Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bohatým bral a chudým dával = tak to je jen v pohádkách...

    U nás je realita jiná = chudým berou a bohatým dávají...
    • Proto volím Babiša...
  • Se Sralbotkou do Řecka, a nikdy jinak! *16*
    • Baiš vás tam všechny odveze.. protože on chce, jak říká správně česky..., všetko...
  • Levice není řešení. ani ta česká takzvaná pravice, která je taky jenom zamaskovaná levice. Řešením je minimální stát s minimálním úředním aparátem. Nezbytností je rozhodování pomocí referend. S minimálním státem se taky pojí minimální daně (za Rakouska bylo 10%) a zrušení dotací a přerozdělování.
    • K tomu si dovolím doplnit:
      Dělení na levici a pravici je nepřesné, skutečnost není dvoubarevná a už to vůbec neodpovídá tomu jak to vzniklo za francouzské revoluce koncem 18.století.

      Může být takové pojetí, že primární je občan a stát má tolik pravomocí, kolik mu občan udělí.Tomu se blíží USA. Druhé pojetí je takové, že primární je stát a občan má tolik práv, kolik mu stát (milostivě) udělí. Tomu se blíží CCCP.

      Pokud jde o referendum, to je samozřejmě demokratický nástroj. Jenomže to vyžaduje zodpovědné OBČANY, kteří si jsou vědomi své odpovědnosti, následků svého rozhodnutí, kteří se nechají uchlácholit falešnými sliby. A jak je to s našimi ovcany, to víme moc dobře.
      • Já jsem žil v USA rok a tam má stát těžkou převahu nad občanem, tedy pokud nejste miliardář a ještě k tomu Žid.
    • P.S.: Takzvané "politické strany", tak jak je dneska známe, jsou přežitkem z 19. století.
      Pokud bychom měli nějakých 76 okresů, tak z každého můžeme mít 1 přímo voleného poslance. 76 poslanců by byla komplet poslanecká sněmovna. Mandát by byl časově omezen na nějakou určitou dobu. V případě průšvihu by šlo konkrétního poslance odvolat, a to buďto "shora" - tak, že by se na tom dohodla většina ostatních poslanců, nebo "zdola" - referendem v poslancově okresu, kde by si lidé zvolili jiného reprezentanta.
      • Pěkné, ale je to bohužel jen sen.
        • Nesni, ale běž volit a vol, kroužkuj a pak toho svého poslance dus telefony, maily. A když neodpoví a nedělá, tak to zveřejni a najdi si sobě podobné a dejte mu jasně na srozuměnou, že když nezačne dělata to, co chcete vy, tak dostane přes hubu, pokud sám neodstoupí.
      • Samozřejmě to není dokonalé. Třeba pokud by nějakého poslance odvolat "shora", ale lidé z jeho okresu by nesouhlasili. Komu pak dát přednost? Ale nejsem politolog. Jenom tu píšu jak by mi to vyhovovalo.
        • Hlas lidu, hlas boží.
  • Nejsem politik ani finančník ale za posledních 25 let už jsem před volbami zaznamenal tolik populistických výkřiků že se nad takovými výroky ani nepozastavuji.Sobotka za posledních 20 let už předvedl jak dokáže nevinným běžným občanům zkomplikovat a dokonce zničit život,že u mně už je předvolební-persona non gráta-.V mém případě si nepřeji aby někdo spojoval mé sympatie s jeho jménem.Dle mého názoru je to lump,který si v ničem nezadá s Kalouskem a jemu podobných.
    • Souhlasím, velmi výstižné.
  • Bohatým brát a chudým dávat: Sobotka stáčí ČSSD doleva,... Nevím., proč se kdo diví. Vřdyť se dávno prohlašuje jako levicová strana. Chybou je, že si to i s KSCM jaksi uvědomuje až nyní....
  • Snad už nikdo alespoň trošku soudný nepochybuje, že pan Sobotka svádí krutý boj o křeslo a koryto. Co by dělal, kdyby o to přišel? Myslí-li tyto věci doopravdy, pak ať zdaní Bakalu, Krejčíře, Ritiga a jiné, kterých není málo. To bylo řečí ohledně Bakaly, i prezident Zeman vykřikoval,- najednou vše ztichlo a Bakala se kdesi směje... Snad už konečně pochopíme, že tuto sestavu v čele s komunisty je třeba poslat někam mimo sluneční soustavu. Nemyslím, že by se u nás nenašli normální a inteligentní lidé. Myslím, že bychom se měli více dívat do Polska, co se tam opravdu sděje a nepodléhat dezinformacím. Kdesi jsem slyšel, že prase kvičí, když mu berou koryto.
    • souhlasím.. včetně s Babišem.. protože Babiš je prospěchářský hlavoun.. za bolševika komunistou.. za kapitalismu dravým kapitalistů.. nic z přesvědčení... snad jenom peníze... kdo by z nás ale odolal *7*
  • Progresívní daně není nějaká vymyšlenina levičáků,to je nesmysl.Již od r.1989 do r.2007 fungovala velmi dobře.Daně zprznily až pravicové vlády Topolánka a Nečase.Z jakého důvodu jsme se dodnes nedozvěděli.Apropó-v říjnu tohoto roku budou volby do dolní komory.Nechť si lidé volí toho,kdo se jim jeví nejlépe.A když si zvolí pravici,budou mít pravici s východními daněmi.Teprve potom budou lidé spokojeni ?Je to nejen v nohách ,ale i v hlavě občanů.Co si zvolí,to budou mít.
    • Babiša...? jo...?
  • Je to k smíchu, nebo spíše k pláči. Dva mladí ekonomové Michal Pícl a Aleš Chmelař, které si pan premiér přitáhl na vládu, splnili úkol jako monetární ekonomové, tj. bez ohledu na rodiny pracujících rodičů vychovávajících děti v rodině. Pro jednotlivce se při dnes platném vzorci zdanění může zdát 50 000 korun měsíčně jako dolní hranice blahobytu. Pro rodiny s dětmi, které jen monetární ekonomové, právě jako pánové Pícl a Chmelař vůbec nevidí, je to při dnešním daňovém nezohlednění nákladů na výchovu dvou dětí v rodině jen balancování na hraně zadlužení. Tady není vůbec zapotřebí řešit zdanění jako takové. Tady je nezbytné řešit zdanění rodičů s ohledem na náklady výchovy dětí v rodině! Více v materiálu Sociálně ekonomická hlediska podpory rodin. Dostupné na adrese: slideplayer.cz/slide/2628016/
  • Znám jednoto ten má podobné heslo.
    Bohatým brát a chudým taky brát.


    Mají to i ve znaku, že bude líp.
    • A protože všichni kradou tak všem brát a sobě dávat, že ano. A pak bude líp. Někomu.
  • Souhlasím s progresivním zdaněním. To je v pořádku. Ale poprosil bych udělat sazebník jako v Německu nebo Dánsku, tedy podle těchto platových skupin. Takže progres začne až od 6-10 tisíc Eur. Pokud je u nás minimální mzda 4 € a v Německu 8,50 €, tak je něco špatně v té EU.
    Zatím EU pečuje jen o globální hráče a nejbohatší kapitalisty otevíráním hranic, obchodu se zbožím, surovinami a lidmi, ale pro lidi, kvůli kterým tu je, neudělala globálně nic. Všichni v EU si musíme vytírat pr-ele stejným hajzlpapírem, krájet maso na stejném prkénku, ale stejné platy nařízeny nejsou.
    Stávky, defenestrace, lidové soudy, věšet, střílet, konfiskovat, řezat a mlátit.
    • Doufám, že se toho dožiju, v člověku se to za ty roky nahromadilo a doslova to bublá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit