Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zase nějaký chartistický historik se ozval. Církvi je potřeba nejenom nic nedávat, ale zabavit vše, co mají a za používání kostelů a klášterů jim napařit řádný nájem a hned by byl deficit státního rozpočtu nižší. Ježíš Kristus a Mistr Jan Hus kázali pod širým nebem, lidé seděli okolo a naslouchali. Ale tito nenažraní, zlodějští preláti se od feudalismu nezměnili!
    • Tak to je zatím to nejrozumější,co jsem za dlouhou dobu slyšel
  • Ne "demokracii", protože ta u nás zatím není, ale lidstvu obecně škodí jakákoliv církev a náboženství.
    Dokud lidé budou věřit na krávoviny, co káží "duchovní", tak mír a klid na světě NEBUDE.
    Fantasmagorizmus, co se káže v kostelích, je hodný rozboru psychiatrů a nikoliv to někomu podsouvat jako skutečnost.
    Veškerá náboženství jsou na úrovni pohádek pro děti a přesto se kvůli tomu vedou války.
    Ať si každý věří na co chce, ale DOMA. K tomu nejsou potřeba instituce typu církve a ještě jim za to platit.
    Je to zájmová skupina vyznávající nesmysly.
    • jo, ale co by potentáti církevní dělali, myslíte že by byli tak vykrmení???? Vždy%t se na ně podívejte... jeden tlustější než druhý.... no a protože |Vatikán musí různě po světě plTIT DRAHÉ NÁHRADY ZA SVÉ PEDOFILNÍ HODNOSTÁŘE tož peníze od nás se jim hodí....
      • Nařezat jim klackem a poslat na pole pracovat!
      • To je sice pravda, ale co nám je do toho? Ať si to vyberou od lidí, co na ty bludy věří.

        Jedna věc jsou bludy, co veškeré církve šíří a jiná věc je ta naše slavná "restituce".
        V podstatě zlodějna na druhou, díky osvobození od daně zisku za prodej a to i druhého prodávajícího, tedy spekulativního překupníka.
  • Říká se, že proti navrácení majetku a peněz jsou hlavně nevěřící v boha,ale to není pravda ! Oni už jsou proti tomu hodně i lidi co upřímně věří a dokonce toto považují za boží trest za odklon od desatera a víry , která už nemá se zásadami skutečného křesťanství hodně společného a je často víc účelovou a pokryteckou komedii, která má člověka srazit na kolena, aby byl poslušný a dělal co "páni" řeknou a za to mu dává možnost, aby každý týden šel člověk do zpovědnice, kde podá hlášení co kde, jak a kdo s kým... a je mu zase do příští neděle odpuštěno..Pokud se toto stane a začne se vracet majetek, tak lidi ne, že nebudou mít "pánbičkáře" jen neradi od té chvíle je budou často už i nenávidět .Země smrdí korunou kam se jen člověk podívá, peníze pro skutečně potřebné a záslužné nejsou, mimo cikány a různé podvodníky a chytráky... a v této zemi se bude rozdávat, jak v době hojnosti a velkého dostatku.
  • Církev svatá byla a je zločinecká mocenská organizace manipulující s lidmi, jejich majetky a většina soudných lidí ví, že tato organizace má na svědomí miliony mrtvých, upálených a umučených lidí !!! Tímto nenapadám věřící lidi, ať již věří v Krista Budhu, Alláha nebo posvátnou lípu. Diskutovat s hlupákem typu Kom.jsou zločinci-anonym, aliaz Petr anonym, je vážení pisatelé naprosto zbytečne. Je to obyčejný hloupý ignorant.

    víra je věcí každého člověka k tomu nepotřebuje preláty či kostely,dějiny po staletí ukázaly
    církve svou pravou tvář.teď to jen potvrdili.
    žrádlo,víno,prachy a sex a vy nám to zaplaťte a držte hubu.
    klér se probouzí a sápe se po moci a prachy jim k tomu dopomůžou
    • Asi tak. Kde blb, tam nebezpečno !!!
      • rhame říkáš že jsi blb ? Tak za to já ti nemůžu, už jses tak narodil.
  • Církev nikdy nic dobrého na světě neudělala,.Věřící nepotřebují církev,potřebují sami sebe,když jde církvy tak o ten majetek tak ať si ho koupí ,protože jim byl jen dlouhodobě zapůjčen a ani ten co mají nejsou schopni spravovat bez dotací státu a zbožných lidí
    • Pokud věřím v Boha nepotřebuji k tomu žádného prostředníka, víra v Boha je správná ale církev není k ničemu !!!!!
    • ... náboženství všeho druhu je jen vymyšlenost ... Arabové a Židé, jaký je u nich fyzický rozdíl, stejně jako Irové ... úplně stejní a různě nábožensky blbí ... a věříte v něco???
      Já ano! Největší lumpové z jiné galaxie byli vyhnání, naloženi do meziplanetárních lodí a posláni do vesmíru, aby se jich na domovské planetě zbavili ... Ejhle! Člověk na zemi! Ještě se museli sem, tam vrátit na mateřskou loď a dostali od posádky "Desatero slušného chování" ... a pokud nevěříte, tak se zeptejte Anglánů koho to vyvezli do Austrálie *1* *1* *1*
      Máme to v genech, pošlete nepřizpůsobivé do země původu *1* *1* *1* jako to dělají v EU, ve Francii *3* *3* *3*
  • Historik, který se zaměřuje na církevní problematiku, Jaroslav Šebek, není hitorik ale "fanatický a prodejný histerik"!
  • Poznámka k zmiňovanému plakátu ČSSD.
    Neviděl jsem církevní obřad včetně pohřbů ani veřejnosti volně přístupné "církevní" místo, kde by nebyl pytlíček, "ministrant" s košíčkem či talířkem, nebo pokladnička (třeba i s úklonou děkujícím černouškem). Na co asi? Čili plakát odpovídá skutečnosti.
    • Zajímalo by mne kolik se vyplatilo církevním hodnostárům na platechod války
  • Na úvod bych se zeptal, jak to vlastně je s tím vlastnictvím. Jeden tábor trvá na tom, že majetek církvím patřil a musí tedy být vrácen a velká část druhého tábora tvrdí, že ten majetek patřil státu a tudíž není co vracet. Kde je pravda?
    Pravda je zde: Současný majetek, kterým májí být vyřízeny církevní restituce patří daňovým poplatníkům, takže na obzoru další krádež. Zlo nejde řešit dalším zlem. Asi tak, jako by vám někdo ukradl auto, půjdete a ukradnete si jiné, ptám se? Jak to vidí právníci a policie? Toto je demokracie, ne toje DÉMONkracie v době, kdy není ne zdravotnictví, školství, tvoření pracovních příležitostí..
    • A co když je to tahle :Vláda se dohodla s církvemi ,že jim vrátí majetky a oni na oplátku odprodají lukrativní majetek firmám které podporují vládnoucí strany . Proto že se tu už nedá nic ukrást na vládních zakázkách , tak že vládnoucí strany budou mít zase sponzory .
      A vrácení peněz církvím co na to říct snad to že vládnoucí strany mají nové sponzory církve
      které nám budou zase kecat do života .
      A mi to zaplatíme .
      • Takže souhlasím, ale spi dál. O tomhle už tu diskutujeme a píšeme asi půl roku...jako o hlavním důvodu navracení majetku, který církvím nikdy nepatřil. No ono u soudů nám asi určitě neukáží, kdo již má zaregistrovány předkupní smlouvy na uvedený majetek, protože jim to nemá kdo nařídit a ti co by na to měli právo, tak to nenařídí, protože to dávno vědí a nemají zájem tyto informace poskytovat veřejnosti - ta se to doví, až po odkoupení. Církev přece nebude obdělávat pole, už jsi viděl nějakého flanďáka pracovat ??? Pardon, kdyby jich pár nemakalo u PTPáků v 50 letech, tak by se dalo říci, že na celém světě není jediný kněz, který by vzal do ruky nějaké pracovní náčiní...
    • dodatek: jedná se o peněžní záležitost, nemovitosti neřeším, tím ať se zajímá úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.
  • Aby nepřisly Rakušané,že byli vlastníky českých zemí,ty blbci nahoře by to odhlasovaly,samozdřejmě za nějakou úplatu. *12*.Buzny a ůchyláci to jsou jistě.
    • O tom, že tímto se velice chytře aspoň v některých případech prolomí časová hranice a umožní i tyhle podobné věci, naprosto vůbec nepochybuji. Přijdou další..jiné církve.. šlechta a pod.. a řeknou..když oni dostali my chceme taky ! To je jen takové oblbování obyvatelstva, že "prý ne..",ale pak už bude pozdě bycha honit..Tohle všechno jsou jen sliby chyby....a pak tůdle nůdle hloupí lidé co jste uvěřili !
      • Tak to změńme při volbách a volme KSČM,zkusme to,horší to být nemůže.Nebo před volbami vytáhnou lidé do ulic,doba k tomu zraje,
  • Katolická církev už měla být dávno prohlášena za zločineckou organizaci. Těch potoků krve, svévolně upalovaných kacířů a čarodějnic, mučení, prodávání odpustků, zkorumpovanost a zhýralost papežů a kardinálů. Podpora svatých dobyvačných válek. Hříchů že by se i ďábel pozvracel!
    • Přesně tak! Tyhle zločiny se ovšem lidem vůbec nepřipomínají, za to zlomek toho, co proti církvím udělali komunisté, máme od médií na talíři takřka denně. Není tedy spíše tohle neměření všem stejným metrem útokem na demokracií?
      Ono totiž vůbec nejde o to, kdo u které bandy zrovna je, ale jaký druh lidí se neustále dere k moci a touží parazitovat na druhých, včetně jejich lokajů - třeba i v podobě pravicově orientovaných historiků! Všichni jsou stejní a používají i stejnou argumentaci, když je někdo začne kritizovat!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit