Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nejlépe jsme se měli za socialismu, prostě lépe už bylo, teď už bude jenom hůř
    • Ano, někteří se měli dobře za socialismu, za toho hnědého i pak za toho rudého.
      • ... já, například, se mám dobře, když mám hnědo v mých rudých trenkách.
    • přéééésně


      sovětský svaz, míru je hráz





      YEAH !!!!
  • " Ani socialismus východního bloku svým bojem proti nerovnosti nevytvořil blahobytnou společnost, ale pouze chudnutí mas."
    .
    Tak rozhodně se nebudu zastávat komoušů, ale že by třeba u nás docházelo k postupnému chudnutí mas jsem opravdu nezaregistroval. Proč musíte lhát za každou cenu?
    Samozřejmě, že socialistický tábor ztrácel na západní země, ale i v něm šla životní úroveň nahoru. Pomaleji, ale šla. Nebo tady bude někdo tvrdit, že životní úroveň v naší zemi v padesátých letech byla skvělá a pak už jsme jen chudli?
  • nejlépe se žilo v CCCP, za Stalina








    PCHE !!
    • zase bude dobře, socialismus už klepe na dveře
      • přéééésně, se sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak








        YEAH !!!
  • Ještě nikdy v historii nebralo tolik nemakajících sociální dávky.

    Bývávalo každého věcí, jak získá k životu nezbytné peníze - zda prací, zlodějnou, somrováním, žebráním, prostitucí a podobně.

    Kdo neuměl nic a nepostarala se o něj rodná obec nebo nějaký dobrodinec, prostě chcípnul někde u plotu a nikomu to nepřišlo nepatřičné.
  • před téměř 70 lety bývalý prezident Alžíru: nepotřebujeme zbraně, převálcujeme Evropu vagínami… Většině západních politiků i našich Europoslanců to ovšem z výšin jejich prebend a ohrazeného žití nedochází.

    http://zahranicni.eurozpravy.cz/asie-a-australie/196609-zeny-nas-potrebuji-k-oplozeni-rekl-vyznamny-muslim-bila-rasa-podle-nej-zanikne/

    a u nás?


    http://www.reflex.cz/clanek/komentare/80923/muslimove-v-cesku-podivny-dvoji-metr-a-tolerance-terorismu.html
  • Myslím si, že král Bezbouda fon Exekucevšechnopryč má na globalizaci jiný názor, než autor tohoto článku.
  • Přímá demokracie ale má samozřejmě i svá rizika a nejde jenom o brexit. Každé takové hlasování posiluje v lidech touhu rozhodovat nakonec pomocí plebiscitu o kdečem, což může vést k tomu, že se situace vymkne z rukou.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    stejně tak zastupitelská demokracie má svá rizika, lidé mohou zvolit prospěchářské strany které rozkradou zemi a přivedou ji do existenčního ohrožení. Proto jedině vláda jedné strany. ANO to je správná cesta!!!!!!
    • Co nabízí ANO? Jaké morální, humanistické a civilizační hodnoty nabízí? Jenom slepou poslušnost vůči vůdci, který bude řídit stát jako (svůj) podnik. To je fašismus.
      • lepší alternativu? Já vidím buď polopřímou demokracii nebo diktaturu jedné strany. Stranická dementokracie celosvětově selhala......raději systém kde bude vůdce řídit stát jako svou firmu (u které bude chtít aby fungovala) než systém kde stranickosektářští kleptomani budou považovat stát za svou kořist dobrou jen k rozkradení a zdevastování.
        • To kdy řídil vůdce (se svými poskoky) stát jako firmu jsme zažili za hnědého Protektoratu Böhmen und Mähren a vzápětí za rudého protektorátu ČS(S)R - Češskaja Sovětskaja (Socialističeskaja) Respusblika..... řídit stát jako svou firmu znamená, že ji bude vůdce řídit tak, aby z toho měl prospěch on (a jeho poskoci) a ostatní ať chcípnou.
          A jestli zemi ukradne jeden fýrer nebo stranickosektářští kleptomani, to už zas není takový rozdíl.
          A řešení? Ať se každý postará sám o sebe: kdo je schopný a pilný, bude se mít dobře. A lenoch a lempl... To je svoboda.
          Kdo se sám o sebe postarat nemůže po fyzický nebo psychický handicap, tomu je třeba pomoci. To je humanita.
          • žeby nacisté nebo bolševici byli podnikatelé. Asi máš nějaké nové historicky převratné informace. Doporučuji navštívit historiky a správce státního archivu a obohatit je o tvé "převratné" poznatky.

            No klidně se můžeme postarat sami o sebe, to není problém, zrušíme celý stát a každý ať hospodaří a žije na vlastní triko ve svém domě a na svém pozemku. A neschopným chudákům dáme v rámci pomoci almužnu. Ovšem domníval jsem se, že člověk je tvor sociální a kolektivní a jako takový dospěl k závěru že nemá smysl samostatně hospodařit na svém oploceném pozemku izolovaném od ostatních ale lépe se mu bude žít v komunitách jako jsou vesnice města státy atd. kde bude mít s ostatními společnou obranu sociální zdravotní informační bezpečnostní a jiný systém. Izolovat se na samostatné oddělené domácnosti je dle mne návrat do pravěku. I tam žili lidé aspoň v malých tlupách a ne každý samostatně.
            • že se ceníš a prodáš za jednu koblihu a nemáš větší nároky.
            • Mnozí lidé jsou tvorové stádní. Stačí jim dát koblihu a dětem zmrzlinu a už jdou s bekotem na fýrerem.
  • Jak zareagovat na článek?
    Když tu, už při letmém pohledu, jasnou absolutní pitomost nepřečtu, tak mi budete vyčítat, že o tom nic nevím. Když to dočtu, tak budu zjevně naštván na hloupost rozvíjené myšlenky, násobené podivnými mentálními pochody autora.

    Takže si raději četbu odpustím. Koneckonců nemusím louskat každého pisálka, který je přinejmenším na houbičkách...
  • Celý tento článek je postaven na nesmyslné tezi, že všechno čeho si užíváme máme jako princ Charles zadarmo. Zkuste přestat tzv. makat, ano můžete žít, ale kolik z těch věcí co je tu vyjmenováno vám zůstane. Možná lékařská péče na záchranu života. Jinak bydlet nebude kde, majetek co máte ztratíte, voda nebude, jídlo nebude. Prostě novodobý kapitalizmus je naprosto stejný jako za králů, jenom technika se posunula dál a požadavky lidí jsou vyšší. A ano můžete se vyjádřit na internetu, což je k ničemu na změnu. Čili buď budete poddanými králů a makat na ně. A nebo budete jako dříve tuláci.
  • ne fakt si nežiju jako král ano mám vodu kdykoliv otočím kohoutkem jídla dostatek (avšak kvality podprůměrné), ale hlavně musím tvrdě makat mít dvě zaměstnání abych si tento "luxus" udržel navíc uvědomuji si že je to HLAVNĚ zásluha mých předků a jejich těžké dřiny, že to tu pro nás vybudovali mnoho věcí včetně bydlení je jen zásluha práce našich rodičů a prarodičů či praprarodičů!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit