Přejít na výpis diskuzí
Baterie na skladování energie budou v domácnosti samozřejmostí
1.8.2016 | Jan Horčík
70 příspěvků
-
Tato baterie využívá tzv. betavoltaického efektu, který transformuje paprsky beta z rozpadu radioaktivních izotopů na elektrický proud. Jsou podobné jako solární články, rozdíl je jen v tom, že tyto transformují sluneční svit. Zdrojem radioaktivních paprsků je izotop Ni-63 (nikl -63), tj. „mírný“ a čistý zářič, který se po úplném rozpadnutí změní na stabilní izotop mědi. To znamená, že baterie po vyčerpání nepotřebuje už žádnou speciální recyklaci.
-
Ruští vědci vyvinuli prototyp betavoltaické baterie, která se nedobíjí, nepotřebuje údržbu a je to jaderná baterie se 100letou provozní životností.
-
je to tu samej shapirův poskok
vivat Venezuela -
mám stejný pocit, utáhnout tu frajera na roštovačku je skoro nadlický výkon *9*
-
... ty takový pitomec nemůže z nikoho udělat sebevraha. Já to vím, ty to víš a všichni to zde na diskuzi vědí, stačí na tebe poslat BIJEC pitomečka a spácháš sebevraždu ty kapslíku: )))
-
Tady mi to v této diskusi připadá jako diskutéři z Bohnic.
-
lžež, ruské baterie nikdy nevybouchnou
-
Zkrat takové veliké baterky, to musí být docela pěkná pyroshow, podobná kratochvíle jako výbuch boileru...
-
zdarec děcka, byla jsem na muzikálu Limonádový Joe, super *14*
-
mne ještě žádný kluk neodkopl *10*
-
V Rusku neznají elektřinu.
-
áno jebaj ma súdruhu *14*
-
... není zde nad to, nepátrat po tom, jestli nějaký primitiv reagoval na odkopnutí :))))
-
... můj zloděj nicků je největší primitiv, není nad to, udělat z něj sebevraha, dám to :)))
-
... napsal jsem ze soucitu s nemocným, to s jiskřením nemá nic společného, jebu tě :)))
-
... to je lepší sekyrka :)))
-
*14* mám doma nové sikovky, nechal bych se poštípat
-
... já ještě né ale nejraději bych dal pusu Simonovi, štípanou :)))
-
proč ? *9* myslel jsem, že to mezi námi jiskří
-
... to jsem rád, že mě inteligent tvého formátu, tak chválí. A nyní si běž čmuchnout Simče do rozkroku, abys načerpal tolik potřebnou energii a mohl nás dále obšťastňovat svými moudry, drahý příteli :)))