Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To je demokracie. Všichni to chtěli, tak to mají.

  • Jeden můj známý otevíral restauraci. Po dvanácti dnech dostal dopis, že se mu vyměřuje pokuta 10 560,-Kč za neplacení poplatků za televizi!!! Vůbec žádnou televizi v lokále neměl. když se ohradil, tak mu bylo řečeno, že pokud má v objektu udělané rozvody elektřiny, má se podle zákona za to, že tam může provozovat i TV a tudíž má povinnost koncesionářské poplatky do deseti dnů zaplatit.

    Paradoxy dnešní doby. 

  • A je to naprosto správně pane Janáku. Dítě jako nesvéprávný subjekt nemůže disponovat schopností uzavírat smlouvy a nést z nich plynoucí následky. 

    Jenže exkutorské a vymáhací hyeny si najdou vždycky nějakou skulinku. Na jejich mercedesy si musí nějak vydělat.

    Před nějakým časem sousedila moje kancelář s firmou nabízející nebankovní úvěry.

    Kolem 17:00 vplula pravidelně do kanceláře "madam" a zašveholila na své úřednice "Tak co, děvčata, kolik lidí jsme dnes připravili o střechu nad hlavou?" V komunálních volbách tvář jedné z pravicových parlamentních stran. Dnes paní radní. 

    Co víc? 

  • Dítě není způsobilé k právním úkonům, proto se v právním státě pochopitelně nemůže zadlužovat a upadat do spárů exekutorských hyen. Dítě je jen bezbranné a zaslouží si naši ochranu a maximální pozornost a péči. Kdo se snaží jako pijavice sát z dítěte jakési finanční dluhy, je zločinec. Do patnácti let je člověk nezadlužitelný.
  • Je na odboru sociálních věcí příslušné samosprávy, aby tyto "děti" umístil do ústavu sociální péče (dříve "Pasťák"), pokuď na ně rodina nestačí.

    Ovšem - to by nesměly existovat různé nevládní organisace, které účelnost těchto opatření zpochybňují. 

  • Ovšem v extrémních případech by se mohlo stát, že vám vaše dítě bude vědomě způsobovat takové škody, že zruinuje vaši rodinu.Vy samozřejmě nesmíte použít tělesné tresty, takže jedinou možností je mu to "vysvětlovat" a jistě víte, jak moc rády si nechávají rodiči něco vysvětlovat děti ve věku 13-15 let.

    Nebo nevím o jiných možnostech výchovy. jistě. Můžete něco zakázat, ale když to nebude respektovat?

    Já naštěstí nikdy takové problémy se svými dětmi neměl a o jejich pubewrtě jsme ani nevěděli. Ale přesto si dovedeu představit, že v jiných rodinách to můlže být a také je zcela jinak.

    A nemůžete z toho obviňovat púouze rodiče, že děti špatně vychovali. Tak jednoduché to není. Genetický základ je silnější, než výchova.

    Takže jakou pak mají rodiče další možnost? Nechat své děti zavřít do děcáku. Pomocí soudního rozhodnutí? Nevím, jak to je.



  • Za chování jedinců pod 15 let věku nese (resp. měl by nést) odpovědnost jejich zákonný zástupce - v první řadě rodič, vychovatel v dětském domově, či podobné instituci, personál dětských oddělení nemocnic a pod.

    Vládní návrh úpravy zákona, přijatý v minulém týdnu, toto (konečně) akcentuje. 

  • " Pokud je dítě žalováno o zaplacení několikatisícových částek, soudce to nemůže vzít jen mechanicky a formálně podle zákona stejně, jako kdyby na straně žalované byl dospělý. Musí se na to podívat optikou nejlepšího zájmu dítěte a musí uvážit třeba to, jestli se dítě do situace dostalo vlastním zaviněním"

    .

    Tak to tedy ne! Soudce je právě od toho, aby rozhodoval podle zákona. Ne aby si zákony vykládal tak, jak se mu hodí. ono i takto je spousta soudních kauz, kdy nadřízené soudy mají naprosto jiný pohled na kauzu projednanou a rozhodnutou u jiného soudu. Paní Šímová toto zřejmě nepochopila systém, který máme v ČR zaveden, tzn. že existuje moc zákonodárná, výkonná a soudní a byla by ráda, kdyby ta soudní, přehlížela tu zákonodárnou. Ne, takto to opravdu nelze. I špatný zákon je platná zákon a soudce nemá jinou možnost, než se jím řídit (naštěstí, protože "špatný zákon" by mohl být každý, pro kterého nebude rozhodnuto v soudní síni kladně).


    Takže jedinou možností je požadovat po moci zákonodárné, aby zákon změnila a a pak se touto změnou bude řídit i moc soudní.


    Naopak bych příště přivítal u podobných článku uvedení odkazu, či vyjmenování poslanců a stran , kdo pro tento "špatný" zákon hlasoval. Ať si čtenáři připomenou, kdo takové věci schvaloval.

  • Čím to asi bude, že tady máme takové hlouposti? Jestli vono to nebude tím, že stávající režim stranických sekt tak nějak nefunguje.....

  • Máš zaplacený daně uhlíři? Nemáš viď....ani napřesrok. Tak víš co, buď zaplatíš, nebo půjdeš do vězení!!!!! 😯

  • zakázat soukromé exekutorské mafiány okamžitě:: žalovat čr u evropských soudů za zločineckým režimem uzákoněnou lihvu kterou umožnili exekutorským pra*satům okrádat miliony lidí , +zpětně prověřit exekuce + náprava škody +odškodnění obětem exekutorských mafiánů ,

    z dluhu 30kč udělají dluh 20 000 kč , zrůdy, z luhu 10 000 kč udějí dluh 700 000 kč.........to je lichva, zločin, umožněný tímto zrůdným režimem   

  • Soudy jen za rok 2014 zahájily 828 tisíc exekucí, http://www.denik.cz/ekonomika/soudy-loni-zahajily-828-tisic-exekuci-mezirocne-o-114-tisic-vice-20150401.html

    Smrt partnera často znamená pád do chudoby ,dluhů ,bezdomovectví 

    https://www.novinky.cz/finance/438491-smrt-partnera-casto-znamena-pad-do-chudoby.html

    Smrt životního druha či družky může pro zbylého partnera v Česku znamenat neodvratný pád do ekonomických problémů. Aktuální hranice příjmové chudoby přitom byla stanovena na 10 693 korun.

    Na rozdíl od seniorů u mladších rodin způsobují po úmrtí jednoho z partnerů největší problémy rodin splátky hypoték či různých spotřebitelských půjček.

  • Česko platí v EU za exota ,díky soukromým exekutorům http://www.antiexekuce.estranky.cz/clanky/cesko-plati-v-eu-za-exota--diky-soukromym-exekutorum.html  Česko bude postupem Času ignorováno všemi úřady ostatních demokratických zemí, protože málokdo v EU dnes věří, že dluhy v šesti milionech exekucí jsou postaveny na skutečných základech.Česko platí v EU za exota, kde kasína, herny a exekutoři jsou soukromí a nejsou to státní instituce a firmy, jak je tomu v demokratických zemích EU.Jak funguje exekutorská mafie Aby bylo možno na podkladě bagatelního dluhu dohnat občana k exekuci 800 násobného majetku

    http://janasimonova.blog.idnes.cz/c/243820/Jak-funguje-exekutorska-mafie.html

    Legalizovaný zločin za bílého dne aneb exekuční mafie v praxi 

    http://www.evropsky-rozhled.eu/legalizovany-zlocin-za-bileho-dne-aneb-exekucni-mafie-v-praxi/

  • Co chcete a proč se vzrušujete. Tohle a spoustu jiného a horšího jsme si připravili sami, a schvalujeme i dále. Ona ta vládnoucí sestava to má velice dobře vymakáno a ví jak na českej plebs. Pomalu utahovat, povolit a t.d. A jak známo i z historie, slovanské lenivé a dobrosrdečné národy na rozdíl od bojovných germánů procitají teprve, až ryjí svými ksichty bahno.

  • KIMCID

    A já myslel bramborová medajle :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit