Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ůpodněcování nenávisti a hanobení národa,"
    .
    Jejda, takových protiruských příspěvků je na diskuzích plno. Ale to se asi nepočítá *1*
  • Zdá se, že nechápeš Ty tuto kauzu, zapadající do "svobody slova a projevu". Ano, je zrůdné, že někdo má takový odmítavý názor např. na holokaust, ale probůh, je to jenom názor, žádný ohrožující čin.
  • Na demokracii máme zřejmě stejný názor, ale omezení demokracie druhého nenastává pouhými názory, ale činy. A domnívám se, že odsouzený nějak moc antidemokratických činů neprovedl, nikomu neublížil, když byl odsouzen jenom podmínečně. Zřejmě soud vynesl tzv. neubližující odsouzení, varující ostatní před možnými nedemokratickými činy. Ano, demokracie má jenom jednu podobu, ale snad víš, že "tisíc hlav, tisíc názorů", a týká se to také toho, jak kdo demokracii vidí. Naši politici ji vidí v tom, že si mohou dělat co chtějí a obyčejný člověk by rád aspoň mít svobodu slova, projevu, a nebýt za to perzekvován. Jinak bychom opravdu mohli situaci, kdy za názory jsou lidé postihovány, hodnotit tak, jak ji hodnotili komunisté: "Kdo nejde s námi, jde proti nám".
  • Nevím o co tobě jde ale pokud nepochopíš, že Fašismus a Komunismus není demokracie, tak se nemáme o čem bavit. Jakékoliv tvoje názory popírání holokaustu jsou na hranicí žaloby.
  • "SVOBODA jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého", to je omezení platící v demokratické společnosti. Demokracie je systém správy společnosti, který svobodu zaručuje. Takže dva sousedi nemohou mít každý "svou demokracii".
  • Nevyletěl mi nikdo komínem, a komu ano, je mi to líto, ale jistě ani ti, co holokaust nepřežili, by si nepřáli, aby jeden v demokracii byl stíhán za to, že má jiný názor, než by měli oni. A pokud platí, že "demokracie končí tam, kde se dotýká druhého", tak názor jedince nemůže ohrožovat demokracii jiného. Ne názor, ale činy, ty jsou rozhodující při porušování demokracie a poškozování jiných. Jak posoudíš situaci, když jeden soused mě hodnotí jako dobrého souseda a jiný vedle, naopak. A přitom jsem stejný k oběma. Porušil někdo demokracii? Ne, ale až poté, když některý ze sousedů mi dá po hubě, nebo začne s něčím, co bude v rozporu s mým právem. Takže odsuzuj někoho, až bude zlo činit, ne zle mluvit. A neměl bys poučovat, ale jenom vyjadřovat svůj názor.
  • On už vystudoval zvláštní školu. Dokonce vystudoval i stranické školení. A teď o tom všem sní když náhodou spí. *2*
  • To si pleteš, to je tzv "demokracie" podle "východního" modelu. Na Západě demokracie funguje, zatímco na Východě stála existuje autokracie jako ve středověku.
  • Kdyby toho magora ignorovali, tak bude pokoj a nikdo by si ho za chvíli nevšímal. Takhle z něj dělaj mučedníka a idolem v očích stejných blbů jako je sám.
    Měli bychom si vzít příklad z USA. Tam je to vyzkoušený.
  • Pleteš si anarchii s demokracií, ale to ve zvláštní škole neprobírají.
  • Ty jsi byl vždycky blb už od narození.
  • Jinač doma všechno funguje ...
  • Chlapče, uvažuj... mohl to napsat člověk, kterému vyletěla celá rodina komínem ? A potom ten kdo přežil, byl zesměšňován a likvidován v padesátých letech bolševiky ? Asi ne ! Možná, že jsi dokázal vyjít základku nebo dokonce i učňák se čtyřkami, ale tady jde o hodně složitou věc. Nemotej podstatu svobody slova.
  • Nesvádějme to na nějaké bruselské byrokraty, když na vině jsou moskevští zachvatčiki. Byli jsme po půlstoletí jejich kolonií, kterou po všech stránkách drancovali a zotročili obyvatele, zničili pojem svobody a demokracie. A když u nás chcípl komunismus a zachvatčiki museli s ostudou odtáhnout, tak ti naši moskevští poskoci jenom převlékli kabáty a předstírají, že jsou svobodomyslní, humanističtí, čestní a morální demokraté. A přitom nemají ani potuchy co to vůbec znamená.
  • Nepochopím, co za demokracii tu u nás máme, když se stát bojí názoru jednoho člověka za nějž jej perzekuuje. Kdyby tím organizoval velkou skupinu lidi, která by svým postojem a činy mohla být v rozporu s našimi zákony, především Ústavou, tak bych to snad pochopil. Kde se ztratila svoboda slova. vyznání???Zřejmě to má na vině politika bruselských byrokratů na čele s Merkelovou, kteří nastolili to komunistické "Kdo nejde s námi, jde proti nám". Celkem se jim daří toto heslo naplňovat. Ke škodě všech, kteří demokracii vidí jinak, než "vyspělé kapitalistické státy Evropy".
  • Holocaust nebyl jenom židovský,to snad ví téměř každý.Holocaustem prošli lidé různých názorů,ale hlavně Židé,kteří za svou víru trpí historicky velmi dlouhou dobu,tedy ne jen za tu nedávnou.A sémě holokaustu založili Muslimové,kteří dokonce v 2.svět.válce spolupracovali v tomto hrůzném programu s hitlerovským fašizmem.Židé,ačkoliv tento národ vynikal vzdělaností,byli vybráni nacionalisty v Německu jako za cíl lidské genocidy.Psát se přeci o té etnické čistce může,ale pravdivě.Demokratický svět by neměl dovolit,aby se pravdivé události zlehčovaly,či dokonce utajovaly.
  • a nějak si nemohu vzpomenout jaký texty , kde a kdy použil,co okom a proč říkal. Chtělo by to uvést dolsovně za co byl odsouzen. Třeba takový Vašík z rumový aférky dodnes odsouzen nebyl a asi by si také někdo těžko vzpoměl kdyby tisk napsal-Vašík byl z rum odsouzen podmíněně na......bo za lodě a přístav byl odsouzen Kožený-mladší generace snad ani netuší kdo to byl Víťoš atd......
  • Je vidět, že demokracie u nás podle "západního" modelu znamená, že veřejnosti mohou být předkládány jenom jedny názory. Za projevení druhého názoru se jde do vězení.
  • A to prý žijeme v demokracii. Ať žije volná myšlénka!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit