Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já dnes už ani tomu Babišovi nezávidím,že očůral Evropskou unii v dotaci pokud to bude pravda.Dodnes se jenom kecá a špiní.A takových osob /smetánky/se pohybuje v České republice stovky a Babíš je proti nim ubohý zlodějíček.Ale už s toho že chce být vidět,by se mělo přemýšlet,jestli je to pravda.Každý zloděj,je anonimní,dokud ho neskřípne policie.A Babiš bojuje,policie nekoná,tak kde je pravda.Pokud se očistí tak ať zatočí s těmi šmejdy,kteří si dělají ze státu dojnou krávu.Ahoj
  • Tak tu máme zprávu OLAFu a komentáře politiků a hlavně novinářů a kupodivu nic se nemění, aby nedošlo předem k nedorozumění téměř jako první se přihlásil veřejně do diskuse Kalousek a zopakoval vlastně, že toho ví nejvíc, že byl téměř první kdo zprávu viděl a zná a, že zpráva obsahuje, že došlo k podvodu a tím se ukázalo, že měl vždy pravdu !! A toho se chytli všichni a v tomto duchu se diskutuje. Tak co kdybychom se na to podívali objektivně.1/ OLAF prý úzce spolupracoval s policií ČR která dotaci na Čapí hnízdo vyšetřuje. 2/ OLAF měl podle pravidel vyšetřovat tuto dotaci z hlediska zda nebyly porušeny dotační pravidla a zda dotace byla poskytnuta dle pravidel, tady vyšetřovat příslušné komise Středočeského kraje a jeho tehdejší představitele, projekt ROP ale také Ministerstvo financí ČR i s tehdejším ministrem Kalouskem. 3/ Výsledek : OLAF doporučuje vyjmout dotaci na Čapí hnízdo z projektu ROP, dotaci použít na jiný projekt. Zprávu neznám, ale nepochybuji, že pokud by v ní byla věta, že šlo o podvod a, že ho spáchali obvinění z policejního spisu v ČR, že by se to již nedostalo na veřejnost. Spíše je zpráva opatrná a pokud došlo k pochybení pak na tom mají vinu hlavně orgány které dotaci schvalovali, tedy orgány ČR, příslušné komise Středočeského kraje a Ministerstvo financí pod vedením p.Kalouska a proto OLAF vyzývá Českou republiku, aby projekt vyjmula z evropské dotace na Čapí hnízdo. Pokud je zde zmínka o podvodu, pak OLAF čerpá pouze z vyšetřovacího spisu, kde se policie ČR domnívá, že šlo o podvod. OLAF však evidentně žádný důkaz pro to nemá a stačí mu jen, že projekt bude vyňat a že do projektu nepůjdou evropské peníze. Nebýt vyšetřování v ČR zřejmě by tím kauza Čapí hnízdo byla uzavřena.
    Je zajímavé zda v tomto případě je možné spatřovat zahájení tr.stíhání pánů Babiše a Faltýnka jako účelové před volbami a pokračování po volbách, aby se dále komplikovala politická situace, nebo zda se jedná o normální proces. Pochyby o objektivnosti celé věci, které má i p.president se nabízejí sami. Nevíme kdo je vše obviněn, ale víme naprosto jasně, že jsou to oba dva zmínění pánové. Přitom každý vyšetřovatel by asi začal tím, že by obvinil žadatele a příjemce dotace, tedy tehdejší firmu Čapí hnízdo, kde však ani jeden z pánů nefigurovali, a dále by vyšetřoval a případně obvinil příslušné osoby které schválili dotaci na projekt Čapí hnízdo, včetně odpovědných funkcionářů na Ministerstvu financí.
    Při této příležitosti je třeba se zmínit o tom, že podobných projektů a dotací z Evropské unie bylo v ČR realizováno několik tisíc, přinejmenším stovek a u mnoha z nich byly dotace nuceni příjemci vrátit, nebo jim nebyly vůbec schváleny. U některých z nich určitě byly i znaky možného podvodu, u těch neschválených by se mohlo jednat o pokus o podvod, ale téměř nikdy takováto věc nebyla takto posuzována a kriminalizována. Proto jsem sám zvědav na výsledky vyšetřování policie ČR a důkazy které přesvědčí soud, že byl spáchán podvod, protože mám dojem, že důkazy jsou pouze v hlavách osob které o dotaci žádali a těžko se budou z těchto hlav přenášet do vyšetřovacího spisu. Je třeba si ale také uvědomit, že v případě vyšetřování jde stále jen o "podezření z tr.činu podvodu" a tím jsou orgány činné v tr.řízení chráněni a zatímco oznamovatel - anonym by mohl být stíhán pro neoprávněné obvinění, v tomto případě když se obvinění neprokáže nic se neděje !! Lidé si jen mohou říci, že jsme v ekonomicky příhodné době přišli o možnost mít novou vládu, která chtěla ukázat zda by to uměla lépe a, že jí to nebylo umožněno. Pokud to takto dopadne, alespoň doufám, že si lidé budou dlouho pamatovat, že asi došlo ke svinstvu, které nemělo dosud obdoby a, že příště by se naše politická scéna neměla řídit jen závistí, pomluvami, udáváním a nenávistí k někomu kdo chce něco dokázat, nebo ještě hůře pokud již něco dokázal a nedej bože když je ještě ze Slovenska. Nebo to tak není ???
  • Mafián Babiš ve spárech mafie? *1* *1* *1*
  • Oliwer
    Pan Babiš je geniální pohádkář a vyprávěč. Nejraději mám pohádky o účelovkách, potom zbojnické pohádky, jak všeci kradnú, no a samozřejmě horory o mafiích, které mu za jeho zády vystaví Čapí hnízdo.
  • Gabriel1
    Víte já to beru jinak. Platíme prachy do EU a velký a konečně projekt který za něco stál a z rujny něco vytvořil a museli něco hodně přidat. Potom velká deviza je tam zaměstnáno 85 -90zaměstnanců v takové ,,,,,,díře,,,,,,,pardon kde není práce a pozor vše na papíru a vše zaplaceno dle smlouvy já být Babišem zavřel bych to a nedotoval bych to když pořád házejí klacky pod nohy asi to myslí vážně že chce něco udělat pro lidi Jan
    • Radek01
      V jaké díře? Je to na Benešovsku, nezaměstnanost je tam minimální. Je to u mezinárodní silnice E55, je tam výborná dopravní obslužnost do Benešova, do Prahy aj. Laskavě si zjisti co Čapí hnízdo je.... Luxusní chata Babiše obklopená luxusním rezortem pro vybranou klientelu. Golfové hřiště, jízdárna, hotel kde dvoulůžkový pokoj přijde na 5.500..... K tomu luxusní restaurace kde cena předkrmu začíná na 190 Kč a 0,33 Coca Coly přijde na 55 Kč. Kolem toho může pobíhat lůza, dívat se na soukromou ZOO s plyšáčkami a dát si ve stánku párek a chrochtat blahem co pro ní ten hodný pan Babiš udělal.
    • vanhorne
      "že chce něco udělat pro lidi"
      Holt, ma to lidumilne dobracisko smulu. On uz davno delal hodne pro lidi, kdyz makal jako agent STB.
      • Si v Mongolsku dělej co chceš blbče!
  • Jak může Babiš, který nevlastní Agrofert, na tiskovce oznámovat, že Agrofert si bude stěžovat na zprávu OLAFu, kterou nikdo z Agrofertu a ani on sám (podle vlastních slov) nečetl??? To nikomu nepřijde divný? Ať si jde dělat z lidí blbce někam jinam, třeba zpět do své rodné vlasti.
    • ... z tebe udělá blbce i tříleté dítě, blbe :)))
      • ... z tebe udělá blbce i dítě z babyboxu!
    • Dle počtu mínusů do Koblihové úderky jsem zjevně šlápnul někomu na kuří oko *3* *3* *3*
  • a co JANOUŠEK PORÁT NENASTOUPIL DO VĚZENÍ? invalida? Burešeovo ministerstvo to pořešilo?
  • Všichni ti, co si tady v minulosti nakradli se mají od Babiše moc co učit. Babiš krade veřejně, umí si na tom dokonce stavět svou politickou kampaň, národu tvrdí jak ho chtějí jeho imaginární mafiáni za to jak je malej ale šikovnej zlikvidovat a 1/4 národa mu tleská a drží palce. Ještě musíme udržet na hradě tu ožralou mrtvolu, která to s námi myslí také jen a jen upřímně a národ může začít vzkvétat. To by jeden *11*
    • to bi jeden blyl vogo, kdo je těcth 30percént čo volí trestně stíhanýho aňobudělíp komu neavdí podvody za peděsjat¨ť miliárd vogo, čo je to za ljuďa čo volijó šikmovokayho emigránťa kerej nenavidí cejelsvét a kerej jednou řek že sam před sebou nikdy nikam neutéče a kerejmu jakejsi vogouš Dukouš posílal bůlahopřanuju blejlu..
      • omlouvam se paděsjat milinouv překleplo sa
    • blbe, ožralá mrtvola už dávno hnije v pekle, vrah srbských dětí vašek co vyhlastal moc flašek
      • vanhorne
        "blbe, ožralá mrtvola"
        Ty sprosta hradni hubo, ožralá polomrtvola zatim jeste dejcha, ale pohodny uz pripravuje vozejk na odvoz do spalovny.
  • Estébák Bureš krade, až se z eurodotací kouří a ožralý Ovar z Hradu mu v tom se-kunduje *1*
    • pan0
      je rozkošné , že když dám hlas proti Babišovi poděkují mně za hlas a když naopak napíší už bylo hlasováno , šmejdi prolhaní
  • ... já mám rád z kundy-smrad a vybělený řitní otvor k tomu :)))
    • Ty pakoši bys měl po volbách odtáhnout s ovčincem do ruska *12*
    • ... ano, jistěže máš, ty nejprimitivnější d*mente :)))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit