Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Víte, že severní Afrika mohla mít vody dostatek na mnoho staletí? Libyjský vůdce Kaddáfí nechal postavit obří vodní dílo, zahrnující gigantické čerpací stanice čerpající vodu z obrovských hlubinných vrtů a dálkové vodovody s rourami o průměru až čtyř metrů. Tohle vodní dílo mělo zásobovat vodou nejen Libyi, ale i okolní africké země. Tato stavba byla těsně před dokončením, když západ pod vylhanými záminkami (jako vždy) barbarsky napadl Libyi a rozmlátil to na padrť. Minimálně státy severní Afriky by se tím totiž staly méně závislými na libovůli západu. K tomu ještě Kaddáfí chtěl po západu vrátit dluhy z dodávek libyjské ropy (hlavně Francie dlužila Libyi stovky miliard dolarů). Když Kaddáfí ještě chtěl zavést jako oficiální platidlo na celém kontinentě africký dinár, podložený zlatem, jeho osud byl zpečetěn. Naši západní "spojenci" ho prostě zabili a zničili celou tu perlu Afriky, kde byl pořádek a všem lidem se tam pod "diktátorem" Kaddáfím žilo nesrovnatelně lépe než v Evropě nebo USA. 

  • O vodu je třeba PEČOVAT (ne bojovat) už dneska a u nás. 

    My jsme po hadrovém blázinci zdroje vody prodali do zahraničí a teď kroutíme v mnoha obcích nosem. jen hlupák si prodá vodu.

    Ale nejde jen o studny. pečovat o stabilitu vodních zdrojů v přírodě je jedna ze smysluplných činností na které by se mohli i naši kašpaři na politické scéně snad shodnout. 

  • KIMCID

    Hlavně nestrašit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit