Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pár poznámek: 

    Proč musí být BAME (mimochodem krásný newspeak), proč to nemůže být bílá Britka? Proč je tu vůbec možnost, byla černoška? 

    Římská a Byzantinská šlechta byla vždy bílá. A Ciri je vždy jasně popisována jako běloška.

    Jestli adaptace nebude věrná, nemám zájem. To si raději přečtu knihy. Mimochodem věrná adaptace u Hry o trůny fungovala výborně. 

    "Social Justice Warriors" tvrdí: Obsazení nebílé postavy bělošským hercem je rasismus. Obsazení bílé postavy nebílou dělá film lepší (nějak). Nebílá postava dělá film lepší. Tenhle "správný" rasismus mě neskutečně vytáčí.

  • jenda84

    ještě větička na závěr - buďme skutečně rádi, že skvosty jako Pán Prstenů byly natočeny dávno před touhle nemocnou dekádou.. jak by asi vypadal černý Bilbo Pytlík nebo černý Gandalf raději nedomyslet :-) :-) 

  • TheGGG

    černoch hraje Rolanda musíme se tvářit že to je ok, černoch hraje Heimdala musíme se tvářit že to je ok, černoška hraje Star Fire musíme se tvářit že to je ok, černoch hraje Zoda musíme se tvářit že to je ok, černoši se cpou do filmu z druhé světové války mezi 101st výsadkáře kde prostě černoši nesloužili musíme se tvářit že to je ok, černoška (asiatka) má hrát ciri musíme se tvářit že to je ok, spekuluje se nad černoškým obsazením pro supermana a bonda nesmíme dle SJW sluníčkových anti-white soiboi pisálků říct půl slova... jen navrhněte na netu, že by Bladea nebo Black Panthera měl hrát běloch a utlučou vás k nepoznání budete nácek, rasista, bílý xenofob, fuj fuj white men... to je holt dvojí metr dnešní doby. Naštěstí se i na netu našla spusta rozumných ne-bělochů, kteří casting PoC herečky do role Ciri odsuzují... hyperkorektní pomatenci jsou hlasití, ale jsou v menšině... filmy, hry, seriály co se snažili o race/gender swap téměř vždy propadli... DÍKY BOHU, ŽE MLČÍCÍ VĚTŠINA SE POŘÁD JEŠTĚ UMÍ NAŠTVAT 

    • Tercais

      Tilda Swifton hraje tibeťanku, je to OK. Hermiona je bílá, i když knihy silně naznačovaly že je POC, je to OK. Po****nej Ježíš je běloch a je to OK (než se začnete udivovat, vzpoměňte si, že Ježíš se narodil na středním východě, takže byl těžko běloch, žejo)... White-washing, a jeho protipól, dosazování POC do rolí které stereotypicky patří bělochům tu bylo, je a bude. S černým Rolandem jsem problém nikdy neměla, stejně tak do kina klíďo půjdu i na černýho Bonda a upřímně, Heimdall byl obsazen (a ztvárněn) tak perfektně, že mi až doteď nedocvaklo, že by (pravda), měl spíš být bílej.... 

      • gagun

        Jak ty víš úplné prd :D :D :D :D 

        Hermiona- "Hermionin bílý obličej vykukoval zpoza stromu! úryvek z knihy. 

        Ježíš nebyl tmavé barvy- naopak byl dosti světlý typ, byl příbuzný krále Davida a ten byl tak bílej, že se o tom i Bible několikrát zmiňuje. 


        Problém není u postav jako Heimdall, ale u těch kde změna rasy mění celý příběh, zápletku a tím i děj. :) 

        • Tercais

          Otázka je, jestli byl v originále bílý obličej, nebo bledý obličej, protože i černoch může strachy zblednout... ale jinak bylo celých sedm knih- husté, rozčepýřené vlasy (já si vždycky představila černošské háro), velké přední zuby s předkusem (taky vzhledový rys, který často-ikdyž ne výlučně- vidíte u černých žen), navíc její extrémně silná reakce, když zjistila že domácí skřítci jsou v podstatě otroci... to vše mluví pro to, že byla POC... 

      • TheGGG

        a BTW: černoši si ježíše vykreslují jako osobu s kompletně tmavou pletí, což je taky naprosto mimo...

      • Ježíš by podle všeho měl být žid tedy semita což znamená běloch. Ano sice to téměř jistě nebyl modrooký blonďák a měl pravděpodobně trošku snědší kůži než je obvyklé ve střední/severní/západní Evropě, to ale neznamená, že to není běloch.

      • TheGGG

        špatně, hermiona nikdy nebyla PoC v knížkách, to rowlingová dodatečně předělala v muzikálu, doporučuji přečíst znova... Swiftonová hrála tibeťanku ne kvůli whitewashingu, ale kvůli politice, protože nechtěli urazit čínskou vládu a diváky tibetsky působící postavou (protože hollywood míří na čínu). A mimochodem byli to číňani kdo odstraňovali toho černoškýho herce v nových Star wars z plakátů, to ovšem nikdo o rasismu nic nekřičel. Dopororučuji také přečíst nějaké zahraniční recenze... bílí SJW tam naprosto otevřeně hodnocení filmů, her, knížek atd staví na tom, kolik PoC postav je v ději či dokonce kolik PoC postav se na např. tvorbě hry podílelo. A na každý případ whitewashingu najdu deset případů blackwashingu... naštěstí se na YT našli i rozumní PoC youtubeři, diskutéři, kteří nebělošskou ciri odsoudili a dle vše netflix od tohoto záměru ustoupí... pokud chtějí v ději witchera černošskou postavu, mohou klidně napsat nějaký nový charakter cestovatele, obchodníka ze zerrikanie či co... nikdo nebude mít problém. Předělat ciri je naprosto mimo už jen kvůli jejímu rodokmenu... to by pak museli měnit celé lore a národy. 

  • když mohl bubu sedět v Bílém domě , tak může bubu být i popelavou blondýnou...bubu tady , bubu tam , všude kam se podívám...dokonce i v českém parlamentě....tak co se divíte..za pár let budou zakázaní i psi a kočky bílé barvy , aby se náhodou bubu necítil méněcený....a vyhubíme lední medvědy a místo hrdliček budou jen vrány...dobře nám tak..nejsme na sebe hrdí , tak vychcípáme a bude to tady samej bubu a bububu
  • hanz
    Doufám se brzy dočkáme doby kdy bude hrát Dr. Martina Luthera Kinga modrooký blonďák , těším se  co se potom bude dít v nig** komunitě...…..
  • Až se jednou černoši zmohou na vyrobení takové hry, tak ať si za koho chtějí dosadí klidně i sebe sami. Ale dokud mají IQ tykve, jsou líní a jen řvou o rasismu, tak nemají nárok. Hezký bílý den všem.😈

  • Pan autor si očividně nezjistil dost informací o tomto tématu. Otec Ciri je Duny, později zjistíme, že se doopravdy jmenuje Emhyr (vládce Nilfgaardu). Nilfgaard je vytvořen nejpravděpodobněji podle Německa. Je pár zemí patříci pod Nilfgaard jako Toussaint, který je nejspíš vytvořen podle předlohy Francie a Itálie (ve hře). Jediná země, která má obyvatele tmavé pleti je Zerikánie o Ofier. Ciri nemá předky z těchto dvou zemí. Změna její pleti by vyžadovala změnu dvou národu, tedy Nilfgaardu a Cintry (kterou autor zmínil).

    Jo a Nilfgaard sousedí se Severními královstvími. Řekla bych, že je zvláštní mít na jedné straně hranic lidi s bílou barvou kůže a na druhé lidi s tmavou barvou kůže. Takhle to nefunguje v reálu, že?! To by jsme od základů museli změnit historii celého světa, ve kterém zaklínač funguje.

  • Vender

    Jasně a co kdyby se natočili třeba Kořeny s bílými otroky nebo pád 3. říše s černým Hitlerem, z toho by se pos****  asi všichni že?  Ať už je to podle knihy, nebo skutečnosti mělo by se všechno co nejvíc blížit původním popisům, jinak to pro ty kteří knihu četli bude vždycky další mínus. Třeba jí vybělí a bude to albín černoška, uvidíme jak to dopadne ;) 

  • Nalimst

    Vzhledem k tomu, jak rychle západní civilizace hloupne bych se už nedivil ani tomu, kdyby Žižku hrál černoch:):) Dřív jsem to neřešil, ale poslední léta je snaha o ideologickou manipulaci naprosto zoufalá. V každém západním dětském filmu jsou černoši hodní a běloši ti zlí - přesný opak skutečného světa.

    Nejde o žádný rasismus, jde o to, že filmaři uměle vytváří dojem, že etnika z Afriky i jiných částí světa jsou vzor morálky a slušnosti, zatímco běloši jsou vždycky nemorální podrazáci... Co na tom, že prakticky čistě bělošské populace, ale třeba i Asijské mají velmi nízkou míru kriminality a vysokou životní úroveň, zatímco čistě černošské nebo Arabské jsou přesným opakem - bída a kriminalita je v nich bezprecedentní. Zde mají opět západní ideologové připravenu universální lež - kriminalitu plodí bída... Jenže ve skutečnosti je to přesně naopak - kriminalita, neúcta k zákonům a lidskému životu plodí bídu. Bída a násilí je přímým důsledkem mentality a chování většiny obyvatelstva!!!

    Statisticky je to proto přesně naopak a pravděpodobnost, že narazíte na barevného kriminálníka je mnohonásobně větší, než na bílého. Asiaty nepočítám, v zemích, kde nevládne islám jsou to stejně slušní lidé jako my. Mě žádný stupidní film nepřesvědčí, že bych jim měl důvěřovat a stýkat se s nimi, ale na dětský mozek to má velmi špatný vliv, neboť postavy a charaktery barevných herců jsou naprosto opačné, než je to v reálném životě a děti tomu mohou uvěřit a v dospělosti na to doplatit.

    Většina filmů jsou samozřejmě vymyšlené příběhy - pohádky, nicméně i vymyšlené příběhy by měly odrážet realitu, aby nevytvářely u dětí zkreslené představy. Korektnost došla už do takové obludnosti, že česká počítačová hra, na které spolupracovalo několik historiků aby věrně odrážela poměry v Českém království ve středověku byla označena jako rasistická, protože v ní nejsou černoši, Asiaté, Hispánci a bůh ví kdo ještě... a křiklounům nestačilo vysvětlení že zde v té době žádní černoši nežili - otroky jsme si totiž jako jedna z mála zemí na světě nikdy nedováželi!!! Tak zdeformujeme počítačové hry a pak i učebnice a možná se dočkáme adaptace Johanky z Arku, kterou bude hrát zbožná černoška. To už je doslova zvrhlost a je to stejně stupidní, jako by černošského krále odněkud z Afriky hrál běloch a za zvuků bubnů křepčil okolo ohně s oštěpem v ruce...

    Když přejdete tyhle výplody korektnosti bez komentáře, velmi pravděpodobně budou mít v dospělosti vaše děti problém, až budou konfrontováni s realitou, která je na hony vzdálená filmovým ideálům, jak by měl svět vypadat... On tak bohužel nevypadá a vypadat nebude a děti by měly být připravené na realitu, nebudou žít v pohádce o hodných černoušcích:)

  • Prostě tma je vsude kolem.Je to špatně a tím pádem budou národy hloupější a hloupější😠

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit