Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 'Zaznamenává zdejší historii a píše si deníky, které budou později cenným pramenem informací o životě a zvycích zdejších kmenů. Ale především káže evangelium"
    .
    A právě kvůli tomu "Ale" ve druhé větě z toho nejsem nějak urvaný. Jinak dobré čtení, ale já nefandím "vývozu" jakéhokoliv náboženství kamkoliv. Je fakt, že nejsem přívržencem jakéhokoliv náboženství, ale kdo si k němu najde sám cestu, ať si věří v cokoliv, třeba v děravý hrneček s odlomeným ouškem. Ale jakmile takový člověk začne přesvědčovat ostatní o tom, že by měli věřit v to samé co on, tak by měli být ostatní ve střehu.
  • Že by se církev někdy někoho zastala? Že by církev byla nositelem vzdělanosti a kultury? Na to my čeští vlastenci a členové ksčm nikdy nepřistoupíme!
  • Všechno začalo na opačné straně zeměkoule. Český bratr David Zeisberger (1721 až 1808) spatřil světlo světa v českém Suchdole nad Odrou, a to v březnu roku 1721 za vlády Karla VI. Přestože rod Zeisbergerů hospodařil na suchdolském statku č. 115 po několik generací, využili jeho rodiče coby tajní nekatolíci možnosti odejít za náboženskou svobodou, a roku 1726 se tajně odstěhovali z Česka do saského Herrnhutu-Ochranova nedaleko Žitavy.
  • ... trochu kultúry pro pořádně dementní trosky: https://youtu.be/Vix0fmYLJHg
    • neměl by ses pepku místo hloupostí a ponocování připravovat do školy?
      • Pepek už se nemusí do školy připravovat, v sedmnácti letech byl vyřazen z druhé třídy poněvadž s knírkem a beďary už do tamního kolektivu nezapadal ;-)
  • ... milý článek, nic pro zdegenerovaný póvl, který "rozumí" pouze politice USA, Izraele a Česka :)))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit