Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • josef.chmela

    Už mám skrytý příspěvek bez vulgarit a bez vysvětlení. Já zapomněl, že se nesmí psát nic proti USA a Ukrajině. Cenzore, ta krychle je opravdu kulatá, jak hlásáte.

  • Vrchní státní zastupitelství Praha ...Jan Bouček Nám. Hrdinů 1300/11 Praha Nusle140 00 Praha 39601

    Věc: Podnět k zahájení trestního stíhání dle trestního zákoníku č.40/2009 Sb. § 406 a § 407

    Podávám tímto trestní oznámení na předsedkyni parlamentu ČR paní Markétu Pekarovou Adamovou nar. 2.10.1984 a ministra obrany paní Janu Černochovou nar. 26.10.1973 za jejich nenávistné projevy k situaci na Ukrajině. Ve svých projevech jsou pro válku, chtějí zapojení naší republiky do války, což vyvolává strach a paniku u občanů. Prokazatelně se jedná o snahu o zavlečení naší republiky do válečného vztahu Ukrajina-Rusko.

    Paní
    Černochová navíc (*před projednáním a schválením vládou*) prezentovala
    na sociálních sítích a ve sdělovacích prostředcích, že pošle na Ukrajinu
    dělostřelecké náboje. Nevím, jakou má pravomoc, zda
    toto může udělat bez rozhodnutí vlády, ale vím a mohu poukázat na
    *mezinárodní smlouvu o obchodu se zbraněmi*, kterou naše republika
    podepsala a dle které se zakazuje prodávat zbraně tam, kde by mohly
    vyvolávat nebo zhoršovat ozbrojený konflikt. Tato situace bezpochyby nastane, a tím lze očekávat i odvetu ze strany Ruska vůči naší republice. Vystupování
    výše jmenovaných ve veřejných sdělovacích prostředcích a na sociálních
    sítích nese plně znaky porušení zákona, proto podávám tento podnět.

    § 407 – Podněcování útočné války : Trestní zákoník – 40/2009 Sb…

    http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-13-dil-2-paragraf-407 *Kdo
    veřejně podněcuje k útočné válce, na které se má podílet Česká
    republika, takovou válku propaguje nebo válečnou propagandu jinak
    podporuje, bude potrestán odnětím svobody až na pět let.*

    • josef.chmela

      To je všechno hezké ale co je pravda a co dezinformace a co je nebo není porušování platných zákonů, tady určuje strana a vláda, případně budoucí prezident. Strana a vláda jsou totiž nad zákony.

      Takže je třeba držet hubu a krok nebo člověk bude, v nejlepším případě, utnut od diskuze na 30 dní, v tom horším případě bude souzen za šíření dezinformací.

      • Alespoň trochu optimismu... Jinak bysme mohli jít rovnou skočit z Nuseláku ... :-)

    • KIMCID

      Kdy a kdo to podal?

  • KIMCID

    Tak jsme se dozvěděli, že prezident Zelenský propůjčil 10. horské vojenské brigádě jméno Edelweiss. Tedy jméno, které nosila i nacistická protipartyzánská jednotka. Naše média to buď přešla mlčením a nebo bagatelizováním. Jde přece o jméno květiny a že se podobně jmenuje i nějaká náckovská jednotka…? to je jen souhra okolností. To s ničím nesouvisí. S nacistickou symbolikou to nemá nic společného, Ukrajina je demokratický stát, který stojí na stráži proti ruským asijským hordám, nadto Rusové mají v armádě víc nácků než Ukrajinci, atd. atd.Když se objevil prapor Azov a Jaromír Štětina vodil jeho šéfíka po ojroparlamentu, tak to bylo v pohodě. Žádný nacismus, ale stará ukrajinská runa.Když se začaly objevovat pomníky s Banderou, tak to také nic neznamenalo, je to prostě ukrajinský patriot, který nikdy nikoho nezabil, ani nemohl, protože seděl v německém koncentráku.Pak se ukázalo, že Babímu Jaru se nejsnáze dostanete po třidě Stěpana Bandery a navazující ulicí Romana Šuchevyče, což byl imho ten chlap, který už k tomu vraždění vydával přímé rozkazy a podílel se na tom.Pak se ukázal vrchní velitel ukrajinských vojsk Zaalužný, který se vyfotil s portrétem Bandery za sebou.A mezi tím se objevovaly stovky videí s ukrajinskou verzí síghajlíčku i patřičným vymršťováním pravé paže k pozdravu.

    A teď tu máme brigádu Edelweiss.

    Pořád dobrý? Pořád to není dost?

  • KIMCID

    No než tak bude ,nebude Ukrajina :D

  • Ale vždyť my s válkou nemáme nic společného. Jen pomáháme. 

    • goyim

      Spíš se střílíme do nohy - pro těžce zkorumpovanou zemi, která ani není v EU/NATO (a ani nemůže, protože na to ekonomicky a "západníma hodnotama" nemá) a která si za svoje problémy může z velké části sama (mám na mysli režim, který to tam řídí, ne obyčejné lidi).

      • mun.go

        Obyčejní lidé začali z Ukrajiny utíkat téměř okamžitě po rozpadu SSSR a utíkají dosud - celkem prozatím v počtu v počtu téměř 12 milionů ... z toho nejméně třetina do Ruska ... 

        Ukraine Population 1950-2023
  • josef.chmela

    S tím dvoukanonem na obrázku můžou sestřelovat maximálně balony nebo pomalé drony.

    • gaheris

      No jo, ale jak je to elegantní!

  • "Na stejná zařízení se už Češi složili v kampani Dárek pro Putina. Na 15
    systémů protivzdušné obrany nazvané Viktor organizátoři vybrali 90
    milionů korun"

    Jo takto by to šlo. Pokud se hejna dobroserů skládají za své, drží se jim palce. Jistě budou stejně tak pohotově reagovat až přijde obálka s nadpisem "mobilizace". Ale aby nám pražáci vykrádali veřejné peníze a platili z nich tady tuto v textu popsanou srandu? To už je moc. Jasně, že UKáčka nic platit nebudou. Věří se, že naši pracující vynaloží v této akci všechen svůj um a pracovní úsilí. Aby se prokázalo,  že jsou silou o kterou se strana a vláda může opřít. Jistě už jsou nadcházející sobotní a nedělní směny ve výrobě obsazeny. A budou odpracovány bezplatně! U příležitosti celookresního aktivu ODS se jistě zpevní i normy na provozech. Vše pod heslem "Kriticky o minulosti, střízlivě o plánech!"Takže Čest práci soudruzi.

    • gaheris

      A jak se budou nazývat? Třeba stachanovci?

  • Vzpomínám si, jak v době syrského konfliktu si západní média lámala hlavu odkud teroristé Islámského státu vzali  fungl nové TOYOTY Hillux s obřími rychlopalnými kulomety na korbách. No ve světle tohoto článku se teď nabízí vysvětlení, že už tehdy ty TOYOTY s kulomety  islámskému státu poskytoval a platil západ. Západ totiž potřeboval a možná i stvořil teroristickou organizaci Islámský stát aby rozvrátil arabský svět a vyměnil sekulární  osvícené diktátory za americké loutkové vlády.  

  • goyim

    "Stovku upravených terénních vozidel Toyota osazených dvojicí rychlopalných kulometů, které mohou zasahovat například proti dronům, zaplatí Nizozemsko."

    To samé Nizozemsko, které samo odmítá posílat jakékoliv zbraně. Slovanští poskokové to udělají za ně a za ně taky převezmou riziko možného zatažení své země do války. Neskutečné, jaký jsme národ tupců. Rád bych, aby to tak nebylo, ale současná vláda jakožto odraz společnosti, je bohužel dokonalým důkazem. Krásně se nám zase ukazuje, jak na nás tyto země pohlíží - jsme pro ně jenom montovny a kanónenfutr, taková druhá nárazníková zóna, Ukrajina 2.0...

  • Diwa

    Jen se tak do luftu zeptám, proč zase neše republika ? Proč to nedělaní Němci, nebo Poláci ? My se z té Ukrajiny jednou poděláme !

    • josef.chmela

      Protože nám to USA protektor nařídil.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit