Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Že lidé chodí do práce jenom proto, aby uživili rodinu a ne proto, že je práce baví, tak to jsi objevil druhou "Ameriku"??? Přečti si něco od Marxe a dovíš se tam, že námezdní práce je prostě "prodejem pracovní síly", jejíž cenou je hodnota prostředků, nutných k obživě pracovníka a jeho rodiny. Tedy osobnost člověka je degradována pouze na pracovní sílu, tedy zboží, jako každé jiné, pouze s tím rozdílem, že se jedná o jediné hodnototvorné zboží. Veškeré ostatní zboží už je pouze spotřební. Ale nechme Marxe, jenom neudivuj lid svými dávno objevenými "objevy". Lidé tedy vždy budou mít rádi pouze práci, která přináší plnou hodnotu jen jim samotným a nebudou mít rádi práci, z níž je její hodnota např. z poloviny odcizena kapitalistou...Státně monopolní kapitalismus, praktikovaný jako socializmus také odcizil dělníkům část výsledků jejich práce, ale na rozdíl od kapitalistů je použil jako (kromě investic, ovšem ) k "solidaritě" - např. bezplatné zdravotnictví, školství, léky, jesle, mateřské školy, rekreace, levné potraviny, levné byty, stavební příspěvky, atd. , všechno snad nebudeme jmenovat. A přitom nepotřeboval zadlužovat stát, ani občany. A tak byl "socializmus "trnem v oku západu", ale hlavně pak chyběl kapitalismu jako další spotřebitel. Jinak by dnešní krize proběhla počátkem 90 let minulého století.. A lidé uvěřili lžím, a nyní je pozdě...vrátit se zpěz nyní nelze, podmínky to nedovolují. Ale je třeba začít znovu bojovat za právo na práci, které si lidé v listopadu s jásotem nechali zrušit z ústavy (neplést si právo na práci s právem pracovat), a za další práva. Podud to lidé neučiní, budou brzy nuceni bojovat i za právo volební...kapitalismus se již chystá volby zrušit - není to utopie, pozor !!!
  • Hlavně ten autor toho článku
  • Asi toho vědí v Haiti a Somálsku o štěstí víc než my.My umíme hodně závidět
  • Nejseš náhodou ten provokatér Honza 666 a jemu podobní ?
  • ... a ty víš, že ten příští bude lepší :))))))))))))
  • Nemůžou být šťastní když zjistili že tento systém je podstatně horší než minulý.
  • Tady nejde o původní profesi ale o to, že kradou. a nechají se manipulovat. A já osobně ctím pořádnéhořemeslníka víc jak nešikovného lékaře nebo profesora.
  • ... včera jsi dobře zapařil, že :)
  • Myslím, že lidi nemůžou být šťastní. Ekonomický stav na to nemá moc vliv. Cikánský teror, mlácení dětí, zneužívání dávek to člověku zkazí náladu.
    Lze to obecně nazvat cikánský teror, v podstatě nás šikanují a tyhle problémy člověku na klidu nepřidají. Třeba já mám strach, že mě přepadne cikán, třeba ho v seboobraně zastřelím a půjdu seďet. Nebo ho nezastřelím a už nepůjdu vůbec nikam, protože budu mrtvej.
    No a z toho mám mít pocit štěstí???
    A antikomunistický keci se můžou všichni odpustit, za komunistů cikáni nemohli dělat dusno
  • Já žila za komoušů a i nyní.Nerozumím politice a proto,vše co se děje posuzuji z toho,jak se mi žilo za komoušů a teď.Za komoušů,jsem se cítila jako BLB a pořád jsem chtěla něco více pro sebe a své děti.Smála jsem se tomu,jak nám říkali,co je to kapitalismus a nevěřila jsem,že by to mohla být pravda.Lidi vydírání strachem o práci,strachem před zločinci,kteří v pohodě chodí mezi námi beze strachu,že by je někdo chytil,natož odsoudil,strachem,že přijdou o bydlení a zůstanou na ulici.Strachem,že mi zaměstnavatel bude v pohodě snižovat plat a vláda to bude posvěcovat.Fakt jsem se smála,že někdo by toto dovolil.Já BLB štěrchala a dostala,jsem co jsem chtěla - přesně to,před čím nás varovali!!Teď jsem otrok vlády,zaměstnmavatele a ty mně mohou kdykoliv zničit.Nejen mně,ale i celou mou rodinu.
    PŘIZNÁVÁM UDĚLALA JSEM CHYBU!!!Nyní budu volit zpět KOMUNISTY!!!
  • Je to jedno,jestli je to červené,nebo modré,problem je někde jinde a to v systému a lidech.Lide nechodí do práce proto,protože je to baví,ale proto,že musí,aby uživili rodinu a papaláši a poslanci,aby si nahrabali a to je špatně.Je jedno,kdo bude ve vládě,ale ten kdo bude myslet trochu jinak,dělat pro lidi motivační,ekologický a osvětový svět,něco se změní,je to jen začátek změn,které musí přijít.Je hodně práce před náma,je třeba zjistit,co je a co není dobré a optimálni,určit jasné zakony,aby se nedalo kličkovat,ochrana nevinných a odškodnění poškozených,pracovní místa slušně placená,aby člověk žil slušně a né jak teď,kdy nemají dovolání,cíti bezmoc a pak vykrádají banky,spachají sebevraždy.Tento svět je již odepsaný a je třeba vytvořit nový.
  • Ty asi nebudeš spisovatel, žee :)
  • Jen tak pro zajímavost - v padesátých letech jsme se smáli, že ředitelem fabriky se stal nevyučený fasádník, kulturu ve městě řídil bývalý holič atd. Co k tomu říci dnes ? Je to podezřele zajímavé. NAŠE VLÁDA :
    Ministr- financí CHEMIK; - obrany NEVOJÁK (ARCHIVÁŘ) ;
    - práce a soc. věcí MULTIMILIONÁŘ a PODNIKATEL ; - zemědělství HASIČ ;
    - průmyslu a obchodu LÉKAŘ ; - školství BACHAŘ (už je krátce mimo) ;
    - vnitra TAXIKÁŘ ; - zahraničí HAJNÝ ;
    - kultury DRUŽINÁŘKA ; - dopravy SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK
    Tomuto spolku šéfuje předseda fakultního výboru SSM, vedoucí BSP, SČSP a kandidát KSČ.
  • Jaké je počasí v Pchjongjangu?
  • To se mi snad zdá, ani jeden z vás ten článek snad ani nečetl. Moc mně to ale neudivuje, vy komančové prostě melete pořád svou, ať se jedná o jakýkoliv článek.
    Jen pro vaši informaci, tenhle je o tom, že jsme na tom v porovnání s ostatními relativně dobře a není důvod mít depku. Teprve až se vy komančové a socani dostanete ke korytům tak to začne být vážný důvod k depresi. Ale zdaleka nejparadoxnější na tom všem je, že nejvíc na ty komančský reformy (které určitě přijdou...) doplatíte vy sami. Samozřejmě, že si to nepřiznáte a zase budete házet špínu na ostatní. Tak jako v těch předchozích příspěvcích. Jen tak pro vaši informaci to byli komančové, co nás za těch 40 let blahovlády zruinovali.
    Do Severní Korei s váma - a nebo na Měsíc...
  • Kolik paseš ovcí?
  • Napadlo někomu, kdo je zde největší trotl? Autor článku a jeho titulku :))))))
  • Něco k věci?
  • Děkuji za kompliment, že ti vadím. Duševním chudákům budu vadit vždy :) Mysli si dál, že píšeš k věci. Vedle tebe vynikne i smrad gema.
  • Víš, jaký je komunista mezi nima? Píše tlachy jako ty :)))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit