Přejít na výpis diskuzí
Babišova opatření? Buzerace živnostníků, tvrdí ekonomka Šichtařová
12.4.2015 | red
66 příspěvků
-
Ukažte mi někoho, kdo z podnikatelů alespoň TROŠIČKU nešidí. (Daně, zákazníka...)
-
-
Ukažte mi "stát", který aspoň TROŠIČKU nešidí vlastní občany...
-
-
Byl bych hrdý a bylo by pro mě ctí platit v tomto státě daně, kdybych věděl že budou smysluplně použity a nebudou rozkradeny. Platím daně, hrdý nejsem a ctí se nezalikám. Ale jsem optimista a věřím, že se to změní.
-
-
To víš že se to změní. po smrti už daně platit nebudeš *1*
-
-
Jenom pozůstalí za hrobové místo a nebo taky znám takový případ,že si udělali pietní místo na zahradě a tam vysypali popel pak je to v ceně za pozemek.
-
-
-
Ano pratele vidim ze levicova spodina zase nadava zde na zivnostniky -tedy PRACOVITE a SNAZIVE lidi ktery se chteji postarat sami o sebe!!! Samozrejme nebot vecsina parazitickych zamestnancu pouze vymysli jak okrast majitele firmy a co nejvic OSIDIT praci proto nesnasi pracovite lidi!!! *11* *12*
-
-
A co je špatné na tom, aby pracovitý a snaživý člověk platil daně?
-
-
Šichtařová,snad jen mediální ekonomka ale skutečná?Ani náhodou.
-
Ono je živnostník a živnostník. Kolik platí živnostníci na daních? Jako zaměstnanec platím minimálně 5x větší daň,než živnostník. Každou korunu mám daněnou. Mám pocit, že paní Šichtařová žije úplně v jiné zemi. *16* *1*
-
-
Asi nechápete, že pokud chcete podnikat, tak si na podnikání musíte nejdříve vydělat nebo si půjčit a pak můžete dát peníze do podnikání a podnikat. Musíte platit hromadu plateb, které zaměstnanec neplatí. Věci na podnikání si sice odečtete tak, že státu nezaplatíte cca 39 % (základní daně a pojistné) a zbytek si neodepíšete, to jde z Vaší kapsy. Pokud je špatný měsíc, tak musíte sehnat peníze na placení a nikdo se Vás neptá jestli jste na to vydělal. To samé když se něco pokazí. Když nemáte, tak si musíte půjčit, jinak by jste nemohl vydělávat. Zaměstnanec to má jednoduché, křičí já chci plat i když se ty peníze nevydělali prací nebo prodejem.
-
Jsem OSVČ více jak 20 let. Ptáte se kolik platí živnostníci na daních. Ano, živnostníci platí, jinak končí zamotáni do otevírání pošty z finančních úřadů a jiných institucí a nemají čas na práci. Proto raději platí i ti, kteří nemají kde na to brát. A živnostník platí i silniční daň...a už jednou pochopte, že živnostník ke svému podnikání potřebuje dodavatele, energii, telefony, platí nájem, servisní techniky, uklízečky, aranžérky, když má z čeho investuje do modernizace, koupí lepší vybavení provozovny, koupí auto s kterým jezdí do servisu a jelikož toto vše dělá a potřebuje to, živí tím ostatní podnikatele a tím jim dá vydělat a třeba zase oni zaplatí nějaké daně, Věřte, že nemá podnikatel chuť zaplatit daně, přímé, někam na účet státu, když pak vidí a slyší, co se za ty nejen jeho peníze nevýhodně koupilo a nebo jak se rozkradly, popřípadě štědře předaly některým 'sociálně slabým'. Když bude neustále urážen ve své podstatě živnostník, strhne se lavina...která se nyní začíná kupit a jsem zvědav, co pak budete nejen vy dělat.
-
-
a co myslíte . zaměstnanec je k placení daní při chuti? zapomínáte, že platí rovněž a to více. Jsou to zaměstnanci, kteří daňově živí tento stát a nemohou si nic z daní odečíst.
-
-
Jenže ten OSVČ si musí nejdříve vydělat nebo si půjčit, aby si mohl odečíst! Nic nedostane zadarmo !
-
Co za práci nabídneš své chytré krásné sestřičce? *14*
-
-
no,něco hned a něco až bude utíkat..... *15* *15* *15*
-
-
To by se ti líbilo viď.
Ty sedíš s kafíčkem za stolem a u nohou ti čistí podlahu uklízečka Simča
která ti musí říkat ano paní šéfová.
ta představa tě vzrušuje že. *16* *16*
-
-
-
-
Vážený,ono to nebude zase tak horké.Ve svém okolí mám několik "podnikatelů" podnikavců.
Každý rok májí nová auta,samozřejmě ta dražší,veškeré pohonné hmoty rodiny jdou do nákladůa ,dotace od EÚ a tak bych mohl pokračovat.Občas "černé" pracovníky.Sečteno a podtrženo,májí se jak "prasata v žitě".Pokud si stěžujete,tak musíte začít v minulosti u ODS,ODA a lidovců.Ti tento bordel začali a od té doby se to táhne,jak červená niť. *16* *1*
-
-
-
Velmi pěkný článek až na to EURO. Opravdu skvěle napsané a vyřklé.
Na těch koblihách se musí 100-1000x více vydělat. -
Může si paní ekonomka povídat co chce, podobný typ registrace tržeb měl být již dávno. Alespoň se vydělá na nesmyslné platby státu na př. církevní restituce.
-
-
Církevní restituce nejsou žádné nesmyslné platby. Část toho, co komunisti církvi uloupili je jí vrátila in natura (z velké části) v devastovaném stavu a pouze za část toho, co nelze vrátit, protože to komunisti zničili dostane církev peníze. Za to jí ale nebude vláda platit ze státního rozpočtu.
-
-
Anonyme, nesouhlasím s tebou. Podle tvých příspěvků to vypadá, že jsi placený diskutér. Nechci s tebou diskutovat.
-
-
To je přece jasný, stačí se mrknout, od kdy do kdy tyhle kecy zvrací. Ani ta trapná změna nicků mu nepomůže. A tuhle jej jeden kámoš, cenzor osobně (zdarec Ellíku), nazval kolegou. To měl tenhle zoufalec zrovna nick Adolf H, což neradostně poznamenal i kolega cenzor Ellík.
Jenže, kromě dvou skalních trollů tu málokdy někdo něco napíše. A když, tak jej ještě ellík v cenzorské euforii stopne.
Ale k věci, paní ekonomka má svůj názor, já jej nesdílím. Proč? Inu, daně se mají platit tak, jak je dané. Když se to obchází a optimalizuje po kocourkovsku, nebo po kradcovsku, daně se nevyberou v potřebné výši. To je celý. *16*
-
-
Církvím bych nic nedal. Už toho dostaly dost. A když už, tak bych jim dal jen ty kostely a fary, nic víc. Více od státu nepotřebují. Bez jakékoliv podpory na údržbu. Už i tak toho je dost, že se tady může rozpínat někdo, kdo státu není "podřízený", ale věčně do státních věcí strká svůj špinavý rypec. Kdo chce, ať si církve sponzoruje ze svého, proti tomu není co říci. Jenže, tak to není. *16* *16* *16*
-
-
-
Je zajímavé, že o živnostnících hovoří lidé, kteří nikdy nepodnikali, je to ale dobré téma pro zviditelnění. Rozhodně je třeba něco udělat s podnikateli, kteří se placení daní vyhýbají a první otázkou na zákazníka je : Chcete fakturu, nebo chcete účtenku? Nejvíce budou křičet ti největší zloději, poctivý podnikatel to vezme bez řečí. K druhému tématu které tu otevřel " jako anonym". Chtěl bych položit otázku, kde vzala církev všechen majetek? Že by si jej vydělala rukama, to asi ne. Za slib věčné blaženosti ošulili hloupoučké vesničany a ti jim přepsali veškerý majetek, žehnali vojskům jdoucím na porážku a za to dostali dary od mocipánů. Byli to takový, " Šmejdi středověku". Komunisté je podle pisatele jako anonyma okradli, zde by se dalo použít rčení " Zloděj křičí, chyťte zloděje".
-
co už právě tahle netvrdila.... *15* *15*
-
-
Co to je za pomatený příspěvek?
Hezky si vezmeme prášek na uklidnění a hajneme si ju. *15* *15* -
-
tak dobrou....my si zatím podiskutujem...
-
-
-
Vždy a všude tady.Prodávám svůj vlastní pozemek.Z pul.mil zaplatím státu 30 000,- na dani.Pro nic za nic.Protože stát potřebuje korunky.Stát tyto peníze vezme a zaplatí z nich královský pobyt třeba té ruské verbeži, která si vzpomněla že by tady chtěla parazitovat na systému.A denně mně stát odírá na DPH a přispívá takovým a podobným volyňským parazitům .Proto je třeba neustále a důmyslně vymýšlet jak takovým vyžírkám přispívat co nejméně ......