Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • O amerických sankcích vůči Rusku (viz příloha) k článku v Tiscali ( viz níže)

    https://zpravy.tiscali.cz/jak-amerika-muze-vytrestat-cesko-protiruskymi-sankcemi-301083
    • Buď v klidu BTW, na tvé sociální dávky to nebude mít vliv.
      • ... já dávky nepotřebuji, mám invalidku, už od 16 let
  • KIMCID
    Politika je mě u zadele ale nejvíce bití jsou vždy normální lidé.
    • super, takže se vás to netýká *3*
      • KIMCID
        Ano já mám klid.Beru rentu a jsem v pohodě.
        • A komu desperáte ? *3*
          • KIMCID
            Za odsloužená léta u MV *3*
            • KIMCID
              no tak to ani omylem
            • jejda draku, já taky sloužil dva roky u MV 87-89, ale povinná zvs, takže jsme de facto kolegové *15*
              • Reakce na příspěvek:

                ... a přitom jsem se narodil(a) v roce 1990, prostě kouzlo
  • ... koukám jak vymrdanec Simon z redakce Tiscali zde vytapetoval. Vymrdanče a kuřbuřte, co si necháš říkat Simon, mužeš jít s těmi svými bláboly do prdele, teplej kretééne: )))
  • No když už se krade, kdo krade víc Komunista nebo demokratický vykošťovač. *3*
  • Byl jsem zloděj a soudruh.Pak mně soudruzi za ty zlodějny sebrali vilu a já zahořkl na své soudruhy. Můj otec se pro změnu kamarádil s Nacisty. A má dcera má místo mozku undu.
  • Co se nemohlo povést za 40 let komunismu vám se povedlo za poloviční čas. Rozkradli jste republiku a 28 let po sametu vše hážete na komunisty.
    *1* *1*
    • Nepovedlo?Takže ve vaší alternativní realitě to tu tu komunisté za 40 let nerozkradli a nepřivedli zemi do bídy? Zajímavé, v té ve které žiju já se to těm zm*dům povedlo dokonale :/
      • vanhorne
        "to tu komunisté za 40 let nerozkradli"
        Je to nejake divne, protoze kdyz bylo vsechno rozkradene, co ti novopeceni posametovi soudruzi v privatizaci rozprodavalii?
        • zbytky, co jiného. že se za těch 40 let naše zemé propadla do bídy, ze které se nejspíš nevyhrabeme za dalších 100 let je bohužel fakt, historicky doložený a nezpochybnitelný, je to smutné, ale co se dá dělat, snad jen zařídit, aby se podobná tragédie už neopakovala
          • vanhorne
            "je to smutné, ale co se dá dělat,"
            K.H.Borovsky:
            Procpak na ulici nechce "VIVAT" znit?Hlusi panovnici maji nemy lid.
            Zda se, ze jedine ovzdusi v Ceskych hospodach ma nejaky povzbuzujici vliv na hlasove ustroji Ceskeho lidu tim, ze mu ozivi hlasivky.Hospodsky hlas, ale vyleti nanejvys oknem a pod oknem take skonci.Politici urcite nechodi pod okny hospod aby zaslechli ten proverbial "hlas lidu, hlas Bozi".Jeste tak ten soudruh "lidovy"president projevi zajem a na svych potulkach po Ceskych krajich nasloucha hlasu jeho lidu.Ovsem take, ale jako kazdy obycejny smrtelnik rad slysi jen to co se mu libi a hlasy
            "patologicke sedliny lidske spolecnosti" ktera podle neho udajne zije nekde v Libereckem kraji slyset odmita.☺
          • Pravda bolí soudruzi prosím pověz nám co se za 28 let krásného vybudovalo.JAKÉ ŽELEZÁRNY,OCELÁRNY, FABRIKY.cukrovary,pivovary,jaké nové doly se otevřeli.
            O kolik toho vyvážíme po komunistech více do světa.Jakou máme velkou a neohroženou armádu.CO nám tu vlastně v ČR ještě patří.
            • Dobrá tak dva stačí ? *1*
              • Reakce na příspěvek:

                Hledej jehlu v kupce sena...
            • To vám mám jmenovat všechny úspěšné podniky, co u od revoluce vznikly? Nebuďte směšný a vygooglete si je sám
          • https://www.youtube.com/watch?v=bdoBlfER41A
  • Putin je válečný zločinec a patří do Haagu, tvrdí historik


    Putin podle Boota spáchal celou sérii zločinů. Existuje dokonce podezření, že v roce 1999 zosnoval bombový útok na rezidenční budovu v Moskvě , což mu následně pomohlo konsolidovat moc a zahájit brutální vojenskou okupaci Čečenska , uvádí historik. Dodává, že v poslední době lze vládci Kremlu připsat odpovědnost za zločiny proti lidskosti na Ukrajině a v Sýrii.
    "Začněme Ukrajinou," pokračuje expert. Odkazuje na poslední mezinárodní vyšetřování vedené Nizozemskem, které poskytlo nové důkazy o ruském podílu na sestřelení civilního malajsijského letadla nad Ukrajinou v roce 2014, přičemž zahynulo všech 298 osob na palubě. Boot připomíná, že podle zprávy zveřejněné listem New York Times dospěli vyšetřovatelé k závěru, že letadlo sestřelila ruská raketa země-vzduch SA-11 Buk, přičemž celý systém byl přivezen z Ruska na žádost Ruskem podporovaných separatistů a ještě noc po sestřelu se do Ruska vrátil.
    "Vyšetřování nejen potvrdilo spoluvinu Kremlu, ale také zdokumentovalo jeho zakrývání (důkazů), které přetrvává dodnes," deklaruje historik. Konstatuje, že Holandskem vedené šetření vyvrací směšná vysvětlení Kremlu, jak k sestřelu letounu došlo, včetně ruských tvrzení, že CIA naplnila dálkově řízený letoun mrtvolami a navedla ho do země, aby zdiskreditovala Rusko, případně verzi, že se Ukrajinci pokoušeli sestřelit letadlo s Putinem na palubě, ale místo toho zasáhli civilní letoun.
    Boot se tak dostává k Sýrii, kde je podle jeho názoru Rusko zodpovědné za ještě větší ztráty na životech nevinných osob. Odkazuje na článek Paula McClearyho pro prestižní magazín Foreign Policy podle něhož Rusko ignorovalo příměří dojednané ministry zahraničí Sergejem Lavrovem a Johnem Kerrym a vyslalo své bitevní letouny Su-25 Frogfoot, protějšky amerických A-10 Warthog, k útokům na cíle v Aleppu, jelikož chtělo podpořit ofenzivu syrských vládních vojsk usilujících o dobytí města, které částečně drží povstalci.
    "Ruské letadla ostřelují civilní čtvrti zápalnými bombami, kazetovou municí a zřejmě jde o tisícilibrové bomby BETAB-500 k ničení bunkrů," cituje Boot McClearyho obvinění. Ve východním Aleppu je uvězněno nejméně 250 tisíc lidí, včetně 100 tisíc dětí, a ti podle odborníka pociťují plný nápor Ruskem podporované ofenzivy, která zničila i nemocnici.
    • Expert připomíná slova britského vyslance při OSN Matthewa Rycrofta pronesená v Radě bezpečnosti, že bomby k ničení bunkrů mají likvidovat vojenské cíle, ale namísto toho v Aleppu ničí domovy a provizorní protiletecké kryty, přičemž mrzačí a zabíjejí desítky, ne-li stovky obyvatel.

      "Ve zkratce, je těžké popřít, že Rusko páchá válečné zločiny ," cituje historik Rycroftovo obvinění. Poukazuje též na stanovisko americké vyslankyně při OSN Samanthy Powerové, že Rusko podporuje a provádí nikoliv boj s terorismem, nýbrž barbarství.

      Podle Boota není těžké nalézt přímou spojitost mezi ruskými akcemi a Putinovou osobní odpovědností, jelikož Rusko je ve skutečnosti stát řízený jedním mužem. "Jedinou otázkou zůstává, jaké pro Putina vyplynou důsledky z jeho chování," tvrdí historik. Za odpovídající reakci by považoval podání obžaloby z válečných zločinů k soudu v Haagu , byť připouští, že Putina se s ohledem na jeho mocenské postavení obvinit zřejmě nepodaří.

      Putin tak musí být alespoň ostrakizován a sankciován jako nikdy předtím, apeluje odborník. Dodává, že hrozba amerického ministra zahraničí Kerryho, že USA přestanou s Ruskem spolupracovat ohledně Sýrie je k smíchu a Spojené státy měly již dávno přestat jednat s Putinovým režimem s úctou a diplomacií uplatňovanou vůči běžným státům.

      "Putin řídí gangsterský stát, který je jedním z nejhorších porušovatelů lidských práv na této planetě a podle toho by se s ním mělo zacházet," hřímá historik. Konstatuje, že pokud Obamova administrativa odmítá dělat víc pro to, aby Putin za své zločiny zaplatil a pokud bude nadále raději legitimizovat ruskou intervenci v Sýrii, než aby poskytla tamním povstalcům prostředky, jimiž by se mohli bránit, stává se ve skutečnosti komplicem válečných zločinů ruského prezidenta.
  • Putin je vrah? Musíme jednat, tvrdí USA

    Washington - Americký republikánský politik, senátor za stát Arizona a někdejší prezidentský kandidát John McCain tvrdě udeřil na nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa. Radí mu, aby s ruským vůdcem Vladimirem Putinem jednal zásadně z pozice síly.

    Předseda branného výboru amerického Senátu John McCain v neděli řekl, že doufá, že Trump nebude podceňovat ruského prezidenta Vladimíra Putina a že s ním jednat z pozice síly.

    „Vladimir Putin je násilník, vrah, zabiják a agent KGB," řekl senátor pro americkou stanici CBS. „Nazývejme Vladimira Putina tím, čím je. Znamená to, že se jím nebudeme zabývat a že s ním nebudeme mluvit? Samozřejmě, že s ním musíme mluvit. Ale musíme to udělat tak, jak to dělal Ronald Reagan - a to z pozice síly," řekl McCain v pořadu Face the Nation.

    Senátor dodal, že je znepokojen tím, Trump odmítl, že by Rusko zasahovalo do voleb v USA. „Já nevím, co si o tom myslet, protože je jasné, že Rusové zasahovali," řekl. „Ať už zasahovali s úmyslem, aby byl zvolen určitý kandidát, nebo kvůli něčemu jinému, myslím, že by to mělo předmětem vyšetřování. Ale fakta jsou nezlomná. Neměli se nabourávat do této kampaně."
    McCain už také vyzval výbor, aby dále zkoumal rozsah ruského vlivu i jeho záměry.
  • Vraždu Litviněnka zřejmě posvětil sám Putin, tvrdí britský soudce

    Vraždu bývalého tajného agenta Alexandra Litviněnka zřejmě posvětil sám ruský prezident Vladimir Putin. Ve zveřejněné zprávě to uvedl britský soud. Moskva ji považuje za zaujatou a zpolitizovanou. Litviněnko zemřel v roce 2006 v Londýně po otravě radioaktivním poloniem, které mu pravděpodobně přimíchali ruští tajní agenti do čaje.
    Ze závěrů vyšetřování, které začalo v roce 2015, vyplývá, že vraždu provedli na povel ruské kontrarozvědky FSB tajní agenti Andrej Lugovoj a Dmitrij Kovtun. Podle třísetstránkové zprávy jednali na přímý rozkaz zpravodajské služby FSB. Vražda se stala v hotelu Millennium v Mayfairu v listopadu 2006.
    Kovtun se podle agentury Interfax nechce k obvinění vyjadřovat, dokud nebude mít více informací. Lugovoj se naopak krátce po čtení závěrů vyjádřil, že veškerá obvinění vznesená proti němu jsou absurdní. Britská policie už požádala ruskou stranu o vydání obou mužů.
    Po zvážení všech důkazů a analýz, které jsem měl k dispozici, jsem došel k závěru, že operaci FSB s cílem zabít Litviněnka byla schválená panem Patruševem a také prezidentem Putinem,“ uvádí slova soudce Roberta Owena BBC. Nikolaj Patrušev byl tehdejším šéfem FSB a nyní předsedá ruské Bezpečnostní radě.
    Moskva se proti obvinění důrazně ohradila. Proces je podle ruského ministerstva zahraničí zpolitizovaný a zastíněný vzájemnými vztahy Ruska a Velké Británie.
    „Je nám líto, že čistě kriminální případ byl politizovaný a zastíněný atmosférou bilaterálních vztahů...Proces nebyl průhledný...Není důvod myslet si, že byl objektivní a nestranný,“ uvádí prohlášení ministerstva. „Taková kvazivyšetřování jako je toto mohou dále zhoršit atmosféru našich vzájemných vztahů,“ varoval později Londýn mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.
    Britská vláda si kvůli kauze už předvolala ruského velvyslance. Chce mu vyjádřit „hlubokou nelibost“ se současnou situací. K případu se již vyjádřil i britský premiér David Cameron. Ten důkazy o státní zakázce Litviněnkovy vraždy označil za naprosto otřesné.
    Jeho mluvčí ve čtvrtek oznámila, že Británie zvažuje další kroky vůči Rusku. Britská vláda už také prozradila, že zmrazila aktiva obou podezřelých. Cameron ale zároveň na příkladu potřeby společně řešit například syrskou krizi doložil, že britsko-ruské styky nelze přerušit úplně
    • Putin a jeho okolí měli k vraždě Litviněnka své důvody
      Soudce Owen uvedl u soudu motivy, které Kreml k zabití Litviněnka měl. Figuruje mezi nimi Litviněnkova práce pro britskou tajnou službu, kritika FSB i jeho osobní spory s Putinem.
      Marina Litviněnková, vdova po zavražděném bývalém ruském agentovi Alexandru...
      Marina Litviněnková, vdova po zavražděném bývalém ruském agentovi Alexandru Litviněnkovi (21.1.2016)
      Litviněnko jako agent pracoval nejdříve pro Sovětský svaz a pak pro Rusko, později ale začal kritizovat vedení své země i poměry v rozvědce. Nakonec v roce 2001 získal politický azyl v Británii, přijal britské občanství a pracoval pro tajnou službu MI6.
      Na smrtelné posteli obvinil 43letý Litviněnko Putina, že jej nechal zabít.
      Kreml vždy popíral, že by byl do případu zapleten, stejně jako Lugovoj a Kovtun, které Rusko odmítlo vydat.
      „Jsem potěšená, že poslední slova mého manžela, ve kterých obvinil Putina, se ukázala jako pravdivá u britského soudu, který má nejvyšší nároky na nezávislost a spravedlivost,“ nechala se u soudu slyšet vdova po Litviněnkovi Marina.
      Zároveň vyzvala britskou vládu, aby ze země vykázala ruské diplomaty, uvalila na Rusko ekonomické sankce a zákaz cestování pro Patruševa a Putina.
      Řadu důkazů o ruském podílu na Litviněnkově smrti Britové nezveřejnili. Už v roce 2007 ale britská policie oznámila, že má videozáznam z letiště Heathrow zachycující přílet údajného vraha. A loni v lednu londýnská média oznámila, že britská kontrašpionáž má odposlech konverzace mezi ruskými agenty v Moskvě a vrahy. Rozmluva prý dokazovala, že ruská vláda má na činu podíl.
  • hlupáka. To si opravdu myslíš , že ti ty hlouposti někdo čte? Nadržený dopisovateli, řekni to veřejně na ulici. A najednou kde se vzala tu se vzala přiletí facka. A záhy další ..... Svět je nesmírně nevděčný.
    • Pro hlupáka je vše hloupost *1*

      Jinak klasický internetový hrdina drsňák, ale kdyby na ty facky došlo, naděláš si do gatí, jestli nenosíš plíny i bez toho *1*
    • jediný kdo mluví pravdu je Putin a Lavrov, asi tak
      • a ještě Medveděv
    • Simona ma své dny to z ni musi ven všechny sra.ky

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit