Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jen na okraj: viděl jste někdy střevo obrácené naruby?
    Je vám jasná funkce sliznice?
  • Jednou za čas by spíše měl být půst - oganismus byl na něj trénován celou dobu vývoje druhu.
    Dřívější očista byla pak spojením očisty tělesné - půstu - a očisty duševní - meditace, modlitby.
    T.zv. detox je standardní módní náhražka, protože koupit si balení lahvované očisty je snadno realizovatelné, dokáže to každý. Postít se a strávit den meditací nebo modlitbou (a obětovat tomu třeba den ovolené nebo vynechat grilovačku) dokáží jen nemnozí a na druhé straně to nemá publicitu, protože to nepřinese žádný zisk výrobcům potravních a duchovních náhražek, naopak, způsobí to pokles HDP a tedy v důsledku sníží mezinárodní rating státu.
    _______________________
    Ostatně, i uvedený "tradiční" způsob "detoxikace" byl svého času módní, ovšem pouze mezi těmi, kteří si mohli dovolit odjet do Assamu a zaplatit si opravdového guru.
    Neznám nikoho, kdo by se nechal ubytovat například u trapistů a podřídil se třeba na týden jejich režimu, ale údajně taková možnost je a některé kláštery dokáží provozovat tuto zážitkovou turistiku, ale to je na jinou debatu...
  • Samozřejmě, že hodně záleží na tom, co jíme, ale i tak , jak říkám, jednou za čas by mohla být i detoace...
    Já osobně ji neprovádím, jen na ni nevidím nic špatného ALE - všeho s mírou... :-)
  • Nebylo by to lepší opačně, stravovat se zdravě celý rok a jednou za čes třeba zhřešit.
    Jaký to má smysl jednou za čas si propláchnout střeva a pak do sebe zase cpát ovar, škvarky, husí paštiku...
    *3*
    Dvacet let jsem bral léky na tlak (150/100), přešel jsem na zdravější stravu, (např. snídám ovesné vločky s ovocem) shodil 10 kilo nadváhy a tři roky neberu žádné léky (tlak 120/80, věk 57 let) *14*
    Jezte ostružiny, ale ne ty v plechovkách z obchodu, z vlastní zahrady.
    .Plody ostružin a malinoostružin, zejména tmavých odrůd – s tmavě fialovými až černými plody – obsahují vysokou hladinu bioflavonoidů s velkým antioxidačním účinkem, které mohou předcházet nádorovým a srdečním onemocněním, poškození volnými radikály (včetně oxidačního stárnutí buněk), zpomalují stařeckou degradaci mozku, pomáhají léčit zápal plic a jiné záněty, snižují následky ozáření a chemoterapie, působí detoxikačně a řadíme jej k látkám chránících játra(hepatoprotektivum). Chrání i zrak a další orgány před volnými radikály. Antioxidační účinek těchto léčivých rostlinných barviv (bioflavonoidů) se sčítá s antioxidačním účinkem vitamínu C a někdy s ním působí synergicky. Posilují se navzájem např. v rámci prevence nádorových a srdečních onemocnění a onemocnění dýchacích cest. Účinnost barviva se zachovává i konzervací a barvivo nemá nežádoucí vedlejší účinky. Maliny mají asi třetinu antioxidační síly ostružin. *3*
  • Špatné zažívání, pomalý tračník, nedostatečné vylučování toxinů trávicího traktu a pokožky, snížené funkce jater a ledvin přispívají ke zvýšené hladině toxicity. Ve špatně fungujícím trávicím traktu může docházet ke zvýšenému bujení bakterií a kvasinek, které způsobují kvašení nestrávených zbytků potravy a mění je v reaktivní sloučeniny.

    Proto jednou za čas detoxikace - ale nic se nemá přehánět...
  • Když chcete psát komentář, taky by bylo slušnější se podepsat. Když vám tam napíší jména
    nějakých vědců, k čemu vám to bude, znáte je snad osobně? *14*
    Ve zdravém těle se o detoxikaci starají ledviny a játra. Proto lidé s nefunkčními ledvinami chodí na dialýzu. Pro lidi s nefunkčním mozkem bohužel zatím žádná dialýza není. *3*
  • Když již chcete psát článek, tak by bylo slušné uvést jména všech těch vědců co píší, že detoxikace je škodlivá. A když v těle žádné škodliviny nejsou, tak proč lidé s nefunkčními ledvinami chodí na dialízu. A opravdu ve střevech totiž odpadní materiál nepřiléhá ke stěnám? To je jako od stěny izolován nějako energií? Než něco napíšete, tak trochu přemýšlejte.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit