SNB) - Správa kontrarozvědky pro ochranu ekonomiky *  XII. správa FMV (SNB) - Sprava kontrarozvědky v Bratislavě *  XIII. správa FMV (SNB) - Oborové výpočetní a informační středisko Státní bezpečnosti ( 1980-1982) Zvláštní správa SNB 1988  *  XIV. FMV (SNB) - Správa kontrarozvědky pro boj proti mimořádným a zvláštním formám trestné činnosti * Správa vyšetřování Státní bezpečnosti * Odbor vyšetřování Státní bezpečnosti ve vojenské kontrarozvědce (uváděn jen do roku 1979) *  Správa pasů a víz * Statisticko evidenční odbor * IV. odbor FMV (SNB) - Odbor zahraničního tisku

        Prameny: Rozkaz ministra vnitra ČSSR č. 15 z 20.5. 1974  (Organizace FMV)Rozkaz ministra vnitra ČSSR č. 16 z 20.5. 1974  (Organizace FMV)Rozkaz ministra vnitra ČSSR č. 13 z 4.7. 1979   (Organizace FMV- uvedené útvary jmenovány výslovně jako útvar SNB podřízené FMV - složky StB)Rozkaz ministra vnitra ČSSR č. 48 z  9.12.1980  (Organizační řád OVIS StB)Rozkaz ministra vnitra ČSSR č. 1 z 4.2.1982  (Organizace FMV).

        Předpokládám, že pod pojmem StB se mezi investigativci vašeho typu rozumí především X. správa FMV (SNB) - Správa kontrarozvědky pro boj proti vnitřnímu nepříteli. Atd.

        • vanhorne

          Blabolis a slovickaris stejne jako agent Bures, filiuse.

          • Vzdělaný a vědoucí vše, pane vanhorne Filius - Filie prosím. Když už si předhazujete vzdělání. Děkuji

          • KIMCID

            a v čem a kde argumentuj?

  • Perfektní vývody a závěry v článku, naprostý souhlas. Pan Pavel Jégl je bystrým komentátorem a novinářem na svém místě. Takovéto články se ovšem na Hradě nesetkají s pochopením a podporou, odtamtud lze očekávat jen naštvanou a žlučovitou reakci a řeči o dutolebých novinářích.

    • Plně souhlasím. Proto ti bývalí i "bývalí" konfidenti z jeho článků hned dostávají kopřivku a házejí na něho špínu buď z vlastní vůle nebo podle "pokynů". 😉

  • Čína nás považuje za svůj satelit......Rusko nás považuje za svůj satelit......USA nás považuje za svůj satelit......tak nevím, komu se mám dřív uklánět.......no, vzhledem k tomu že se nám momentálně po dálnicích prohánějí emerycké konvoje, tak budeme asi nejspíš momentálně satelit USA. Takže se budu uklánět USA.....jen musím dát pozor abych nespletl stranu a místo ke konvoji se neukláněl od konvoje a s vystrčeným zadkem.....

    • Cituji:"Čína nás považuje za svůj satelit......Rusko nás považuje za svůj satelit......USA nás považuje za svůj satelit......"

      Vámi popsaný silový trojúhelník musí velmi ztěžovat leteckou navigaci a astronavigaci - proto bývalá vláda svěřila kosmonauta organizaci, který má kosmodrom v cizině, dtto vypouštění družic Země.

      • Lépe být kosmonautem  organizace která má kosmodrom v cizině, než být vězněm jiné organizace která má naopak vězení v cizině....😉

    • USA nevyžaduje, abychom se jim klaněli. Kdo je blíže poznal, tak ví, že oni jsou zvyklí jednat s každým jako rovný s rovným. A mají zásadu: já jsem na tom lépe než ty a tak ti pomohu dostat se na mou úroveň a pak se ve svobodné soutěži ukáže kdo z nás je lepší. 🙂

      • No, milý Občane, tohle bylo názorně vidět, když si Kačer dělal místo při focení hlav státu. Jsou zvyklí jednat jako rovný s rovným? Jen někdy jsou malinko rovnější, že? 

        Tedy bez urážky, ale Vaše věty jsou jako vystřižené z nějaké levné svazácké agitky. Jsou to vzácní lidé, tihle amíci!! Bez vyjímky. 

        Nechci Vám brát iluze a rozporovat Vaše zkušenosti, ale kontrolujte se prosím. Jinak jste jako agitátor Vávra z Dolu Rudý říjen! Dřív nebezpečný, dnes směšný. 


        • vanhorne

          "No, milý Občane, tohle bylo názorně vidět, když si Kačer dělal místo při focení hlav státu.

          Tedy bez urážky, ale Vaše věty jsou jako vystřižené z nějaké levné svazácké agitky. Jsou to vzácní lidé, tihle amíci!! Bez vyjímky."

           Kdyz se Kacer predstavi svetu jako buran, jsou vsichni Americane burani?

          No, drahy Jindrichu, tohle bylo nazorne videt, kdyz se Zeman v nekolika pripadech predstavil svetu ve vyssim nez zdravo, stavu podnapilosti. Tedy bez urazky, ale Vase vety jsou jako vystrizene z nejake levne  agitky Bratrstva ANO. Jsou to vzácní lidé, tihle czechove!! Bez vyjímky. Kdyz se Zeman predstavi svetu jako opilec, jsou vsichni Czechove opilci?

          Vim, ze Obcan tam byl, takze vi o cem mluvi. Smutnym factem je, ze nejvice ti, kterym  America nebo Canada odmitly entry, nam nemohou prijit na jmeno a proto ty zcestne pomluvy a nadavky. Zijete v zajeti davno vybudovanych mezilidskych barrier, ktere zatim nemate chut rusit. I kdyz se vam pred triceti lety otevrela opona do sveta, ktery ovsem neni  idealni, ale je v nem hodne dobrych veci, ktere by staly za import. Prozradim ti jednu a jestli mas zajem, jsem ochoten prozradit i dalsi. Anglictina jak vis, nezna 'VY', prvni a nejvyssi barrier. ☺


          • On si to poněkud zjednodušuje, není-liž pravda?

            Dnes se v angličtině skutečně používá výhradně zájmeno you, a to v obou významech ty i vy. You původně znamenalo vy, zatímco ty mělo ekvivalent v zájmenu thou. Postupem doby zájmeno thou získalo ne příliš lichotivý nádech a používalo se pro nadřazené oslovování lidí nižšího postavení, do popředí se dostalo pouze zájmeno you. Je paradoxní, že původní thou se stalo prostředkem vyjádření hluboké intimity při použití v modlibě - niterném rozhovoru s Bohem.

            And the covenant love of Thy crucified Son / All praise to the Spirit, Whose whisper divine / Seals mercy, and pardon, and righteousness mine.

            Dovolil bych si zde rovněž připomenout, že klasické thou/thee, se kterým se setká každý čtenář Bible (KJV), neváhal použít například Ernest Hemingway, jehož dílo by mělo být obecně známo. 

            České "lpění" na tykání, případně již neužívaném onykání a onkání, bylo ovlivněno a podpořeno dlohodobou koexistencí s němčinou, o které jste, jak vidno, ani neslyšel.

      • Jen klid. Taky se občas  napiju a vidím neexistující bílé myšky...😯

      • KIMCID

        až si budem v EU rovni tak nám napiš,zatím mlč a poslouchej :D

  • O čem je článek? O ničem. Premier se standartně sešel s vyslancem země, které vznikl problém aby jej probrali a něco si vysvětlili. Přesně takto by politika měla vypadat.

    Čína nás zcela jistě nepovažuje za jakýsi satelit. Jsme malá a nedůležitá zemička v Evropě a to, že jim Zeman leze do ... je více méně k smíchu.

    Na bezpečnostní rizika spojená s Huawei upozorňovala BISka již několik let, takže nejen zahraniční služby jak je prezentováno.

    Ale chybí mi zde důležitější témata. Třeba, jak byl Babiš "vykulený" z přebytkového státního rozpočtu za loňský rok. Co vy na to pane "novináři" Jégle?

  • "Čínští komunisté pokládají Česko za svůj západní satelit. A kauza Huawei ukázala, že od satelitů očekávají poslušnost. Opatrnost je proto namístě."

    .

    Západoevropští neomarxisté pokládají Česko za svůj východní satelit. A kauza "kvóty" ukázala, že od satelitů očekávají poslušnost. Opatrnost je proto na místě.

    • Neznám žádné "západoevropské marxisty". Ti co se z marxismu "poučili" a začali budovat "hnědý socialismus" po vzoru CCCP, ti byli zlikvidováni a dodnes když se nějaký ten "marxista" objeví, postaví ho před soud.  😉

      • Milý Občane a co jste od Karla Marx četl, že jste tak zasvěceným kritikem? Kde postaví marxistu před soud prosím? Z jakého důvodu? 

        Víte kolik vyznavačů různých filozofických směrů existuje mezi vzdělanou váženou věděckou obcí? Tedy těmi, kteří opravdu studují a přemýšlejí a vědí a nejen propagandisticky papouškují naučené fráze z brožurek Mc Carteyho? 

        • Reagovat na označení:"západoevropští neomarxisté" slovy:"Neznám žádné "západoevropské marxisty"." dokáže málokdo, zejména uvědomíme-li si, že marxismus vznikl v západní Evropě, kde je považován za specifickou odnož západní liberální tradice a
          západního optimistického evolucionismu.

          Obecně přijímaná definice neomarxismu asi neexistuje. Za neomarxisty jsou označování všichni ti, kdo se hlásí k ideám
          kulturního marxismu Frankfurtské školy a antibělošské rasistické
          ideologie multikulturalismu.

      • KIMCID

        pirátská strana?

  • špionománie v plném proudu, horší jak za totáče...

  • takhle se likviduje konkurence  made in USA  jak  někdo neskáče jak pískají  tak ho pomluví  a udělají zněj teroristu a ještě to nakukají jinejm

    • vanhorne

      "takhle se likviduje konkurence"

      Jako trestne stihany predseda vlady agent Bures, kdyz zaklekne nejakou malou firmu?

    • Jak je vidět, někteří jedinci stále vidí ty "západní imperialisty" co nám závidí budování šťastných socialistických rudých zítřků, které budujeme pod vedením CCCP. 😀😀😀 Nebo že by za tu propagandu byli placeni coby agenti StB či KGB? 😯

      • KIMCID

         ano západ doženeme a předeženeme našimá montovnama

  • Jégl toto je důležitější, tak o tom napiš! Aktivisté hackerské skupiny Anonymous zveřejnili balík dokumentů, podle nichž britská rozvědka krátce před incidentem v Salisbury najala odborníka pro chemické zbraně Marka Lavericka z vojenské laboratoře v Porton Downu. 

    • Pavel.Jegl

      Skvělý zdroj informací Sputnik. Takhle fakt nechci pracovat.

      https://echo24.cz/a/wvDiK/moskevska-mystifikace-tisic-lidi-v-praze-odmitlo-valku-s-ruskem

  • On úhel pohledu na věc může být různý.Pan ministerský předseda se operativně sešel se žluťákem. Může si to dovolit, aniž by to komunikoval s opozicí.Tato partička nikdy neskousne, že se s ní nikdo o ničem neradí.A pak je tady úhel redakčního mastíka, který musí napsat článek v zásadě o ničem. Ale jen aby provokoval. Protože čtenost zdejších textů upadá.Málem se mu podařilo.Ono číňanům se zobe z ruky na celém světě. Taková je doba.Nemám pocit, že pan ministerský předseda tady zobal. A i kdyby - stejně pak ukázal, zač je v Čechách perník.

    • vanhorne

      "zač je v Čechách perník."

      Bud za stamprlicku Becherovky, nebo za koblihu. 

      • jak který perník , neb není perník jako perník.Uplně mě dostává pan ministerský předseda , pan babiš ,pan premier no je vidět že doma má svatý obrázek hned vedle sušený řepky.No asi musí.

        • vanhorne

          "pan premier no je vidět"

          Nevim z jakeho duvodu mu nedava jeho plny titul, ktery mu plnym pravem nalezi " pan TRESTNE STIHANY premier agent Bures.

          • KIMCID

            kdo je agent bureš?

            • vy to v Halle nevíte ,tak bacha na dotace na pekárny ,pak už to vědět budete.

              • KIMCID

                Reakce na příspěvek:

                až bude soudně uznán agentem popovídáme si

                • Reakce na příspěvek:

                  jen tak mimochodem spravedlnost je slepá a nevidí čím víc máš peněz a to že špatnou evidenci agentů potvrdí tvůj řídící důstojník je na pováženou.Neb kdybys nebyl agentem Burešem tak nemáš řídícího důstojníka nebo věříš že v 80 letech už soudruzi předpovídali že se za 40 let stane nějaký Slovák premierem České republiky v NATO.Si snad děláte bžundu , myslet a ne kopírovat žvásty dotačního uplakánka.

                  • KIMCID

                    Reakce na příspěvek:

                    a ty si myslíš že by se stal naprosto neznámí disident prezidenzem kdyby to soudruzi po dohodě nepotrestání,nedovolili?

                    • Reakce na příspěvek:

                      nevěř tomu ,soudruzi chtěli vyprovokovat střet a utáhnou šrouby protože byli v erdeli už od 80 let kdy jim Regan pustil žilou tak že už to socialistický tábor neutáh a následovala perestrojka a tak dál.,to že to takhle dopadlo oni nevěděli,ti měli strach že je skutečně za to co tady dělali budou soudit a trestat ,až když Havla odhadli tak se vrhli do demokracie jak zběsilí a začali pomocí svejch dlouhejch drápů dojit prachy ,tot příběh i křištálově čistého Babiše a takovej Zemek ten by ti potvrdil co se taky mohlo stát a zaplat pánbůh nestalo a zeptej se základáků bigošů motostřelců z Velké Hledsebi co jim komunisti nařídili a toho vyhrožování že pokud nebudeš střílet na lidi tak tě pověsí ,ty swině komunistický akorát byli zmateni že z Moskvy se ozýval nesouhlas s násilným řešením,to nečekali vzhledem k 68.

                      • KIMCID

                        Reakce na příspěvek:

                        no myslet si to můžeš

            • vanhorne

              "kdo je agent bureš?"

              V Cesku, clenove jim zalozene sekty Kobliharu veri, ze je to Spasitel. Pro necleny Bratrstva Kobliharu, podezrely a trestne stihany clovek, ktery z milosti Hradniho alcoholika zastava funkci predsedy vlady. Vice informaci o byvalem prodavaci hnojiv, ktery v Cesku presedlal na prodavani snu a slibu, ziskas u Slovenskych uradu. Byvaly dôverník ŠtB Andrej Babiš, agent kryci meno Bureš, registračné číslo:26085.

              • KIMCID

                Reakce na příspěvek:

                není zatím soudně dokázáno.zatim,se vede soud o tom že je složkách stb.ale to bys musel nqco o tom vědět

            • Jsi opravdu tak tupý nebo to jenom předstíráš - stejně křivácky jako ta podlá vytlemená krysí komoušsko-konfidentská zlodějská tlama - křivácká imgrantská vtěrka babiš.

              Moc bych nedal za to, že jeho současné žvásty o setkání s tím komoušským žluťasem je jen kouřová clona a ti dva haj.lové se za dirigentství hradního rusofilckového vlastizrádného prolhaného pedofila vzájemně dohodli.

              • Reakce na příspěvek:

                Novák drsně ale správně a že by to bylo jen vrtěti psem ,já myslím že tady je soudruhům z Číny nějakej Babiš celkem buřt ,ty mu jenom ukázali kdo tady je podle jejich minění pánem a až natahne ráfek opilec hradní tak bureš pujde též do erdele a to moc dlouho trvat nebude a už vidím ty spory firem s nejasnými vlastníky s ČR a arbitráže co po nem zůstanou aby se měl dobře.

                • Reakce na příspěvek:

                  Vidíš mule? Zatím je to tak a dlouho bude že oni tebou jmenovaní  jsou naprosto spokojení a vysmátí. To jen sprostá lůza tobě podobná, do nekonečna zlostně prská. Krásně se poslouchá bezmocné skučení chátry z ulice. Tolik by toho chtěla požalovat a naprášit ....Ale on jaksi není zájem.Fajn pocit, co?
                  • Reakce na příspěvek:

                    okoune tupoune vymysli něco novýho to v to agrovyžerto umíte jen ctrl c a ctrl v , dyť si trapák s mostem ,oranžový vesty a chátra.Trochu invence tupoune ,když za nejakou malou aktivitu přece neupadneš v PVS ANO nakonec.🙂

                    • Reakce na příspěvek:

                      A vidíš obecní hlupáku? Tak mně máš nastudováného.A nic naprosto nic s tím neuděláš.Prostě do bezmozků tobě podobných si budu kopat. Jak dlouho budu chtít.Pamatuj si to!

                      • Reakce na příspěvek:

                        Ty by si chtěl do někoho kopat za jeho názory?,to bylo příznačné pro gestapáky a estébáky .A mam dojem že s tím kopáním už si několikrát vyhrožoval a zatím tak můžeš kopat do klávesnice.Ty" neobecní chytráku"okoune tupoune.

                        hlavně nepiš jako tvuj kolega"napiš nám"je vidět že trollové agrovyžerto jdou na internetovou zteč.

  • Jsem zde poprvé. Avšak když čtu diskuzní příspěvky na příslušná témata, je mi s odpuštěním na blití. Ukazuje se, co hlupáků žije mezi námi, přestože si myslí, jací jsou géniové. Vrcholem je komentátor pan Jégl, který, byť vysokoškolsky vzdělaný člověk, má úroveň řidiče ještěrky někde na nádraží. Ale jsou i další, kteří mě otravují svými nadčlověčími komentáři, když si otevřu internet.  Potvrzuje se, že papír není vše, že nejdůležitější je mozek. Ale to mi nepřísluší hodnotit. Za peníze řada velmi vzdělaných lidí udělala ze sebe idioty. Ale máme tržní mechanismus, tudíž korektnost, slušnost, objektivita apod. jde stranou, protože peníze jsou to nejdůležitější. V Americe se to tak funguje.. I Čech by měl mít svojí hrdost! Ale než bychom se zamysleli sami na sebou, tak radši budeme radit zemím a národům, které jsou několikanásobně větší než my, jak to mají dělat. Máme vynikající jedince, ale jako národ stojíme za h.... Avšak je to pouze můj názor. Přesto bych byl rád, kdyby se, alespoň někteří moji spoluobčané nad tím zamysleli. Vážím si každého, protože každý člověk je osobnost. A nezáleží na tom , co dělají. Ale hlavně, jak to dělají. Každý máme na něco. Ale to již bych příliš filosofoval. Každý máme právo na život. Proto si jej neotravujme blbostmi. Je to opravdu zbytečné.


    • Je na podiv že "poprvé "jsou tady příznivci hradního opilce nebo estébáckýho premiéra.Už nevíte jak to stopnout.Taky je "s podivem "že se klonují jen přispěvovatelé kteří rejou do toho estébáckýho dua a přesto tvrdíte že je tyhle blbosti nemohou ohrozit.Nechápu příspěvky tohoto druhu  , neb když se mi někde nelíbí a pokládám to za bandu pitomců tak tam prostě nelezu ,a tečka .To samé když vidím článek Jégl tak to nečtu , ale holt trollí boj z agrofertu a hradu musí být.Přece Vás zemáky a babišovce ostatní nemohou ohrozit když vaše inteligence přesahuje vše co na světě kdy bylo.

      Jinak pokud zase nadáváte na Čechy , v minulém století proběh experiment NDR a NSR a ono to dopadlo tak jak to dopadlo.

      A blahopřeju nebot tím že jste přispěl a čtete Jégla jste se zařadil mezi "odpad" .

    • vanhorne

      "Vrcholem je komentátor pan Jégl, který, byť vysokoškolsky vzdělaný člověk, má úroveň řidiče ještěrky někde na nádraží."

       Zeman je take vysokoskolsky vzdelany, neni? On by mohl na tom nadrazi spacirovat po peronu s opici a rozdavat duchaplne, jemu vlastni bonmoty cestujicim, kterym ten jejich posledni vlak ujel.

      • To by mi zajímalo který z těchto primátů ze ZOO by to vydržel , přece i ta milá zvířata mají svoje práva a nikdo nemá právo je týrat tímto způsobem , ani když je z čínské vůle prezident🙂Žádný cestující by na poslední vlak nečekal i kdyby měl jet radši opačným směrem.Ale určitě by se na peronu sešli ovčáčci,zemkové,mynářové,nejedlý a spol.aby se soudruh necítil osamocen až uteče i ta opice.🙂

        • vanhorne

          "To by mi zajímalo který z těchto primátů ze ZOO"

          Ta jeho opice, ale uz nepatri do ZOO, tu kdysi davno adoptoval a pecuje o ni s takovou laskou, ze opicka se od neho uz nikdy neodlouci. Ta je tak verna, ze az prijde den, ktery jen osud zna, skoci s nim i do hrobecku, prituli se k nemu a natahne tlapky. 

          • S těma tlapkama jsem potlačil slzu , ale naštěstí jsou jen imaginární a je po ní strašně blbě když si místo banánu máčeného ve slivovici dá Antabus.🙂

    • Pane svatá pravda .Jégla je potřeba nechat psychiatricky vyšetřit a odstřihnout od pražské kavárny které věrně slouží a ta ho za to platí 

      • tak ho nečti burešoide nebo chodíš do cvokhausu kontrolovat co kdo řek , dyť je to tak jednoduché, jo já zapomínám že hradní a agrofertní trolové to mají z povinosti , no tak jdi dělat něco jinýho.

      • vanhorne

        "odstřihnout od pražské kavárny"

        Odstrihni Zemana od Becherovky.

        • Pokud si vzpomínám, tak zeMAN před časem kdysi prohlásil, že má diabetes a tak nemůže pít Becherovku a proto přešel na Hruškovici. 😀

          • vanhorne

            "prohlásil, že má diabetes"

            Za nejaky cas, ale oznamil, ze ho diabetes, ta nevernice zradila a opustila. Mozna se odstehovala proto, ze v baraku nebyla Becherovka, kdo vi jak to bylo. Hrad dovede drzet tajemstvi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit