Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Státní rozpočet musí odrážet situaci u obchodních partnerů v okolních státech a politiku centrální banky.

    A to je ta žába na prameni. Ten, kdo nejvíce poškozuje občany EU a tiskne pro vlády nekryté peníze, je Evropská centrální banka ECB se svou spřeženkyní ČNB. ECB je v tomto směru velmi progresivní:

    ... evropská ekonomika výrazně zpomaluje. Ostatně globální taky. Některé ekonomiky už přímo klesají. Takže centrální banky uvažují, jak jim pomoct. ...V Evropě se proto mluví o tom, že ECB opět sníží své úrokové sazby. ... Už dneska je základní úroková sazba ECB mínus 0,4 %. A očekává se, že do konce roku poklesne až na mínus 0,6 %. To samo o sobě ale asi nebude stačit k odvrácení recese, takže se uvažuje o tom, že se centrální banka vrátí k takzvanému Programu nákupu dluhopisů. Lidově řečeno: k tisknutí nekrytých peněz... viz Bankéři k soudu

  • Tohle je neodpornější pornografie, kterou lze vůbec najít na netu.
  • vanhorne
    Nad družstevním lánem, vrána krákorá, v poli rozoraném Alenka orá.
  • Kalousek nejlepší ekonom u nás

    • Pavel.Jegl

      Psal tady někdo o Kaldovi? Nepopletl jste to, Mr. Varnhorn? Nediskutujete k jinému tématu?

      • vanhorne

        "Nediskutujete k jinému tématu?"

        Ne ne, to jenom ta svarna traktoristka mi pripomnela moji tetu Majdalenku. V STS ji rikali Majdazetka, protoze rajtovala na Zetor-35. Ta bohuzel neumela vyoravat nic jineho nez repu a brambory, ale jednou se ji podarilo vyorat stary panzerfaust a tim se stala na chvilku take slavnou. Kdo psal o Kaldovi a kdo je Kalda?

        • Pavel.Jegl

          Promiňte, Mr. Vanhorne, přehlédl jsem se, má replika byla určena panu Minarovi st.

          Kalda je Kalousek, o kterém pan Minar psal.

          Vaše verše jsou skvostné, stejně jako ten příběh s panzerfaustem. Už dlouho tady nikdo nerýmoval. Myslím, že od dob Karla Hynka Máchy.



          • vanhorne

            Mr.Jegl, nic se nestalo, no need to apologize not at all.

            Kalda Kalousek to mne nenapadlo, kalous pro Kalouska to uz jsem tady videl. A ty verse jsou z nejake stare zapomenute pisnicky, akorat misto Alenka, tam je nikdo nebo zadny neora. Prihoda s tim panzerfaustem diky prozretelnosti nebo nejake jine entity, neskoncila pro nasi rodinu tragicky. Je to ale neco tak neuveritelneho, ze kdybych to tady popsal asi nikdo by tomu veril.

  • Schillerová soustavně potvrzuje, že finanční zdroje jsou. Zdá se mi, že Kalouska, který zatnul do futra státní kasy největší sekeru, už nikdo nepřekoná. Schillerová a spol. by měli začít hledat finanční rezervy v jednotlivých resortech, třeba resort školství mi připomíná bezednou černou díru, do které ze stání kasy padají miliardy. Zejména inkluzívní šílenství je vysoce módní záležitostí. 
  • zatím rozpočet brakuje zbytečný senát a Středula který by chtěl všechno,protože má stále málo,ale aby pracoval a nenechal se živit to jej nezajímá.Štěch a Středula to jsou ti praví odboráři.Ještě že mezi takovými nejsem.

    • Pavel.Jegl

      Pro
      srovnání:

      Senát
      (aniž bych se chtěl zastávat jeho existence) vyjde ročně na 600 milionů
      korun. 

      Slevy
      na jízdném stojí cca šest miliard ročně. K tomu si můžete připočíst ztráty
      v ekonomice (na HDP) způsobené tím, že někteří studenti ztratili motivaci,
      aby si přivydělávali, a některé vesnické koloniály zkrachovaly, protože důchodci
      jezdí za hubičku nakupovat do měst – do nákupních center.

      • Uvádíte-li čísla, potom by mě velmi zajímalo:

        1) Kolik studentů ztratilo motivaci přivydělávat si kvůli slevě na jízdném? Tvrdím, že žádný.

        2) Kolik vesnických obchodů (koloniály zanikly se zánikem dovozu zboží z kolonií) zkrachovalo z vámi udávaného důvodu? Tvrdím, že žádný. Ono využití dotované dopravy na vesnici záleží na dopravní obslužnosti - spoje do města v 04:50, 07:00 a 11:00 a zpět ve 12:50, 14:50 a 17:00 nejsou pro daný účel ty nejvhodnější. Odhaduji, že s životem na vesnici s necelými 500 obyvateli mám řádově delší zkušenosti, než vy. Včetně projednávání dopravní obslužnosti se sousedními obcemi a dopravci.

        Dále si troufnu tvrdit, že pokud vesnický obchod zkrachuje a zákazníci jezdí nakupovat jinam, HDP vzroste.

        Dále si troufnu tvrdit, že při zkoumání vesnických "koloniálů" jste účelově abstrahoval existenci maoobchodních sítí, za všechny zde stojiž Hruška.

        Pozn.: Výše uvedená fakta nic nemění na tom, že výše uvedené slevy jsou nesmyslné a škodlivé. 

        • Pavel.Jegl

          Vycházím z poznatků Asociace českého tradičního obchodu a ze situace na Hradecku, kde se zvýšily tržby v nákupních centrech v HK a kde je patrný nárůst nákupní turistiky. Vaše zkušenosti vám, Filie, neberu, mohou být odlišné.


          • Vy jste z materiálů Asociace českého tradičního obchodu a ze situace na Hradecku, kde se zvýšily tržby v nákupních centrech v HK, skutečně dokázal extrahovat validní statistická data o vlivu slev v dopravě a očistit je o vliv zvýšených důchodů a vyšších mezd?

            Jaký aparát jste použil, mohu-li být tak smělý?

    • Základem svobody a demokracie je dělba moci. Z toho pohledu je větší zárukou obou hodnot dvoukomorový parlament. Pokud to autor příspěvku nechápe, měl by si zopakovat občanskou nauku pro ZŠ. K plýtvání dochází jinde: přebujelý úřednický aparát tzv. "státní správy", financování hradní smečky MANchána...

      • Nesvéprávní jedinci neschopní svobodně, zodpovědně a kvalifikovaně o sobě rozhodovat si mohou Senát nastěhovat k sobě domů a živit ho a nechat ho řídit svůj život. Nikdo jim nebrání. A pokud by jim jeden Senát nestačil, můžou si založit a živit třeba i třetí a čtvrtou komoru, třeba sněmovnu Lordů nebo Kongres, Dumu. Čím více pruhů tom více Adidas čím více komor tím více "demokracie"......😉 ovšem pamatujme že i muslim může mít pouze tolik manželek kolik zvládne uživit. Takže nesvéprávný jedinec se musí uskrovnit a více pracovat aby své oblíbené příživníky a pány zvládl dotovat a nežebral u jiných svobodných svéprávných zodpovědných jedinců o charitativní pomoc a sponzoring pro své parazity, o které svobodní svéprávní jedinci nemají zájem.....

        • Nesvéprávní jedinci potřebují někoho, kdo za ně rozhodne, řekne jim co a jak mají dělat a když budou hodní, tak jim dá třeba koblihu.

          Je otázkou, jestli má být pouze jedna komora volených zástupců anebo jestli má být rozdělena na dvě komory, v našem případě na poslaneckou sněmovnu a senát. Druhý případ více zaručuje dělbu moci a je tedy větší zárukou demokracie. 

          Jsou ovšem nesamostatní jedinci, kteří nedokáží vyhodnotit fakta a podle toho se sami rozhodnout.Ti potřebují, aby jim někdo řekl co a jak mají dělat a je jedno jak se ten někdo nazývá, jestli je to náčelník kmene, král, císař, Führer, vožď...

          • A právě ti nesvéprávní jedinci kteří potřebují aby o nich rozhodovalo co nejvíc "kvalifikovaných" příživů si mohou svobodně tyto "rozumbrady" nastěhovat k sobě domů. NIKDO JIM NEBRÁNÍ!!!!  Můžou demogratycky dělit moc nad svou osobou mezi jednu komoru, dvě komory tři komory nebo třeba deset komor (budou mít tak desetkrát více demogracyje). Jestli jim ty komory slíbí koblihu nebo jim jen nakukají nějaké plané sliby a nevymahatelné nekontrolovatelné žvásty je už soukromá věc oněch nesvéprávných jedinců ať si dělají co chtějí jen ať nevnucují svou neschopnost a své bludy svéprávným svobodným jedincům kteří koblihu ani plané kecy nepotřebují.

  • Je takové lidové rčení.Prý "z ho.en provaz neupleteš".A ejhle pikolík, tady redaktorskému se to podařilo.Proplete se pár čísel, zažongluje se slovíčky a článek  o ničem je na světě.Že se třeba nerozpomene, jak  ODSáci rajtovali na našich kapsách když vymysleli zlodějské kouzlo "úsporné balíčky".Chudým se bralo-bohatým se dávalo.A ještě se mlaskalo.Nebo jak Sobotka, když ministroval provedl několik finančních kotrmelců.Jakože máme peníze, máme peníze na všechno - a najednou nejsou penízky! Musíme brutálně šetřit.Ale to by bylo třeba mít zdroje. A když už jsou, tak není vůle.A když je obojí, tak venku prší.

    • Pavel.Jegl

      Jakápak čísla se vám proplétají, okoune říční? Mohu vám je vysvětlit.

  • Jo za Kalouska bylo líp 

    • vanhorne

      "Jo za Kalouska bylo líp"

      Bylo nebylo, ale Bude Lip.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit