Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Jojo, Baťa by koukal. Já se ale obávám, že on by nebyl jiný. My ho tu máme jako etalon ctnosti, ale konkrétně za Baťou zůstaly některé dost zajímavé projekty. V rámci firmy to byl populista. Naopak byl hodně progresivní jak politicky, tak i v módě. Hodně propagoval třeba pánské slip on boty. To se o něm málo ví. ;- )

  • Vy se ptáte na něco, co nenastalo. Na to pak nelze odpovědět.

  • Gorobilypes

    Ať ti nepraskne cévka Nováků áááno😂😂

  • Ono je dle vás koblihářských obdivovatelů hradního zombí konstatování nezpochybnitelné skutečnosti urážení??? No prosťáčkové jste na to dost velcí.

    Že rusofilcková podlá prohaná kreatura z hradu a megazlodějský křivácký úcelfffkove- kampánňovitý stb-konfident jsou jen lidský odpad nemůžete ani vy přece popřít.

  • Prosím vás tohle všechno je přece jasné.. já se ptám jak je možný, že miliardář, majitel kartelu (holdingy nic jiného nejsou, už tím je pokřivenej trh) dostane 50mega na zrůdnou stavbu dalších 15 na linku na chleba a tak dále, že..a drobnýho živnostníka bude kontrolovat totalitním opatřením EET.. sám žádný daně neplatí..

  • tihle dva jsou jako babišové devadesátek?? 😂

  • vanhorne

    "musel nějak Babiš ublížit"

    Bures mi neublizil, protoze jsem nesezral zadnou z jeho koblih, ktere on cpe do tech svych baranu a ti chudaci pak trpi motolici.

  • Od roku 1923 zavedl Baťa systém, kdy se jednotlivé části firmy stávají autonomní a jsou zodpovědní za vlastní hospodářské výsledky. Jejich úkolem je být v zisku a každý ve firmě se tak vlastně stává podnikatelem. Baťa rovněž zakládá vlastní školu, kte....

    Tak v nejlepsim pripade tohle vsechno Bata jen opsal . Uplne stejne si pocinal temer o 70 let drive uz jisty Alfred Krupp v Essenu. Obe firmy uz jsou jenom neco z dejin, i kdyz Krupp jakz takz prezil ono prislovecne : Prvni generace postavi, druha zvelebi a treti posle ke dnu. Batu postihla jina tragedie , r 48 , Krupp se dnes tak nejak vlece ruku v ruce s Thyssenem atd. 

    Ze by se tohle nejak jen okrajove dotklo Babise a jeho dotacnich pytliku , se neni treba obavat. Babisovo pseudoimperium splaskne tak rychle , jak rychle skonci Babisovi dotacni podvody. Mam dojem ze to bude hodne brzy . Opravdu brzy. 

  • Gorobilypes

    A kdes tak hudral na Topolánka,Paroubky atd?

  • Gorobilypes

    Doufám.ze že blkonou za mimo příspěvek a urážky

  • radši deset Kalousků než čtvrninu babiše! Věřte, že to tak je! 

  • aha.. chápu! jestli jsem jako u toho všeho byl přítomen, jo? 😀 No, když je mně skoro pade, tak asi jo.. 

  • Nadávky na prezidenta republiky??? - a které reubliky prosím???

    Vždyť CZ již řadu let žádného prezidenta nemá, nejste-li natolik pomýlen že za něj považujete něco tak odporného, podlého, prolhaného, křiváckého jako ta trapná .... z pražského hradu jakýsi zeman nepochybně je.

  • A natrhlá žilka z bezmoci jakého-si zcela bezvýznamného gorobilyčokla na vlastní nemohoucností krytou chlemtáním žvástů koblihářského megazlodějského gaunera.

    Lidský odpad jakým ten váš favorit bezpochyby je nelze zakrýt ani takovým pindem jaký jste právě vyzvracel.

  • mun.go

    "Jedním z hlavních Baťových projektů byla "autostráda" z Chebu do podkarpatského Chustu."

    Doplněk (mapka): plán J.A.Bati na rozvoj dopravních infrastruktur

  • mun.go

    Baťa především nebyl politik, ale podnikatel. Jako podnikatel měl Baťa systém, který stavěl na lidech. 

    Řídit stát jako baťovskou firmu dnes nelze - současný kapitalismus s maximalizací zisku pro pár jednotlivců je s touto vizí v nesmiřitelném protikladu.

    Od roku 1923 zavedl Baťa systém, kdy se jednotlivé části firmy stávají autonomní a jsou zodpovědní za vlastní hospodářské výsledky. Jejich úkolem je být v zisku a každý ve firmě se tak vlastně stává podnikatelem. Baťa rovněž zakládá vlastní školu, která se soustředí na potřebné vzdělání, zahrnuje praktický trénink a vychovává si tak své budoucí manažery - viz www.bata.cz/stranka/historie

    Státní podniky vznikly v Československu v roce 1988 v rámci socialistické přestavby a související demokratizace. Oproti dosavadním centralizovaně a direktivně řízeným národním podnikům v nich rozhodující slovo měla socialistická samospráva pracovního kolektivu. Nový zákon ihned po pádu socialismu v roce 1990 přenesl rozhodovací pravomoc zpět na zakladatele a samosprávu pracovních kolektivů zrušil a ponechal zaměstnancům jen částečné zastoupení v dozorčí radě, toto zastoupení bylo v roce 1997 ještě zmenšeno. Od roku 1997 mohou funkci zakladatele státního podniku vykonávat jen ústřední orgány státní správy a pouze se souhlasem vlády, do té doby souhlas vlády nebyl nutný a zakladateli mohly být i obce (orgány obcí) či orgány okresů - viz Státní podnik

    V ČR zůstal firmě Baťa a.s. jen malý závod na Moravě v Dolním Němčí u Uherského Brodu, který ručně šije převážně vycházkovou obuv značky Weinbrenner - viz odkaz zde

  • Gorobilypes

    Ještě jednou si to přečtěte než zase napíšete blbost

  • Gorobilypes

    No pořád jsi neodpověděl hrdino

  • jo jo..to se bude říkat zase jiným kritikům po babišovi! "kde jsi byl za babiše?" takže takovej nekonečnej příběh, že? Když mohl tamten babiš proč né tenhle 😃

  • Nedostanu, nikdy jsem o žádnou dotaci nepožádal. Jako zdroj obživy jsem ale mnoho podkladů pro přiznání dotací vypracoval, a to lidem různě movitým. Pokud má konkurent možnost požádat o dotaci a naději obdržet ji, většina podnikatelů o ni požádá. Pokřivení trhu dotacemi se pak odráží v cenách výrobků, a ty jsou stejné pro všechny odběratele, to nevíte?  

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit